Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Επένδυση 60 εκατ. ευρώ για θεματικό πάρκο στην Αρχαία Ολυμπία! ( Για αυτό τα ΚΑΨΑΤΕ όλα προπερσι ?)

EΠENΔYΣH που ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία θεματικού πάρκου στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς στην Αρχαία Ολυμπία, με τίτλο...«Olympia Theme Park», πρόκειται να υλοποιήσει η εταιρία Hellanion A.E.
Η επένδυση αφορά τη δημιουργία θεματικού πάρκου πολλαπλών ενδιαφερόντων με κύριο θέμα την ελληνική μυθολογία σε συνδυασμό με τον θεσμό των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το πάρκο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 1.324 στρεμμάτων (132 εκτάρια), από τα 2.000 στρέμματα που κατέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στην πρώην λίμνη Μουριάς, στο οποίο θα δημιουργηθούν μουσείο σχετικό με την περιοχή της Ολυμπίας, μυθολογικό πάρκο, υδάτινο αθλητικό - ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα «οι περιπέτειες του Οδυσσέως», αλλά και εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν δραστηριότητες, όπως φιλοξενία συνεδρίων, εστίαση - ψυχαγωγία, καθώς και βοηθητικές λειτουργίες. Θα κατασκευαστούν επίσης συνεδριακό κέντρο, ξενώνας, βιβλιοπωλείο - βιβλιοθήκη, χώροι εστίασης (εστιατόριο, καφέ-μπάρ), χώροι τουριστικών καταστημάτων, κτίριο διοίκησης κ.ά. Ηδη υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης - παραχώρησης της έκτασης μεταξύ της Ν.Α. Ηλείας και της εταιρίας ειδικού σκοπού «Ολυμπία Α.Ε.», που συνέστησε η Hellanion A.E., για 45 έτη με σκοπό την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του θεματικού πάρκου. Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 52 μήνες (4,5 χρόνια), εκ των οποίων οι 18 μήνες θα αφιερωθούν στην εκπόνηση μελετών και στις διαδικασίες αδειοδότησης, ενώ τα έργα αναμένεται να εκτελεστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Η λειτουργία ενός τέτοιου συγκροτήματος στον Nομό Ηλείας συνεπάγεται αναμφίβολα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Το θεματικό πάρκο θα συνδράμει στην τουριστική προβολή του νομού και θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν», δήλωσε ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση σχετίζεται με τους τομείς της αναψυχής και του τουρισμού, που συνιστούν σημαντικούς πυλώνες ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τον νομάρχη, η δημιουργία ενός πολυχώρου που θα υποστηρίζει λειτουργικά και θα προσφέρει στους επισκέπτες ποικίλες δραστηριότητες (εκπαίδευση, πολιτισμό, αναψυχή, αθλητισμό, τουρισμό) σε συνδυασμό με τη γεωγραφική εγγύτητά του με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας,  

θα συμβάλει θετικά στην προσέλκυση μεγαλύτερου ρεύματος επισκεπτών και τουριστών στον Nομό Ηλείας και στην ευρύτερη προβολή της περιοχής στον τουριστικό χάρτη της Δυτικής Πελοποννήσου.
http://greece-salonika.blogspot.com/
...και αναρωτιόμασταν, εκτός από το να ρίξετε την τότε κυβέρνηση, καταστρέφοντας τον περιβάλλοντα χώρο, πού αλλού αποσκοπούσατε ???
ΤΩΡΑ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ
Συγχαρητήρια κ. νομάρχα ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ, ΑΞΙΟΣ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ...
ΑΛΗΘΕΙΑ επιτρέπετε δίπλα (εγγύς) στα αρχαία να γίνουν όλα αυτά τα έργα?
ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ .... ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ !!!

ΠΑΝΤΟΣ ΨΑΡΩΣΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ  ΤΩΝ Α.Ε.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΤΣΕΠΕΣ !!!

Υ.Γ. στο θεματικό πάρκο φτιάξτε και ένα μουσείο με με καμμένα κουφάρια για να μη ... ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου