Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Όχι με φράχτες, αλλά με πολιτική βούληση που θα επιτρέψει να ισχύσουν κανόνες εμπλοκής όπως αυτοί που ισχύουν σε όλα τα κράτη που επιδιώκουν τα προστατέψουν την εδαφική τους ακεραιότητα.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΦΡΑΧΤΗ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑ. ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ. Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ "ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ (ΜΕΤΡΟ .7)

"Η κατασκευή φρακτών και τοίχων έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν βραχυπρόθεσμο μέτρο, το οποίο δεν συμβάλλει στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων" δήλωσε ο Μικέλε Τσερκόνε εκπρόσωπος της αρμόδιας ευρωπαίας επιτρόπου για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, για το συγκεκριμένο μέτρο όταν ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους. Ο κ. Τσερκόνε επέμεινε στην εύρεση πολιτικής λύσης εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει το συντομότερο δυνατό τελική συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία, ώστε, τελικά, να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και οι μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις προς την Ελλάδα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με δήλωσή του που δημοσιοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας εμφανίζεται αμετακίνητος παρά τις ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσε τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος το σχέδιο της κυβέρνησης.

«Είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της σύμφωνα με τη Συνθήκη του Σένγκεν. Ίσως κάποιοι θα επιθυμούσαν να καταστεί η Ελλάδα κέντρο μακράς παραμονής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των μεταναστών που έρχονται από όλο τον κόσμο και επιδιώκουν να φτάσουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει αυτό το βάρος. Γι αυτό παίρνουμε μέτρα και επιμένουμε στην αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ που φέρνει την Ελλάδα προ δυσβάσταχτων ευθυνών.

Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, την αγωνία και την ελπίδα των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για εκείνους που έχουν το δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας. Όπως, επίσης, παίρνουμε όλα τα μέτρα για την ένταξη στην ελληνική κοινωνία όσων το επιθυμούν και αποκτούν το δικαίωμα σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.

Θέλω όμως να τονίσω, ότι η κυβέρνηση έχει την απόλυτη υποχρέωση να προστατεύσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και όσων κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα. Αυτό απαιτεί η συνταγματική τάξη της χώρας μας και ο νομικός πολιτισμός μας. Αυτό απαιτεί η υποχρέωσή μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μία κοινότητα αξιών που εγγυάται την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη, τη συνοχή και την αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο της διαχείρισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών, κατά μήκος των 12,5 χιλιομέτρων των χερσαίων συνόρων στον Έβρο προχωράμε στην εγκατάσταση αποτρεπτικών μέσων ανεξέλεγκτα εισερχομένων παράνομων μεταναστών.

Υπενθυμίζω, ότι τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την είσοδο περίπου 128.000 παράνομων μεταναστών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός αυτός άγγιξε τους 512 χιλιάδες. Μόνο από την Τουρκία το πρώτο 11μηνο του 2010 μπήκαν περίπου 50 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, εξ αυτών οι 43.500 από τον Έβρο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και έχουμε ευθύνη απέναντι στον Έλληνα πολίτη να την αντιμετωπίσουμε.

Τα μέτρα δεν στρέφονται σε καμία περίπτωση κατά της Τουρκίας. Αντίθετα, διευκολύνουν και ενισχύουν τη συνεργασία μας με την Τουρκία όσον αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου παράνομης μετανάστευσης, της ουσιαστικής εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής και την αποφασιστική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών που δρουν στις δύο χώρες και διεθνώς».


ΠΗΓΗ και ΣΧΟΛΙΟ defencenet: Μα, το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Η Τουρκία είναι που στέλνει ή υποθάλπτει την είσοδο στην Ελλάδα των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών χρησιμοποιώντας τους ως το μέγιστο "ασύμμετρο όπλο". Το πρόβλημα είναι το σφράγισμα των συνόρων. Όχι με φράχτες, αλλά με πολιτική βούληση που θα επιτρέψει να ισχύσουν κανόνες εμπλοκής όπως αυτοί που ισχύουν σε όλα τα κράτη που επιδιώκουν τα προστατέψουν την εδαφική τους ακεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου