Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Τι είναι τελικά το ασφαλιστικό μωρέ αδέλφια ; ‘Ένα μπάλωμα είναι !

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και θα γίνει νόμος του κράτους..

Ηθελημένα τόσες ημέρες δεν έχω αναφερθεί επί της ουσίας του θέματος δηλαδή γι`αυτό καθαυτό το νομοσχέδιο γιατί ήθελα πρώτα να το μελετήσω και κατόπιν να τοποθετηθώ.

Το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας η αλήθεια είναι ότι νοσεί και όποιος κάνει ότι δεν το βλέπει κινείτε από ευκαιριακά πολιτικά μικροσυμφέροντα και όχι μονό.

Δυστυχώς σταδιακά αναπτύχθηκε απρογραμμάτιστα ,χωρίς υποδομές και το κυριότερο χωρίς μελλοντικές …ματιές και προοπτικές.

Κύριο χαρακτηριστικό του επί δεκαετίες η γραφειοκρατία , η πολυδιάσπαση οι στρεβλώσεις αρμοδιοτήτων και οι ανοικτές …πύλες για την εισφοροδιαφυγή.

Τα συνεχώς αυξανόμενα ελλείμματα των Ταμείων και η συνεχώς μειούμενη αναλογία των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους οδηγούν τους σκεπτόμενους πολίτες προς την αναγκαιότητα μιας γενναίας μεταρρύθμισης , ικανής να στηρίξει το ασφαλιστικό οικοδόμημα για τις επόμενες δεκαετίες.

Κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων θα απαιτούσε ισχυρή συγκυβέρνηση κομμάτων , κάτι που προς το παρόν μόνο ορισμένες γενναίες φωνές πολιτικών καταγράφουν και καταθέτουν στην πολιτική ατζέντα.

Συγχρόνως αναγκαία προϋπόθεση για την λύση του προβλήματος θα ήταν η άρνηση της κοινωνίας να περιορίζεται σε τυφλή άμυνα περιοριζόμενη να κοιτά μικροσυντεχνιακά συμφέροντα.

Όποιος μελετήσει καλά το νέο νομοσχέδιο θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι και αυτό , όπως και των Σιούφα και Ρέππα ……αλληθωρίζει και ακροβατεί μεταξύ των αναγκών εκσυγχρονισμού και των αντιστάσεων της κοινωνίας.

Κοιτά σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν έχει την πολυτέλεια λόγω πολιτικών συγκυριών να αποτολμήσει τίποτε ριζοσπαστικό, τίποτε μακρόπνοο σε βάθος πολλών δεκαετιών.

Θεωρώ πως απλώς είναι ένα καλό συμμάζεμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Μια εικονογράφηση της κατάστασης μας δείχνει ότι έχουμε ένα ασφαλιστικό ….μπάλωμα από μια κυβέρνηση θαρραλέα κατά το ήμισυ και αυτό γιατί μιλώντας πολιτικά ,οφείλουμε να ομολογήσουμε όλοι ότι δεν ……κρύφτηκε στην δυσμενή πολιτική και οικονομική συγκυρία μεταθέτοντας το πρόβλημα στο …μέλλον ,αλλά προχώρησε ακολουθώντας την σωστή οδό για την επίλυση του προβλήματος χωρίς όμως την μεγάλη ριζοσπαστική αλλαγή.

Συγχρόνως έχουμε μία αντιπολίτευση που ξέρει μόνο να καταγγέλει και όχι να προτείνει.

Η κομματοκρατία υποκλίνεται μπροστά στην κοινή γνώμη φοβούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του λαού.

Κάτι που συμβαίνει επί πολλά χρόνια . Χαϊδεύει τα αφτιά των πολιτών αποκρύβοντας την αλήθεια.

Το κομματικό καθεστώς , αφού υποβάθμισε και αδρανοποίησε την κοινωνία , τώρα αδρανοποιείτε από ….αυτήν .

Κοινωνία που ως κακομαθημένο αλλά συγχρόνως και ταλαιπωρημένο παιδί , αισθάνεται την κάθε αλλαγή ως απειλή ,κρυβόμενη πίσω από τις συντεχνίες που η ίδια εξέθρεψε.

Με άλλα λόγια λοιπόν όλοι ……ακροβατούν.

Γιατί λοιπόν ενοχλούν τα …μπαλώματα όσους αρνούνται να πληρώσουν για καινούργια ρούχα;

Από http://politis-gr.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου