Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Η κυβέρνηση απέρριψε συμφέρουσα πρόταση εξαγοράς του χρέους;


Oι προτάσεις ήταν ιδιαίτερα συμφέρουσες και σίγουρα έλυναν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα χρηματοδότησης του ελλείμματος σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ντοκουμέντα που αφορούν εμπιστευτικές επιστολές του Private Equity Hayman προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, με τις οποίες ο επενδυτικός πόλος την επίμαχη περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2010, κοινοποιεί την πρόθεσή του να αγοράσει Ελληνικό χρέος 20 δις. ευρώ με επιτόκιο 1,25% επιπλέον του Libor, αποκαλυπτουν...διεθνη ΜΜΕ. (http://www.investingcontrarian.com/
).

Δεδομένου ότι σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα βρίσκονταν στο επίκεντρο μιας οργανωμένης κερδοσκοπικής επίθεσης και οδηγούνταν εκ των εξελίξεων με μαθηματική ακρίβεια στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ και του μηχανισμού της ΕΕ, η κυβέρνηση απέρριψε επίσημες προτάσεις χρηματοδότησης, που θα την έβγαζαν από την δύσκολη θέση και εν πάσει περιπτώσει θα της έδιναν μια άνεση χρόνου.
Ενώ οι προτάσεις, σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα έγραφα ηταν ιδιαίτερα συμφέρουσες και σίγουρα έλυναν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα χρηματοδότησης του ελλείμματος.

Ωστόσο η Ελλάδα για λόγους που ενδεχομένου χρίζουν περεταίρω εξηγήσεων, επέλεξε την λύση που πρότεινε μετά από μακροχρόνιες και επίπονες διαβουλεύσεις η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ με ότι φυσικά αυτό συνεπάγεται.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της χώρας και του Private Equity Hayman έπαιξε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το οποίο το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο υπέγραψε και Memorandum of Understanding (MOU), προκειμένου να διαπραγματευτούν τους όρους.

Ειδικότερα στις 11 Ιανουαρίου 2010 το Hayman με εμπιστευτική επιστολή στον Γ. Παπανδρέου δηλώνει πρόθεση χρηματοδότησης κατά 7 δις. ευρώ με επιτόκιο Libor συν 1,25% και για 10 χρόνια. Ενώ επανέρχεται στις 2 Φεβρουαρίου με νέα πρόταση και πάλι προς τον πρωθυπουργό προσφέροντας 20 δις. ευρώ με τους ίδιους όρους.
Πρόκειται για απόλυτη επιβεβαίωση τόσο της εφημερίδας "Αξία" όσο και του "axiaplus.gr" που εκείνη την εποχή είχαν φέρει στην δημοσιότητα ρεπορτάζ που ήθελαν διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να είχαν προτείνει στην κυβέρνηση την χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της χώρας, με κεφάλαια που μάλιστα έφταναν τα 80 δις. ευρώ.(Πηγή εφημερίδα Αξία).

H σελίδα :
http://www.investingcontrarian.com/global/this-could-nail-greece-pm-potential-evidence-of-fraudmediocrity/

greece-salonika

Στάση πληρωμών !!! (Πάρτε τα λεφτά από τις τράπεζες όσο προλαβαίνετε!)Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για τη δραματική κατάσταση της οικονομίας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο διέταξε στάση πληρωμών από τις εφορίες.
Πλέον και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και ελπίζουν ότι θα μαζέψουν χρήματα για να αρχίσουν να δίνουν πάλι, σταματούν οι επιστροφές του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για πολλές εταιρείες οι οποίες περίμεναν να πάρουν κάποια χρήματα πίσω. Από την άλλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίζεται αν η στάση πληρωμών θα αφορά και τις επιστροφές από το φόρο εισοδήματος που δηλώνουν αυτές τις ημέρες εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα.
Η βόμβα που έσκασε ήλθε να επιβεβαιώσει ότι έχει χαθεί το παιχνίδι και πολύ δύσκολα θα υπάρξει διάσωση. Αν οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν επί τέσσερις μήνες να εισπράξουν
χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ αρχίσουν να απολύουν ή ακόμη και να μην πληρώνουν
μισθούς αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να γίνει στην αγορά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού τόσο λόγω της στάσης πληρωμών όσο και επειδή δεν υπάρχουν έργα.  http://www.antinews.gr/

Πάρτε τα λεφτά από τις τράπεζες όσο προλαβαίνετε!

Μπουκοτάζ στα προιόντα του Ισραήλ ΚΩΔ. 729

Ποια Ελληνική κυβέρνηση ? Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν έχουμε κυβέρνηση !!!!!! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!! ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΤΕ ΟΡΕΕΕ ????


"Οι Ισραηλινές δυνάμεις μας ζητάνε να παραδοθούμε. Δεν παραδιδόμαστε! Πλέουμε σε διεθνή χωρικά ύδατα! Περιμένουμε εντολές από την Ελληνική Κυβέρνηση, για το αν πρέπει να παραδώσουμε πλοίο με Ελληνική σημαία στο Ισραήλ! Αυτή είναι η θέση μας, περιμένουμε εντολή από την Ελληνική Κυβέρνηση! Χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά."

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ:"ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ"!


Ἡ εἰδεχθής δολοφονική ἐπίθεσις μέ ἀθῶα θύματα τῆς Σιωνιστικῆς Ἑβραϊκῆς Κυβέρνησης ἐντός τῶν διεθνῶν χωρικῶν ὑδάτων κατά ἀόπλων εἰρηνικῶν ἀκτιβιστῶν, πού μετέφεραν ἀνθρωπιστική βοήθεια στούς ἀποκλεισμένους Παλαιστινίους κατοίκους τῆς Γάζας ἀποτελεῖ ἔγκλημα πού ἐμπίπτει στήν ἁρμοδιότητα τοῦ διεθνοῦς ποινικοῦ δικαστηρίου.

Ἡ ἄμεση ὑποχρέωσις τῆς Κυβέρνησης μας, διερμηνεύουσα τό κοινό αἴσθημα τοῦ λαοῦ μας, εἶναι νά καταδικάσει ἀπεριφράστως καί μετά σκληρότητος τή Σιωνιστική Κυβέρνηση τοῦ Ἰσραήλ καί τίς τρομοκρατικές, ἄθλιες καί ἐγκληματικές πρακτικές της. Ὁ δέ Πρωθυπουργός μας καί ὡς Πρόεδρος τῆς Σοσιαλιστικῆς Διεθνοῦς ἐπιβάλλεται νά συμβάλλει στήν διεθνή καταδίκη τῶν κακουργηματικῶν κατά τοῦ διεθνοῦς δικαίου καί τῆς ἀνθρωπότητος ἀδικοπραγιῶν τῆς Σιωνιστικῆς Ἰσραηλινῆς ἡγεσίας. Ἀποδεκνύεται πασιδήλως δυστυχῶς, ὅτι τό Σιωνιστικό Ἑβραϊκό Κράτος ἀκυρώνει ἐμπράκτως τήν τιμή καί τόν σεβασμό πού ὀφείλει ἡ διεθνής κοινότης στήν μνήμη τῶν θυμάτων τοῦ Ὁλοκαυτώματος, ἐφ’ ὅσον μιμεῖται καί ἐφαρμόζει ἀπολύτως τίς ἐγκληματικές, κακουργηματικές καί ἄθλιες πρακτικές τοῦ Γερμανικοῦ φασιστικοῦ τέρατος.

Ἡ ἰδιότυπη ἀσυλία πού ἀπολαμβάνει ἡ Σιωνιστική Κυβέρνηση τοῦ Ἰσραήλ μέ πάτρονα τήν Ἀμερικανική ὑπερδύναμη στά διεθνῆ φόρα, ἀποδεικνύεται ἀπό τήν παρατεινόμενη κατοχή τῶν ἀραβικῶν ἐδαφῶν καί τό πυρηνικό ὁπλοστάσιο πού διατηρεῖ τήν στιγμή πού σχετική προσπάθεια ἐξοπλισμοῦ τοῦ γειτονικοῦ Ἰράν ἀποτελεῖ αἰτία πολέμου διά τήν διεθνῆ κοινότητα.

Καταγγέλλουμε τό διαρκές ἔγκλημα τοῦ Σιωνιστικοῦ Ἑβραϊκοῦ Κράτους καί καλοῦμε τήν Κυβέρνησή μας, ἀντί τῆς ἀχρώμου καί ἀναιμικῆς σχετικῆς ἀνακοινώσεώς της, νά προβῇ σέ ὅλα τά ἐνδεικνυόμενα μέτρα γιά τήν πλήρη καί οὐσιαστική καταδίκη τῆς Σιωνιστικῆς Ἑβραϊκῆς ἡγεσίας καί τήν ἄμεση παραπομπή της στό διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΠΗΓΗ.

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ,ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΕΧΘΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ":ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΦΤΥΣΙΜΟ,ΑΛΛΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ,ΟΤΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ...ΧΑΙΦΑ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. 
 

ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΙΣΣΙΑ!! ΕΝΩ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΛΑΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΣ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ....
Ο ΘΑΛΑΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 'ΕΚΛΕΙΣΕ" ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!!!!! ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ !! ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ!!
Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΑΝΤ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ !!!!
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ????? ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΖΩΝΩΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ
Οι δηλώσεις του Δ. Δρούτσα και του Βαγγέλη Πισσία για το μακελειό!Δείτε τις δηλώσεις που έκαναν ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας
και ο Βαγγέλης Πισσίας μέλος της οργάνωσης "Free Gaza", αναφορικά
με την επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων στη νηοπομπή!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Popout

http://tolimeri.blogspot.com

ΕΔΩ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ... ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ???

Αφιερωμένο στο Ισραήλ. Αφιερωμένο σε όσους "ξεχνάνε" εύκολα και στους υποστηρικτές των δολοφόνων στην Ελλάδα ! Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είστε !!!

Πολύ στημένα μου φαίνονται όλα αυτά που γίνονται !!! Βάλτε το μυαλό να δουλέψει !!!

ΚΑΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ FREE GAZA...ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ!!!!


Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί "καταδίκασε τη χρήση δυσανάλογης βίας" από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εναντίον της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής που κατευθυνόταν προς τη Γάζα και ζήτησε να "χυθεί άπλετο φως σε αυτή την τραγωδία".
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Νικολά Σαρκοζί "εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τις τραγικές συνέπειες της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του "Στολίσκου της Ελευθερίας" με προορισμό τη Γάζα".
Ο γάλλος πρόεδρος "καταδικάζει τη χρήση δυσανάλογης βίας και απευθύνει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων", προσθέτει η ανακοίνωση. "Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας αυτής, η οποία τονίζει την άμεση ανάγκη προόδου της ειρηνευτικής διαδικασίας", υπογραμμίζει η γαλλική προεδρία.

H ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ FREE GAZA - SHIP TO GAZA...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ..Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΞΑΡΤΌΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ...Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ...Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2010

Money? We have it all !!! Now we want more more more more .... BLOOD !!!

Israel drink blood... and they like it !!!

Οι τράπεζες είναι κυριολεκτικά ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ από την πρωτοβουλία των ελληνικών ΜΠΛΟΓΚΣ για ανάληψη όλων των χρημάτων ΑΥΡΙΟ 1η Ιουνίου 2010 !!!


Μάγκες τα έχουν δεί ΟΛΑ οι τράπεζες με την πρωτοβουλία μας να κάνουμε ανάληψη όλα τα χρήματα μας εώς (και με αποκορύφωμα) την 1η Ιουνίου 2010 !!!
Τρέχουν και δεν φτάνουν! Ποιόν "επαναπατρισμό κεφαλαίων" και κουραφέξαλα εδώ τον ΓΑΠ δεν τον εμπιστεύεται ούτε η μάνα του η Μαργκαρετ θα τον εμπιστευτούν τα λαμόγια που έχουν βγάλει τα μαύρα χρήματα τους στην ασφάλεια του εξωτερικού???
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥ ΜΠΛΟΓΚΕΡ Η ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!! ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ??? ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ !!!

....να μην αναφέρω ότι οι περισσότεροι γνωστοί μου, έχουν ήδη ή πρόκειται να κάνουν ανάληψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ !!!

ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ?????


ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ !!!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ????

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ "ΔΩΡΑΚΙΑ" ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ????

ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ????

(Δείτε δεξιά το Βίντεο που πλέον δεν λειτουργεί για του λόγου το αληθές!!!!)


ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ !!!!!!!!

στην τελική αφήστε τους να πάνε τα επιτόκια πρώτα στο
ΔΕΚΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ και μετά το συζητάμε πάλι!!!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΕ !!!!!!!!

Γιατί τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά (απόσπασμα Εθν.'Υμνου)

Η κυβέρνηση και τα μεγάλα κεφάλαια που υπηρετεί δεν φοβούνται τις οργανωμένες ειρηνικές πορείες που οργανώνονται για εκτόνωση της κοινωνίας μέσα απο μερικές βρισιές και φάσκελα.

Ο Γιωργάκης άλλωστε έχει πει οτι οι Έλληνες καλά κάνουν και διαδηλώνουν κι αυτός αν δεν ήταν πρωθυπουργός το ίδιο θα έκανε...

Τι σημαίνουν όλα αυτά ;; Οι οργανωμένες πορείες λειτουργούν ως "εξαέρωση" της κοινωνικής "χύτρας" που βράζει. Έχετε σκεφτεί όμως τι είναι εκείνο που τους τρομάζει πραγματικά ;;;


Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι κόποι των Ελλήνων φαγώθηκαν και ο Λοβέρδος δήλωσε επισήμως τη φράση "Δεν υπάρχει σάλιο".

Tο σάπιο πολιτικό σύστημα έφαγε λεηλάτησε και για μια ακόμη φορά ξαναφόρεσε τη μάσκα της επανίδρυσης του ανύπαρκτου κράτους και της δήθεν κάθαρσης (σενάριο αλά Καραμανλής και ΣΙΑ Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)

Με συμμάχους τους διαμορφωτές κοινής γνώμης (ΜΜΕ) προσπαθούν να πείσουν δια της πλύσης εγκεφάλου να του πληρώσουμε λοιπόν πάλι εμείς τα "φαγωμένα" που απο την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου ακούμε τη λέξη "λιτότητα"

Όταν όλες οι κυβερνήσεις των "εθνοσωτήρων" λεηλάτησαν τους κόπους του λαού , άδειασαν τα ταμεία , πλούτισαν και βούλη-αξαν τη χώρα καταχρεώνοντας και τις επόμενες γενεές σε μια Ελλάδα που προσπαθούν να διαλύσουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης

Για τους λόγους αυτούς αντιδρούμε και περνάμε το μήνυμα που θα αποτελέσει αφορμή να ακολουθήσουν και άλλοι λαοί της Ευρώπης. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!


Όσο μπορείτε μην πληρώνετε , μην συμβιβάζεστε , μην σας παραμυθιάζουν.
Τιμωρήστε τους ... Αφήστε τους να "πνιγούν" ψάχνοντας για λεφτά.

Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί αφορμή ενός θέματος που εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από axinosp.blogspot.com και έχει δημοσιευθεί σε αρκετά blog του διαδικτύου. Συμφωνούμε με το πνεύμα του και αναδημοσιεύουμε...

Κάντε αναζήτηση στο google: “bank run”.

Τότε θα καταλάβετε ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται ούτε μολότοφ, ούτε πέτρες, ούτε βόμβες και πολύ περισσότερο δεν φοβάται το βρισίδι που τρώει κάθε μέρα. Αυτό που φοβάται, αυτό που τρέμει, αυτό που τον κάνει να μην κοιμάται, είναι ο εφιάλτης ενός “bank run”!

Τι είναι αυτό;;;

RUN=ΤΡΕΧΩ & BANK=ΤΡΑΠΕΖΑ. Δηλαδή να τρέξουν όλοι στην τράπεζα και να πάρουν τις καταθέσεις τους!

Γιατί;

Είναι πολύ απλό: Έχετε την εντύπωση ότι οι τράπεζες σας δανείζουν χρήματα που έχουν από τις καταθέσεις των άλλων; Σας δανείζουν, με τοκογλυφικό επιτόκιο και με τις πλάτες της κυβέρνησης, λεφτά που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει! Όταν εσύ συνάπτεις ένα δάνειο αυτοί πατάνε μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιο και “εξ’ ουρανού” χιλιάδες ευρώ μπαίνουν στον λογαριασμό σου. ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ…

Γιαυτό και αν πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ και σε χρεώνουν με αστρονομικά επιτόκια για λεφτά που ΕΣΥ δανείστηκες από κεφάλαια που ΑΥΤΟΙ δεν έχουν! Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν θα πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους από τους λογαριασμούς τους…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΑ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ.

Και έχει όνομα η φτέρνα! Την λένε “bank run”. Δεν απορείς πως είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη να έχουν χρέος;;; Σε ΠΟΙΟΝ χρωστάνε; Είναι μια νόμιμη πυραμίδα-φούσκα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και με την στήριξη των κυβερνήσεων. Δεν με πιστεύετε; Κάντε μια αναζήτηση στο google: “Fractional reserve banking How it works” και διαβάστε το άρθρο στην wikipedia.

Μορφωθείτε αντί να πετάτε πέτρες. Μορφωθείτε αντί να σκοτώνετε πισώπλατα όπως σκοτώνουν οι τρομοκράτες. Μορφωθείτε αντί να πετάτε μολότοφ και να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους στην “marfin”. Με μολότοφ δεν κλείνει η “marfin”. Με μολότοφ πεθαίνουν αθώοι συνάνθρωποι μας.

Όσο περισσότερη βία χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ θα είσαι σκλάβος των συμφερόντων των αφεντικών σου!

ΕΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Νομιμότατα και συνταγματικά! Θα τους νικήσεις με τα ίδια τους τα όπλα με τα οποία τώρα σου πίνουν το αίμα.


ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Ακούστε τώρα και αυτό: Θέλετε να δημιουργήσετε παγκόσμια αλλαγή; Εάν το χρέος της μικρής Ελλαδίτσας έριξε τον Dow Jones, η ανάληψη των χρημάτων σας από τις τράπεζες θα τον καταποντίσει!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ!

Πάρτε τα χρήματα σας από τις τράπεζες και γίνετε εσείς, η αρχή του ντόμινο που θα αλλάξει τον κόσμο! Αυτόν που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες τον κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι διεθνώς διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι σε μια ημερομηνία-επανάσταση:

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1/6/2010 (τρίτη, πρώτη Ιουνίου) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!Διευκρίνιση για όσους βλέπουν πολύ τηλεόραση.

Επειδή το δημοσίευμα αναφέρετε στο νόμισμα που έχουμε τώρα και όχι αυτό που θά έχουμε. Και πέρα απο την πτώχευση και το πότε θα ανακοινωθεί .

'Οποιος κρατήσει το ευρώ (έστω και στο συρτάρι) δεν χάνει την αξία του αφού δεν είναι τοπικό νόμισμα της Ελλάδος αλλά νόμισμα της Ευρωζώνης .

Όσοι μπερδεύουν αυτά τα δύο σημαίνει οτι βλέπουν πολύ τηλεόραση και πρέπει να την ελαττώσουν.

Το πραγματικό ερώτημα είναι ΠΟΙΑ κέντρα έχουν καθαρογράψει το σενάριο που θα επιφέρει τεράστιες κοινωνικές αναταραχές και για ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ;

Στάση πληρωμών συντάξεων.Το είχα γράψει πριν 2 περίπου μήνες και έρχεται χθες μια συνέντευξη του διοικητή του ΟΑΕΕ να με επιβεβαιώσει πλήρως. «Απο μέσα του Ιουλίου ο ΟΑΕΕ οδηγείται  με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία καταβολής των συντάξεων» προς τους 306.000 δικαιούχους , αλλά και κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των 840.000 ασφαλισμένων του, δήλωσε ο κ. Κ. Παπαθανασίου , προαναγγέλλοντας και την παραίτηση του λόγω των προσχωμάτων που βάζει η κυβέρνηση στη λειτουργία του Οργανισμού.
Όσα λοιπόν έγραφα τότε επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας μέσα από την συνέντευξη του διοικητή του ΟΑΕΕ.  Έγραφα τότε  ότι : «Από τα τέλη Ιουνίου και μετά , αρχής γενομένης από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, τα ταμεία θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών ή ….αναγκαστική μείωση των υφιστάμενων συντάξεων.
Στελέχη του ΠαΣοΚ,  σε κατ` ιδίαν συζητήσεις τους ,   χρεώνουν στον κ. Παπακωνσταντίνου αυτή την εξέλιξη που θα ταρακουνήσει συθέμελα την ελληνική κοινωνία. Πολλοί μάλιστα μιλούν για …προμελετημένη «εγκληματική μαχαιριά» τόσο στην ελληνική κοινωνία , όσο και στο ίδιο το ΠαΣοΚ.  Και αυτό γιατί ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε εκ των προτέρων ότι μέσα στο 2010 θα παρουσιαζόταν ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα με τις συντάξεις.
Τα ίδια πάντα στελέχη υποστηρίζουν ότι ο Κ. Παπακωνσταντίνου  είχε λάβει έγκαιρα γνώση των πραγματικών αναγκών των Ταμείων για το 2010 και παρ` όλα αυτά ακολούθησε τον δρόμο που θα επιφέρει κοινωνικές αναταραχές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών  όπου οι ανάγκες του για το 2010, όπως ενημέρωσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου,  ήταν περίπου 1,12 δις.ευρώ και ο υπουργός ενέγραψε στον Κρατικό Προϋπολογισμό και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας  ….600 εκατ. ευρώ. Δηλαδή πληρωμές του Ταμείου για …. το πρώτο ΜΟΝΟ εξάμηνο.
Αυτή η απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου,  να μετατραπούν ουσιαστικά σε «ανελαστικές»  οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης λόγω της σύνδεση των μεγεθών τους με το Πρόγραμμα Σταθερότητας χαρακτηρίζεται  από τα στελέχη του ΠαΣοΚ ως προμελετημένη «εγκληματική μαχαιριά» .
Το πρώτο Ταμείο που θα  δηλώσει στάση πληρωμών θα είναι ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών  και σταδιακά θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα ( ΙΚΑ, ΝΑΤ κλπ) , αφού ακόμη και η εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων απαιτεί χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τα στενά χρονικά περιθώρια του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Αλλά ακόμη και εάν έπειτα από …πολιτική πίεση και παρέμβαση (…..) τα ταμεία καταφέρουν να προχωρήσουν  στην εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων, αυτό θα είναι κάτι πρόσκαιρο που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα φθάνει να καλύψει ούτε  τους υπόλοιπους μήνες του 2010.
Οι πιο υποψιασμένοι φυσικά καταλαβαίνουν ότι η πώληση της περιουσίας των Ταμείων  (ομόλογα, μετοχές, ακίνητα κλπ) , εν μέσω οικονομικής κρίσης, θα πραγματοποιηθεί ….έναντι πινακίου φακής.
Για τους λόγους αυτούς η όλη ….μεθοδολογία  χαρακτηρίζεται από τα ίδια τα στελέχη του ΠαΣοΚ ,στις κατ` ιδίαν συζητήσεις τους πάντα, ως ….προμελετημένη «εγκληματική μαχαιριά» και δείχνουν ξεκάθαρα τον κ. Παπακωνσταντίνου»
Όλη αυτή η μεθοδολογία πτώχευσης του Ταμείου και η επερχόμενη (από τα μέσα Ιουλίου ) αδυναμία συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης επιβεβαιώνονται από τον διοικητή του ΟΑΕΕ.
Το  ερώτημα «πως είναι δυνατόν να θεωρείται ότι η Πολιτεία εγγυάται τις συντάξεις σύμφωνα με το Σύνταγμα και να μη χρηματοδοτεί τον Οργανισμό» , θα πρέπει να θεωρείται εκ των πραγμάτων …αφελές !
Το πραγματικό ερώτημα είναι ΠΟΙΑ κέντρα έχουν καθαρογράψει το σενάριο που θα επιφέρει τεράστιες κοινωνικές αναταραχές και για ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ; To ΠΟΙΟΙ το εφαρμόζουν είναι πλέον αυταπόδεικτο!
Θεωρώ όμως  ότι για το ανωτέρω πολυπλόκαμο ερώτημα  οι απαντήσεις έχουν δοθεί  σε πλειάδα άρθρων κατά τα 2 1/2 χρόνια  λειτουργίας αυτού του blog.
Εχουμε παράκτια κυβέρνηση. Εκλεγμένη στην Ελλάδα, αλλά νηολογημένη εκτός χωρικών υδάτων.
Και το  φθινόπωρο  έρχεται όλο και πιο κοντά, με μια αφύσικη ταχύτητα που εκπλήσσει και προβληματίζει!

Να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο καλεί την Τουρκία ο Δ.Δρούτσας (Διώξτε παπάρα πρώτα το ΔΝΤ και μετά κάνε όσες βαρύγδουπες δηλώσεις θέλεις!!!)


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα της Κύπρου «Φιλελεύθερος», καλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να αποσύρει πλήρως τον κατοχικό στρατό από την Κύπρο και να επιστρέψει την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου (Βαρώσια) στους Ελληνοκυπρίους νόμιμους κατοίκους της.
Επίσης, καλεί την Αγκυρα να εγκαταλείψει τη «διπλή πολιτική», που ακολουθεί, δηλαδή τις επικοινωνιακές δηλώσεις επιθυμίας για λύση και παράλληλα την προώθηση διχοτομικών πολιτικών.
Ο κ. Δρούτσας δηλώνει πως κινήσεις όπως αυτή με την απόσυρση των στρατευμάτων («και δεν μιλάω για ημίμετρα, αλλά για μία καθαρή απόφαση για απόσυρση», λέει) όπως και με...
.

την Αμμόχωστο, «συνιστούν πράξεις, τις οποίες ο κ. Ερντογάν μπορεί να κάνει, αποδεικνύοντας ότι είναι ηγέτης που πραγματικά αλλάζει το πρόσωπο της χώρας του».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει την πάγια ελληνική θέση ότι η Αθήνα δεν προσφέρει λευκή επιταγή ούτε παρέχει τυφλή στήριξη στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, στέλνει μήνυμα σε εκείνους που προωθούν μια ειδική σχέση με την Αγκυρα και εν πολλοίς, όπως ανέφερε, υπονομεύουν τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Τουρκίας, λέγοντας πως εάν προωθήσουν διχοτομικές πολιτικές, που απομακρύνουν λύση στο Κυπριακό, δεν θα υπάρχει σχέση με την Τουρκία για την οποία να συζητάμε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό ο κ. Δρούτσας εξηγεί την ελληνική θέση ως εξής:

«Μια διεθνής διάσκεψη θα είχε νόημα, εφόσον θα είχαμε φτάσει σε τέτοιες συγκλίσεις στη διαπραγματευτική διαδικασία, που να επιτρέπουν πλέον ουσιαστική πρόοδο στις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού.
» Η διεθνής διάσκεψη, στην οποία -και αυτό αποτελεί απαράβατο όρο- πρέπει να συμμετάσχει και η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει την ανάγκη επίτευξης ‘κυπριακής λύσης’, αλλά και ‘ευρωπαϊκής λύσης’. Όταν οι συνθήκες είναι ώριμες, μία διεθνής διάσκεψη για τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού θα είναι χρήσιμη. Είμαστε και σε αυτό το θέμα σε απόλυτο συντονισμό με την κυπριακή κυβέρνηση. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά δίπλα στην Κύπρο και τον κυπριακό λαό, με πράξεις και όχι με λόγια. Και το έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή».

to vima
 
Διώξτε παπάρα πρώτα το ΔΝΤ  και μετά κάνε  όσες βαρύγδουπες δηλώσεις  θέλεις!!!

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

«Το να σου παραδώσω την πόλη, δεν είναι θέμα ούτε δικό μου ούτε άλλου κατοίκου της, καθώς με κοινή απόφαση όλοι αυτοπροαίρετα θα πεθάνουμε και δε θα λογαριάσουμε τη ζωή μας»
Τη δημηγορία τη βρήκαμε από τον ιστότοπο DefenceNet και σας την παρουσιάζουμε για να θυμόμαστε ότι η Ιστορία, ακόμα και αν φαίνεται πολύ μακρινή, είναι πάντα παρούσα και πάντα πρέπει να μας διδάσκει από τα παθήματα μας. Η ετυμηγορία είναι από το Χρονικό του Φρατζή: «Ευγενέστατοι άρχοντες και εκλαμπρότατοι δήμαρχοι και στρατηγοί, και γενναιότατοι συστρατιώτες, και όλος ο πιστός και τίμιος λαός, ξέρετε καλά πως έφτασε η ώρα που ο εχθρός της πίστης μας θέλει με κάθε τέχνασμα και τρόπο να μας στενοχωρήσει περισσότερο και να μας κάνει πόλεμο σφοδρό, με μεγάλες συγκρούσεις και .....συρράξεις από στεριά και θάλασσα, για να κατορθώσει και να χύσει το δηλητήριό του, σαν φίδι, και να μας καταπιεί σαν ανήμερο λιοντάρι. Σας λέω λοιπόν να σταθείτε αντρειωμένοι και γενναιόψυχοι, όπως κάνατε πάντοτε ως τώρα εναντίον των εχθρών της πίστης. Σας παραδίνω την εκλαμπρότατη και φημισμένη αυτή πόλη, πατρίδα σας και βασίλισσα των πόλεων.
Ξέρετε καλά, αδέρφια, ότι για τέσσερις λόγους οφείλουμε όλοι να προτιμήσουμε το θάνατο παρά τη ζωή: πρώτον, για την πίστη και την ευσέβειά μας· δεύτερον, για την πατρίδα· τρίτον, για το βασιλέα και το Χριστό· και τέταρτον, για τους συγγενείς και φίλους. Λοιπόν αδέρφια, αν οφείλουμε να αγωνιστούμε μέχρι θανάτου για έναν και μόνο από τους τέσσερις αυτούς λόγους, πολύ περισσότερο για όλους μαζί, όπως προφανώς κατανοείτε. Αν για τις αμαρτίες μας παραχωρήσει ο Θεός τη νίκη στους ασεβείς, θα διακινδυνεύσουμε υπέρ της πίστεως της αγίας που μας παραχώρησε ο Χριστός με το αίμα του.
Αυτό είναι το σπουδαιότερο απ’ όλα. Τι θα ωφεληθεί κανείς αν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του; Δεύτερον, χάνουμε έτσι μια περίφημη πατρίδα και, ακόμη, την ελευθερία μας. Τρίτον, χάνουμε την άλλοτε περιφανή και σήμερα ντροπιασμένη, ταπεινωμένη και εξουθενωμένη βασιλεία, η οποία γίνεται έρμαιο του ασεβούς τυράννου. Τέταρτον, στερούμεθα τις προσφιλείς γυναίκες και τα παιδιά μας και τους συγγενείς μας. Ο αλιτήριος αυτός αμιράς έχει πενήντα εφτά ημέρες αφότου ήρθε, και μας πολιορκεί και μας πολεμάει νυχθημερόν, με κάθε τέχνασμα και με όλη του την ισχύ. Χάρη στον παντεπόπτη Χριστό και Κύριό μας, διώχτηκε ντροπιασμένος κακήν κακώς πολλές φορές ως τώρα από τα τείχη.
Μην δειλιάσετε και τώρα, αδερφοί, επειδή το τείχος έπεσε σε μερικά μέρη από τα βλήματα και τις εκπυρσοκροτήσεις των τηλεβόλων, γιατί, όπως και εσείς βλέπετε, όπως μπορούσαμε το διορθώσαμε. Εμείς κάθε ελπίδα μας τη στηρίζουμε στην ακαταμάχητη δύναμη του Θεού. Αυτοί έχουν πλήθος όπλα και στρατό και ιππικό, αλλά εμείς έχουμε πίστη στο όνομα του Κυρίου και σωτήρα και, δεύτερον, στα χέρια μας και τη δύναμή μας, που μας χάρισε η θεία πρόνοια.
Ξέρω ότι αυτό το αναρίθμητο μπουλούκι των εχθρών, καθώς είναι η συνήθειά τους, θα βαδίσει εναντίον μας με βαναυσότητα και με έπαρση, με πολύ θράσος και βία, για να μας συνθλίψουν, λόγω του ολιγάριθμου της παράταξής μας, και να μας καταπονήσουν με την κούραση, και με φωνές πολλές και ισχυρές να μας φοβίσουν. Τις φλυαρίες τους αυτές τις ξέρετε καλά και δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε γι’ αυτές. Και σε λίγη ώρα θα τα κάνουν όλα αυτά, και θα πετάξουν πάνω μας σαν άμμο της θάλασσας αναρίθμητες πέτρες, βέλη και βλήματα.
Ελπίζω να μη μας βλάψουν με αυτά, γιατί βλέποντάς σας χαίρομαι πολύ και τρέφω τη σκέψη μου με ελπίδες σαν κι αυτή, δηλαδή πως, αν και είμαστε λίγοι, είμαστε ωστόσο πολύ επιδέξιοι, επιτήδειοι, ρωμαλέοι, δυνατοί, ικανοί για μεγάλα έργα, και καλά προπαρασκευασμένοι. Με τις ασπίδες σας καλύπτετε καλά τα κεφάλια σας στις συμπλοκές και τις συρράξεις. Το δεξί σας χέρι, που κρατάει τη ρομφαία, να είναι πάντοτε μακρύ. Οι περικεφαλαίες σας, οι θώρακες και η σιδερέ νια πανοπλία σας είναι πολύ ικανά, όπως και τα άλλα σας όπλα, και στη συμπλοκή θα σας εξυπηρετήσουν πολύ. Οι αντίπαλοι ούτε έχουν τέτοια ούτε γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν.
Εσείς είσαστε, επίσης, προστατευμένοι πίσω από τα τείχη, και οι απροστάτευτοι δύσκολα προχωρούν. Γι’ αυτό γίνετε μαχητές έτοιμοι, ισχυροί και μεγαλόψυχοι, για όνομα του Θεού. Μιμηθείτε τους λίγους ελέφαντες των αρχαίων Καρχηδονίων, που μόνο με τη φωνή και την όψη τους έτρεψαν σε φυγή μέγα πλήθος ρωμαϊκού ιππικού. Και αν είχαν τη δύναμη να τρέψουν σε φυγή ζώα χωρίς λογική, πόσο μάλλον εμείς που είμαστε κύριοι των ζώων· αυτοί που έρχονται να μας αντιπαραταχθούν σαν ζώα χωρίς λογική, είναι χειρότεροι απ’ αυτά. Τα δόρατά μας, οι ρομφαίες μας, τα τόξα μας και τα ακόντιά μας θα στραφούν εναντίον τους.
Και φανταστείτε πως παίρνετε μέρος σε κυνήγι αγριόχοιρων, για να καταλάβουν οι ασεβείς ότι δεν αντιμάχονται με ζώα χωρίς λογική, όπως είναι αυτοί, αλλά με άρχοντες, και αφέντες τους, και απογόνους των Ελλήνων και των Ρωμαίων. Ξέρετε καλά πως ο ασεβέστατος αυτός αμιράς και εχθρός της αγίας μας πίστης, χωρίς καμιά δικαιολογημένη αιτία, καταπάτησε την ειρήνη που είχαμε και αθέτησε τους πολλούς του όρκους χωρίς να λογαριάζει τίποτε· φτάνοντας ξαφνικά εδώ έστησε οχυρό στο στενό του Ασωμάτου, για να μπορεί να μας βλάπτει κάθε μέρα.
Τα χωράφια μας, τους κήπους μας, τα οικογενειακά μας καταφύγια, τα σπίτια μας τα έχει κιόλας πυρπολήσει. Τους αδερφούς μας τους Χριστιανούς, όσους βρήκε, τους θανάτωσε και τους αιχμαλώτισε. Διέλυσε τη φιλία μας και έπιασε φιλίες με τους κατοίκους του Γαλατά, και αυτοί χαίρονται, μη γνωρίζοντας και αυτοί οι ταλαίπωροι το μύθο του παιδιού του γεωργού, που έψηνε σαλιγκάρια και είπε “ω ανόητα ζώα” και τα λοιπά.
Ήρθε λοιπόν, αδερφοί, και μας απέκλεισε, και κάθε μέρα έχει ανοιχτό το αχανές στόμα του για να βρει ευκαιρία να μας καταπιεί, εμάς και την Πόλη που έκτισε ο τρισμακάριστος και μέγας βασιλεύς Κωνσταντίνος, και την αφιέρωσε στην πάναγνη και αειπάρθενη δέσποινά μας, τη Θεοτόκο· και τη χάρισε σ’ εκείνη, ώστε να είναι Κυρία της Πόλεως, αλλά και σύμμαχός της και σκέπη της πατρίδας μας και καταφύγιο των χριστιανών, ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων, το καύχημα όλων που ζουν κάτω από τον ήλιο.
Στράφηκε τότε στους Ενετούς, που στέκονταν προς τα δεξιά και τους είπε:
«Ευγενείς Ενετοί, αγαπημένοι αδερφοί μας εν Χριστώ τω Θεώ, άνδρες ισχυροί και δυνατοί στρατιώτες και δόκιμοι στους πολέμους, εσείς που με τις αστραφτερές σας ρομφαίες θανατώσατε πολλές φορές πλήθος Αγαρηνών, και το αίμα τους έτρεξε από τα χέρια σας σαν ποτάμι, σας παρακαλώ σήμερα την πόλη τούτη, που βρίσκεται σε τόση συμφορά πολέμου, να την υπερασπιστείτε ολόψυχα. Γνωρίζετε πως πάντα την είχατε δεύτερη πατρίδα σας και μητέρα σας. Σας λέω λοιπόν άλλη μια φορά, και σας παρακαλώ, αυτή την ώρα να ενεργήσετε ως φίλοι της πίστης, ομόθρησκοι και αδερφοί».
Κατόπιν, γυρίζοντας προς τα αριστερά, λέει στους Γενουάτες: «Ω Γενουάτες, αδερφοί εντιμότατοι, άντρες πολεμιστές και μεγαλόκαρδοι και φημισμένοι, ξέρετε καλά και καταλαβαίνετε ότι η δυστυχισμένη αυτή πόλη δεν ήταν πάντοτε μόνο δική μου, αλλά και δική σας, για πολλές αιτίες. Εσείς μας βοηθήσατε πολλές φορές πρόθυμα, και με τη δική σας συνδρομή σώθηκε από τους Αγαρηνούς εχθρούς. Τώρα πάλι έφτασε ο καιρός να δείξετε, βοηθώντας την, την αγάπη σας εν Χριστώ, την ανδρεία σας και τη γενναιότητά σας».
Και γενικά, αφού στράφηκε προς όλους, είπε: «Δεν έχω καιρό να πω περισσότερα· μοναχά το ταπεινωμένο σκήπτρο μου το αναθέτω στα χέρια σας, για να το διαφυλάξετε με προθυμία. Σας παρακαλώ ακόμα, και ζητώ την αγάπη σας, να είστε πειθαρχικοί στους στρατηγούς σας, τους δημάρχους και τους εκατόνταρχους, ο καθένας κατά την τάξη του, τη θέση του και την υπηρεσία του. Να ξέρετε τούτο: αν από μέσα από την καρδιά σας φυλάξετε τις εντολές μου, ελπίζω στο Θεό ότι θα λυτρωθούμε από την παρούσα δίκαιη απειλή του. Δεύτερον, σας περιμένει στον ουρανό το αδαμάντινο στεφάνι, και η μνήμη σας θα είναι αιώνια και άξια στον κόσμο».
Με αυτά τελείωσε τη δημηγορία του, ευχαριστώντας με δάκρυα και στεναγμούς το Θεό, ενώ όλοι, με ένα στόμα, του αποκρίνονταν με δάκρυα λέγοντας: «θα πεθάνουμε για την πίστη του Χριστού και την πατρίδα μας». Τα άκουσε ο αυτοκράτωρ και, αφού τους ευχαρίστησε θερμά, υποσχόμενος πολλές δωρεές, τους είπε τέλος: «Λοιπόν, αδερφοί και συμμαχητές, να είσαστε έτοιμοι το πρωί. Με τη χάρη και την αρετή που μας δώρισε ο Θεός και με τη βοήθεια της Αγίας Τριάδος, στην οποία αναθέτουμε “την πάσαν ελπίδα μας”. θα κάνουμε τον εχθρό να φύγει κακήν κακώς και ντροπιασμένος από εδώ».

Έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων εντός του θέρους(ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ "ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ" ΠΟΥ «ΣΗΚΩΝΑΝ» ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΜΠΕΝΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ)


ImageΆρωμα έκτακτων αποστρατειών στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων εντός του θέρους αναδύεται από τα δύο υπουργικά γραφεία στο ΥΠΕΘΑ. Μία σειρά γεγονότων, όπως η «λευκή απεργία» των πιλότων, η πορεία των ένστολων, η αδυναμία αναχαίτισης του κύματος φυγής των αξιωματικών, η διαρροή στα ΜΜΕ των τουρκικών επιθετικών κινήσεων στο Aιγαίο, παρά το εμπάργκο που έχει επιβάλλει η πολιτική ηγεσία για να διευκολυνθεί η διαπραγμάτευση-εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, φαίνεται ότι σπρώχνουν σε έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ε.Δ.. Και αποτελούν παραμέτρους που συντείνουν στην απομάκρυνση του νυν Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου και δημιουργούν και ερωτηματικά στην πολιτική ηγεσία ως προς το αν πρέπει να τον ακολουθήσει στην έξοδο ο Α/ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας. Και στους δύο καταλογίζεται «Αδυναμία ελέγχου και πληροφόρησης ακραίων γεγονότων, όπως ήταν η «λευκή απεργία» των πιλότων».
Για την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ φαβορί φέρεται ο νυν Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος θεωρείται ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο πληροφόρησης στο εσωτερικό των τριών Κλάδων προκειμένου να αποφευχθούν «χειρότερα γεγονότα» που θα πλήξουν την πολιτική εικόνα τόσο του υπουργού Ε.Βενιζέλου, όσο και το αναπληρωτή του Π.Μπεγλίτη.
Η προϋπηρεσία του Φράγκου Φραγκούλη στις στρατιωτικές υπηρεσίας πληροφοριών θεωρείται «εχέγγυο» αποτελεσματικότητας ως προς τον έλεγχο των Κλάδων. Πρακτικά δηλαδή αναζητούν κάποιον Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος θα δημιουργήσει μία αποτελεσματική υπηρεσία «εσωτερικών υποθέσεων» στις Ένοπλες Δυνάμεις! Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε ένα χώρο που οι κλαδικές αντιπαλότητες δεν είναι απλή θεωρία.
Και ακριβώς επειδή τα σημαντικότερα προβλήματα για την πολιτική ηγεσία εκπορεύονται από την Αεροπορία και το Ναυτικό το ερώτημα είναι κατά πόσον κάποιος εκτός των δύο αυτών Κλάδων θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά-κατασταλτικά στις θύελλες που έρχονται.
Το γεγονός ότι και οι τρεις προαναφερθέντες έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις που κατέχουν από την προηγούμενη κυβέρνηση για την περίπτωση του Φράγκου Φραγκούλη φαίνεται ότι δεν ισχύει πλέον, τουλάχιστον στον βαθμό που ισχύει για τους άλλους δύο: Στη Νέα Δημοκρατία στελέχη με θητεία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζουν υποτιμητικά τον Α/ΓΕΣ, Φράγκο Φραγκούλη ως «γενίτσαρο» και "κωλοτούμπα" δηλαδή ότι έχει «αλλαξοπιστήσει» και από «δεξιός» έχει μεταμορφωθεί σε "πιστό στρατιώτη" του κυβερνώντος κόμματος, αλλά όλα αυτά είναι μάλλον υπερβολικά.
Απλώς φαίνεται ότι υπάρχει υπάρχει «ισχυρή χημεία» μεταξύ του Φράγκου Φραγκούλη και το υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου. Επίσης για την θέση του Α/ΓΕΣ έχει υπάρξει προεπιλογή, ανώτατου αξιωματικού...
Άλλωστε στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τον βαθμό του εν ενεργεία ταξίαρχου και άνω, κάτω από την στολή τα τελευταία χρόνια κρύβεται πάντα το κοστούμι του πολιτικού...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΡΑΓΩΝΑ!!
Όπως επισημαίνει, την απάντηση την δίνει το Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 16 παρ 2 το οποίο δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει καμία "ειδική γραμματέας".
Οι δημόσιο υπάλληλοι και λειτουργοί υποχρεούνται ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ τις εντολές θέσεις, οδηγίες και προτροπές που παραβιάζουν το Ελληνικό σύνταγμα, ακόμη και αν αυτές προέρχονται από Κυβερνητικά πρόσωπα
Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες (άρθρο 16, παρ 2)

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του κ. Ευτύχιου Νικόπουλου....
.

Θεσσαλονίκη 29 Μαϊου 2010Η ανάπτυξη ΕΘΝΙΚΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ είναι Άσκηση Πολιτικής ή εναρμόνιση στις επιταγές του Συντάγματός μας;

Τους τελευταίους μήνες η Ειδική Γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων του Υπουργείου Παιδείας και διά βίου μάθησης, κα Θάλεια Δραγώνα, επαναλαμβάνει συνεχώς σε συνεντεύξεις της σε ΜΜΕ ότι η δασκάλα του Μεγάλου Δερείου Χαρά Νικοπούλου δεν πρέπει ν' ασκεί πολιτική στο χώρο του σχολείου, χωρίς, όμως, ούτε μία φορά να εξειδικεύει και να διασαφηνίζει τι εννοεί. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι Χαρά Νικοπούλου είναι μία δασκάλα που κάνει πολύ καλά τη δουλειά της ως εκπαιδευτικός!!! Ποιο από τα δύο ισχύει δεν έχει ξεκαθαρίσει, μέχρι σήμερα η κα Δραγώνα. Η Χαρά Νικοπούλου είναι μία καλή δασκάλα, η οποία κάνει άριστα το εκπαιδευτικό της έργο και γι' αυτό το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης τη βράβευσε τον Μάρτιο του 2010 μεταξύ των ογδόντα καλύτερων εκπαιδευτικών, ή η Χαρά Νικοπούλου είναι μία χείριστη δασκάλα, η οποία αντί ν' ασχολείται με το διδασκαλικό και εκπαιδευτικό της έργο ασκεί ανεπίτρεπτα πολιτική εντός των σχολικών αιθουσών και μάλιστα επί μικρών παιδιών του δημοτικού σχολείου; Ποιο από τα δύο είναι η αλήθεια; Και εάν είναι το δεύτερο για ποιον λόγο το Υπουργείο Παιδείας βράβευσε τη Χαρά Νικοπούλου;


Η ειδική γραμματέας του Υπουργείου μέσα στις θολές, ασαφείς και φυσικά χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, κατηγορίες και αιχμές της προς τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, θεωρεί άσκηση πολιτικής εκ μέρους της ελληνίδας δασκάλας τη διδασκαλία στους μαθητές της, της ελληνικής ιστορίας, της επαναστάσεως του 1821, των ηρώων της ελληνικής επαναστάσεως, τη διδαχή τραγουδιών που σχετίζονται με τους ήρωες του 1821 και της επί τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων από τους Οθωμανούς, της διενέργειας παρελάσεων την 25η Μαρτίου, της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στους μαθητές του σχολείου και πολλές φορές και σε ώρες πέραν του αυστηρού διδακτικού ωραρίου, της διδασκαλίας στα παιδιά των Ελλήνων μουσουλμάνων και της εμπέδωσης από τους μικρούς μαθητές του μειονοτικού σχολείου ότι είναι γνήσια ελληνόπουλα, απόγονοι όλων αυτών που έχυσαν το αίμα τους άφθονο για να ζούμε όλοι σήμερα ελεύθεροι και ν' απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.


Όλα τα παραπάνω, όμως, κα ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται και στις εγκυκλίους του Υπουργείου Σας προς τους δασκάλους όλων των σχολείων απανταχού στην ελληνική επικράτεια. Αναρωτιέμαι δε γνωρίζει η κα Θάλεια Δραγώνα ότι οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες του ίδιου του Υπουργείου, όπου έχει επιλεγεί-τοποθετηθεί ως ειδική γραμματέας, προς όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες δάσκαλους, όπου κι εάν αυτοί υπηρετούν ομιλούν για υποχρέωση αυτών να διδάσκουν όλα τα παραπάνω. Δε γνωρίζει η κα Θάλεια Δραγώνα ότι το Υπουργείο Παιδείας δε διαφοροποιεί τη στάση του και τις οδηγίες του προς τους δασκάλους οι οποίοι υπηρετούν στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, αλλά τ' αντιμετωπίζει όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολεία στην ελληνική επικράτεια. Υπάρχει κάποια εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης; Δεν προβλέπουν οι εγκύκλιοι του Υπουργείου τη διενέργεια παρελάσεων, τη διδασκαλία της ιστορίας της ελληνικής επαναστάσεως του 1821 και του ελληνικού αγώνα εναντίον των οθωμανών κατά τα τετρακόσια και πλέον έτη της σκλαβιάς μας;


Ως πρωτίστως Έλλην πολίτης, δευτερευόντως ως δικηγόρος και τέλος ως αδελφός της Χαράς Νικοπούλου, υπενθυμίζω στην "κα" ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας ότι το άρθρο 16§2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, το οποίο έχει ψηφίσει η Ελληνική Βουλή συμπεριλαμβανομένου και του σήμερα κυβερνώντος κόμματος, ορίζει ρητώς ότι «2.Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Το άρθρο αυτό «κα» ειδική γραμματέα δεσμεύει και υποχρεώνει συνταγματικά την εκάστοτε κυβέρνηση ν' αναπτύσσει σε όλους ανεξαιρέτους τους Έλληνες πολίτες ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, επιταγή την οποία είναι υποχρεωμένοι ν' ακολουθούν και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί. Το Σύνταγμά μας όχι μόνον δεν κάνει διάκριση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών άλλα υποχρεώνει την πολιτεία και το κράτος ν' αναπτύσσει υποχρεωτικά την εθνική και θρησκευτική συνείδηση σ' όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες, όπου κι εάν αυτοί ζουν από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο, από την Ήπειρο και τα Επτάνησα μέχρι την τελευταία εσχατιά της Ελλάδος. Γι αυτό άλλωστε και η υπ' αριθμ. 16287/08.02.1978 εγκύκλιος της Διευθύνσεως Μειονοτικών Σχολείων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Τρόπος διορισμού διευθυντών και υποδιευθυντών των μειονοτικών δημοτικών σχολείων ως και αρμοδιότητες και καθήκοντα υποδιευθυντών των σχολείων αυτών», η οποία απευθύνεται στους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων της Θράκης, ορίζοντας τα καθήκοντα διευθυντού και υποδιευθυντού στα εν λόγω σχολεία, αναφέρει στο άρθρο 2§4 ότι «Καταρτίζουν το χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων κατά τις εθνικές επετείους, τις ημέρες αποτίσεως τιμής στους ήρωες και τις λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις» και στην §16 ότι «Καταρτίζουν τα σχέδια των παιδαγωγικών και διδακτικών εργασιών, ώστε να υλοποιούνται οι σκοποί της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ αγωγής και εκπαιδεύσεως, γι' αυτό έρχεται σε επαφή με τα όργανα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας προπαρασκευάζοντας τις αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις». Η εν λόγω εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία ισχύει πλήρως και σήμερα είναι απολύτως εναρμονισμένη με την ως άνω συνταγματική επιταγή, φαίνεται, όμως, ότι και αυτήν την αγνοεί η ειδική γραμματέας του Υπουργείου.


Η "κα" ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου μάθησης, τοποθετημένη σε μία θέση νευραλγική, όχι μόνον λησμονεί ανεπίτρεπτα το συγκεκριμένο σαφές άρθρο του ισχύοντος Συντάγματος, το οποίο και η ίδια με την ιδιότητα την οποία φέρει θα έπρεπε με συνταγματική υποταγή στον υπέρτατο νομοθετικό κανόνα του Ελληνικού Κράτους ν' ακολουθεί, ως και τη σαφή εγκύκλιο του Υπουργείου, αλλά φαίνεται ότι τα παραβιάζει συνεχώς, εμμένοντας μέχρι σήμερα στη στάση της αυτή.


Το περίεργο και οξύμωρο είναι ότι το πολιτειακό όργανο του ελληνικού κράτους, [δηλαδή η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας], το οποίο υποτίθεται αποτελεί εκφραστή και θεματοφύλακα του Ελληνικού Συντάγματος και εφαρμοστή, ως πολιτικό και κυβερνητικό όργανο, του υπέρτατου νομοθετήματος της Ελληνικής Πολιτείας, το όργανο αυτό φαίνεται ότι δεν ενστερνίζεται τη συνταγματική επιταγή προς το Κράτος για ανάπτυξη εθνικής συνείδησης προς όλους τους Έλληνες, παραβιάζοντας πλέον τον υπέρτατο Ελληνικό Κανόνα Δικαίου, σε κρίσιμα και ευαίσθητα ζητήματα.


Είναι, όμως, σε όλους γνωστό και το επισημαίνω και στην ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, υπενθυμίζοντάς της το, ότι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εντολές, θέσεις, οδηγίες και προτροπές ακόμη και όταν προέρχονται από κυβερνητικά και πολιτικά πρόσωπα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ως τέτοιες δεν γίνονται αποδεκτές τόσο από τους Έλληνες πολίτες όσο και από τους Δημοσίους Υπαλλήλους και Λειτουργούς, οι οποίοι, μάλιστα οφείλουν και υποχρεούνται, βάσει του υπέρτατου πολιτειακού νομοθετήματος και με γνώμονα τις σαφείς επιταγές του Συντάγματος, να μην υπακούουν και να μην τις εφαρμόζουν ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, χωρίς τούτο να επισύρει καμία απολύτως πειθαρχική ή άλλη ποινή.


Θα ήταν, λοιπόν χρήσιμο, αλλά και επιτακτικό η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο όσο και εάν κάποιοι δε θέλουν να λέγεται «ΕΘΝΙΚΗΣ», είναι εν τοις πράγμασι «ΕΘΝΙΚΗΣ» παιδείας, βάσει ρητής συνταγματικής επιταγής, να φρεσκάρει λίγο τη μνήμη της διαβάζοντας και πάλι προσεκτικά τη διάταξη του άρθρου 16§2 του Συντάγματος, ως και το άρθρο 2§§4 & 16 της ως άνω εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, αντί να δίδει συνεντεύξεις, που στηρίζονται σε ανύπαρκτα γεγονότα, θολές και ασαφείς κατηγορίες και θέσεις παραβιάζουν κατάφωρα το Ελληνικό Σύνταγμα, στο οποίο υποτίθεται ότι υποχρεούται να υπακούει.

Με εκτίμηση
Ευτύχιος Νικόπουλος
Απο τον apollonios

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

ΚΟΣΣΟΒΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ! ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ; ; ;


Πατριωτικό Μέτωπο

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ 28. 5. 2010


«Η Ροδόπη υποδέχεται τον Πρωθυπουργό» λένε οι αφίσες σήμερα στην Κομοτηνή, καλώντας τον λαό της Θράκης, να υποδεχθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου. Την ίδια ώρα που :

1. Ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, αποφασίζει να διαγράψει την Πομάκικη εφημερίδα Ζαγάλισα και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ από όλα τα έντυπα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, προκειμένου να μην συμμετάσχει στην Ημερίδα με θέμα «Ελληνική Επικαιρότητα-Στοχευμένες Δράσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την .....
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010. Μια εφημερίδα που αγωνίζεται χρόνια τώρα κατά της επιχειρούμενης τουρκοποίησης των Ελλήνων Πομάκων, από τις δραστηριότητες του τούρκικου προξενείου και των πρακτόρων της ΜΙΤ.

2. Η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου, μέσω της κ. Δραγώνα, «ξηλώνει» από το Μέγα Δέρειο την ηρωίδα Δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, που ως φυσική συνέχεια των Ρήγα Φεραίου, Μαρίνου Αντύπα, Δημήτρη Γληνού, επέμενε να κάνει αυτό που έκαναν όλοι οι γενναίοι Δάσκαλοι του Γένους: Να μαθαίνει στα Πομακόπουλα ελληνικά γράμματα.

3. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και ο πρόξενος του Μουσταφά Καρντίς, εφαρμόζει καθημερινά σχέδια τουρκικών επενδύσεων στη Θράκη και καλεί τους «αδελφούς Τούρκους να αυξάνονται και να πληθαίνουν».

4. Σε όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνει το βαθύ τουρκικό κράτος στην Κομοτηνή, να κυματίζει πια η τουρκική σημαία αλλά και η σημαία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης». (Δείτε στο http://tourkikanea.wordpress.com/). Παράλληλα, να έχει ανοίξει πια ο διάλογος από την πλευρά της «Συμβουλευτικής Επιτροπής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» τόσο με το τουρκικό κράτος όσο και με τον διεθνή παράγοντα (λέγε με ΜακΝτούγκαλ), για την «παραβίαση των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας» και φυσικά «την εξέταση των παραμέτρων για την αυτονομία της Δυτικής Θράκης"
5. Τέλος, με απίθανους πολιτικούς και απαράδεκτους «Έλληνες» δημαρχίσκους της Θράκης – προφανώς για μια χούφτα ψηφαλάκια - να χασκογελούν δίπλα στον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, την ώρα που αυτός μιλάει για την «γενναία Τουρκική Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά», του Οθωμανού στρατηγού δηλαδή που κατέκτησε τη Δυτική Θράκη.

Σε αυτήν λοιπόν την συγκυρία, και σε αναμονή του κομματικού Περιφερειάρχη Θράκης, ο οποίος θα προκύψει από τον «Καλλικράτη» και θα «έχει το δικαίωμα να κάνει δημοψηφίσματα για τα ζητήματα της περιοχής του», επέλεξε ο κ. Παπανδρέου να επισκεφθεί την Κομοτηνή.

Η μεθοδευμένη και καλά οργανωμένη «κοσσοβοποίηση» της Θράκης μας, είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι πως ελάχιστοι είναι οι πυρήνες αντίστασης κατά της «κοσσοβοποίησης» αυτής. Με φωνές όπως οι εφημερίδες «Αντιφωνητής» του αγωνιστή Κώστα Καραίσκου και η Πομακική «Ζαγάλισα» στη Θράκη, που συνεπικουρούνται από επίσης ελάχιστες φωνές οι οποίες μόλις που ακούγονται σποραδικά σε όλη την Ελλάδα.

Η πραγματικότητα στη Θράκη δείχνει πως τίποτε δεν διδαχθήκαμε από την πρόσφατη μάλιστα ιστορία μας, των διαφόρων ξεριζωμών. Αντιμετωπίζομε και πάλι, πέρα από τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, και νέες πληγές στον εθνικό κορμό. Και παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουμε ως Λαός, να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα ως θεατές σαχλεπίσαχλης σειράς στη τηλεόρασή μας. ή οι πιο «ευαίσθητοι», συνεχίζουμε το «τροπάριο» των ημερίδων, διημερίδων, «επαναστατικών ομιλιών» κλπ «ηρεμιστικών» της ενοχλητικής μας εθνικής συνείδησης.

Συνεχίζουμε δηλαδή να . . . «συνεδριάζουμε, την ώρα που οι άλλοι δρουν.

Η μόνη ελπίδα να βάλουμε φρένο στην απίστευτη κοινωνική και εθνική κατηφόρα, είναι η ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ των πολιτών. Η συμπαράταξη σε ένα Κίνημα, που δεν έχει πια την πολυτέλεια να αναζητά μανιφέστα, σωτήρες και μεσσίες. Ενα Κίνημα που μπορεί στους καιρούς που έρχονται, να ελέγξει την σήψη, αποκαθιστώνρας το υγιές τοπίο. Και προς αυτό τον στόχο, η αυτοοργάνωση στο Πατριωτικό Μέτωπο, είναι άμεση ανάγκη.
 

Η ΚΙΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ Η.Π.Α (Για αυτο μας στηρίζουν οι Κινέζοι/COSCO ? Για να χαλάσουν τα σχέδια των αμερικανών και του Τζεφρευ στην ευρώπη?)Μπαίνουμε σε Παγκόσμια εμπλοκή.............

Πιθανόν σε τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο..........

http://www.welt-atlas.
Πέρα από τις αερολογίες των golden boys με τα βαριά κωλόχαρτα του
Χάρβαρντ, η αλήθεια είναι ότι η ΚΡΙΣΗ διαρκώς θα βαθαίνει, θα
επιδεινώνεται και θα καλύψει όλους τους τομείς ανά τον Πλανήτη....
Μπήκαμε σε δρόμο χωρίς επιστροφή και.....
είναι ζήτημα χρόνου και
συσχετισμού δυνάμεων να ζήσουμε πολέμους όχι μόνο οικονομικούς αλλά
κυρίως στρατιωτικούς.
Για χρόνια οι Δυτικές καπιταλιστικές οικονομίες έκαναν ΕΞΑΓΩΓΗ της
δικής τους σαπίλας στον τρίτο κόσμο (Κίνα, Κορέα Μαλαισία, Ινδία,
Πακιστάν, Ταϊλάνδη, Αφρική, Λατινική Αμερική...) και ζούσαν το δικό τους
Αμερικανικό όνειρο με τον ιδρώτα των άλλων....Τώρα είναι αναγκασμένοι να
ΕΙΣΑΓΟΥΝ την κρίση και να κολυμπήσουν στα δικά τους απόβλητα...Το ζήτημα
αυτό έχει αναλυθεί στο άρθρο..
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΟ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟ***...βλέπε παρακάτω...και έχει αναρτηθεί στο blog:
http:kiklonas.wordpress.com
Επί δέκα χρόνια παραμένουν οι Αμερικάνοι στο Αφγανιστάν δήθεν ότι
ψάχνουν τον Μπίν Λάντεν...άλλοι λένε για τάχα αγωγούς
πετρελαίου...Τρίχες! Ο Μπίν Λάντεν είναι δικός τους...οι αγωγοί περνούν
όλοι από Τουρκία...και οι Αφγανοί ξυπόλυτοι φτωχοί άνθρωποι δεν μπορούν
αλλά και δεν θέλουν να πλήξουν κανένα!!
Ο πραγματικός λόγος που μένουν εκεί είναι γιατί θέλουν να
αποσταθεροποιήσουν και να ελέγξουν την Κίνα. Προχωρούν σταθερά σε
κλοιό γύρω από την Κίνα....
Έτσι από το Αφγανιστάν θα μπορούν να ενισχύουν την πιθανή εξέγερση στο
Θιβέτ την οποία ήδη πατρονάρουν από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων
στην Αμερική και τις επαφές με τον Δαλάι Λάμα ,χωρίς να εμπλέκονται
άμεσα ,αλλά να είναι σε απόσταση αναπνοής ως εγγυητές της ελευθερίας
τάχα. Ταυτόχρονα θέλουν να είναι σφήνα στο υπο ανάπτυξη Σύμφωνο της
Σαγκάης..( Συμφωνία Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας ...)
Στην Νότια Κορέα που είναι προτεκτοράτο τους με τις τεράστιες βάσεις
που διαθέτουν, συνέχεια προκαλούν την Β, Κορέα δήθεν για τα
πυρηνικά...αλλά στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της πάντα βέβαια
βάζοντας άλλους να χρεωθούν την ιστορία.. στην προκειμένη περίπτωση
σπρώχνουν διαρκώς την Ν. Κορέα να ανοίξει μέτωπο σφίγγοντας τον κλοιό
γύρω από την Κίνα..
Από τις Φιλιππίνες και την Φορμόζα προσπαθούν να εδραιώσουν την
κυριαρχία τους με στόχο πάντα την αποσταθεροποίηση της Κίνας...Το ίδιο
και από το Πακιστάν και Ταϊλάνδη..ακόμα έφτασαν με στρατιωτική βάση
στο Ουζμπεκιστάν.. το τελευταίο μάλλον για διαπραγματευτικό ατού με
την Ρωσία .Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα πατούσαν στο Ουζμπεκιστάν αν
δεν είχε τα δικά της προβλήματα η Ρωσία ..τότε με την διάλυση την
Σοβιετικής Ένωσης και την οικονομική κρίση που βρέθηκε.
Τα Παγκόσμια Μονοπωλιακά κλαμπ ..με τα τσιράκια τους που είναι χωμένοι
παντού..( Σε Κυβερνήσεις, σε Βιομηχανικά Συμπλέγματα, σε Μασονικές
Στοές, σε Οργανισμούς, σε τράπεζες, σε Μυστικές Υπηρεσίες, σε Στρατούς
.κ.λ.π...) οικοδομούν ένα δίκτυο κινήσεων με τελικό στρατηγικό στόχο την
αποσταθεροποίηση της Κίνας γιατί σε αυτή βλέπουν τον μεγαλύτερο
οικονομικό ανταγωνιστή που σε συνδυασμό με Ινδία ,Μαλαισία, Πακισταν,
Κορέα ,Βιετναμ, Ταιλάνδη, κ.λ.π. θα γονατίσει όλες τις δυτικές
οικονομίες...και θα τις οδηγήσει σε πολύ βαθειά ύφεση με την Ανεργία στο
30% και 40%.με εξεγέρσεις,συγκρούσεις....βλέπε (***)
Διότι είναι εντελώς αδύνατο να ανταγωνιστούν τα Κινεζοποιημένα Δυτικά
Μονοπώλια που όμως είναι αδύνατο να ελεγχθούν ως προς την άπληστη
υπερσυσώρευση των κεφαλαίων. βλέπε ... Κεφάλαιο..Κ.Μαρξ
Επιδιώκουν ακόμα μια φορά να κάνουν ΕΞΑΓΩΓΗ της κρίσης και ταυτόχρονα
την μείωση του Πληθυσμού της Γης με ελεγχόμενο αλλά γενικευμένο
πόλεμο. Τώρα γιατί νομίζουν ότι θα τον ελέγχουν δεν το γνωρίζω. Νομίζω
όμως ότι δεν θα μπορέσουν να τον ελέγξουν και οι θα υπάρξουν
τρομακτικές καταστροφές σε πολλές χώρες που αναγκαστικά θα εμπλακούν
μερικά ή ολικά.
Θεωρώ ότι μπήκαμε στην πρώτη φάση αυτού του μακελιού αρχίζοντας με το
οικονομικό κραχ των Δυτικών διαπλεκόμενων οικονομιών και προφανώς η
Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα πληρώσουν την κρίση...Βλέπε
παρακάτω... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και είναι αναρτημένο στο
blog http://kiklonas.wordpress.com... Όσο για την Ευρώπη δεν είχε και
δεν έχει καμιά πολιτική δύναμη παρέμβασης και το έχει αποδείξει τόσες
φορές...πόσο μάλλον τώρα που ανίκανα ανδρείκελα την κυβερνούν.
Η Παγκόσμια σύγκρουση είναι όπως είπαμε θέμα χρόνου και συσχετισμών,
αλλά θα είναι τελικά σφοδρή και ανεξέλεγκτη. Το μόνο που ενδιαφέρει
τους Αμερικάνους είναι να γίνει ότι γίνει μακριά από τις Η.Π.Α. τίποτε
άλλο δεν τους ενδιαφέρει. Η Ανθρωπότητα ξανακυλάει σε Μεσαίωνα και σε
πολύ μεγάλες περιπέτειες...και αυτό γιατί η απληστία του κεφαλαίου δεν
έχει όρια αλλά και οι ανθρώπινες Μωροφιλοδοξίες είναι καθώς φαίνεται
αγιάτρευτες...
Αναρχος 31/05/2010
 
Για αυτο μας στηρίζουν οι Κινέζοι/COSCO ? Για να χαλάσουν τα σχέδια των αμερικανών και του Τζεφρευ στην ευρώπη?)

Στις 15 Ιουνίου εγκαθίστανται στην Κυβέρνηση οι "Τσολάκογλου"

Πατριωτικό Μέτωπο

Ακαδημίας 88 - Αθήνα
Τηλ. Συντονιστή: 6979112273
Αθήνα 30 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου, εγκαθίσταται στο Υπουργείο Οικονομικών ο «Πρωθυπουργεύων» της χώρας μας, υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. Με τον «ενθρονισμό» του, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της συγκρότησης και τυπικά, «κατοχικής κυβέρνησης» στη χώρα μας.

Η Πατρίδα και ο Λαός μας, ξαναζούν το δράμα της 27ης Απριλίου του 1941, όταν οι Γερμανοί Ναζί, κατέλαβαν την Αθήνα, με ένα διαφορετικό φυσικά και πιο «σύγχρονο» πρόσωπο. Το οποίο είναι απεχθέστερο της κατοχής της χώρας μας από τους Ναζί, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους:
  1. Ο λαός μας εξαπατήθηκε από τους σημερινούς «σοσιαλιστές» κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ. Σε καμία τους προεκλογική τοποθέτηση, δεν αναφέρθηκαν σε τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν έλαβαν δηλαδή, κανενός τύπου εντολή να εκχωρήσουν κανένα από τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους, σε ξένα κέντρα εξουσίας, όπως το ΔΝΤ και η Τρόικα. 
  2. Η νέα «κυβέρνηση» των υπαλλήλων του ΔΝΤ, δεν έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση. Πρόκειται για ένα σαφές συνταγματικό πραξικόπημα που καταστρατηγεί την βασικότερη όλων των αρχών του Ελληνικού Συντάγματος, που είναι η «Εθνική Κυριαρχία».
  3. Η παράδοση της εκλεγμένης από τον ελληνικό λαό κυβέρνησης της χώρας, καλής ή κακής, στα χέρια μη εκλεγμένων υπαλλήλων του ΔΝΤ και μάλιστα ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ, μόνο με τη διορισμένη από τους Ναζί κυβέρνηση Τσολάκογλου, μπορεί να συγκριθεί. Με μια μέγιστη όμως διαφορά: Η κυβέρνηση Τσολάκογλου επιβλήθηκε μετά από την ηρωική αντίσταση και κρουνούς αίματος του ελληνικού λαού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε παράδοση της κυβέρνησης της Πατρίδας μας, μέσα από τον ύπουλο μηχανισμό προπαγάνδας που έστησε το σημερινό μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του, συνεχίζοντας ανερυθρίαστα μέχρι σήμερα να εξαπατά τον Λαό μας. 
  4. Στην περίπτωση του διορισμού από τους Ναζί της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου, έχουμε την συνολική περιφρόνησή της, ακόμη και από το υπερσυντηρητικό πολιτικό σύστημα της εποχής εκείνης. Το σημερινό πολιτικό σύστημα, είτε συντάσσεται με την επιλογή αυτή, (ΓΑΠ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ), είτε το αντιμετωπίζει «χαλαρά» (Ν.Δ.-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), είτε το βλέπει ως μια ευκαιρία για «δικαίωση της πολιτικής του και παραγωγής ψηφοφόρων» (Κ.Κ.Ε.).
  5. Τον Απρίλιο του 1941 ο Ελληνικός Λαός, ήδη σχεδίαζε την αντίστασή του κατά της κατοχής της χώρας. Σήμερα, παρακολουθεί άναυδος – τουλάχιστον ακόμη – τα τεκταινόμενα. Βλέποντας παράλληλα μπροστά του ένα βαθύ τούνελ, στο οποίο τον καλούν να προχωρήσει και γνωρίζοντας την ίδια ώρα ότι έτσι θα σακατέψει και την όποια πιθανότητα να ξαναστηθεί η χώρα στα πόδια της, για πολλές ίσως δεκαετίες.
Η Πατρίδα και ο Λαός μας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο. Ο Ελληνικός Λαός, αργά η γρήγορα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του. Και όσο πιο γρήγορα πάρει την απόφασή του να αντισταθεί, τόσα περισσότερα θα περισώσει από την σχεδιαζόμενη εκποίηση της προσωπικής αλλά και εθνικής του περιουσίας. Πνευματικής και υλικής.
Η 15η Ιουνίου, θα είναι ημέρα σημαδιακή απ’ ότι φαίνεται. Την ημέρα που εγκαθίσταται στην Πρωτεύουσα η κατοχική κυβέρνηση και ο κατοχικός πρωθυπουργός, ανοίγει τις πόρτες του το Στέκι των Πατριωτών στο Κέντρο της Αθήνας (Αρμοδίου 14).  Η ανάγκη πια συσπείρωσης σε ένα ενιαίο Μέτωπο, όλων των Ελλήνων, είναι πασιφανής και δεν επιδέχεται αναβολές. Και το Πατριωτικό Μέτωπο, δηλώνει ΠΑΡΟΝ.

ΟΤΕ "σήκωσε" πραγματικά τις καταθέσεις του πριν την 1η Ιουνίου !!!


Η αναμφισβήτητα εξαιρετικά σοβαρή από πλευράς χειρισμών υπόθεση της παραμονής των καταθέσεων του ΟΤΕ σε ελληνικές τράπεζες, εκτός από τη «θεαματική» παραίτηση Βουρλούμη, έχει και ουρά ή αν προτιμάτε «προπομπό».

Μερικές ημέρες πριν το αίτημα των Γερμανών για μεταφορά των κεφαλαίων σε «ασφαλείς» τράπεζες του εξωτερικού...οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού είχαν προβεί σε σημαντικές αναλήψεις κεφαλαίων, γεγονός που ξάφνιασε και θορύβησε το τραπεζικό σύστημα.

Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη. Η σύζυγος του πρώην «τσάρου» του ΠΑΣΟΚ της πρώτης εποχής του Αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, συναντήθηκε στη Γερμανική Πρεσβεία με κάποιο μέλος της διοίκησης της Deutsche Telekom. Χωρίς να χάσει την ευκαιρία η Υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος προς τον Γερμανό τεχνοκράτη, υπονοώντας ότι με μια τέτοια κίνηση θέτει σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν τι συζητήθηκε μεταξύ τους, η κα Κατσέλη φέρεται να υπονόησε ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα είχε για την οικονομία της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται κεντρικά ο ΟΤΕ.
Πηγή: Capital.gr

Από ότι φαίνεται μας προλαβαίνουν οι Γερμανοί !!!


Κλασσική αντίδραση μετανάστη όταν τον ενημερώνης ότι μπορεί πλέον να πάρει την ελληνική ιθαγένεια χάρη στον ΓΑΠ !!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ !!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!!!

Μετά το άρθρο που ανεβάσαμε για την πρωτοβουλία πολλών Ελλήνων πολιτών να κάνουν οικονομική επανάσταση την 1η Ιουνίου και την στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής από την “Ελληνική Γροθιά”, ο Έλληνας πολίτης έδειξε το ενδιαφέρον του για την πρωτοβουλία αυτή και πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας ώστε να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στην κίνηση ενεργά.
Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τόσο μεγάλο που έγκυρες πληροφορίες λένε ότι σε πολλά μέρη της Ελλάδος π.χ. στην Κρήτη, οι αναλήψεις και η μετατροπή σε χρυσό έχει ήδη ξεκινήσει. Οι υπεύθυνοι του υπουργείου οικονομικών και οι τράπεζες σαφώς και δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτή την εξέλιξη αφού βλέπουν τον Έλληνα πολίτη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να απαιτεί τον μόχθο που δικαιωματικά του ανήκει.
Περιμέναμε ότι στον πανικό της η οικονομική ελίτ της χώρας μας θα πέσει σε κάποιο σφάλμα αλλά το ατόπημα που έκανε εν τέλει μας άφησε άφωνους αφού πρόκειται για πολύ σοβαρό σκάνδαλο.
Η ιστορία έχει ως εξής:
Η “Ελληνική Γροθιά” όπως ξέρουν οι αναγνώστες μας είναι μια πατριωτική κίνηση πολιτών που σκοπό έχει να προστατέψει και να προωθήσει τα Εθνικά μας δίκαια. Στην Ιστοσελίδα μας μπαίνουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες που συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις που γίνονται πάνω στα διάφορα αναρτημένα άρθρα. Ένα από τα άρθρα μας που απασχόλησε πολύ είναι το “Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ” το οποίο μετά την ανάρτηση του από μας αναρτήθηκε σε πολλά άλλα μπλόγκς που ήθελαν να υποστηρίξουν την κίνηση αυτή.
Όσο περνούσαν οι μέρες η ερωτήσεις του κόσμου ήταν πολλές αλλά παρατηρούσαμε ότι ερχόταν και σχολίαζαν στην σελίδα μας άτομα που σκοπό είχαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να απαξιώσουν την κίνηση αυτή. Μετά αναρτήσαμε ένα άρθρο που είχε αναρτηθεί από άλλα πατριωτικά μπλόγκς και υποστήριζε την κίνηση αυτή. Το άρθρο λέγεται “ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ” και από την ανάρτηση του έδειξε μεγάλη επισκεψιμότητα.
Και εδώ όμως είδαμε μια επίθεση από άτομα που ερχόντουσαν ως “φοιτήτριες” η “νοικοκυρές” και προσπαθούσαν να παρασύρουν τον αναγνώστη σε εσφαλμένα συμπεράσματα απειλώντας και τρομοκρατώντας. Κάποιοι από αυτούς μας τράβηξαν την προσοχή μας γιατί τα όσα λέγανε ήταν αντιφατικά και δεν ταίριαζαν με το προφίλ που θέλανε να δείχνουν. Κάναμε λοιπόν σε κάποιον από αυτούς ανάλυση της IP του και με γεωεντοπισμό βρήκαμε που είναι ο υπολογιστής του. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον!
Συγκεκριμένα ο χρήστης “Φαλελάκη Ευτυχία” σχολίαζε στο εν λόγο άρθρο (σχόλιο εδώ) ως μια νέα… φοιτήτρια. Στα σχόλια της έδειχνε φανερή συμπάθεια προς τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες λέγοντας ότι αυτοί “δεν φταίνε σε τίποτα αφού χάρη σε αυτούς υπάρχουν θέσεις εργασίας και ικανοποιητικοί μισθοί”(!) ενώ κατηγορούσε τον φτωχό Έλληνα πολίτη ως μόνο υπαίτιο για την κατάντια του.
Η εν λόγο “κυρία” προσπαθούσε μανιωδώς στα σχόλια της να μας πείσει ότι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ είναι μια “προπαγάνδα” και πρέπει να αλλάξουμε γνώμη σεβόμενοι τους τραπεζίτες και το έργο που προσφέρουν. Με τόσο πάθος λοιπόν που υποστήριζε το τραπεζικό μας σύστημα μας φάνηκε περίεργο και μας έβαλε στον…πειρασμό να βρούμε από που προέρχεται αυτός ο οχετός.
Λοιπόν ανακαλύψαμε ότι η διεύθυνση της εν λόγο “φοιτήτριας” βρίσκεται στην οδό ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 68 που στην διεύθυνση αυτή τελείως τυχαία βρίσκεται η: Ανεξάρτητη Αρχή Υπαγόμενη στο Υπουργείο Οικονομικών!!!! Για να γίνω πιο σαφής είναι το “Νομικό Συμβούλιο του Κράτους” (Ν.Σ.Κ.) !!!!
- Βήμα πρώτο: Ανίχνευση της IP -
- Βήμα δεύτερο: Χρυσός Οδηγός… -
- Βήμα τρίτο: Ψάξιμο στο διαδίκτυο και… -

Τόσο πολύ ανησυχήσατε κύριοι του υπουργείου που περιφέρεστε στις ιστοσελίδες και υποδυόμενοι τις νεαρές φοιτήτριες τρομοκρατείτε τον πολίτη; Γι’αυτό σας πληρώνουμε; Αυτό είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
  • Παραθέτουμε τις αποδείξεις των λεγόμενων μας και σας ενημερώνουμε ότι η “Ελληνική Γροθιά” δεν είναι ένα τσούρμο πιτσιρίκια του “ Ίντερνετ”, οπότε την επόμενη φορά που θα στείλετε τους εγκάθετους σας βρείτε πιο… ικανά άτομα γιατί αυτοί που στέλνετε ως τώρα…ΔΕΝ!!!

Kαλλικράτης = ο δούρειος ίππος της Ελλάδας = euphemism

A euphemism is a substitution with an agreeable or less offensive expression in place of one that may offend or suggest something unpleasant to the receiver,[1] or to make it less troublesome for the speaker, as in the case of doublespeak. The deployment of euphemisms is a central aspect within the public application of political correctness.

It may also substitute a description of something or someone to avoid revealing secret, holy, or sacred names to the uninitiated, or to obscure the identity of the subject of a conversation from potential eavesdroppers. Some euphemisms are intended to amuse.

for more see http://en.wikipedia.org/wiki/Euphemism

Επένδυση 60 εκατ. ευρώ για θεματικό πάρκο στην Αρχαία Ολυμπία! ( Για αυτό τα ΚΑΨΑΤΕ όλα προπερσι ?)

EΠENΔYΣH που ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία θεματικού πάρκου στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς στην Αρχαία Ολυμπία, με τίτλο...«Olympia Theme Park», πρόκειται να υλοποιήσει η εταιρία Hellanion A.E.
Η επένδυση αφορά τη δημιουργία θεματικού πάρκου πολλαπλών ενδιαφερόντων με κύριο θέμα την ελληνική μυθολογία σε συνδυασμό με τον θεσμό των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το πάρκο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 1.324 στρεμμάτων (132 εκτάρια), από τα 2.000 στρέμματα που κατέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στην πρώην λίμνη Μουριάς, στο οποίο θα δημιουργηθούν μουσείο σχετικό με την περιοχή της Ολυμπίας, μυθολογικό πάρκο, υδάτινο αθλητικό - ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα «οι περιπέτειες του Οδυσσέως», αλλά και εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν δραστηριότητες, όπως φιλοξενία συνεδρίων, εστίαση - ψυχαγωγία, καθώς και βοηθητικές λειτουργίες. Θα κατασκευαστούν επίσης συνεδριακό κέντρο, ξενώνας, βιβλιοπωλείο - βιβλιοθήκη, χώροι εστίασης (εστιατόριο, καφέ-μπάρ), χώροι τουριστικών καταστημάτων, κτίριο διοίκησης κ.ά. Ηδη υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης - παραχώρησης της έκτασης μεταξύ της Ν.Α. Ηλείας και της εταιρίας ειδικού σκοπού «Ολυμπία Α.Ε.», που συνέστησε η Hellanion A.E., για 45 έτη με σκοπό την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του θεματικού πάρκου. Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 52 μήνες (4,5 χρόνια), εκ των οποίων οι 18 μήνες θα αφιερωθούν στην εκπόνηση μελετών και στις διαδικασίες αδειοδότησης, ενώ τα έργα αναμένεται να εκτελεστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Η λειτουργία ενός τέτοιου συγκροτήματος στον Nομό Ηλείας συνεπάγεται αναμφίβολα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Το θεματικό πάρκο θα συνδράμει στην τουριστική προβολή του νομού και θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν», δήλωσε ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση σχετίζεται με τους τομείς της αναψυχής και του τουρισμού, που συνιστούν σημαντικούς πυλώνες ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τον νομάρχη, η δημιουργία ενός πολυχώρου που θα υποστηρίζει λειτουργικά και θα προσφέρει στους επισκέπτες ποικίλες δραστηριότητες (εκπαίδευση, πολιτισμό, αναψυχή, αθλητισμό, τουρισμό) σε συνδυασμό με τη γεωγραφική εγγύτητά του με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας,  

θα συμβάλει θετικά στην προσέλκυση μεγαλύτερου ρεύματος επισκεπτών και τουριστών στον Nομό Ηλείας και στην ευρύτερη προβολή της περιοχής στον τουριστικό χάρτη της Δυτικής Πελοποννήσου.
http://greece-salonika.blogspot.com/
...και αναρωτιόμασταν, εκτός από το να ρίξετε την τότε κυβέρνηση, καταστρέφοντας τον περιβάλλοντα χώρο, πού αλλού αποσκοπούσατε ???
ΤΩΡΑ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ
Συγχαρητήρια κ. νομάρχα ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ, ΑΞΙΟΣ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ...
ΑΛΗΘΕΙΑ επιτρέπετε δίπλα (εγγύς) στα αρχαία να γίνουν όλα αυτά τα έργα?
ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ .... ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ !!!

ΠΑΝΤΟΣ ΨΑΡΩΣΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ  ΤΩΝ Α.Ε.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΤΣΕΠΕΣ !!!

Υ.Γ. στο θεματικό πάρκο φτιάξτε και ένα μουσείο με με καμμένα κουφάρια για να μη ... ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ !!!