Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

"Περίεργες" πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε δάση της Δυτ.Μακεδονίας!

Πηγή greece-salonika

greece-salonika.blogspot.com


Aνησυχία έχουν προκαλέσει στα κλιμάκια της Πυροσβεστικής αλλά και των Αστυνομικών αρχών της περιοχής,οι "περίεργες" και "εξαιρετικά ασυνήθιστες για αυτή την εποχή" πυρκαγιές,που εκδηλώθηκαν σε 3 διαφορετικά σημεία στην ορεινή περιοχή της Δυτ.Μακεδονίας,μέσα σε 24 ώρες..

Συγκεκριμένα,
πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Λεπτοκαρυά του δήμου Περάσματος Φλώρινας, κατακαίγοντας έκταση 40 στρεμμάτων. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από δυνάμεις πυροσβεστικη΄ς αποτελούμενες από εννέα πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Επίσης στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιράχης, του δήμου Κοσμά του Αιτωλού Γρεβενών, έρπουσα φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι,πρόλαβε να κάψει 15 στρέμματα δασικής έκτασης από κέδρα. Η φωτιά σβήστηκε έπειτα από την κινητοποίηση πέντε ανδρών με δύο υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Αλλά και στην Καστοριά,50 στρέμματα δασικής έκτασης, καλυμμένης με φύλλα δρυός, έκαψε έρπουσα φωτιά, που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην τοποθεσία Δενδροχώρι, της κοινότητας Καστρακίου κοντά στο πολύπαθο,απ΄τις φωτιές του καλαοκαιριού,όρος Γράμμος..Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από δύναμη της Πυροσβεστικής, που έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα και έξι άτομα.

Πηγή greece-salonika
http://greece-salonika.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου