Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Τα συμβόλαια …..θανάτου της αξιοπρέπειας !

Από το politis-gr

Τα πιστόλια έχουν τραβήξει ο Μάκης και ο Θέμος πυροβολώντας στο ψαχνό.

Στην ραδιοφωνική του εκπομπή στο ΑΝΤ1 FM o Μάκης κάνει λόγο για «λαμόγια της δημοσιογραφίας με τις ξανθές γκομενίτσες», αλλά και καθαρόαιμους απατεώνες αναφερόμενος στον Θεμιστοκλή , που με την σειρά του ανταπαντά από την τηλεοπτική του εκπομπή στον ΑΝΤ1 για τον «Έλληνα Κροίσο» και από κάτω βάζει τη λέξη «ρουφιάνος».

Ο κ. Αναστασιάδης αποκαλεί «εθνικό χαφιέ» και «ψεύτη» τον κ. Τριανταφυλλόπουλο κι εκείνος του απαντά χαρακτηρίζοντάς τον «καρφί της εξουσίας» και επίσης «ψεύτη».

Μέσα από τον λεκτικό αυτό πόλεμο βγαίνει και η αλήθεια .

Ο Μάκης στις 31 Ιανουαρίου, υποστήριξε ότι «τα πιο ακριβοπληρωμένα ρεπορτάζ είναι αυτά που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Δηλαδή πληρώθηκαν (σ.σ.: οι δημοσιογράφοι) γι' αυτά που δεν έβγαλαν. Όχι γι' αυτά που έβγαλαν.

Πράγματι όποιος κάτσει και ψάξει την εφημερίδα Πρώτο Θέμα σχεδόν από τα πρώτα της φύλλα θα καταλάβει και τον ισχυρισμό του Μάκη.

Μην ψάχνετε όμως στους πρωτοσέλιδους τίτλους της εφημερίδας. Πολύ συχνά τα σημαντικά «ρεπορτάζ» κρύβονται στα ψιλά των πίσω σελίδων. Αυτά τα διαβάζουν μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Τα μηνύματα μεταφέρονταν μέσα από ακατάληπτα σχόλια, για δημόσια πρόσωπα (πολιτικούς ή επιχειρηματίες) και αφήναν να εννοηθούν ότι θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις.

Μόνο που κατά κανόνα οι αποκαλύψεις δεν γίνονταν ποτέ.

Ας δούμε και κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα.

- «Σε ποιον οργανισμό ο γιος γενικού διευθυντή έχει νοικιάσει κτίριό του (στην Κάνιγγος) και το έχει μετατρέψει σε μαγαζί; Πόσο νοίκι πληρώνει; Και πώς έγινε η ανάθεση;» (4/12/05).

- «Και την παράνομη καλή του και τον ανιψιό του αλλά και τον κολλητό του τελευταίου μαθαίνουμε ότι έχει βολέψει ο αρχηγός της πολυεθνικής στα τρόφιμα. Όλα τα παραπάνω, δύο με τρία χρόνια πριν μας αποχαιρετήσει. Άμα ο αρχηγός "μεριμνά", όλα είναι καλά» (29/1/06).

- «Η ξαδελφούλα του κυρίου υφυπουργού, με το γραφείο στο Κολωνάκι, κάνει χρυσές δουλειές σε υπουργείο και θεσμικό φορέα. Ειδικότερα, από το 1994 (έτος-σταθμό και για τον υφυπουργό) οι business δεν έχουν τελειωμό. Εμ, δεν μάθαμε κι εμείς γραφιστική να πάμε μπροστά!» (12/11/06)

- - «Ποια είναι η φοβερή στα... τρίποντα νομική σύμβουλος, η οποία μάλιστα έχει και εκλεκτικές συγγένειες με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης με καλλιτεχνικές τάσεις; Αυτή που καθάρισε το άδειο ταμείο αθλητικού φορέα και έχει φίλους στου Παπάγου» (4/3/07).

- «Ποιας κυρίας, η οποία ασχολείται με τα κοινά σε Δήμο των Νοτίων Προαστίων της Αττικής, το όνομα έχει εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας; Κοινό χαρακτηριστικό της εν λόγω κυρίας και της ασφαλιστικής εταιρείας είναι το γράμμα... νι! Σύντομα περισσότερες αποκαλύψεις...» (23/7/06).

Αυτά είναι ένα πολύ μικρό δείγμα από το σύνολο των ….μηνυμάτων που έχουν δημοσιευτεί.

Όλα αυτά μπορεί να έχουν κάποια πραγματική βάση, μπορεί να είναι φανταστικά, μπορεί να είναι απλά φήμες, ή συκοφαντίες.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο .Δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιογραφία. Είναι ….κάτι άλλο.

Τέτοια παραδείγματα δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να θεωρηθούν «ρεπορτάζ» ή οποιουδήποτε είδους «δημοσιογραφική ύλη».

Μετατρέπουν την είδηση σε κλείσιμο του ματιού προς κάποιους μη κατονομαζόμενους και μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι την καταλαβαίνουν.

Αυτό μπορεί να παραπέμπει στην απειλή, τον εκβιασμό ή στην …..πληρωμένη συκοφαντία.( ξέρει κάτι και γι` αυτό ο ….. Μάκης ;)

Τα γνωστά ……συμβόλαια που ….κάποιοι ,…..κάποτε …..κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν τα …….ονόμασαν συμβόλαια θανάτου.

Μπορεί πράγματι να τα ονομάσουμε ΚΑΙ έτσι .

Πληρωμένα συμβόλαια θανάτου της αξιοπρέπειας ενός ανθρώπου , ενός πολιτικού , ενός επιχειρηματία.


Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Τα 13 περιστέρια .Ένα ……επικίνδυνο βιβλίο !

Από το politis-gr



Έτσι το αποκάλεσαν οι διατελέσαντες υπουργοί εξωτερικών (όλων των κομμάτων) όταν το είχαν παρουσιάσει στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πριν καμιά 10αρια χρόνια.

Χωρίς όμως να διαψεύσουν τίποτα από τα αναγραφόμενα αντιθέτως τα επιβεβαίωσαν.

Θέμα του, όλες οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη, για την υπ' αριθμό ένα Εθνική υπόθεση, τους επιζώντες αγνοούμενους (αιχμαλώτους) του Αττίλα.

Για μια πολύκροτη υπόθεση που κρατήθηκε επί χρόνια επτασφράγιστο μυστικό!!!

Επειδή εδώ και ένα μήνα μέσα από τα σχόλια ενός άρθρου μου κατάλαβα ότι πάρα πολλοί αγνοούσαν παντελώς αυτήν την υπόθεση θα σας παραθέσω μερικά γεγονότα , έτσι για να θυμούνται …οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Τα "13 Περιστέρια" ήταν ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας οι οποίοι κρατούντο σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας.

Στο βιβλίο περιέχονται και όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία για το σχεδιασμό της απελευθέρωσης τριών από τους Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριους....!!

Από τις φυλακές θα τους μετέφεραν σε νοσοκομείο κι από κει με πλαστά χαρτιά στα μικρασιατικά παράλια όπου θα τους παραλάμβαναν Έλληνες κομάντος.

Στο βιβλίο τονίζονται όλες οι επιχειρήσεις σωτηρίας, αποκαλύπτονται συγκλονιστικά έγγραφα και εξηγείται πως και γιατί μπλοκαρίστηκαν οι αποστολές σωτηρίας.

Για να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Για τον εντοπισμό των αγνοούμενων της Κυπριακής τραγωδίας οργανώθηκαν πολλές αποστολές από τα γεράκια της ΕΥΠ.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επιχειρήσεις σωτηρίας είναι αυτή στο στρατόπεδο Μπολού.

Εκεί εντοπίστηκαν 6 από τα "περιστέρια" ενώ τα άλλα 7 εντοπίστηκαν στο Ντενισλί. Το κωδικό όνομα για τους αγνοούμενους ήταν: "Τα περιστέρια βρίσκονται μέσα στο περιστερώνα. Θα αφήσουμε να πετάξουν τα 3".

Αλλά υπήρχε και δεύτερος κωδικός: "Ο θησαυρός είναι μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Βρήκαμε άθικτο το θησαυρό".

Η επιχείρηση σχεδιάζεται αλλά ματαιώνεται την τελευταία στιγμή για να μην ανέβει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο.

Μία άλλη αποστολή έλαβε χώρα στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ.

Κάτι άγριοι ΚΥΠατζήδες με το κάλυμμα του ιχθυεμπόρου, σπάνιοι Κένταυροι μισοί καθάρματα και μισοί άγγελοι - κατάφεραν να βρουν Έλληνες αιχμαλώτους ,εκεί στην κορυφή του λόφου ….στο μυστικό στρατόπεδο.

Πληροφοριοδότες τους ήταν και Τούρκοι δεσμοφύλακες που είχαν ανοίξει το στόμα τους... "για έναν Νίκο αιχμάλωτο απ' την εισβολή που έφερε τατουάζ στο ένα χέρι με τη λέξη ΕΟΚΑ κι έναν άλλο Έλληνα αιχμάλωτο που ήταν τυφλός από το ένα μάτι...."!!!

Όταν …."πλησίασαν" περισσότερο, τα "γεράκια" της Άγκυρας άνοιξαν πυρ.

Ένας από τους Έλληνες πράκτορες σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών!!! ( γεια σου φίλε ….σε όποιον κόσμο και να βρίσκεσαι τώρα)

Η συγκλονιστική υπόθεση καλύφθηκε με απόλυτη μυστικότητα.

Σε μια άλλη συναρπαστική αποστολή στη Τουρκία κοντά στα Άδανα ο αντισυνταγματάρχης Λ. Δερμετζόγλου της ΕΥΠ εντοπίζει έναν ομαδικό τάφο με αγνοούμενους του '74 που οι Τούρκοι αρκετά χρόνια μετά την εισβολή τους δολοφόνησαν.

Ο αποτελεσματικός αξιωματικός έβαλε μέσα στον διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα κι από κει σε εργαστήριο της Αυστρίας προκειμένου να διαπιστωθεί με ραδιενεργό άνθρακα 14 ο ακριβής χρόνος των δολοφονιών.

Τα άκρως απόρρητα έγγραφα κυκλοφορούσαν μόνο σε ελάχιστα αντίγραφα πριν καταστραφούν με μια θλιμμένη και αινιγματική παράγραφο: "Αν και τα αποτελέσματα της επιχείρησης δεν ήταν τα αναμενόμενα λόγω απροβλέπτων δυσχερειών κατά την εκτέλεση της αυτά σας αποστέλλονται συνημμένα για σκοπούς ενημέρωσης....".

Ήταν μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος, της υπηρεσίας με τους ομιχλώδεις αρχηγούς, τις μυστικές αποστολές, τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, το σκοτάδι αλλά και τις εξαιρετικές πράξεις προς την πατρίδα.

Σε έναν κόσμο που οι πράκτορες διεξάγουν άγνωστες μάχες για τον περισσότερο κόσμο.

Σε έναν μυστικό πόλεμο με υπερόπλο την ανωνυμία , την κάλυψη και το παρασκήνιο και με τίμημα την …ζωή τους.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Γιατί “καίγονται” οι ΗΠΑ για τα Σκόπια ; Η αλήθεια !


Γιατί “καίγονται” οι ΗΠΑ για τα Σκόπια ; Η αλήθεια !

Στον αμερικάνικο στρατό, κάποιοι χιουμορίστες υποστηρίζουν ότι µόνο δύο είναι, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που διακρίνονται από το Διάστημα: το Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel.

Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε ,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι.

Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο και βρίσκεται ακριβώς ..δίπλα μας. Στο Κόσσοβο !!

Έχει έκταση 10.000 στρέμματα και βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Κοσσυφοπεδίου, στην πόλη Ουρόσεβατς στα σύνορα με την FYROM.

Αμέσως μετά το τέλος των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, τον Ιούνιο του 1999, οι ΗΠΑ απαλλοτρίωσαν µε ταχείες διαδικασίες την έκταση και σε χρόνο ρεκόρ, από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, προχώρησαν στην κατασκευή της βάσης Camp Bondsteel και της μικρότερης αλλά εξίσου σημαντικής βάσης το Camp Monteith .

Η Kellogg Brown & Root, (θυγατρική της Halliburton) που κατασκεύασε το Camp Bondsteel για λογαριασμό του στρατού, ασχολείται ουσιαστικά µε τα πάντα, στις βάσεις, εκτός από τα καθαρά στρατιωτικά θέματα, χάρη σε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Στην Halliburton …..ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000, οπότε και παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στην πολιτική καμπάνια των Ρεπουμπλικάνων, λαμβάνοντας ως αμοιβή 34εκατομ.δολάρια !!!!!!

Κρίνοντας από την εξέλιξη της…..ιστορίας , μάλλον σαν προκαταβολή μου φαίνεται και αυτό γιατί υπό τη διοίκηση του Cheney ως υπουργός Άμυνας η Halliburton πέρασε από την 74η στην 18η θέση στην κατάταξη των κύριων εργολάβων του Πενταγώνου.

Η Halliburton λοιπόν δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια -μέσω θυγατρικών- εκτός από την παροχή υπηρεσιών στα αμερικανικά στρατεύματα στις βάσεις που ανέφερα και σε πλήθος έργων, με κύριο την μελέτη κατασκευής του αγωγού ΑΜΒΟ.

Του ενεργειακού αγωγού δηλαδή, που επιθυμούν να λειτουργήσει το 2011 και θα μεταφέρει τα πετρέλαια της Κασπίας από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας μέσω FYROM στο αλβανικό λιμάνι Βλόρα και από εκεί μέσω μεγάλων δεξαμενοπλοίων θα γίνεται η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης και της Αμερικής.

Η βάση στο Κοσσυφοπέδιο και η τοποθεσία που επελέγη για την οικοδόμησή της «συνέπεσε»(???) με τη διαδρομή του αγωγού AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil) και θεωρείται από στρατηγικής άποψης ως «κορυφαίας σημασίας» διότι έτσι ο αγωγός θα ελέγχεται οικονομικά και στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, ακόμη κι αν μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο.

Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της “κάνουλας”...

Καταλαβαίνετε λοιπόν για ποιο λόγο …καίγονται οι ΗΠΑ ,τόσο για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, όσο και για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος εξίσου σημαντικός λόγος για τους ……ιθύνοντες της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Αφού όπως ανάλυσα , τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα (Halliburton ) διαπλέκονται με την πολιτική και τις στρατιωτικές παρεμβάσεις ,οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί, αφού αναμένεται να χάσουν την εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008.

Ό,τι προλάβουν στους επόμενους οκτώ μήνες.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της πίεσης που μας ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να κλείσει το θέμα της ονομασίας και όχι η ….δήθεν επιθυμία του Bush να κλείσει την προεδρική του καριέρα με μια ….διεθνή επιτυχία .

Αυτές οι «παπαρολογίες» που προσπαθούν να “καλλιεργήσουν” τα ….έγκυρα(?) και μη …….καθοδηγούμενα (?) ΜΜΕ της χώρας μας είναι μέσα στα πλαίσια ενός γενικευμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού των συμπολιτών μας .

Βέβαια στο παιχνίδι μπαίνουν και κάποιοι από τους …χορηγούς των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, πολλοί εκ των οποίων δεν επιθυμούν για ευνόητους …διαπλεκόμενους λόγους να δοθεί τώρα …συγκεκριμένη λύση, ελπίζοντας ότι με την αλλαγή στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ τον Νοέμβριο θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τους οικονομικούς συσχετισμούς (προς όφελος τους) στην περιοχή μας.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας όμως, είναι γνώστης όλων αυτών των πτυχών και πλήρως πεπεισμένος ότι η παρούσα συγκυρία φαίνεται η πλέον κατάλληλη, για να λυθεί το Σκοπιανό ευνοϊκά για τη χώρα μας.

Αφού ….άντεξε στην τεράστια ….υπόγεια επίθεση που του έγινε , βρίσκετε πλέον τοποθετημένος στην σκακιέρα από θέση ισχύος.

Αυτοί …καίγονται και όχι εμείς.

Εάν θέλουν έχει καλώς , εάν όχι ……Veto !!!

Αναρτήθηκε από Φίλιππος
Πηγή από politis-gr

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ INTERNATIONAL CRISIS GROUP ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το Greek American News Agency σε μια λεπτή και ευαίσθητη περίοδο για την έκβαση του ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου ακριβώς, επειδή η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και η δημοκρατία λειτουργεί ορθώς μόνο όταν οι πολίτες της είναι σωστά ενημερωμένοι ώστε να μπορούν να έχουν ορθή κρίση άρα και βούληση του αποφασίζειν και επιλέγειν, αποκαλύπτει σήμερα μια σημαντική έκθεση που δείχνει πολλά και αφήνει να εννοηθεί ακόμα περισσότερα για το ποιοι τελικά αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς(τους ανυποψίαστους λαούς και τα έθνη). Ο λόγος για την εμπιστευτική έκθεση του γνωστού διεθνούς ιδρύματος International Crisis Group (ICG) για τα Βαλκάνια, η οποία αναφέρεται στο πρόβλημα των Σκοπίων και ειδικότερα στην φόρμουλα επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου. Διαβάζοντας την έκθεση των εδικών αναλυτών -την οποία σημειωτέον έχουν στα χέρια τους η Ελλάδα, τα Σκόπια, οι Βρυξέλλες και οι ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2001- εκείνο που εύκολα διαπιστώνει κανείς με την πρώτη ανάγνωση είναι ότι όλα όσα διαδραματίζονται αυτή την περίοδο σε πολιτικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο είναι προμελετημένα και προαποφασισμένα! Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από μια δεύτερη προσεκτικότερη μελέτη του κειμένου που έχουν επεξεργαστεί ειδικοί εντεταλμένοι αναλυτές, οι οποίοι εργάζονται( και για αυτό αμοίβονται αδρά) για τα συμφέροντα του παραπάνω ιδρύματος. Βαρύτητα και σημασία της έκθεσης που σήμερα αποκλύπτουμε αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη σημασία ειδικά την περίοδο αυτή πο οι εξελίξεις στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο (διπλωματικό και πολιτικό) είναι ραγαδαίες και επιταχυνόμενες όσο πλησιάζουμε προς την σύνοδο του ΝΑΤΟ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Από το κείμενο της έκθεσης το οποίο φαίνεται να έχει μελετήσει πολύ καλά ο ειδικός διαμεσολαβητής προκύπτει αβίαστα ότι όλα όσα κομίζει ως προτάσεις του ο κ. Μάθιου Νίμιτς, από την αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας αλλά και όλα όσα γίνονται σε πολιτικό επίπεδο -με τις απαραίτητες πολιτικές εκτιμήσεις και αναλύσεις για την πολιτική κατάσταση των δυο χωρών εκείνης της περιόδου που κατά τύχη(sic) όλες επαληθεύονται(!)- περιγράφονται λεπτομερώς σε αυτή την έκθεση που σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας! Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ακόμα και τις πιθανές ονομασίες που αυτή την περίοδο βλέπουμε να ακούγονται είτε ως πακέτο προτάσεων Νίμιτς, είτε ως νέες προτάσεις, είναι όλα προμελετημένα και προαποφασιμένα! Τα ονόματα που προκρίνονται πάντα με την βασική προυπόθεση της διπλής ονομασίας είναι το Άνω Μακεδονία φτάνοντας ακόμα να προτείνουν ακόμα τις παραμικρές λεπτομέρειες της επίσημης υποδοχής του κρατιδίου στον ΟΗΕ! Αναφέρονται ακόμα και στις διμερείς οικονομικές και πολιτικές σχέσεις λεπτομέρεια ακρίβειας. Επί πλέον η έκθεση κάνει λόγο για μακεδονική διάλεκτο και μακεδονική μεινότητα ενώ το βασικό της στοιχείο είναι ότι το γράμμα και το πνεύμα της έκθεσης δείχνει να είναι κατά παραγγελία εξυπηρέτησης των αμερικανικών συμφερόντων. Στην αρχή το κείμενο της έκθεση δίνει μια συνοπτική ιστορική περίληψη από την συμφωνία της Οχρίδας προχωρά στην ενδιάμεση συμφωνία και καταλήγει στην πρόταση για τριπλή ονομασία{διμερής μεταξύ Ελλάδας Σκοπίων -διεθνή κοινότητα ήδη τους έχουν αναγνωρίσει με την συνταγματική τους ονομασία περισσότερα από 130 κράτη -διεθνείς οργανισμοί}.

Τριπλή ονομασία η οποία στην πρακτική της ανάλυση καταλήγει σε διπλή σύνθετη ονομασία. Η έκθεση προβλέπει ξεκάθαρα την εισοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς! Στην έκεθση αν και γίνεται αναφορά στην πολιτική κατάσταση επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη εν τούτοις εκείνο που φαίνεται πως δεν είχαν υπολογίσει είναι ο παράγοντας Κώστας Καραμανλής και η πιθανότητα η Ελλάδα να επιδείξει σθεναρή θέση φτάνοντας να κάνει χρήση του δικαιώματος της για βέτο στο αίτημα των Σκοπίων για είσοδο του στο ΝΑΤΟ!

Τέλος μια ακόμα προσεκτικότερη ματιά στα μέλη που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του πανίσχυρου αυτού ιδρύματος δίνει απαντήσεις σε τυχόν απορίες μας όχι μόνο για το ποιοι αποφασίζουν πριν από μας, για μας, αλλά και για την τελική έκβαση του ζητήματος. Όλοι τους στην μεγάη πλειοψηφία τους άνθρωποι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προταγωνίστησαν στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και τα γεγονότα που προηγθήκαν και εακολούθησαν των βομβαδισμών του ΝΑΤΟ...


ΠΗΓΗ http://www.greekamericannewsagency.com/

Ποιος…κοροϊδεύει…ποιόν;(politi έγραψες πάλι !)

Το ερώτημα για το ποια είναι η επιρροή της τηλεόρασης στα άτομα, τους θεσμούς και την κοινωνία υπήρξε ανέκαθεν ένα από τα σημαντικότερα στην εξέλιξη της επικοινωνιακής θεωρίας.

Το ίδιο και το ερώτημα για τον ρόλο της τηλεόρασης στη δημιουργία των πεποιθήσεων του κοινού για μια σειρά σημαντικά ζητήματα όπως: η βία και το έγκλημα, η θρησκεία, η επιστήμη, το περιβάλλον, τα πολιτικά συστήματα, οι μορφές διακυβέρνησης κ.ά.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η τηλεόραση κατά κανόνα μεταδίδει τις απόψεις των ελίτ, επειδή οι σταθμοί είναι ιδιοκτησία των τελευταίων.

Στο βαθμό που κάποιος είναι συστηματικός τηλεθεατής, βαθμιαία αποδέχεται τις απόψεις της τηλεόρασης για την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, και βαθμιαία προσαρμόζει ανάλογα και τη συμπεριφορά του ως προς τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια , πως η τηλεόραση δημιουργεί ένα κύριο, ομογενοποιημένο ρεύμα αντιλήψεων για τον κόσμο και την πολιτική πραγματικότητα , που εξουδετερώνει το ρόλο άλλων παραγόντων.

Διαβάζω από τις εφημερίδες πομπώδεις τίτλους του τύπου «Άστραψε και βρόντηξε το ΕΣΡ» ή « Φωτιά τα πρόστιμα από το ΕΣΡ» και νοιώθω ότι με “βιάζουν” πνευματικά.

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

Πρόστιμο 40.000 ευρώ λέει επιβλήθηκε στο MEGA επειδή δεν προβάλλει σύμφωνα με τους κανόνες το ΚΚΕ και από 30.000 ευρώ στα κανάλια ΝΕΤ, STAR, ALTER και ALPHA για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας, όσον αφορά την παρουσίαση της δραστηριότητας του ΚΚΕ στα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους.

Τι λέτε ρε φωστήρες του ΕΣΡ. Τώρα έπεσε στην αντίληψη σας το γεγονός και τους τιμωρήσατε με τα εξοντωτικά πρόστιμα των …40.000 ευρώ .!!!!!!!!!!

Λές και δεν έχουμε καταλάβει όλοι το παιχνίδι που προσπαθούν να παίξουν τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ.

Είναι τυχαίο ότι η όλη προσπάθεια κατά του Καραμανλή ξεκίνησε με αφορμή τις στενές σχέσεις του με τον Πούτιν και την αλλαγή κατεύθυνσης στην εξωτερική μας πολιτική ;

Είναι τυχαίο ότι πριν ακριβώς από το σημαντικό ταξίδι του στην Μόσχα για την οριστικοποίηση αυτής της αλλαγής ,του επιδόθηκε και το μήνυμα κάτσε καλά με την μορφή …DVD ;

Είναι τυχαίο ότι το ….σκάνδαλο της SIEMENS του οποίου η αρχή των αποκαλύψεων χρονολογείται δύο χρόνια πριν, ξαφνικά με την μεσολάβηση ….δήθεν της Wall Street επιταχύνθηκε ώστε να πλήξει συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους;

Είναι τυχαίο ότι εκπρόσωποι κομμάτων ικανών να υφαρπάξουν ψηφοφόρους από το κυβερνόν κόμμα ξαφνικά από το ίδιο χρονικό διάστημα άρχισαν να παίρνουν μερίδιο από την πολιτική πολυφωνία στα ΜΜΕ , δυσανάλογο με την εκλογική τους δύναμη;

Είναι τυχαίο ότι ενώ τα ΜΜΕ είναι ζημιογόνες επιχειρήσεις σύμφωνα με τους ισολογισμούς τους , προβαίνουν σε πανάκριβες εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις αμφιβόλου αξιοπιστίας ;

Ας μας πουν επιτέλους οι νταβατζήδες στις πόσες …..δημοσκοπήσεις θα έχουμε και ….αυτοδυναμία του Αλέξη ; Να μην κουράζονται ……ούτε αυτοί , ούτε εμείς.

Το επόμενο βήμα τους θα είναι να μας ζητήσουν και τα εκλογικά μας βιβλιάρια που έτσι και αλλιώς διακοσμητικό χαρακτήρα θα έχουν εάν ευοδωθεί και η καθοδηγούμενη προσπάθεια τους.

Και μην μου μιλήσει κανείς για αγνή αριστερά , ριζοσπαστικές συνιστώσες και εναλλακτικές μορφές διακυβέρνησης.

Όλα αυτά είναι αγνά και αμόλυντα μόνο στο επίπεδο των απλών πολιτών .

Από εκεί και επάνω……..

Ποιος γνωρίζει από τους νέους ότι ο Ν. Ζαχαριάδης ο άνθρωπος που φέρει τη βασική ευθύνη για την «κήρυξη του αντάρτικου» , μυήθηκε στην ιδεολογία του κομμουνισμού από τον ….οδηγό(?) του Άγγλου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη;

Ποιος πάλι γνωρίζει ότι η…. αιφνίδια ασθένεια του Τσιριμώκου κατά την διάρκεια των συζητήσεων για την συμφωνία της Βάρκιζας τον οδήγησε στην αγγλική πρεσβεία για θεραπεία και κατόπιν στο Λονδίνο για δήθεν αποθεραπεία , όπου και τέθηκαν οι βάσεις για την μετέπειτα κυβέρνηση των αποστατών το 1964;

Όποιος ανατρέξει στην Ιστορία μας θα βρει παρόμοια παραδείγματα επεμβάσεων εξωθεσμικών και ξένων κέντρων, που κινούμενα υπογείως αλίευσαν ή εάν θέλετε υφάρπαξαν την βούληση του Ελληνικού λαού χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

Αυτά συμβαίνουν όταν αφήνουμε ανοιχτές θύρες .

Τις ίδιες αυτές θύρες προσπαθούν να διαβούν και σήμερα με δούρειους ίππους τα ΜΜΕ.

Στο χέρι όλων μας είναι εάν θα τους αφήσουμε ή θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν.


ΥΓ. Είχα αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μου ότι μετά τον κ. Καραμανλή θα προσπαθήσουν να .....διαβάλουν και να χτυπήσουν και τους άλλους δύο ….κρυφούς πρωταγωνιστές στην αλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής.
Ήδη μια προσπάθεια (προς τον...μεγάλο) ……ξεκίνησε πριν λίγες ήμερες και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Από http://politis-gr.blogspot.com/

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη.

Δυστυχώς η παρακάτω καταγγελία,που δέχθηκε χθες μέσω email και δημοσίευσε το Greece-Salonika δεν άργησε παρά μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί!

H Σκόπελος κυρήχθηκε (00:18') σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε πευκόφυτη περιοχή, στη θέση Αγνώντας.
Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πενιχρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μονάδας του νησιού με μόνο 10 άνδρες..
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν έχουν επιτρέψει μέχρι στιγμής τη μετάβαση ενισχύσεων ενώ αυτή τη στιγμή εξετάζεται η αποστολή ελικοπτέρου Super Puma με πεζοπόρο τμήμα Πυροσβεστών απ΄την Αγχίαλο..
Οι κάτοικοι κυριολεκτικά προσεύχονται να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ που μιλούν για βροχή στην περιοχή ...
Ως τώρα δεν έχουν κινδυνεύσει κατοικημένες περιοχές.
"Ε-mail από κ.Βασ.Τσ.

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
Πραγματικά με πιάνει πανικός όταν σκέπτομαι τι μας περιμένει φέτος το καλοκαίρι, στην τόσο «καλά σχεδιασμένη» ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ.
Πάμε να κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση των όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα, και δεν θα είναι δύσκολο να συμπεράνουμε το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα!
Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Πέρσι το καλοκαίρι, κάηκε σχεδόν όλη η Ελλάδα, και θρηνήσαμε και ανθρώπινα θύματα.
Τα γεγονότα εξελισσόταν το ένα μετά το άλλο, και έβγαιναν στο φως πραγματικά ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ στοιχεία ανθρωπίνων ευθυνών όπως ο μη ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, συμβασιούχων , Εθελοντών, και μονίμων.
Εδώ θα σταθώ λίγο γιατί ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ αγαπητοί μου φίλοι, ο εξοπλισμός των ανθρώπων που θα παλέψουν με τις φωτιές, είναι ακόμα στα «χαρτιά και τους διαγωνισμούς».
Με λίγα λόγια, θα σταλούν στις φωτιές ΚΑΙ ΠΑΛΙ άνθρωποι που δεν θα έχουν την δυνατότητα να προστατεύσουν τους εαυτούς τους γιατί δεν θα διαθέτουν τον κατάλληλο ιματισμό, υπόδηση, και Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Και η φετινή περίοδος αναμένεται ιδιαίτερα «καυτή» αφού οι πυρκαγιές ξεκίνησαν ΗΔΗ αν και ακόμα ΔΕΝ ΕΛΙΩΣΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ.
Συνεχίζω με την μικρή «ανασκόπηση».
Καήκαν δάση, περιουσίες, άνθρωποι, και μετά την φωτιά, η κυβέρνηση μάζεψε δασεργάτες να κατασκευάσουν φράγματα στις πληγείσες περιοχές, για να μη «κατέβουν τα βουνά» από τις βροχές και η λάσπη τους καταστρέψει ότι απέμεινε.
Πήγαν οι δασεργάτες, δούλεψαν ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ ολόκληρα αναπνέοντας ΣΤΑΧΤΗ, τέλειωσαν τα φράγματα, και οι άνθρωποι αυτοί από τότε είναι ακόμα απλήρωτοι!
Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις των δασεργατών είναι αυτό που πήρα από το
www.halkidikinews.gr του συνεργάτη μου Θ. Δ.
Διαβάστε το, και αναλογιστείτε (σε συνδυασμό με τα πιο πάνω και την επικαιρότητα) τι μας περιμένει φέτος.
Πάμε τώρα στους Συμβασιούχους, και στους Εθελοντές Πυροσβέστες. Όπως πολλοί γνωρίζουν, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ. Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.Σ;


Β. Τ.
Εθελοντής Πυροσβέστης – Αρθρογράφος"

Πηγή http://greece-salonika.blogspot.com

Μνήμες και παραδείγματα από το ΄21

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, (1770-1843), γνωστός και ως "Γέρος του Μοριά", κορυφαία μορφή του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού, ήταν άνθρωπος που πίστευε στον Θεό.

Χαρακτηριστική έμεινε η φράση του "Ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος. Και ο Θεός δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του!"
(βλέπε το βίντεο στο τέλος...)

Επίσης στον λόγο του στην Πνύκα προς τους νέους, τόνισε ότι οι Έλληνες όταν ξεσηκώθηκαν, πολέμησαν πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ της Πατρίδας.

