Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο Σίσυφος τιμωρήθηκε γιατί έβαλε διόδια!


Ο Σίσυφος τιμωρήθηκε γιατί έβαλε διόδια!
Συντάχθηκε απο τον Χρ. Σταμόπουλος

Το αίτημα για ελεύθερους δρόμους για όλους είναι πανάρχαιο. Ανάγεται στα μυθολογικά ακόμη χρόνια. Οι Έλληνες ουδέποτε τα πηγαίνανε καλά με τους κακοποιούς και τους ληστές των δρόμων.

Γνωρίζουμε ίσως όλοι τον μύθο του Σισύφου και το αιώνιο μαρτύριό του. Δεν γνωρίζουμε όμως την αιτία του. Ο Σίσυφος, γνωστός για την πανουργία και τις απατεωνιές του,

με το που έγινε βασιλιάς της Εφύρας (μετέπειτα Κορίνθου), περιέζωσε με τείχη ολόκληρο τον Ισθμό της Κορίνθου και έβαλε διόδια, ληστεύοντας τους περαστικούς!



Η λαϊκή οργή υπήρξε μεγάλη. Γι’ αυτό ο Σίσυφος όχι μόνο καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά του επιβλήθηκε στον Άδη το αιώνιο μαρτύριο να κουβαλά ανώφελα και χωρίς αποτέλεσμα ένα θεόρατο βράχο προς την κορυφή του βουνού.

Ο Θησέας, ο σημαντικότερος μετά τον Ηρακλή ήρωας της αρχαίας Ελλάδας, αφού σκότωσε τον Περιφήτη στον δρόμο προς την Επίδαυρο, στη συνέχεια εξόντωσε τον άλλο ληστή στην Κακιά Σκάλα, ελευθερώνοντας έτσι την Αθηνών – Κορίνθου.

Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας απ’ τα πιο μισητά πρόσωπα ήταν οι δερβεναγάδες, που έπιαναν τα περάσματα, τα γνωστά δερβένια και επέβαλαν κεφαλικό φόρο στους περαστικούς.

Οι πολυεθνικές και οι ντόπιοι μεγαλοεργολάβοι είναι οι σύγχρονοι δερβεναγάδες και ληστές των εθνικών μας δρόμων. Αφού έκλεισαν τους παραδρόμους και κάθε άλλη εναλλακτική διαδρομή, μας στήνουν καρτέρι στους εθνικούς δρόμους για να προεισπράξουν το χαράτσι τους. Λεηλατούν το εισόδημά μας και εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση και κυκλοφορία μας μέσα στην ίδια μας τη χώρα, με τις πλάτες των κυβερνήσεων που είναι πειθήνια όργανά τους.

Ο ανυπότακτος ελληνικός λαός όμως, με το πρωτόγνωρο κίνημα του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» καταργεί τα διόδια τους στην πράξη!

Του Χρήστου Σταμόπουλου

ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου