Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

"Τι θα έλεγες αν αυτήν την στιγμή σου έλεγα ότι κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει για σένα, το εάν πρόκειται να ζήσεις ή να πεθάνεις;"


Παρά τις απειλές ότι θα κριθεί "ακατάλληλη", ένα 12χρονο κορίτσι, στο Τορόντο, πήρε την πρώτη θέση με την ομιλία του σε διαγωνισμό, όταν υποστήριξε με θάρρος και "έξω από τα δόντια" τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών – ενώ ένας από τους κριτές δήλωσε «προσβεβλημένος».


"Τι θα έλεγες αν αυτήν την στιγμή σου έλεγα ότι κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει για σένα, το εάν πρόκειται να ζήσεις ή να πεθάνεις;" λέει το κορίτσι, μαθήτρια 1ης Γυμνασίου (seventh-grader) στο βίντεο της ομιλίας του στο YouTube.

"Τι θα έλεγες αν σου έλεγα ότι αυτή η «επιλογή» δεν έχει να κάνει με κάτι που θα μπορούσες ή δεν μπορούσες να κάνεις, για ό, τι έχεις κάνει στο παρελθόν ή τι για ό,τι θα κάνεις στο μέλλον; Και θα έκανες αν σου έλεγα, ότι δεν θα μπορούσες να κάνεις τίποτα γι’ αυτό; "


Το κορίτσι που είναι μαθήτρια σε σχολείο στο Τορόντο και αναφέρεται ως "Λία," συνέχισε:

"Φίλοι μαθητές και καθηγητές, χιλιάδες παιδιά είναι τώρα σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση.

Σε κάποιον ανήκει αυτή η «επιλογή», χωρίς καν να γνωρίζουν αν πρόκειται να ζήσουν ή να πεθάνουν.

"Και αυτός ο «κάποιος» είναι η μητέρα τους. Και αυτή η επιλογή είναι η έκτρωση."


Αλλά τι έκανε ένα 12χρονο κορίτσι να διαλέξει να μιλήσει για την έκτρωση;

"Ήταν πραγματικά μια οικογενειακή υπόθεση», εξήγησε η μητέρα της στο blog «Moral Outcry» (Ηθική κατακραυγή). "Είδα τον Lou Engle (Σ.Σ. Αμερικάνος ηγέτης χριστιανικής κίνησης προσευχής και νηστείας για μετάνοια και «αναζωπύρωση» στις ΗΠΑ) να μιλάει σε ένα συνέδριο πριν από μερικά χρόνια. Επέστρεψα στο σπίτι μου με τα "βραχιολάκια της ζωής», και όλοι μας συμφωνήσαμε να τα φοράμε και να προσευχόμαστε ώστε να μπει ένα τέλος στις αμβλώσεις. ...

Από τότε, η Λία είχε πάθοςγια το θέμα των αμβλώσεων " συνέχισε.


Παρά τον ενθουσιασμό της Λίας για το θέμα, ο δάσκαλός της την πίεσε να επιλέξει ένα άλλο θέμα για παρουσίαση ή να λάβει μέρος σε ένα άλλο διαγωνισμό.

"Αρκετοί καθηγητές προσπάθησαν να την αποθαρρύνουν από το συγκεκριμένο θέμα των αμβλώσεων, λέγοντάς της ότι ήταν «πολύ μεγάλο», ή «πολύ βαρύ» και «υπερβολικά αμφιλεγόμενο». "Επίσης, ότι αν παρόλα αυτά, συνέχιζε με το θέμα, θα έπρεπε να την κόψουν από τον διαγωνισμό."

Η μητέρα της Λία συνέχισε, "Αρχικά, προσπάθησα να την βοηθήσω να βρει κάποιο άλλο θέμα για να μιλήσει, αλλά, τελικά, εκείνη ήταν ανένδοτη. Κατάλαβα ότι ήθελε να συνεχίσει με το θέμα των αμβλώσεων. Θεώρησε ότι αυτή ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να μιλήσει για κάτι για το οποίο είναι παθιασμένη. "


Δείτε το βίντεο

Popout



Η δασκάλα της Λία εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την ομιλία της ώστε την παρουσίασε εκ των προτέρων ως νικήτρια! Η Λία παρουσίασε την ομιλία της μπροστά στους κριτές και σε ολόκληρο το σχολείο στις 10 Φεβρουαρίου.

Η διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές παρουσίασαν την Λία ως "προφανή νικήτρια" - αλλά ξαφνικά οι κριτές, την απέκλεισαν την επόμενη ημέρα, "λόγω του θέματος και των απόψεών της σχετικά με τις αμβλώσεις," είπε η μητέρα της.

Ο πατέρας της Λίας αργότερα αποκάλυψε ότι οι κριτές είχαν μια "μεγάλη ασυμφωνία μεταξύ τους." Ένας από αυτούς αισθάνθηκε «προσβεβλημένος» από την ομιλία και από μόνος του παραιτήθηκε, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν στην προηγούμενη απόφασή τους – με την οποία την ανακήρυξαν νικήτρια.

Τώρα η Λία σχεδιάζει να μεταφέρει το μήνυμα της ζωής σε έναν περιφερειακό διαγωνισμό, ενώ πάνω από 130.000 επισκέπτες είδαν την ομιλία της στο διαδίκτυο.


"Πώς μπορούμε να θεωρούμε ότι ακριβώς επειδή ένα έμβρυο δεν μπορεί να μιλήσει ή να κάνει αυτό που εμείς κάνουμε, δεν είναι ένα ανθρώπινο ον ακόμα;" αναρωτιέται στο βίντεο. "Μερικά μωρά γεννιούνται μετά από μόλις πέντε μήνες. Αυτό το μωρό δεν είναι άνθρωπος;

"Δεν θα το λέγαμε ποτέ βέβαια. Ωστόσο αμβλώσεις πραγματοποιούνται σε έμβρυα 5 μηνών συνέχεια. Ή μήπως θα τους καλέσουμε ανθρώπους μόνο αν τα θέλουμε;" συνεχίζει. "Οχι, τα έμβρυα είναι σίγουρα άνθρωποι – καθώς διαμορφώνονται μέσα στην μήτρα της μητέρας τους, από τον υπέροχο Δημιουργό που τα ξέρει όλα με το όνομά τους."


Πηγή: WorldNetDaily

http://redskywarning.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου