Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Του μυστικού δείπνου το ...ανάγνωσμα !


Φλόγες αντιπαλότητας και ανησυχία για το μοντέλο διοίκησης που έχει επιλέξει ο Γ. Παπανδρέου προκαλεί στους πολίτες αλλά και στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ η δημοσιοποίηση μυστικού δείπνου του, με επιχειρηματίες , στην οικία του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ν. Καραμούζη.

Να σημειωθεί ότι το γεγονός το αποκάλυψε το έγκριτο antinews, ενώ το επίσημο ΠαΣοΚ δεν έχει εκδώσει μέχρι και σήμερα κάποιο δελτίο τύπου σχετικά με την συνάντηση.
Αντίθετα το επιτελείο του κ. Παπανδρέου μοιάζει να ήθελε να συγκαλύψει το μυστικό δείπνο και από την στιγμή που αυτό διέρρευσε καταβάλει έντονες προσπάθειες μέσω του παρασκηνιακού κύκλου των ΜΜΕ να περάσει όσο το δυνατόν πιο απαλά.


Ως συνδαιτυμόνες στο μυστικό δείπνο του κ. Παπανδρέου φέρονται ο Δημ. Παπαλεξόπουλος της γνωστής εταιρίας τσιμέντου ΤΙΤΑΝ, ο κ. Σκλαβενίτης, ο ένας εκ των τριών αδελφών της γνωστής αλυσίδας των σούπερ μάρκετ, ο Αν. Καλιτσάντζης επικεφαλής της ΕΛΤΕΧ, στενός συνεργάτης του Γ. Μπόμπολα στον τομέα των κατασκευών, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο της ενέργειας, ο γνωστός εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης μεγαλομέτοχος στη « Μεγάλη Βρετανία» και εφοπλιστής, πρώην ιδιοκτήτης του Καζίνου, - ως συνεργάτης του εργάζεται ο κ. Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας και αδελφός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ο Β. Σπανός από το χώρο της Υγείας (ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ), ο Γ. Γεράρδος (Πλαίσιο), ο Σπ. Θεοδωρόπουλος από το χώρο των τροφίμων (VIVARTIA), ο Αρ. Μπελλές από το χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών (ΝΗΡΕΥΣ), ο Ευτ. Βασιλάκης από το χώρο των αερομεταφορών (AEGEAN), ο Ευ. Μυτιληναίος από τη βαριά βιομηχανία, ο Αγγ. Πλακόπιτας από το χώρο του επενδυτικού κεφαλαίου και ο Σπ. Διβάνης των γνωστών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ και ... « εν δυνάμει Πρωθυπουργός» ξεχνάει τα περί « διαπλοκής» και οργανώνει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις του με την επιχειρηματική τάξη.
Το τραπέζι στο σπίτι του επιφανούς στελέχους του Λάτση, άλλωστε, δεν ήταν το πρώτο που είχε οργανωθεί και, προφανώς, δεν θα είναι και το τελευταίο. Το ότι τα στελέχη του ΠαΣοΚ που ασχολούνται θεσμικά με την οικονομία και την αγορά ή φέρονται ότι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την οικονομία το έμαθαν από δημοσιεύματα έχει ...τη δική του σημασία.

O κ. Παπανδρέου σε τόσο σημαντικές συναντήσεις, όπως ένα μυστικό δείπνο με κορυφαίους επιχειρηματίες του τόπου, δεν νιώθει την ανάγκη να έχει μαζί του στελέχη στα οποία έχει αναθέσει συναφή καθήκοντα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός του γραμματέα του κόμματος Γ. Ραγκούση, στο δείπνο που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες ήταν και η γραμματέας του τομέα Οικονομίας Ντ. Λάζαρη.


Δημοσίως κανένα από τα στελέχη του ΠαΣοΚ δεν προτίθεται να εκφράσει ενόχληση, κατ’ ιδίαν ωστόσο εξαπολύουν μύδρους σχετικά με το μοντέλο διοίκησης που έχει επιλέξει ο κ. Παπανδρέου και διερωτώνται γιατί επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό δημιουργώντας εντυπώσεις «συνωμοσίας» με οικονομικούς παράγοντες, κάποιοι εκ των οποίων αναλαμβάνουν δουλειές και προμήθειες του Δημοσίου, κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επικρίνει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα όσα λένε, ο κ. Παπανδρέου δείχνει με τον τρόπο που διοικεί ότι δεν επιθυμεί την επιβολή του δικού του συστήματος έναντι άλλων συστημάτων μέσα στο ΠαΣοΚ, αλλά να επιβάλει τον εαυτό του και γι’ αυτό τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να λειτουργήσει το κόμμα στη βάση του ρητού «ενός ανδρός αρχή».


Αλγεινή εντύπωση που αποδεικνύει υπεροψία , έλλειψη δημοκρατικής συμπεριφοράς και ανάδευση φασιζόντων ρινισμάτων ή ίχνη ....αποικιοκρατικής συμπεριφοράς του προηγούμενου αιώνα , προκάλεσε η απάντηση από τον ηγετικό κύκλο της Ιπποκράτους ότι ...«Ο Παπανδρέου και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο ως πρωθυπουργός θα συνεχίσει να βλέπει όσους θέλει και.... όπως θέλει».

Κάποιοι έχουν πάρει δρόμο........


http://politis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου