Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Ποιος…κοροϊδεύει…ποιόν;(politi έγραψες πάλι !)

Το ερώτημα για το ποια είναι η επιρροή της τηλεόρασης στα άτομα, τους θεσμούς και την κοινωνία υπήρξε ανέκαθεν ένα από τα σημαντικότερα στην εξέλιξη της επικοινωνιακής θεωρίας.

Το ίδιο και το ερώτημα για τον ρόλο της τηλεόρασης στη δημιουργία των πεποιθήσεων του κοινού για μια σειρά σημαντικά ζητήματα όπως: η βία και το έγκλημα, η θρησκεία, η επιστήμη, το περιβάλλον, τα πολιτικά συστήματα, οι μορφές διακυβέρνησης κ.ά.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η τηλεόραση κατά κανόνα μεταδίδει τις απόψεις των ελίτ, επειδή οι σταθμοί είναι ιδιοκτησία των τελευταίων.

Στο βαθμό που κάποιος είναι συστηματικός τηλεθεατής, βαθμιαία αποδέχεται τις απόψεις της τηλεόρασης για την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, και βαθμιαία προσαρμόζει ανάλογα και τη συμπεριφορά του ως προς τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια , πως η τηλεόραση δημιουργεί ένα κύριο, ομογενοποιημένο ρεύμα αντιλήψεων για τον κόσμο και την πολιτική πραγματικότητα , που εξουδετερώνει το ρόλο άλλων παραγόντων.

Διαβάζω από τις εφημερίδες πομπώδεις τίτλους του τύπου «Άστραψε και βρόντηξε το ΕΣΡ» ή « Φωτιά τα πρόστιμα από το ΕΣΡ» και νοιώθω ότι με “βιάζουν” πνευματικά.

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

Πρόστιμο 40.000 ευρώ λέει επιβλήθηκε στο MEGA επειδή δεν προβάλλει σύμφωνα με τους κανόνες το ΚΚΕ και από 30.000 ευρώ στα κανάλια ΝΕΤ, STAR, ALTER και ALPHA για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας, όσον αφορά την παρουσίαση της δραστηριότητας του ΚΚΕ στα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους.

Τι λέτε ρε φωστήρες του ΕΣΡ. Τώρα έπεσε στην αντίληψη σας το γεγονός και τους τιμωρήσατε με τα εξοντωτικά πρόστιμα των …40.000 ευρώ .!!!!!!!!!!

Λές και δεν έχουμε καταλάβει όλοι το παιχνίδι που προσπαθούν να παίξουν τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ.

Είναι τυχαίο ότι η όλη προσπάθεια κατά του Καραμανλή ξεκίνησε με αφορμή τις στενές σχέσεις του με τον Πούτιν και την αλλαγή κατεύθυνσης στην εξωτερική μας πολιτική ;

Είναι τυχαίο ότι πριν ακριβώς από το σημαντικό ταξίδι του στην Μόσχα για την οριστικοποίηση αυτής της αλλαγής ,του επιδόθηκε και το μήνυμα κάτσε καλά με την μορφή …DVD ;

Είναι τυχαίο ότι το ….σκάνδαλο της SIEMENS του οποίου η αρχή των αποκαλύψεων χρονολογείται δύο χρόνια πριν, ξαφνικά με την μεσολάβηση ….δήθεν της Wall Street επιταχύνθηκε ώστε να πλήξει συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους;

Είναι τυχαίο ότι εκπρόσωποι κομμάτων ικανών να υφαρπάξουν ψηφοφόρους από το κυβερνόν κόμμα ξαφνικά από το ίδιο χρονικό διάστημα άρχισαν να παίρνουν μερίδιο από την πολιτική πολυφωνία στα ΜΜΕ , δυσανάλογο με την εκλογική τους δύναμη;

Είναι τυχαίο ότι ενώ τα ΜΜΕ είναι ζημιογόνες επιχειρήσεις σύμφωνα με τους ισολογισμούς τους , προβαίνουν σε πανάκριβες εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις αμφιβόλου αξιοπιστίας ;

Ας μας πουν επιτέλους οι νταβατζήδες στις πόσες …..δημοσκοπήσεις θα έχουμε και ….αυτοδυναμία του Αλέξη ; Να μην κουράζονται ……ούτε αυτοί , ούτε εμείς.

Το επόμενο βήμα τους θα είναι να μας ζητήσουν και τα εκλογικά μας βιβλιάρια που έτσι και αλλιώς διακοσμητικό χαρακτήρα θα έχουν εάν ευοδωθεί και η καθοδηγούμενη προσπάθεια τους.

Και μην μου μιλήσει κανείς για αγνή αριστερά , ριζοσπαστικές συνιστώσες και εναλλακτικές μορφές διακυβέρνησης.

Όλα αυτά είναι αγνά και αμόλυντα μόνο στο επίπεδο των απλών πολιτών .

Από εκεί και επάνω……..

Ποιος γνωρίζει από τους νέους ότι ο Ν. Ζαχαριάδης ο άνθρωπος που φέρει τη βασική ευθύνη για την «κήρυξη του αντάρτικου» , μυήθηκε στην ιδεολογία του κομμουνισμού από τον ….οδηγό(?) του Άγγλου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη;

Ποιος πάλι γνωρίζει ότι η…. αιφνίδια ασθένεια του Τσιριμώκου κατά την διάρκεια των συζητήσεων για την συμφωνία της Βάρκιζας τον οδήγησε στην αγγλική πρεσβεία για θεραπεία και κατόπιν στο Λονδίνο για δήθεν αποθεραπεία , όπου και τέθηκαν οι βάσεις για την μετέπειτα κυβέρνηση των αποστατών το 1964;

Όποιος ανατρέξει στην Ιστορία μας θα βρει παρόμοια παραδείγματα επεμβάσεων εξωθεσμικών και ξένων κέντρων, που κινούμενα υπογείως αλίευσαν ή εάν θέλετε υφάρπαξαν την βούληση του Ελληνικού λαού χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

Αυτά συμβαίνουν όταν αφήνουμε ανοιχτές θύρες .

Τις ίδιες αυτές θύρες προσπαθούν να διαβούν και σήμερα με δούρειους ίππους τα ΜΜΕ.

Στο χέρι όλων μας είναι εάν θα τους αφήσουμε ή θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν.


ΥΓ. Είχα αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μου ότι μετά τον κ. Καραμανλή θα προσπαθήσουν να .....διαβάλουν και να χτυπήσουν και τους άλλους δύο ….κρυφούς πρωταγωνιστές στην αλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής.
Ήδη μια προσπάθεια (προς τον...μεγάλο) ……ξεκίνησε πριν λίγες ήμερες και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Από http://politis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου