Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Πανελλήνιο Ρεκόρ: Ξεπέρασαν τις 3100 οι παραιτήσεις στις ένοπλες δυνάμεις

1200 στελέχη του Στρατού Ξηράς, 1000 της Πολεμικής Αεροπορίας και 900 του Πολεμικού Ναυτικού είναι... ο θλιβερός απολογισμός των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων μας, μέσα στο 2010. Στελέχη έμπειρα, ικανά, μάχιμα, τα οποία υπέβαλαν την παραίτησή τους και αποστρατεύτηκαν, αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά στις τάξεις των ΕΔ.



Τα στελέχη – στην πλειονότητά τους αξιωματικοί – παραιτήθηκαν κατά κύριο λόγο εξαιτίας των εσφαλμένων επιλογών και πολιτικών της κυβέρνησης. Κομματικές κρίσεις, επαναφορά στην ενέργεια «πράσινων» απόστρατων, ατυχείς και προσβλητικές για τα στελέχη δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, εξομοίωση από την πολιτική ηγεσία των στελεχών των ΕΔ με τους δημοσίους υπαλλήλους, συντήρηση κλίματος αβεβαιότητας πριν από την ψήφιση του νέου νόμου για την «εξέλιξη και προαγωγή των στελεχών των ΕΔ», δημιουργία κλίματος έντονης αμφισβήτησης από τα στελέχη μετά την ψήφιση του νέου νόμου, με την παράλληλη επετηρίδα, την κατ’ απόλυτο εκλογή κ.λπ. είναι μερικοί από τους προφανείς λόγους που αποκάρδιωσαν τα στελέχη τον χρόνο που φεύγει.



Η απώλεια ενός τόσο μεγάλου αριθμού στελεχών είναι ευνόητο ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του στρατεύματος και η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει στις επερχόμενες τακτικές κρίσεις, καθώς της δίνεται η ευκαιρία αφενός να «διορθώσει» ορισμένες περσινές αδικίες και αφετέρου να επιβάλλει απόλυτη αξιοκρατία.



Κάτι που περιμένουν τα εναπομείναντα στελέχη.

layout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου