Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΔΝΤ" ΠΟΥ ΤΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ:ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ-ΑΠΛΑ...ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!


"..Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες λήγει ένα ομολογιακό δάνειο 9 δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί το ταμείο του κράτους δεν έχει αυτά τα χρήματα. Γιατί σήμερα που μιλάμε η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις ξένες αγορές και γιατί ο μόνος τρόπος για να αποφύγει η χώρα την πτώχευση και την στάση πληρωμών είναι να πάρει τα χρήματα από τους ευρωπαίους εταίρους μας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,6 ΜΑΙΟΥ 2010
 


Παράταση του σχεδίου στήριξης των τραπεζών,7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την επανενεργοποίηση κρατικών εγγυήσεων ύψους άνω των 15 δισ. ευρώ - Θα μπορούν να εκμεταλλευτούν εγγυήσεις για την έκδοση ομολόγων τουλάχιστον 14 δισ. ευρώ

Στην ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με περισσότερα από 15 δισ. ευρώ και κατ΄ επέκταση της οικονομίας προχωρεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχει δώσει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από το καλοκαίρι του 2008 προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Η ενεργοποίηση του πακέτου και συγκεκριμένα των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες κρίθηκε αναγκαία καθώς αυξάνονται τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται (ήδη ο σχετικός δείκτης ανέβηκε στο 7,7%). Οπως επισημαίνουν κορυφαίοι παράγοντες, ευτυχώς ανεκόπη το κύμα φυγής καταθέσεων προς το εξωτερικό, αλλιώς η κατάσταση θα ήταν πιο δύσκολη.

Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίσθηκε η παράταση ισχύος των αδιάθετων εγγυήσεων από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας αρχικού ύψους 28 δισ. ευρώ ως και το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου. Χθες υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εγχώριο τραπεζικό σύστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της προγραμματισμένης χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο .

Ο κεντρικός τραπεζίτης παρουσίασε στον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης την ολοκληρωμένη μελέτη της ΤτΕ για τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών την περυσινή χρήση.

Τα βασικά της ευρήματα έδειξαν συμπίεση της κερδοφορίας του κλάδου, χειροτέρευση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων, αλλά και βελτίωση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας σε ικανοποιητικά επίπεδα, μετά τις τελευταίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και την αρωγή του Δημοσίου μέσω της αγοράς προνομιούχων μετοχών.

Περισσότερα δάνεια βρίσκονται στο κόκκινο
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Προβόπουλος στην αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση λόγω της ύφεσης στην οποία εισήλθε η ελληνική οικονομία πέρυσι, το ποσοστό των οποίων επί του συνόλου των χορηγήσεων σκαρφάλωσε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους στο 7,7% από 7,2% στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου και 5% τον Δεκέμβριο του 2008.

Ενθαρρυντικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, συμπεριλαμβανομένου και του δείκτη βασικών κεφαλαίων, διαμορφώνονται σε διψήφια ποσοστά.

Από την άλλη, η επανενεργοποίηση κρατικών εγγυήσεων μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης θα αποτελέσει σημαντική ένεση ρευστότητας στο σύστημα.

Από το κομμάτι των ειδικών ομολόγων του Δημοσίου ύψους 8 δισ. ευρώ υπάρχει περιθώριο έκδοσης νέων τίτλων ως 3 δισ. ευρώ, οι οποίοι μπορούν να κατατεθούν ως εγγύηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τη λήψη δανείων με χαμηλά επιτόκια.

Από το δεύτερο σκέλος του σχεδίου στήριξης αρχικού ύψους 15 δισ. ευρώ, οι τράπεζες μπορούν να εκμεταλλευτούν εγγυήσεις για την έκδοση ομολόγων τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ.

Επίσημο αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα υπέβαλαν επίσημο σχετικό αίτημα στην ΤτΕ οι τέσσερις τράπεζες με τα μεγαλύτερα μερίδια στην ελληνική αγορά (Εθνική, Εurobank, Αlpha Βank, Πειραιώς), στις οποίες και θα κατανεμηθεί η παραπάνω ενίσχυση ανάλογα με το ύψος του χαρτοφυλακίου των χορηγήσεών τους. Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα αμβλύνει τις επιπτώσεις της κρίσης στους ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης, οι οποίοι ωστόσο αναμένεται να κινηθούν πέριξ του μηδενός. Πάντως, θετική εξέλιξη για τα επίπεδα ρευστότητας που διατηρούν οι ελληνικές τράπεζες αποτελεί η ανακοπή του κύματος φυγής καταθέσεων προς το εξωτερικό, σύμφωνα με πηγές της ΤτΕ, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλαν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και η απόφαση της ΕΚΤ να παρατείνει ως και το τέλος του 2011 τα ελαστικά κριτήρια αποδοχής ως εγγύηση των ελληνικών ομολόγων για τη χορήγηση δανείων.


ΠΗΓΗ. 

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.,ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΑΛΙΟ"!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ:ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ 15 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!

ΕΠΙΣΗΣ,ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ-ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!!!


ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ;


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ" ΚΑΙ "ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ;


ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ:ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΝΕΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ,ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΤΟΡΑ!


ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ "ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ","ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ","ΣΑΣ ΣΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" ΚΛΠ,ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!


ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ!ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ,ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ!


Ε ΛΟΙΠΟΝ,ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ:ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΟΥΤΕ ΤΩΝ OFFSHORE,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ...ΠΟΥΓΚΙ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.


ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ;


ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΛΑΚΑ ΧΑΖΟΝΕΟΛΛΗΝΑ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΛΥΕΙ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ...ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;


ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ,ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ-ΝΤΟΡΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΜΠΡΑΒΟ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"!ΕΤΣΙ ΘΑ...ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ;


ΜΑΛΛΟΝ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου