Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Ο νέος Δούρειος Ίππος !


Παρακολουθώντας τις κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα της Μέσης Ανατολής αλλά και του ευρύτερου ισλαμικού χάρτη , όλο και πιο πολύ η σκέψη μου ταξιδεύει σε ένα λόφο της πεδιάδας του Σκαμάνδρου, όπου έλαβαν χώρα οι μάχες του Τρωϊκού πολέμου.
Εκεί που ο Επειός κατασκεύασε τον Δούρειο Ίππο, μέσα στον οποίο κρύφτηκε ο πανούργος Οδυσσέας.
Στην εξέλιξη της ιστορίας το τέχνασμα του Οδυσσέα πολύ το …αντέγραψαν . Έχω την γνώμη ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η νεότερη … version του Δούρειου Ίππου, στην περιοχή.

Πολλοί ,σκεπτόμενοι επιδερμικά , απέδωσαν το …σώου του κ. Ερντογάν στο Νταβός, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία ή στην διαμάχη του με το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας του και την υπόθεση «Εrgenegon».

Όμως... μια πιο προσεκτική μάτια στην ουσία αποκαλύπτει πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην πρώτη περίοδο Ανδρέα Παπανδρέου και στην εποχή Ταγίπ Ερντογάν .
Λεονταρισμοί και στον αντίποδα εξυπηρέτηση αμερικανικών συμφερόντων υπό την μορφή του Δούρειου Ίππου στον αραβικό κόσμο.

Τα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είδαν το φως της δημοσιότητας πέρυσι, μετά την πάροδο 30 χρόνων , είναι αποκαλυπτικά ως προς την πρώτη περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Στα πρακτικά σύσκεψης του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό εξωτερικών Χ. Κίσινγκερ , εκφράζεται η άποψη από τον πρέσβη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους Αμερικανούς με τις εξαγγελίες που κάνει (έξω οι βάσεις του θανάτου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο κ.λ.π) στην περίπτωση που το ΠαΣοΚ γίνει κυβέρνηση.

Η απάντηση του Χ. Κίσινγκερ όπως ακριβώς παρατίθεται στα πρακτικά : « Μην ανησυχείς . Τον ξέρουμε τον Παπανδρέου. Έχουμε δουλέψει μαζί του στο παρελθόν» !!

Από τα αρχεία (Ελευθεροτυπία 12/07) προκύπτει ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ όχι μόνο ένιωθαν εξασφαλισμένες τις βάσεις τους στην Ελλάδα, αλλά ότι με τον Ανδρέα η Ελλάδα ... «θα χρησιμοποιηθεί ως ένα στοιχείο της στρατιωτικής μας στην Ανατολική Μεσόγειο εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ….». Δούρειος Ίππος με απλά λόγια !

Πράγματι ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να εισχωρήσει βαθιά στη Μέση Ανατολή και να αναπτύξει φιλίες και συνεργασίες με τον Καντάφι, τον Αραφάτ, τον Σαντάμ, τον Ασάντ.
Ύστερα τα ….αραβικά όργανα έγιναν ...στελέχη των φανερών και μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας. Η χώρα μας προμήθευε όπλα στον Σαντάμ , πλούτισαν πολλοί και τα χρήματα τα πλήρωσε το Ελληνικό δημόσιο ταμείο και όχι ο Σαντάμ, για να.... μη χαλάσει η φιλία και οι Αμερικανοί χάσουν τις ελληνικές υπηρεσίες … «εκτός των πλαισίων του ΝΑΤΟ…»!

Κάτι αντίστοιχο στήνεται με τον Ταγίπ Ερντογάν. Από την μια θεατρικές «κορώνες» και λεονταρισμοί (στην επιφάνεια) ,όπου διαλαλεί ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ταγμένη στην εξάλειψη του σιωνισμού, αλλά ισλαμικό κίνημα βάσης, που όπως το δικό του Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης, εξελέγη δημοκρατικά σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων.


Από την άλλη η Τουρκία οφείλει τη μοναδικότητά της στη Μέση Ανατολή στη «ρωμαλέα» σχέση της με το Ισραήλ. Πρώτη αυτή μεταξύ μουσουλμάνων αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ, αυτή κατέχει την πρωτιά στις εμπορικές συναλλαγές, ύψους τριών δισ. δολαρίων, αυτή έχει στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ, πρώτος ο κ. Ερντογάν συνάντησε τον αρχιραββίνο της Τουρκίας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δύο συναγωγών στην Κωνσταντινούπολη, το 2003. Διγλωσσία και διμορφία.


Ο σκοπός αυτής της τακτικής είναι ο ίδιος με αυτόν που μας αποκαλύπτουν τα αρχεία του Στειτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την πρώτη περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου. Θα χρησιμοποιηθεί «ως ένα στοιχείο …εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ….», με σκοπό να γίνει ο προστάτης άγιος της ηθικής στον αραβικό κόσμο.

Στην ουσία θα εξυπηρετήσει τα αμερικανικά σχέδια καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές πως θέλει να κάνει άνοιγμα στους μετριοπαθείς μουσουλμάνους.
Ο Δούρειος Ίππος είναι ήδη κατασκευασμένος ! Θυμηθείτε τι έχει προτείνει με έκθεση του το Center for Αmerican Ρrogress του Τζον Ποντέστα (εδώ) στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

Θέλει λοιπόν πολύ μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας , διότι η Τουρκία έχει ζητήσει … κάποια ανταλλάγματα για τον ρόλο της.
Κρατάω φυσικά πάντα την επιφύλαξη όσον αφορά την μελλοντική λεπτή ισορροπία μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Αυτό έχει να κάνει με τη ιδιαιτερότητα του DNA των Τούρκων.
Ίσως θελήσουν να υπερβούν τα εσκαμμένα και αναζητήσουν μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που τους …αναλογεί, με αποτέλεσμα οι εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ να …. αλλάξουν στάση !!

http://politis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου