Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αντεπίθεση Σαμαρά για τα ελληνικά ομόλογα

Αντεπίθεση Σαμαρά για τα ελληνικά ομόλογα

Την πρώτη του επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με επίκεντρο της, τις διαδικασίες δανεισμού της χώρας, την επίθεση των κερδοσκόπων και τη διαδικασία διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Σαμαράς επικαλείται τόσο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και δημοσιεύματα στον τύπο «σχετικά με την οργάνωση της χώρας έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων που σημειώθηκαν από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 και οδήγησαν πρακτικά σε αδυναμία δανεισμού».

«Ασκείται δριμύτατη κριτική στο υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδας για παραλείψεις και πράξεις αντιστοίχως, που οδήγησαν σε αλλαγή των διαδικασιών διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα. Μια αλλαγή που προκάλεσε μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης σε βάρος τους», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει «για τη θέση της κυβέρνησης επί του σοβαρότατου αυτού θέματος».

Η επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά , καθώς και αυτή των κυβερνητικών βουλευτών, αποτελεί μια ηθική ικανοποίηση και για το παρόν blog , που έχει δώσει τον δικό του αγώνα για το συγκεκριμένο θέμα και το έχει καλύψει από την αρχή με σειρά άρθρων πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση।

http://www.politis-gr.com/?p=1835

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου