Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

PRESS-GR






Από http://www.greekalert.com
http://www.greekalert.com

Γέμισε η blogσφαιρα με άρθρα και ειδήσεις για το press-gr
Συλλήψεις στο press-gr, συκοφάντες, κυκλώματα, δημοσιογράφοι....και χιλιάδες άλλα...

Κανείς δεν έχει μπει στην διαδικασία να μιλήσει με επιφύλαξη...να κρατήσει έστω μία πισινή...αφού ενοχλούσε τόσο πολύ...μήπως...δεν είναι έτσι..

Τρομερή εντύπωση βέβαια μας κάνει και το πόσο εύκολα έβγαλαν τα μαχαίρια της καταγγελίας ακόμη και bloggers που μέχρι και εχθές έστελναν τα άρθρα τους για δημοσίευση στο press-gr...μήπως κερδίσουν λίγη από την επισκεψιμότητα και την αίγλη του...
τώρα βέβαια το σκηνικό άλλαξε...δεν παρακαλούν να τους φιλοξενήσει το press-gr...αλλά το καταγγέλουν...και μάλιστα χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη τίποτα!

Με εμάς δεν θα συμβεί αυτό...

Λοιπόν για να τελειώνουμε
εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μια πολύ σωστή επισήμανση από το blog του LUPUS
που λέει τα εξής:

Πάντως προξενεί εντύπωση η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών την στιγμή που η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους γνωστούς "παραδείσους" του ηλεκτρονικού εγκλήματος...
Το ζήτημα αρχίζει να παίρνει διαστάσεις και εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα περί "εκβιασμών" δεν είναι παρά το νομικό παραθυράκι, για να γίνει δυνατή η ανίχνευση των υπολογιστών αφού η "συκοφαντική δυσφήμιση" δεν επιτρέπει την παροχή στοιχείων για τα blog σύμφωνα με τη αμερικανική νομοθεσία, όπου υπάγεται το http://www.blogger.com/
Αν τελικά δεν αποδειχθεί εμπλοκή του Press-gr σε υποθέσεις εκβιασμών, τίθεται σοβαρό θέμα ελευθερίας της έκφρασης και το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει και την ΕΣΗΕΑ, αφού αστυνομική έρευνα σε γραφεία εφημερίδας δεν έχει γίνει τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.


και θα συμπληρώσουμε πως:
Είμαστε 100% στο πλευρό του PRESS-GR για το δικαίωμα τους περι ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο και σε κάθε άλλη μορφή ή προσπάθεια αδέσμευτης, ανεξάρτητης και πλουραλιστικής πληροφόρησης.
ο μόνος λόγος που θα σταματήσουμε να το στηρίζουμε είναι μόνο αν συμβεί το αυτονόητο...
δηλαδή μόνο αν στοιχειοθετηθούν και αποδειχθούν πλήρως οι καταγγελίες περι εκβιασμού.


...μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο...
το μόνο που φαίνεται είναι πως υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να απαλλαγούν από την ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη κριτική προς αυτούς που προσφέρει το διαδίκτυο..και θα έκαναν τα πάντα για αυτό!

Από http://www.greekalert.com
http://www.greekalert.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου