Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008

Ο Μίκης των αντιφάσεων και του παραλόγου !

Πηγή politis-gr
http://politis-gr.blogspot.com

Αχ βρε Μίκη.
Γέρασες και το έριξες στην τηλεόραση.

Δεν εξηγείτε αλλιώς το ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έστειλες σε τηλεοπτικές εκπομπές δύο επιστολές σου.

Πριν κάποιες ημέρες στον …τηλεδικαστή Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, παραπονούμενος για ελλιπή επιχορήγηση της ορχήστρας σου από το υπουργείο Πολιτισμού.
Και προχθές το βράδυ στον …εθνικό μας γελωτοποιό Λάκη Λαζόπουλο, για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Εκεί κατάντησες ; εσύ ο μεγαλύτερος Έλληνας μουσικοσυνθέτης; Να προσφεύγεις σε τέτοιου είδους εκπομπές για να ακουστή η φωνή σου .
Δεν θα μου προκαλέσει πλέον καμία εντύπωση να σε δω και στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια να αξιολογείς τα …ταλέντα της.

Βλέπεις τα γεράματα και όσα συνακολουθούν με αυτά , δεν κάνουν διακρίσεις ή εξαιρέσεις ανάμεσα στα συντηρητικά και στα επαναστατικά μυαλά .

Αλλά και επί της ουσίας του λόγου σου έχω πολλές απορίες, για το ποιον Μίκη να πιστέψω.

Εκείνον που ισχυρίζεται σε συνέντευξη του ότι : «Είναι γνωστό ότι το θέμα των Σκοπίων το έβαλα εγώ στο τότε Υπουργικό Συμβούλιο , όταν ήμουν Υπουργός και το έβαλα όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί οι άνθρωποι αυτοί βομβάρδιζαν με τα γραπτά τους και βάζανε χάρτες της υποτίθεται Μεγάλης Μακεδονίας με κέντρο τα Σκόπια, οι διεκδικήσεις δε αυτές έφθαναν μέχρι τον Όλυμπο. Μάλιστα έλεγαν εκείνη την περίοδο, ότι η Θεσσαλονίκη είναι υπό κατοχή. Ο κόσμος λοιπόν νομίζει ότι τσακωνόμαστε για το όνομα , δεν είναι όμως το όνομα. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Μακεδονία τους ανήκει εδαφικώς. Αυτό δεν το δέχομαι σαν Έλληνας. Εγώ έχω γράψει διάφορα πράγματα και τους είπα ότι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που είναι Σλάβοι, από εκεί προέρχονται. Τι θέλετε να πάρετε τώρα από την ελληνική ράτσα; Να πάρετε τον Μέγα Αλέξανδρο που ήταν Έλληνας μέχρι τα μπούνια του ; ήταν μαθητής του Αριστοτέλη. Τι πράγματα είναι αυτά;»

Ή εκείνον που 4-5 χρόνια αργότερα (από αυτά που ισχυρίζεται ότι έλεγε στο υπουργικό συμβούλιο ) υπό τη σκέπη της συμφιλίωσης της Ελλάδας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, διηύθυνε στα Σκόπια τη μουσική μπαλέτου Ζορμπάς, στην πόλη όπου βρέθηκε ο τάφος του Ζορμπά.
Και φυσικά εισέπραξε και τα σχετικά εύσημα από το Βήμα του κ. Λαμπράκη (Βήμα 20/4/1997- Και από την πρωτεύουσα των Μακεντόνσκι, τα Σκόπια, ήρθαν νέα καλά: η συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην πόλη όπου είναι θαμμένος ο Αλέξης Ζορμπάς είχε καταπληκτική επιτυχία. Παρέστη και ο Κύρος Γκλιγκόροφ. Κάτι τέτοια σωστά κάνει ο Μίκης από καιρού εις καιρόν και μας κάνει να ξεχνάμε τα ατοπήματα που διαπράττει ενδιαμέσως.)

Μίκη δεν κατέκτησες τότε τα Σκόπια, όπως υποστήριζαν στο Βήμα με την αφόρητη υποκρισία που τους διακρίνει.
Λάθος. Έδωσες συναυλία για τον πρόεδρο της ψευτο-Μακεδονίας, κάλυψες με το καλλιτεχνικό σου κύρος την ψευτο-Μακεδονία, που στην αντίληψη του ελληνικού λαού είναι ιστορία ανύπαρκτη.
Εσύ και οι συνοδοιπόροι σου πήγατε στα Σκόπια κι παίξατε το παιχνίδι των Σκοπιανών.
Και κατά τον Αντώνη Σαμαρά ένα «Τέχνασμα ντροπής και
μία γιγαντιαία επιχείρηση αυταπάτης»

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια Μίκη .

Όσο για την επιστολή σου στην εκπομπή του κ. Λαζόπουλου , θα έπρεπε με τα χρόνια που κουβαλάς στις πλάτες σου να γνωρίζεις ότι δεν βοηθά την Ελλάδα σε αυτήν την φάση των διαπραγματεύσεων , διότι η εικόνα που θα δοθεί όπως έγινε και στο παρελθόν, θα είναι εικόνα μισαλλοδοξίας και φανατισμού και δεν είναι κάτι που χρειαζόμαστε την δεδομένη στιγμή.
Αφήσε τους διπλωμάτες έστω και για μία φορά ανεπηρέαστους να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Μίκη θα έπρεπε να καταλάβεις ότι τα συλλαλητήρια διοργανώνονται και υποστηρίζονται (θέλοντας για μία ακόμη φορά να καπηλευτούν τον πατριωτισμό μας ) από το 3% του ελληνικού κοινοβουλίου και αν μη τι άλλο αυτό το θεωρώ πρόοδο του Ελληνικού λαού.

Πιστοποιητικά πατριωτισμού ο λαός μας δεν δέχεται πλέον να του μοιράζει κανείς.

Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις Μίκη ούτε εσύ ούτε κανείς …άλλος !

ΥΓ. Τι ξέρουνε Μίκη αυτοί οι δύο που έστειλες τις επιστολές σου από στρατιωτική θητεία και προσφορά προς την πατρίδα;

Πηγή politis-gr

http://politis-gr.blogspot.com

Στη φυλακή το θύμα και όχι ο θύτης;

Πηγή press-gr

Είναι πολλά χρόνια τώρα που ξέρω ότι είμαι ηλίθιος,
αλλά η συνειδητοποίηση του προβλήματος μου δεν με έχει βοηθήσει να βρω λύσεις για να το ξεπεράσω. Εκτός και εάν δεν είμαι ηλίθιος, επειδή είμαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβω ότι είμαι ηλίθιος...
Τουτέστιν, είμαι εξυπνηλίθιος... Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημα μου. Το πρόβλημα μου επιτείνεται από το γεγονός ότι με κάνουν και οι άλλοι να αισθάνομαι ακόμα πιο ηλίθιος, το καταλαβαίνω όμως, άρα είμαι ακόμα πιο εξυπνηλίθιος από όσο νόμιζα αρχικά...Έστω ότι είμαι διευθυντής σε κάποια εταιρεία, σε κάποιο υπουργείο, κάπου τέλος πάντων με εξουσία, και μια εξουσιαζόμενη τριανταπεντάχρονη είναι θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από εμένα, πως καταλήγει το θύμα στην φυλακή και εγώ ο θύτης στο απυρόβλητο, ως θύμα εκβιασμού από το θύμα μου?Λόγω της παραδοχής της βλακείας μου εξ αρχής, έχω την αίσθηση ότι όταν κάποιος απειλήσει με όπλο την ζωή μου, και εγώ σε αυτοάμυνα τον σπάσω στο ξύλο, θα βρεθώ εγώ στην φυλακή για το κακούργημα του ξυλοδαρμού, και ο υποψήφιος δολοφόνος μου στο νοσοκομείο, σε προστασία από εμένα τον γορίλα.
Η αυτοάμυνα του θύματος της σεξουαλικής παρενόχλησης χαρακτηρίζεται εκβιασμός, το θύμα εκβιάστρια, ο δε θύτης υποστηρίζεται ψυχολογικά για να συνέλθει από τις τύψεις του που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, την αυτοτιμωρία που επέβαλε ο ίδιος στον εαυτό του, για τα εγκλήματα που έκανε... Το ότι ο θύτης είναι ένοχος, το έχει παραδεχτεί μόνος του, με την αυτοτιμωρία που επέβαλε στον εαυτό του. Η προφανής αδυναμία του να αντιμετωπίσει τις ευθύνες των πράξεων του, τον οδήγησε σε αυτή την πράξη διαφυγής.Εκβιασμός δεν μπορεί να υπάρξει, εάν δεν έχεις κάνει κάτι που να σε κάνει εκβιάσιμο.Γιατί οι άλλοι δεν το βλέπουν έτσι, και ο μόνος ηλίθιος που το βλέπει έτσι είμαι εγώ; Γιατί βλέπω συνέχεια το άσπρο μαύρο; Γιατί κανένας δημοσιογράφος δεν παρουσιάζει τα γεγονότα έτσι? Τόσο ηλίθιος είμαι τελικά και τα βλέπω όλα ανάποδα;;; Γιατί ο κύριος Ζαχόπουλος αναφέρεται ονομαστικά παρά την βέβαιη εγκληματική του ενέργεια της σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ η τριανταπεντάχρονη δεν αναφέρεται ονομαστικά;
Δεν γνωρίζω τον κύριο Καψαμπέλη, δεν γνωρίζω το ηθικό του υπόβαθρο και τις ενέργειες του, αλλά... ας πούμε ότι «χι Καψαμπέλης» είναι συκοφάντης, ένα λαμόγιο που αποφασίζει να με εκβιάσει! Τι μπορεί να πει που να με αναστατώσει τόσο ώστε να μπορέσει να με πιέσει έτσι ώστε να με κάνει ευάλωτο στο να του δώσω πέντε δέκα δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ για να μην με ξεφωνίσει;
Είμαι ας πούμε ο «χι Λαζόπουλος», και δεν έχω πάρει ποτέ μια δεκάρα (παράνομα και καταχρηστικά) από το Υπουργείο Πολιτισμού, και ο «χι Καψαμπέλης» γράφει πως τα έχω πάρει, τι έχω να φοβηθώ; Τι θα με οδηγήσει σε πιθανή συναλλαγή μαζί του, τι είναι αυτό που θα με κάνει ευάλωτο στον υποτιθέμενο εκβιασμό του;
Αντιθέτως, όταν ένας δημοσιογράφος, ένας μπλόγκερ, ένας κοινός θνητός, αποκαλύπτει κάποια κομπίνα, όταν κάποιο θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης κάνει καταγγελία για τον θύτη του, με όποια νόμιμα ή παράνομα μέσα έχει αποδείξεις για το γεγονός που συνέβη εις βάρος του, ποιος θα σταματήσει τον θύτη να χώνει στην φυλακή τον «αποκαλυψία» σαν εκβιαστή; Δηλαδή ο «ψι Λαζόπουλος» που τα πήρε από το Υπουργείο Πολιτισμού, αντί να απολογείται, μηνύει για εκβιασμό, και αυτό όλοι οι άλλοι το βρίσκουν φυσιολογικό... Τι να πω!!!
Λόγω της προφανούς βλακείας μου, εγώ το μόνο που συμπεραίνω από τα γεγονότα που μας βομβαρδίζουν τους 2 τελευταίους μήνες, είναι ότι όποιος από τούδε και στο εξής αποκαλύπτει κάτι εις βάρος κάποιου άλλου, στην φυλακή θα καταλήγει το θύμα και όχι ο θύτης...
Τελικά, πόσο ηλίθιος είμαι τελικά; (δανείζομαι το παράδειγμα του κυρίου Λαζόπουλου, διότι δήλωσε ότι δεν κάνει μηνύσεις, κι ελπίζω ότι θα κρατήσει τον λόγο του σαν άντρας... όλα τάχα, οι μηνύσεις μου λείπανε! Εξυπνηλίθιο ε;)
Tελικά, ο μόνος λόγος που η Τσέκου είναι στην φυλακή, κατά την γνώμη μου, είναι γιατί εάν ήταν έξω, θα μπορούσε να συναλλαχτεί με τους πάντες προκειμένου να καταθέσει οτιδήποτε στην απολογία της... Ενώ όντας στην φυλακή, με τους μόνους που μπορεί να συναλλαγεί είναι με αυτούς που θα ανταλλάξουν την ελευθερία της με την κατάλληλη απολογία-κατάθεση.Το ερώτημα λοιπόν που παραμένει σε εμένα τον ηλίθιο, είναι ποιος εκβιάζει ποιόν και για ποιόν λόγο!!!
Α.Μ.

Πηγή press-gr

"Ηλιαχτίδα" για τα παιδιά με Σύνδρομο Down.

Από
http://www.iliaktida.gr

Ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα ιδρύθηκε το 1996 (20728/1872/96 Μ.Π.Α.) από μια ομάδα γονέων και φίλων ατόμων, με Σύνδρομο Down. Είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικό, που έχει σαν σκοπό να βοηθάει άτομα με Σύνδρομο Down και τις οικογένειές τους.

Kυριότερος στόχος είναι η ενημέρωση και η στήριξη των ατόμων με Σύνδρομο Down και των οικογενειών τους. Όλα αυτά τα χρόνια, η συνεχής ενασχόληση και οι εμπειρίες με τις οικογένειες που έχουν μέλος με Σύνδρομο Down έχουν επιφέρει σημαντικές γνώσεις, οι οποίες δημιουργούν διαρκώς μεγάλες και νέες προοπτικές. Όλη αυτή η ανταλλαγή απόψεων και η πραγματική ενασχόληση μέσα από την καθημερινότητα μας κάνουν να αισθανόμαστε δυνατοί και ικανοί να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Εκτός από την πληροφόρηση και την ενίσχυση των οικογενειών, ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο της κοινωνίας, της κοινωνικής γνώμης με το Σύνδρομο Down. Οι ημέρες της άγνοιας, της λανθασμένης πληροφόρησης και του φόβου για τα παιδιά με Σύνδρομο Down έχουν τελειώσει. Ο Σύλλογος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει σε όλη τη κοινωνία την πραγματική διάσταση και αντιμετώπιση του θέματος αυτού.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με το Σύλλογο και τα μέλη του μπορεί να το κάνει. Με μεγάλη χαρά θα έχει στη διάθεσή του την εμπειρία και την υποστήριξη όλων μας.

Όλα τα μέλη του Συλλόγου, γονείς, συγγενείς και φίλοι από κοινού προσπαθούμε για την καλύτερη εξέλιξη και την πραγματική ένταξη των παιδιών μας στο κοινωνικό σύνολο. Εδώ και χρόνια η μεμονωμένη προσπάθεια και αγωνία κάθε οικογένειας έγινε συλλογική μέσα από την όλη διαδικασία του Συλλόγου. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την έρευνα και την αναζήτηση για να καταλήξει στη γνώση και στην πράξη. Μια προσπάθεια υπέρβασης των φυσικών ιδιαιτεροτήτων και ανάδειξης των πραγματικών δυνατοτήτων των παιδιών μας. Μια προσπάθεια ενάντια στην περιθωριοποίηση και υπέρ της ανάδειξης της πραγματικής διάστασης του προβλήματος με πραγματικά στοιχεία και αποτελέσματα.

Για τα παιδιά μας έχουμε καταφέρει να φτάσουμε μέχρι την άκρη του κόσμου για να ενημερωθούμε και να μάθουμε τους τρόπους με τους οποίους οφείλουμε να τα βοηθήσουμε. Να γνωρίσουμε πως πρέπει να τους φερόμαστε και πως θα αναπτύξουν τις δυνατότητές τους. Να ανταλλάξουμε απόψεις με άλλες οικογένειες ανά τον κόσμο και να ακούσουμε επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας. Να ακολουθήσουμε προγράμματα ειδικά για την εκπαίδευσή τους και να ζήσουμε την πραγματική ένταξή τους στη κοινωνία.

Θέλουμε και έχουμε ανάγκη να προχωρήσουμε πέρα από το βασικότερο μέλημα του Συλλόγου, που είναι η στήριξη των οικογενειών και η ενημέρωσή τους. Πρέπει να φέρουμε την αλλαγή και στο δικό μας τόπο, να αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν, να τα εκπαιδεύσουμε σωστά, να τα γνωρίσει η κοινωνία μας, να δημιουργήσουμε την ανάγκη όλοι οι γονείς και εκπαιδευτικοί να ασχοληθούν και να γνωρίζουν τον τρόπο για να το κάνουν από μικρή ηλικία.

Αυτή η ομάδα ανθρώπων μεγάλωσε και ωρίμασε, έχει να δείξει και να αποδείξει θαυμαστά αποτελέσματα. Τα παιδιά μας είναι πραγματικά χαρούμενα και η κάθε οικογένεια έχει δικαίωμα να είναι ευτυχισμένη. Η γνώση, η συνεχής εκπαίδευση, η κοινωνική συμπεριφορά αποδίδουν και αποπνέουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον. Την χαρά της ζωής.

Από

http://www.iliaktida.gr

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ - Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Πηγή

http://www.greekamericannewsagency.com

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με κοινοποίηση προς τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και την υπουργό εξωτερικών κ. Ν. Μπακογιάννη απέστειλε ο Συντονιστής του ΣΑΕ Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Στην επιστολή του ο κ. Σπυρόπουλος γνωστοποιεί τις θέσεις της Παμμκεδονικής Ένωσης Αμερικής εν όψει των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται ότι η απόφαση μας είναι : να μην αποδεχθούμε την ύπαρξη του όρου "Μακεδονία" στο τελικό όνομα της π. Γ.Δ.Μ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Βεβαίως ανάλογου ύφους επιστολή πίεσης θα περιμέναμε να σταλεί και στον αμερικανό πρόεδρο G. Bush. Αλλά ο κ. Σπυρόπουλος και οι συν αυτώ μόνο προς την Ελλάδα και την πολιτική της ηγεσία γνωρίζουν να πιέζουν ενώ θα έπρεπε να είχαν εργαστεί εδώ και δεκαετίες μεθοδικά, με σχέδιο, και στρατηγική. Αλλά όταν επί χρόνια το ΣΑΕ Αμερικής με τον Χ. Τομαρά έκανε οποιαδήποτε προσπάθεια ο κ. Σπυρόπουλος ως πρόεδρος επί 13εια του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και οι ακόλουθοι-παρατρεχάμενοι του περτοβολούσαν όχι μόνο κάθε προσπάθεια ουσίας χυδαιλογόντας για κάθε προσπάθεια διχάζοντας πάντα τον Ελληνισμό της Αμερικής τον οποίο σήμερα νομίζει ότι εκπροσωπεί από τη θέση του Συντονιστή του ΣΑΕ Αμερικής. Θεσμό που ο ίδιος απαξιώνε επί μια και πλέον δεκαετία και τώρα αποτελειώνει με τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολουθεί ως συντονιστής του ΣΑΕ Αμεικής. Οσο για πιέσεις προς την αμερικανική ηγεσία ούτε λόγος! Που και που δημοσιεύουν καμία επιστολή στον ελάχιστο ομογενειακό τύπο -για να τρώνε οι υμέτεροι και τα παπαγαλάκια- άνευ ουσίας. Γιατί αν ήθελε πράγματι ο κ. Σπυρόπουλος και λεγόμενη ηγεσία της Ομογένειας να παράσχει βοήθεια ουσίας- στο κάθε ενθνικό ζήτημα- θα έπρεπε να έχει γεμίσει με καταχωρίσεις τον αμερικάνικο Τύπο. Αλλά εκεί οι καραχωρίσεις κοστίζουν...ενώ εδώ με λίγα χιλιαρικάκια κάνουμε την αυτοπροβολή μας -όπως πάντα- και τη φιγούρα μας στους ολίγους...

Πηγή
http://www.greekamericannewsagency.com


NEA ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου

Πηγή macedonia-greece
macedonia-greece.blogspot.com

Πάνω από 6.000 Σκοπιανοί συγκεντρώθηκαν στα Σκόπια σε συλλαλητήριο για να διατηρήσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως ονομασία της FYROM. Το συλλαλητήριο, κύριε Καραμανλή, το διοργάνωσαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ με τους οποίους ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ διαπραγματεύεστε την τιμή της Μακεδονίας. Το συλλαλητήριο στα Σκόπια διοργάνωσε το κόμμα της κυβέρνησης (VMRO-DPMNE) , η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ των Σκοπίων και ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. Μετά τη λήξη του εννοείται ότι μερικές εκατοντάδες φανατικών "απογόνων" του Μεγάλου Αλεξάνδρου κινήθηκαν προς την Ελληνική Πρεσβεία για να αποδώσουν , παραδοσιακά, τις δέουσες τιμές... με πέτρες και μπουκάλια. Αυτοί λοιπόν με τους οποίους ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΚΡΥΦΑ από τους Έλληνες ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ σας, στην έδρα του ΟΗΕ βροντοφώναξαν ότι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑ, οι ίδιοι Σκοπιανοί πολιτικοί ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΝΟΜΑ κι εσείς κ.Καραμανλή ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ; Εμείς σχεδόν ΟΛΟΙ αλλά κι όλη η υφήλιος ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ πολύ καλά ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ και ΕΙΠΑΜΕ ... ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ ! Εσείς χρειάζεστε ακόμα διευκρινήσεις; Αυτοί οι Σκοπιανοί λοιπόν, που μέχρι στιγμής ΠΕΤΥΧΑΝ σε μεγάλο βαθμό το στόχο τους... ΕΙΝΑΙ ,σε αντίθεση μ'εσάς και τους "νταβατζήδες" , ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ και φυσικά και οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ τους. Αντίθετα στην Ελλάδα... κυβέρνηση και αντιπολίτευση λένε ΟΧΙ στα συλλαλητήρια, ο νέος Αρχιεπίσκοπος είναι ΚΑΤΑ καθώς ξεκίνησε την καριέρα του με δηλώσεις "υποταγής" στο σύστημα προκειμένου να ΜΗΝ δεχθεί τον πόλεμο που δέχθηκε ο ΧΟΜΕΪΝΙ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ από τους γνωστούς νταβατζ'ηδες και οι δημοσιογράφοι μας ,ως "πόρνες" των "νταβατζήδων των ΜΜΕ", επίσης ΔΕΝ υποστηρίζουν τα συλλαλητήρια καθώς ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ αυτά των ομογενών, ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ αυτό της Αθήνας και ειρωνεύονται τα προγραμματισμένα για την 5η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα προσπαθούν να απαξιώσουν τα συλλαλητήρια συγχέοντας αυτό που διοργανώνει η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ στο Αλεξάνδρειο με ομιλητή τον Μητροπολίτη Άνθιμο, με αυτό που διοργανώνει το κόμμα του Λ.Α.Ο.Σ στο άγαλμα του Μεγ.Αλεξάνδρου την ίδα μέρα. Προσπαθούν δηλαδή να συνδέσουν τον Άνθιμο με τον Καρατζαφέρη προκειμένου να ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ οι πιστοί που ανήκουν στα μεγάλα κόμματα. Μάλιστα μιλούν εντελώς αυθαίρετα για αντιδράσεις στην Ιεραρχία κατά του Άνθιμου. Ευτυχώς που στην Εκκλησία της εποχής του 1821 οι παππάδες φορούσαν παντελόνια αλλιώς σήμερα όλη η Ελλάδα θα φορούσε φούστες.

Πηγή macedonia-greece
http://macedonia-greece.blogspot.com

Aνοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη.

Aνοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, που συντάχθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2008

"Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της. Ακόμη και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά τις εντολές της, Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος, μη υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα.

Μετά θα έρθει η σειρά των « ατάκτων» της Νοτίου Αμερικής. Ένας άμεσος και θανάσιμος κίνδυνος, πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας. Σημερινός στοίχος είναι τα Βαλκάνια με κύριο σύμμαχο την «Μεγάλη Αλβανία», ξεκινώντας από το Κόσσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες U.C.K.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για τη χώρα μας, μερικοί « επιστήμονες» επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια την υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της « Μεγάλης Αλβανίας», την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα, με την δικαιολογία ότι ανήκε στην Αλβανική Τσαμουριά, από όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες.

Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των Η.Π.Α, ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των Αλβανοφώνων των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη.

Από την άλλη μεριά η σύμπλευση της Τουρκίας με τις Η.Π.Α στο Κόσσοβο, που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει, προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας με βάση όχι μόνον το Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά κα τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσσόβου μπορεί να διεκδικήσει την δική της ανεξαρτησία.

Η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σχέδια των Η.Π.Α και για αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία.

Και πράγματι σε αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως τι θα κάνουν όταν ξεκινήσει η επόμενη φάση, αυτής της φολοαλβανικής τακτικής, οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση, γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί, όσο και οι ΗΠΑ, ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χορεία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με την Ρωσία, τη Σερβία αλλά κα τη Βουλγαρία που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.

Έτσι γυρίζοντας σε εμάς τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται και είναι παραπάνω από τραγική δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται, όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες, και αυτό γιατί φοβούνται, μισούν τον λαό μας, για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους, για αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από δω και στο εξής θάμασε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους.

Όμως αφού το παιχνίδι είναι για μας έτσι και αλλιώς χαμένο, τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά. Ούτε έχουμε συμμάχους, είμαστε εμείς και εμείς, ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι, αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας.

Γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσσόβου χωρίς την έγκριση της διεθνούς κοινότητας του ΟΗΕ, δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο έπαιρναν με το έτσι θέλω τη μισή Κύπρο , την Θράκη ή την Ήπειρο;

Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας εξυβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών, χάνοντας κάθε μέρα όλο και πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας.

Ας κλείσουμε τα σύνορα, ας σταματήσουμε τις οικονομικές και διπλωματικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν, κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους.

Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να υποφέρουμε, όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες και θα παραμείνουμε Έλληνες αν δεν ξεχνάμε από πόσες δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα, όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές.

Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον."

Μίκης Θεοδωράκης
Αθήνα, 23/2/2008

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008

B' ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τετάρτη 5 Μαρτίου 6:30 μμ στο Αλεξάνδρειο-Παλαί ντε Σπορ

Από macedonia-greece
http://macedonia-greece.blogspot.comΔεύτερη συγκέντρωση για τη Μακεδονία κοντά στη Διεθνή Έκθεση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με ομιλιτή τον Μητροπολίτη Θεσ/νίκης Άνθιμο από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ στις 18:30


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ
ΣΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΟΧΙ!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
να υπογράψει τη νέα σελίδα του Σύγχρονου, Ανένδοτου, Δίκαιου και Ασυμβίβαστου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ
για τη Μακεδονία και τον Αλέξανδρο!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ
όπως ζήτησε από το λαό μας στα τελευταία του λόγια, μόλις πριν δύο μήνες,
ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

«Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας….
ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει»!!!
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Θεσσαλονίκη, Μακεδονία 26 Φεβρουαρίου 2008 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Αριστοτέλους 30, Τ.Κ. 546 23, Θεσσαλονίκη,Μακεδονία, Ελλάδα
Τηλ/Fax. 2310 222 060
Πληροφ. Κ. Κάλφας 69790 85 538

Από macedonia-greece
http://macedonia-greece.blogspot.com

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

Ενάς απλός προβληματισμός μου...

Είναι τυχαίο ότι βάλθηκαν να τα βάλουν με τα bloggs αυτή την χρονική στιγμή ?
Ό,τι έκαναν αυτές τις μέρες δεν είχαν την δυνατότητα να το κάνουν πριν κάποιους μήνες?
Γιατί λοιπόν επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική περίοδο....? Μήπως επειδή θέλουν να απομακρύνουν το βλέμα της κοινής γνώμης (και κυρίως των bloggers) από σοβαρότερα θέματα όπως την μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου !!! την "επίλυση" (ξεπουλημα?) του Μακεδονικού ζητήματος , το φαγοπότη με την SIEMENS, την Ζαχοπουλιάδα κ.α. Μήπως τρίβουν τα χέρια τους που αντί να μας βλέπουν να προσπαθούμε να βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους εμείς "ψαρώνουμε" με τις απειλές εναντίον των blog! Μπούρδες! Πολύ ασχοληθήκαμε με του λόγου τους, ασχολούμαστε και χάνουμε χρόνο για να απαντήσουμε στον κάθε Μακάκα γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Καιρός να βρούμε πάλι τους ρυθμούς μας και να ασχοληθουμε με τα θέματα που μας καίνε πραγματικά... ΚΟΣΟΒΟ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

liondani

Το υπουργείο Υγείας δεν λέει την αλήθεια για τον κ. Χιώτη


Από ΑΝΤΙ
http://www.blog.anti.gr

Το Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας (πατήσετε εδώ) στο οποίο απευθύνουμε το ερώτημα αν ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Χιώτης ήταν στο ΔΣ της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) ως εξής: «Πρέπει να διευκρινιστεί ότι στον κ. Βασίλη Χιώτη είχε προταθεί η θέση άμισθου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ, την οποία ο κ. Χιώτης δεν αποδέχτηκε. Τα Διοικητικά Συμβούλια συγκροτούνται από πρόσωπα με διάθεση κοινωνικής προσφοράς και χωρίς κανένα όφελος ή προνόμιο».

Εμείς όμως άλλα διαβάζουμε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στο Φύλλο 958 της 7/2/2007 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών το από 27.11.2007 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας «Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.» που ορίστηκε με κοινές υπουργικές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομίας και καθορίζει τα εξής: «Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου η θητεία είναι πενταετής έχει ως εξής: Παπαμίχος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, Παπανικολάου Νικόλαος του Γεωργίου, κάτοικος Πατούλης Γεώργιος του Ευθυμίου, Πύρρος Δημήτριος του Γεωργίου, ιατρός, κάτοικος. Μη εκτελεστικά μέλη: Αδαμίδης Πολύκαρπος του Θεοδώρου, Χιώτης Βασίλειος του Παναγιώτη, δημοσιογράφος. το Φύλλο 425 της 8ης Οκτωβρίου 2007 διαβάζουμε ότι: «Αντικαθίσταται το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε.», Χιώτης Βασίλειος του Παναγιώτη, δημοσιογράφος, από τον Λιάπη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, Οδοντίατρο».

Η αλήθεια δηλαδή είναι ότι ο κ. Χιώτης μετείχε για ένα, σχεδόν, χρόνο στο ΔΣ της ΑΕΜΥ. Γιατί λοιπόν το υπουργείο Υγείας μας λέει τώρα ότι δεν είχε «αποδεχθεί» τη θέση; Ποιος λέει αλήθεια και ποιος δεν την λέει; Το υπουργείο του κ. Δ. Αβραμόπουλου, ή η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει τότε την ΑΕΜΥ ως «ένα υπερόργανο διείσδυσης σε ολόκληρο το φάσμα της δημόσιας υγείας» που θα προετοιμάσει το δρόμο «για να μπει από το παράθυρο ένας στρατηγικός επενδυτής στο όνομα της ιδιωτικοποίησης της αγοράς υγείας». Το δουλειά είχε λοιπόν ένας δημοσιογράφος σε αυτή τη θέση; Νομίζω ότι υπάρχει θέμα.

Από ΑΝΤΙ
http://www.blog.anti.gr

Σας αποκαλύπτουμε…ανώνυμους bloggers την ώρα που εκβιάζουνε επώνυμους και έντιμους δημοσιογράφους!

Από vavanta
http://vavanta.blogspot.comΑπό vavanta
http://vavanta.blogspot.com

Ήταν στο ΔΣ της ΑΕΜΥ ο κ. Χιώτης;


Από
http://www.blog.anti.gr

Στις 15/10/2007 είχαμε δημοσιεύσει μεταξύ άλλων τα εξής: «Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος διόρισε στο ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ κάποιον δημοσιογράφο ονόματι «Βασίλειο Χιώτη, του Παναγιώτη» (ΦΕΚ 958 της 7/2/2007» (
πατήστε εδώ). Η ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) αποτελεί σύμφωνα με αναφορές του ΠΑΣΟΚ στα πρακτικά της Βουλής «ένα υπερόργανο διείσδυσης σε ολόκληρο το φάσμα της δημόσιας υγείας» που θα προετοιμάσει το δρόμο «για να μπει από το παράθυρο ένας στρατηγικός επενδυτής στο όνομα της ιδιωτικοποίησης της αγοράς υγείας». Εμείς ρωτάμε απλώς (ξανά, επειδή τότε δεν πήραμε απάντηση) αν πρόκειται για τον ίδιο τον δημοσιογράφο κ. Βασίλειο Χιώτη που υπέβαλε τη μήνυση εναντίον του press-gr και πρωταγωνιστούσε σήμερα στα τηλεοπτικά κανάλια στις συζητήσεις περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής.
Μήπως και ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, πρέπει να μας πληροφορήσει ποιοι άλλοι δημοσιογράφοι απασχολούνται στα ΔΣ ή τα Γραφεία Τύπου μεγάλων εταιρειών του δημοσίου; Και με την ευκαιρία: Ο κ. Χιώτης, όπως και όλοι σχεδόν οι δημοσιογράφοι, έγραφε ή όχι ανώνυμα παραπολιτικά και σε ποια εφημερίδα;

Από
http://www.blog.anti.gr


Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

Καψαμπέλης υπερασπίζεται τον εαυτό του (ΑΝΤ)

Από Lupus Cynodictus

http://lupus002.blogspot.com


It's Showtime!

Από pitsirikos
http://pitsirikos.blogspot.com

Τα πράγματα με την υπόθεση του Press-Gr έχουν ως εξής: η κυβέρνηση φοβάται τα μπλογκ – η κυβέρνηση φοβάται το Διαδίκτυο. Γιατί φοβάται η κυβέρνηση το Διαδίκτυο; Επειδή μόνο από το Διαδίκτυο μπορεί να σκάσει μύτη το DVD και υποθέσεις που ενοχλούν την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση προωθεί γελοίες νομοθετικές αλλαγές στη χρήση των μπλογκ – όπως προώθησε πριν λίγες μέρες τη μη χρήση υποκλαπέντος υλικού στα δικαστήρια. Χρειαζόταν όμως ένα άλλοθι για τους …νοικοκυραίους, τους σεμνούς και ταπεινούς. Γι’ αυτό έγινε λόγος για εκβιασμούς στην υπόθεση του Press-Gr – μετά οι εκβιασμοί έγιναν ένας και αυτός ο ένας ήταν από ανώνυμο μέιλ που εστάλη το ...2006. Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος; Ξεχνάνε πως οι απαγορεύσεις φουντώνουν την αντίσταση και την αντίδραση. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να αποφύγει κάποιος την κρατική τρομοκρατία. Η κυβέρνηση τα βρήκε με τον χοντρό και με τους νταβατζήδες, αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να τα βρει με τους μπλόγκερ γιατί κάθε μπλόγκερ δεν είναι ένας δημοσιογράφος όπως βλακωδώς λένε οι άσχετοι – κάθε μπλόγκερ είναι και ένας εκδότης. Σήμερα οι μπλόγκερ είναι γύρω στους τριάντα χιλιάδες – σε ένα μήνα θα είναι ολόκληρος στρατός. Θα φιμώνεις έναν, θα πετάγονται δέκα. Κύριε Καραμανλή, είστε τελειωμένος. Κι εσείς και οι νταβατζήδες – παλιότεροι και νεότεροι. Θα σας καταπιεί όλους το Διαδίκτυο. Γλυκά….

Από pitsirikos
http://pitsirikos.blogspot.com

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Από neoinileias
http://neoinileias.blogspot.com

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ -ΣΕΡΒΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


Η Ρωσία και η Σερβία υπέγραψαν σήμερα συμφωνία σχετικά με την εφαρμογή ενός σχεδίου για την κατασκευή ενός αγωγού για τη διέλευση του ρωσικού φυσικού αεριού μέσω της Σερβίας προς τα Βαλκάνια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Βελιγράδι, μεταξύ του Πρώτου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας κ. Dmitry Medvedev και του Σέρβου πρωθυπουργού κ. Κοστουνιτσα.

"Αυτή η συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δυο, και της Ρωσίας και της Σερβίας, και θέτει τα θεμέλια για το καθεστώς της ενεργειακής ασφαλείας στην ενωμένη Ευρώπη"
ειπε ο Medvedev, ο οποίος είναι το φαβορί στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

To σχέδιο προβλέπει μεταφορά των 10 δισ. cu m ρωσικού φυσικού αεριού ετησίως
Επίσης η εταιρία Russia's Gazprom Neft υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της κρατικής ιδιοκτησίας εταιρίας πετρελαίου της Σερβιας.
Η εταιρεία υπολογίζεται οτι αξίζει $ 1,2 δις.

Η συμφωνία που υποστηρίζεται απο την Gazprom της Ρωσίας και την Ιταλική Eni είναι ένα έργο που σύμφωνα με αναλυτές είναι αντίπαλος του αγωγού Nabucco που υποστηρίζεται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κεντρικής Ασίας προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας παρακάμπτοντας τη Ρωσία.

Από neoinileias
http://neoinileias.blogspot.com

Το καθεστώς (μας) χτύπησε…Αντισταθείτε!

Από
http://grbloopers.blogspot.com

Του Αγίου

Για άλλη μια φορά η διαπλοκή χτυπάει την φιλελεύθερη δημοκρατία.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση το κράτος σε συνεργασία με τους νταβάδες επιχειρούν να φιμώσουν τους bloggers, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία των πολιτών, που δομείται και αλληλοενημερώνεται στο πλαίσιο του διαδικτύου και να εξοβελίσουν τα blogs από τη σφαίρα της διαμόρφωσης γνώμης.

Με δύο λόγια, αυτοί που κυριαρχικά ελέγχουν το σύστημα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα συντονίστηκαν και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους μηχανισμούς του κράτους και τα όργανα της πολιτείας που στην πραγματικότητα εξουσιάζουν, ώστε να περιοριστεί η διάσταση και διείσδυση των ιστολογίων στην ελληνική κοινωνία:

-Τα θέλουν έξω από το πεδίο σύνθεσης και κωδικοποίησης της πραγματικότητας.

- Επιθυμούν να τα περιορίσουν στην εξέδρα του γηπέδου, όπου διεξάγεται ο καθημερινός αγώνας του πολίτη εναντίον των εξουσιών και των παραεξουσιών, οι οποίες αυθαιρετούν και βυσσοδομούν εναντίον των ελευθεριών και της ζωής του.

- Απαιτούν να εξαφανιστεί η αχειραγώγητη δημοσιογραφία των πολιτών και να αποκλιστεί ο πολίτης από την διαμόρφωση της ειδησεογραφικής ατζέντας και από την ύλη και την διαδικασία που παράγει το ουσιαστικό κοινωνικό μήνυμα.

Οι επιδιώξεις του καθεστώτος είναι πρόδηλες, επιθυμούν να :
- διατηρήσουν την αποκλειστικότητα στην εναρμόνιση της κοινωνικής συνείδησης
- διαμορφώνουν μόνοι αυτοί τον κώδικα επικοινωνίας και την ατζέντα της επικαιρότητας
- χειραγωγούν ανενόχλητοι το πολιτικό σύστημα και τις ηγεσίες των κομμάτων
- συνδιαλλάσσονται με την κεντρική εξουσία, τα κόμματα και τα όργανα του κράτους, δίχως κανείς να αποκαλύπτει αυτή τη σχέση και το εκάστοτε διακύβευμα
- διατηρήσουν το προνόμιο της πολιτικολογίας, της σκανδαλολογίας, της δελφινολογίας και της προώθησης συγκεκριμένων αχυράνθρωπων τους στις προβεβλημένες βαθμίδες του πολιτικού προσωπικού
- προωθούν κυριαρχικά την κουλτούρα και εκείνα τα χυδαία στοιχεία πολιτισμού που εξυπηρετούν την μακροημέρευση του συστήματος τους και συμβάλουν στην αποχαύνωση της κοινωνίας και την «παραίτηση» των πολιτών από την ζώσα πραγματικότητα
- θέτουν σε ομηρία κυβερνήσεις, πολιτικούς φορείς, προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, καθώς και επιχειρήσεις, οι οποίες κινούνται εκτός του κύκλου των διαπλεκομένων συμφερόντων τους, έτσι ώστε να εκβιάζουν αποφάσεις, νομοθετικές ή διοικητικές πράξεις, οικονομικές και πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές, στο ευρύτερο πλαίσιο του ανταγωνισμού στην Ελλάδα
- ελέγχουν απόλυτα το οικονομικό περιεχόμενο της επικοινωνίας στη χώρα, διαμορφώνοντας ολιγοπωλιακά τις τιμές και την κατανομή των κονδυλίων προβολής στα ΜΜΕ, κατά το συμφέρον τους.

Αυτό το καθεστώς των νταβάδων και των αχυράνθρωπων τους που δημιούργησε, συντήρησε και πεισματικά προωθεί και πατρονάρει Θέμους και Μάκηδες, Τράγκες και Κακαουνάκηδες και μπόλικους άλλους καραγκιόζηδες καθώς και τους «εισαγγελείς των 8», έχει το θράσος να σπεκουλάρει πάνω στις αντινομίες και τις παιδικές ασθένειες του blogging!

Αυτό, το ευρύτερο σύστημα διαπλοκής της δημοσιογραφικής παραεξουσίας με τις θεσμοθετημένες εξουσίες, υπό το κράτος της παραλλαγής, όπου ανάλογα με την περίσταση οι θεσμοί και τα όργανα του κράτους «δημοσιογραφούν», την ίδια στιγμή που οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, με την υποστήριξη των λογής-λογής εντύπων των αφεντικών τους, πολιτικολογούν, νομίζει ότι έχει τη νομιμοποίηση να καταγγέλλει τους αποκλεισμένους από το σύστημα, οι οποίοι επιδιώκουν να αρθρώσουν άποψη.

Πριν από λίγο καιρό σημείωνα: « Ώρες-ώρες νομίζει κανείς ότι τα κανάλια αποτελούν κομματικές δομές του πολιτικού συστήματος και τα κόμματα με τους εκπροσώπους τους, το σώμα της δημοσιογραφίας! Ακούγεται και είναι παράλογο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό, σε μια κοινωνία που έπεσε στην παγίδα των διαπλεκομένων και έχασε τον κανόνα και το μέτρο της δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Η δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από εγγυητές, ούτε, πολύ χειρότερα, από αυτόκλητους εγγυητές. Είναι ιστορικά διαπιστωμένο, ότι ως εγγυητές της δημοκρατίας εμφανίστηκαν όλοι οι δικτάτορες που γνώρισε η ανθρωπότητα τα τελευταία διακόσια χρόνια.

Είναι φαιδρό κάθε βράδυ να βάζεις τον δικτάτορα στο σαλόνι σου, εν ονόματι της δημοκρατίας. Και είναι ακόμη φαιδρότερο, τον δικτάτορα αυτόν να στηρίζουν και να υποστηρίζουν κυβερνήσεις και πολιτικοί τους οποίους αναδεικνύει ο πολίτης με την ψήφο του. Μη ξεχνάτε ότι τα κανάλια είναι το μόνιμο εκβιαστικό διακύβευμα μεταξύ κυβέρνησης και νταβάδων από το 1989 μέχρι σήμερα. Λειτουργούν ημιπαράνομα με προσωρινές άδειες, απέκτησαν αμφιλεγόμενη εταιρική προσωπικότητα και μπήκαν λάθρα στο χρηματιστήριο, πολλά από αυτά, ενώ δεν καλύπτουν καμία απολύτως προϋπόθεση της συνταγματικής επιταγής για την νόμιμη αδειοδότησή τους.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι για τη δημιουργία και μακροημέρευση του σύγχρονου δικτάτορα της ελληνικής κοινωνίας, εγγυάται το καθεστώς που εμείς οι ίδιοι στηρίζουμε με την ψήφο μας. Η δημοκρατία μας, δηλαδή, εγγυάται για τον δικτάτορά μας».

Και τώρα αυτός ο «δικτάτορας» αισθανόμενος την καυτή ανάσα των bloggers στο σβέρκο του αποφάσισε να βάλει στο γύψο την κοινωνία των πολιτών που αυτο-οργανώνεται και στον τομέα της επικοινωνίας και ενημέρωσης, να βάλει, δηλαδή, χέρι στις ελευθερίες μας εν ονόματι της δικής του ασυδοσίας και χρόνιας ανομίας.

Είναι καταφανές ότι οι συνασπισμένοι νταβάδες και το κράτος (τους) αφού δεν μπόρεσαν να απαλλαγούν από την παρουσία των Νέων Μέσων και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την διείσδυση τους, τώρα επιχειρούν να τα ελέγξουν, συκοφαντώντας και διώκοντας τους μπροστάρηδες αυτού του νέου κινήματος.

Αντισταθείτε σε αυτούς που μόλυναν τον ιδιωτικό λόγο των πολιτών, σε αυτούς που παρήγαγαν τα στερεότυπα μέσω τον οποίων ξεφτίζει ο δημόσιος διάλογος και εκχυδαΐζεται η πολιτική διαδικασία, κάθε βράδυ στα παράθυρα της τηλεόρασης και από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλους σχεδόν τους διαύλους της Μιντιαπολίτευσης.

Μη ξεχνάτε ότι το νέο πλαίσιο στερεοτύπων που διαμορφώνει το καθεστώς, μέσω των παραδοσιακών ΜΜΕ που ελέγχει, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κατάλογος καταχρηστικών προλήψεων και γενικεύσεων μέσα στις οποίες θέλουν να μας κλείσουν και να μας αιχμαλωτίσουν. Είμαστε οι εχθροί τους και θα μας συμπεριφερθούν δίχως οίκτο. Να το ξέρετε!

Από http://grbloopers.blogspot.com

"Είμαι blogger, όχι κακοποιός!"

Από press-gr
http://press-gr.blogspot.com

Του Ανδρέα Καψαμπέλη


Eίμαι blogger, όχι κακοποιός. Πιστεύω στην εναλλακτική ενημέρωση, χωρίς εξαρτήσεις, την οποία κάποιοι θέλουν να φιμώσουν. Και δεν έχω καμμιά σχέση με κανενός είδους ιστορίες εκβιασμών, με οποιαδήποτε άλλα εγκληματικά γεγονότα ή με κακοποιά στοιχεία. Η αλήθεια θα φανεί. Κοντός ψαλμός αλληλλούια...
Η ζωή μου είναι ανοικτό βιβλίο, όπως και η δουλειά μου.
Οσοι με ξέρουν, γελάνε με αυτά που ακούνε. Κι όσοι δεν με ξέρουν, μπορούν να έρθουν να δουν πού και πώς ζώ, τι αυτοκίνητο έχω και ποια περιουσία έχω - που δεν έχω. Οπως δεν έχω και off shore εταιρείες.
Λυπάμαι μονάχα που ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί με μια απλή επίσκεψη, πήρε τον χαρακτήρα επιδρομής, προπηλακισμών και απειλών με κατάχρηση εξουσίας σε βάρος της οικογένειάς μου. Και τελικά αποδείχθηκε κούφια, όπως δείχνουν επίσημα έγγραφα.
Κανένα "υλικό" δήθεν εκβιασμών σε βάρος πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών κλπ δεν βρέθηκε και δεν κατασχέθηκε, όπως κάποιοι έγραψαν. Φαίνεται ότι κρίνουν εξ ιδίων...

Τέτοιες επιδρομές να κοιτάξουν να κάνουν αλλού οι Αρχές.
Πιστεύω ότι είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια εκφοβισμού της εναλλακτικής ενημέρωσης η οποία τρομάζει τις εξουσίες και απελευθερώνει τον δυναμισμό, την ορμή και την αυθεντικότητα της νέας εποχής. Ας ηρεμήσουν και ας συμβιβαστούν με τη νέα πραγματικότητα. Δεν γίνεται να την αποτρέψουν.
Κι αν εμείς "χαθούμε", θα ακολουθήσουν άλλοι...
Παρά τα λάθη και τις υπερβολές, ακόμα και την ασυδοσία της, η ενναλακτική ενημέρωση έχει γίνει συστατικό της δημοκρατικής διαδικασίας. Είναι η φωνή των "από κάτω", που εμείς -δεν εξαιρώ τον εαυτό μου- οι "απο πάνω", τους αντιμετωπίζαμε σαν κομπάρσους στο "σύστημά" μας...
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μπουν κανόνες και πλαίσια λειτουργίας, τα οποία η πολιτεία αρνείται ακόμη και να θέσει σε σοβαρή συζήτηση. Μένει λοιπόν, μέχρι τότε, η "αυτορρύθμιση". Η "αυτοωρίμανση", που δεν πρέπει όμως να γίνει "ενσωμάτωση". Και σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε να ζητούμε συγγνώμη όλοι μας όταν αδικούμε κάποιον ή μεταφέρουμε κάτι λανθασμένο.
Δεν διστάζω να το κάνω στο βαθμό που μου αναλογεί.
Το ερώτημα πάντως παραμένει: Πιστεύει κανείς, αλήθεια, ότι μπορεί με μεθόδους τρομοκράτησης να σταματήσει την επανάσταση της διαδικτυακής ενημέρωσης που μόλις τώρα ξεκινάει και στην χώρα μας;
Ας απαντήσουμε όλοι, σε αυτό, οχι!

Από press-gr
http://press-gr.blogspot.com

Πρόσφατες Δημοσκοπήσεις - Το ΒΕΤΟ μονόδρομος!

Από http://macedonia-greece.blogspot.com
CITY PRESS
Σκοπιανό: Τρεις πονοκέφαλοι για την κυβέρνηση
Ρεπορτάζ - Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008,του Χρίστου Βούζα
Τα δεδομένα της δύσκολης διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά, μετά και τη χθεσινή απόφαση της γειτονικής χώρας να πει «ναι» σ' αυτή, βάζοντας μ' αυτό τον τρόπο ψηλά τον πήχη για την ελληνική κυβέρνηση, που θα επιθυμούσε διακαώς να χρεωθούν τα Σκόπια τυχόν ναυάγιο της πρότασης Νίμιτς. Μετά και τη χθεσινή απόφαση της ΠΓΔΜ η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τρεις πονοκεφάλους στο εσωτερικό της χώρας, οι δύο εκ των οποίων αποτυπώθηκαν με εύγλωττο τρόπο και το Σαββατοκύριακο που πέρασε.
Πονοκέφαλος πρώτος: Δημοσκοπήσεις
Η άποψη των πολιτών, όπως αποτυπώνεται στις έρευνες της κοινής γνώμης, φαίνεται ότι είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος από αυτήν της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της ALCO (διενεργήθηκε το διάστημα 20-22 Φεβρουαρίου 2008 σε δείγμα 1.000 ατόμων) για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», περισσότεροι από εφτά στους δέκα πολίτες (70,4%) απορρίπτουν το ενδεχόμενο να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, ενώ δύο στους τρεις (66,6%) λένε «όχι» στη διπλή ονομασία. Επιπλέον, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι πολίτες για το λεγόμενο Σκοπιανό είναι ότι το 81,7% ζητά από την κυβέρνηση να μην πάψει ποτέ να επιδιώκει τη διεθνή αναγνώριση των ελληνικών δικαίων στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Τα ίδια πάνω κάτω συμπεράσματα προκύπτουν και από πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα της RASS (διενεργήθηκε ο διάστημα 20-21 Φεβρουαρίου 2008 σε δέιγμα 600 ατόμων): Σχεδόν έξι στους δέκα (59,3%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι, αν οι ΗΠΑ πιέσουν την Ελλάδα να αποδεχθεί την πρόταση Νίμιτς, η Αθήνα θα πρέπει να ασκήσει βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ ένας στους τέσσερις (24,9%) ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Παράλληλα, το 88,3% των πολιτών θεωρεί την υπόθεση της ΠΓΔΜ «σοβαρό θέμα», γιατί «το όνομα της Μακεδονίας είναι συνυφασμένο με την εθνική μας ταυτότητα» (52,5%) και γιατί «υποχώρηση στο όνομα Μακεδονία θα μπορούσε να δώσει το δικαίωμα στη γειτονική χώρα να έχει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας» (46,1%).
Πονοκέφαλος δεύτερος: ΛΑΟΣ, Ψωμιάδης, Άνθιμος
Ο ΛΑΟΣ, ο οποίος, όπως έδειξαν και οι προχθεσινές δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη στην κοπή πίτας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και του νομάρχη Π. Ψωμιάδη, επενδύει σημαντικά στο θέμα αυτό, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει άμεσα βέτο για...
την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επανέλαβε την πρόταση του για σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αν οι πολίτες τάσσονται υπέρ ή κατά της σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ. Κατέστησε σαφές δε ότι, σε περίπτωση που οι πολίτες ψηφίσουν «όχι», η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Με τις θέσεις που εκφράζει ο Γ. Καρατζαφέρης, πλην του Π. Ψωμιάδη, συντάχθηκε και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος στο χθεσινό του κήρυγμα υπογράμμισε ότι ο λαός θέλει να γίνουν συγκεντρώσεις, δημοψήφισμα αλλά και άσκηση βέτο και υπενθύμισε το δόγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Κατέληξε δε τονίζοντας με έμφαση: «Θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους» και πρότεινε το γειτονικό κράτος να ονομαστεί «Βαρδάρεια».
Πονοκέφαλος τρίτος: «Μακεδονομάχοι» βουλευτές
Ωστόσο η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει μόνο εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς κινδύνους. Πρόκειται για τους λεγόμενους «μακεδονομάχους» βουλευτές της ΝΔ, προερχόμενους κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα, που απειλούν την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία των 151+1 εδρών. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, δημοσίως διατηρούν χαμηλούς τόνους, αλλά πολλοί από αυτούς στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους τονίζουν ότι δεν θα διστάσουν να αντιδράσουν με έντονο τρόπο. Ενδεικτική της ανησυχίας της κυβέρνησης είναι η κομματική σύσκεψη υπό τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο αλλά και το σημείωμα με τις ελληνικές θέσεις που απέστειλε σε όλους τους γαλάζιους βουλευτές η υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι ζητούμενο είναι η αμοιβαία αποδεκτή λύση στη βάση σύνθετης ονομασίας, όχι λύση για τη λύση, αλλά και ότι το ζήτημα δεν είναι διμερές.

Από http://macedonia-greece.blogspot.com

Διαβάστε το υπόλοιπο εδώ >>

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2008

1 ή 2 ΚΑΛΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ


Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος :
Οπωσδήποτε ένα - δύο καλά συλλαλητήρια...
Πηγή: ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,
Συνέντευξη στην εδημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" 24.2.08
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
«Πιστεύω απόλυτα - εφόσον θα φτάσουμε ενδεχομένως στην απόφαση της Ελλάδος να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για το όνομα - πως οπωσδήποτε ένα - δύο καλά συλλαλητήρια, αλλά με τη σύμπραξη των κομματικών οργανώσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα ή την Αθήνα ή την Καβάλα, βοηθούν πάρα πολύ στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Εξωτερικών» δηλώνει, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος.
Μητροπολίτης Ανθιμος: «Το φρόνημα του λαού μας σε όλη τη Μακεδονία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα πιστεύω ότι είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στο όνομα της χώρας αυτής»
- Σεβασμιότατε, πώς εκτιμάτε τις προτάσεις Νίμιτς;
«Οι προτάσεις Νίμιτς είναι μέσα στο πλαίσιο που υποθέταμε. Το φρόνημα του λαού μας σε όλη τη Μακεδονία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα πιστεύω ότι είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στο όνομα της χώρας αυτής. Από το πλήθος των ονομάτων αυτών ίσως η αρμόδια διπλωματική υπηρεσία πρέπει να επιλέξει ένα από τα ονόματα εκείνα που θα αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης. Εμείς όμως όχι ως θεσμικός παράγων - μαζί με τον κλήρο και τον λαό - αλλά απλώς ως λαός που εκφράζει την επιθυμία και τη βούλησή του για το θέμα λέμε ότι: αν καθ' οιονδήποτε τρόπο στο όνομα που θα αποφασισθεί υπάρχει η λέξη "Μακεδονία" όπως και αν είναι διατυπωμένη, αυτοί μόνοι τους στη συνέχεια θα χρησιμοποιούν στην πράξη τον όρο "Μακεδονία". Αρα εμείς, ούτως ή άλλως, θα είμαστε ζημιωμένοι».
- Τι πρέπει να γίνει;
«Το καλύτερο δυνατόν είναι οι προτάσεις και οι αντιπροτάσεις της Ελλάδος να είναι τέτοιες ώστε να αποκλείεται το όνομα "Μακεδονία". Αυτό δεν θα το δεχθούν οι άλλοι, αλλά επειδή η υπόθεση αυτή τώρα δεν εξετάζεται μόνο για το όνομα αλλά στο σύνολο των προβλημάτων που ανακύπτουν από την κήρυξη σε κράτος του Κοσσυφοπεδίου και επομένως της μη ομολογουμένης αλλά πραγματικής επιθυμίας των να δημιουργήσουν τη λεγομένη "Μεγάλη Αλβανία", μήπως, λέμε την άποψή μας, η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα να πει δεν δέχομαι τον όρο "Μακεδονία" με κανέναν τρόπο να υπάρχει στο όνομα του κράτους αυτού, διότι πλέον οι προοπτικές που διανοίγονται είναι φανερές και θα οδηγήσουν στη συνέχεια σε αλυτρωτικές διακηρύξεις. Συνεπώς σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα - κυβέρνηση και αντιπολίτευση - η οποία θα διακόψει τις διαπραγματεύσεις θα αποφασίσει αν θα πρέπει να οργανωθούν συλλαλητήρια, αν θα πρέπει να ασκηθεί βέτο».
- Πιστεύετε ότι πρέπει να διεξαχθούν συλλαλητήρια;
«Πιστεύω απόλυτα, εφόσον φτάσουμε ενδεχομένως στην απόφαση της Ελλάδος να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για το όνομα, πως οπωσδήποτε ένα - δύο καλά συλλαλητήρια, με τη σύμπραξη όλων των κομματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα ή στην Αθήνα, στην Καβάλα, βοηθούν πάρα πολύ στην προσπάθεια την οποία καταβάλλει η διπλωματία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για να αποδείξει ότι απόλυτα δικαιολογημένα δεν δέχθηκε περαιτέρω διαπραγμάτευση κάτω από τις απαράδεκτες απαιτήσεις των Σκοπιανών». - Πρέπει να τοποθετηθεί η Εκκλησία επί του ζητήματος;
«Ναι, με ειδική και προσεγμένη τοποθέτηση, η οποία θα αποτελεί έκφραση της βουλήσεως του λαού μας αλλά και της επιθυμίας της Εκκλησίας όλα τα θέματα να διευθετηθούν με γνώμονα την ιστορική αλήθεια και του μεγάλου αγαθού της ειρήνης. Να μη διαταραχθούν οι σχέσεις μεταξύ των κρατών».
- Τι εκτιμάτε πως πιστεύουν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και οι συνοδικοί μητροπολίτες;
«Νομίζω πως εφόσον γίνει συζήτηση, ό,τι και αν συμβεί θα το αποφασίσουμε μαζί. Και ο Αρχιεπίσκοπος νομίζω ότι θα ταχθεί σε αυτά που λέμε εμείς οι παλαιότεροι πάνω στο θέμα».
- Είστε πολλοί στη Σύνοδο που έχετε τις ίδιες απόψεις;
«Οσοι είμαστε από τις βόρειες επαρχίες, από την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία. Στη 12μελή Ιερά Σύνοδο οι έξι από τους δώδεκα μητροπολίτες προέρχονται από τις βόρειες επαρχίες. Πρέπει να εμφανιστούμε ενωμένοι, και πολιτικά, και οικονομικά και εθνικά, στο ότι δεν θέλουμε όνομα "Μακεδονία". Θα σφετεριστούν οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση σε περίπτωση αναφοράς "Ανω Μακεδονία" ή "Νέα Μακεδονία" ή "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Ο,τι και αν βάλουν μπροστά οι Σκοπιανοί, θα κρατήσουν μόνο τη λέξη Μακεδονία, επομένως δεν θα έχουμε επιτύχει τίποτε».
Το ΒΗΜΑ, 24/02/2008.
.

PRESS-GR


Από http://www.greekalert.com
http://www.greekalert.com

Γέμισε η blogσφαιρα με άρθρα και ειδήσεις για το press-gr
Συλλήψεις στο press-gr, συκοφάντες, κυκλώματα, δημοσιογράφοι....και χιλιάδες άλλα...

Κανείς δεν έχει μπει στην διαδικασία να μιλήσει με επιφύλαξη...να κρατήσει έστω μία πισινή...αφού ενοχλούσε τόσο πολύ...μήπως...δεν είναι έτσι..

Τρομερή εντύπωση βέβαια μας κάνει και το πόσο εύκολα έβγαλαν τα μαχαίρια της καταγγελίας ακόμη και bloggers που μέχρι και εχθές έστελναν τα άρθρα τους για δημοσίευση στο press-gr...μήπως κερδίσουν λίγη από την επισκεψιμότητα και την αίγλη του...
τώρα βέβαια το σκηνικό άλλαξε...δεν παρακαλούν να τους φιλοξενήσει το press-gr...αλλά το καταγγέλουν...και μάλιστα χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη τίποτα!

Με εμάς δεν θα συμβεί αυτό...

Λοιπόν για να τελειώνουμε
εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μια πολύ σωστή επισήμανση από το blog του LUPUS
που λέει τα εξής:

Πάντως προξενεί εντύπωση η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών την στιγμή που η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους γνωστούς "παραδείσους" του ηλεκτρονικού εγκλήματος...
Το ζήτημα αρχίζει να παίρνει διαστάσεις και εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα περί "εκβιασμών" δεν είναι παρά το νομικό παραθυράκι, για να γίνει δυνατή η ανίχνευση των υπολογιστών αφού η "συκοφαντική δυσφήμιση" δεν επιτρέπει την παροχή στοιχείων για τα blog σύμφωνα με τη αμερικανική νομοθεσία, όπου υπάγεται το http://www.blogger.com/
Αν τελικά δεν αποδειχθεί εμπλοκή του Press-gr σε υποθέσεις εκβιασμών, τίθεται σοβαρό θέμα ελευθερίας της έκφρασης και το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει και την ΕΣΗΕΑ, αφού αστυνομική έρευνα σε γραφεία εφημερίδας δεν έχει γίνει τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.


και θα συμπληρώσουμε πως:
Είμαστε 100% στο πλευρό του PRESS-GR για το δικαίωμα τους περι ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο και σε κάθε άλλη μορφή ή προσπάθεια αδέσμευτης, ανεξάρτητης και πλουραλιστικής πληροφόρησης.
ο μόνος λόγος που θα σταματήσουμε να το στηρίζουμε είναι μόνο αν συμβεί το αυτονόητο...
δηλαδή μόνο αν στοιχειοθετηθούν και αποδειχθούν πλήρως οι καταγγελίες περι εκβιασμού.


...μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο...
το μόνο που φαίνεται είναι πως υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να απαλλαγούν από την ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη κριτική προς αυτούς που προσφέρει το διαδίκτυο..και θα έκαναν τα πάντα για αυτό!

Από http://www.greekalert.com
http://www.greekalert.com

Στηρίξτε το press επειδή το press είμαστε όλοι μας.

Από the Bloopers team
http://grbloopers.blogspot.com

BLOGING ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Εχω το δικαίωμα να έχω και να λέω την γνώμη μου και να κρίνομαι για αυτήν.

Στηρίξτε το πρεςς επειδή το πρέςς είμαστε όλοι μας και όχι μόνο η ομάδα που το λειτουργούσε! Μην το εγκαταλείπετε τώρα.

Το πρεςς δεν είναι μόνο τα παιδιά που το λειτουργούσαν, αλλά κυρίως εμείς, όλοι εμείς που το διαβάζαμε και ενίοτε φιλοξενηθήκαμε γράφοντας την πληροφορία, την γνώμη, την πρόταση, το αστείο, ή ακόμα και την σαχλαμάρα μας.

Εμείς, όλοι εμείς, έχουμε μόνο τόση δύναμη στην απαίτησή μας για ελεύθερη διάδοση ιδεών και ειδήσεων, όση η επισκεψιμότητα του πρεςς.

Μην αποδυναμώνουμε την ελευθερία μας παραιτούμενοι της διεκδίκησης γι αυτήν.

Από the Bloopers team
http://grbloopers.blogspot.com

English and Greek!!!

Κάνω την εξής κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντική και ουσιαστική πρόταση:
Να γράφουμε κάποια άρθρα και σχόλια στα γνωστά Bloggs ΚΑΙ στην αγγλική γλώσσα ώστε να μπόρουν οι περισσότεροι Σέρβοι να γίνουν αποδέκτες της στήριξής μας (του λαού της Ελλαδος, γιατί τα κομματα....), καθώς επίσης να μπορέσουν να ενημερωθούν και πολίτες άλλων χωρών που είναι δέκτες της αμερικανικής προπαγάνδας και έχουν ουσιαστικά "μεσάνυχτα".
Δεν το αναπτύσω άλλο, "ο νοών νοείτω"...

http://liondani.blogspot.com
liondani

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2008

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.

Από Ελλην Μακεδόνας
http://macedonia-greece.blogspot.com

ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις Ελλήνων της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ με συμμετοχή 40.000 διαδηλωτών για τη Μακεδονία μας...
αποσιωπήθηκαν από ΟΛΑ τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ! ΓΙΑΤΙ;;; Για να ΜΗΝ βάλουν ιδέες και στους Έλληνες και πάρουνε τους δρόμους!ΕΠΙΘΕΣΗ Σκοπιανών σε συνεργείο του MEGA CHANNEL, ξυλοδαρμός δημοσιογράφων και λιθοβολισμός της Ελληνικής Πρεσβείας 19/2/08 με την άφιξη Νίμιτς στην Αθήνα!

Αφασία του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό! Είπε ο Αλαβάνος στη Βουλή: "Η Μακεδονία=Τίτλος για Φέρετρο"!

Πριν από τις εκλογές Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στη FYROM : Προχθές δεν μπήκαν οι Σκοπιανοί με ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ στα Αλβανικά Χωριά;
Οι Σκοπιανοί δεν ήταν που ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ κάθε συμμετοχή των Αλβανών στις διαπραγματεύσεις για το όνομα;;;
Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ σάπισαν στο ξύλο κάποιους Βουλγαρίζοντες που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να καταθέσουν στεφάνι στην BUNEVA;;;

ΒΒC και BRITANNICA φορείς προπαγάνδας υπέρ των ΣΚΟΠΙΩΝ!

Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Ενώ οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.

Δημόσιος Υπάλληλος ο Παύλος Βοσκόπουλος ,Γεν.Γραμματέας του Ουρανίου Τόξου, και καταγγέλει το Ελληνικό Κράτος-Εργοδότη του για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!! Διαβάστε σχετικά εδώ!

Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και τον Τζορτζ Σόρος;
Ξέρετε που εστίαζε τους αγώνες του το ΚΚΕ για δεκαετίες ολόκληρες; Στην ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της Μακεδονίας και της Θράκης!
Παρόλο που στην Μακεδονία κατοικούσαν χιλιάδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, Έλληνες Βλάχοι κι Αρβανίτες, Ελληνόφωνοι Έλληνες και τέλος πάνω από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
Μπορεί κανείς να καταλάβει με ποια λογική μέχρι και κατά τον εμφύλιο, το ΚΚΕ ενεργούσε για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και βοηθούσε τον ΤΙΤΟ να καταλάβει ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;;;

Τι έγραψαν για τον Τζορτζ Σόρος τα INDYMEDIA της Αργεντινής;

Γιατί συμπλέουν με τον Soros τα Ελληνικά Υπουργεία και συγχρηματοδοτούν φιλοσκοπιανά project;

Ατελείωτες ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ διεκδικήσεις θα βρείτε εδώ! και
οι ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ συνεχίζονται μέχρι και τις μέρες μας για όσους ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!
Ανάλογα με τις εξελίξεις ... οι Σκοπιανοί μας έχουν ετοιμάσει σχετικό πακέτο εκδίκησης! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!

Ψήφισμα ΚΕΡΑΥΝΟΣ γαι τα Σκόπια από τον OBAMA κι άλλους υποστηρικτές των Ελληνικών θέσεων

Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες πολέμησαν και το 1821 αλλά και στον Μακεδονικό Αγώνα κατά χιλιάδες.
Σχετικές λίστες υπάρχουν εδώ !

Γαλλική ΑΠΟΓΡΑΦΗ των σχολείων της Μακεδονίας επί Τουρκοκρατίας δείχνει μία πραγματική εικόνα της εποχής και θα την βρείτε εδώ!. Οι "Μακεδόνες Σκέτο" πάλι μας κρύφτηκαν!

Σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ!Από Ελλην Μακεδόνας
http://macedonia-greece.blogspot.com

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008

H ματαιότητα του "αγώνα" για σύνθετη ονομασία..

Από greece-salonika http://greece-salonika.blogspot.com

Του Δ.Ζ.


Για να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνει "σύνθετη ονομασία",παραθέτουμε παρακάτω μια λίστα χωρών των οποίων η συνταγματική ονομασία είναι σύνθετη με προσδιορισμό-γεωγραφικό,θρησκευτικό κλπ - μπροστά απ΄το όνομα τους,όπως και οι ονομασίες της πρότασης Νίμιτς..
Με μαύρο χρώμα είναι το όνομα της χώρας,όπως το γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη και με κόκκινο η πραγματική συνταγματική τους -σύνθετη- ονομασία.
Είναι πολύ δύσκολο στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης να τυπωθεί οποιαδήποτε "σύνθετη ονομασία".
Ας μη γελιόμαστε..

*Afghanistan
Islamic Republic of Afghanistan

*Algeria
People's Democratic Republic of Algeria

*American Samoa
Territory of American Samoa (US territory)

*Australia
Commonwealth of Australia

*Bahamas,
The Commonwealth of The Bahamas

*Bangladesh
People's Republic of Bangladesh

*Brazil
Federative Republic of Brazil

*Brunei
Negara Brunei Darussalam

* China,
People's Republic of China

*Congo
Democratic Republic of the Congo

*Dominica
Commonwealth of Dominica

*East Timor
Democratic Republic of Timor-Leste

*Egypt
Arab Republic of Egypt

*Ethiopia
Federal Democratic Republic of Ethiopia


*Germany
Federal Republic of Germany

*Greece
Hellenic Republic

*Guyana
Co-operative Republic of Guyana

*Iran
Islamic Republic of Iran

*Jordan
Hashemite Kingdom of Jordan

*Korea, North
Democratic People's Republic of Korea


*Laos
Lao People's Democratic Republic

*Macao
Macao Special Administrative Region of the People's Republic of China

*Mauritania
Islamic Republic of Mauritania

*Mexico
United Mexican States

Από greece-salonika http://greece-salonika.blogspot.com