Σε καιρ
ούς που η πίστη στον Θεό και στον Χριστό χλευάζεται, πολεμιέται ή και καπηλεύεται, ας θυμηθούμε τον αυτόν τον ιστορικό, αλλά και διαχρονικό λόγο αυτού του απλού, αλλά συνάμα σοφού ήρωα του ΄21 (...και ας κλάψουμε για την σημερινή βαθιά πτωχεία μας σε πρόσωπα-ιδέες-ιδανικά) :

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ

Eδημοσιεύθη εις την εφημερίδα "ΑΙΩΝ" εις τας 13 Νοεμβρίου 1838 με το ακόλουθον χρονικόν:
"Κατά την 7 'Οκτωβρίου ο στρατηγός Θ. Κολοκοτρώνης, σύμβουλος εν ενεργεία, επισκεφθείς το Ελληνικόν Γυμνάσιον της καθέδρας ηκροάσθη μίαν και ημίσειαν ώραν τον πεπαιδευμένον γυμνασιάρχην κ. Γεννάδιον παραδίδοντα. Ενθουσιασθείς και από την παράδοσιν και από την θέαν τοσούτων μαθητών είπε προς τον Γεννάδιον, την οποίαν συνέλαβεν επιθυμίαν του να ομιλήση, ει δυνατόν, και ο ίδιος προς τους νέους μαθητάς. Την πρότασίν του αυτήν απεδέχθη ο κ. Γυμνασιάρχης με την μεγαλυτέραν ευχαρίστησαν και προσδιόρισε την 10ην ώραν της επιούσης ως ημέρας εορτασίμου. Αλλά το πλήθος των μαθητών και ή στενότης του Γυμνασίου παρεκίνησε τους διδασκάλους να εξέλθωσιν εις την Πνύκα, ως μέρος ευρύχωρον και μεμακρυσμένον οπωσούν. Την επαύριον, δυο απεσταλμένοι μαθηταί επροσκάλεσαν από της οικίας του τον στρατηγόν Κολοκοτρώνην εις την Πνύκα. Οι κάτοικοι των Αθηνών ηγνόουν μέχρις εκείνης της στιγμής την περίστασιν ταύτην. Άμα ή φήμη διεδόθη, συνέρρευσε πλήθος διαφόρων επαγγελμάτων και τάξεων άνθρωποι. Ο δε στρατηγός Κολοκοτρώνης, περιτριγυρισμένος και από τους μαθητάς και από τούτους επί του βήματος της Πνυκός ομίλησε τον ακόλουθον λόγον, του οποίου εγγυώμεθα το ακριβές, καθ' όσον δυνάμεθα να ενθυμηθώμεν".


"Παιδιά μου!
Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των.

Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος μας και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμομε συμπερασμούς και διά την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα.

Και διά τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, διά ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας.

Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.

Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο.

Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφ' ου ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιο του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα.

Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους αλλ' απλούς ανθρώπους, χωρικούς και ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητας και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμει τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.

Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοιαν και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι και τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, διά να αλλάξει ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον έναν έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε.


Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ (αντιβασιλέα), έναν πατριάρχη, και του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες (προεστοί) εις όλα τα μέρη.

Η τρίτη τάξις, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέροντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμέρα χειρότερα, διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού.

Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές όπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Και τοιουτοτρόπως κάθε ήμέρα ο λαός ελίγνευε και επτώχαινε.

Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετέφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς όπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποιους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποιαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν ή Εταιρεία.

Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;", άλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας ή επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, ή γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή ή ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη.

Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν αρμάδα. Άλλά δεν εβάσταξε!.

Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Μας πονούσε το μπαρμπέρισμά τους. Μα τι να κάμομε; Είχαμε και αυτουνών την ανάγκη. Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια. Και όταν έλεγες τον Κώστα να δώσει χρήματα διά τας ανάγκας του έθνους ή να υπάγει εις τον πόλεμο, τούτος επρόβαλλε τον Γιάννη. Και μ' αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήθελε ούτε να συνδράμει ούτε να πολεμήσει.

Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε ένα αρχηγό και μίαν κεφαλή. Άλλά ένας έμπαινε πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έριχνε και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο και ο άλλος το άλλο. Ίσως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά την γνώμη του. Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει. Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπά και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας.

Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι, αλλά πρέπει να είναι ένας αρχιτέκτων, οπού να προστάζει πως θα γενεί. Παρομοίως και ημείς εχρειαζόμεθα έναν αρχηγό και έναν αρχιτέκτονα, όστις να προστάζει και οι άλλοι να υπακούουν και να ακολουθούν. Αλλ' επειδή είμεθα εις τέτοια κατάσταση, εξ αιτίας της διχόνοιας, μας έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε, και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα.

Εις αυτή την κατάσταση έρχεται ο βασιλεύς, τα πράγματα ησυχάζουν και το εμπόριο και ή γεωργία και οι τέχνες αρχίζουν να προοδεύουν και μάλιστα ή παιδεία. Αυτή η μάθησις θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει. Αλλά διά να αυξήσομεν, χρειάζεται και η στερέωσις της πολιτείας μας, η όποία γίνεται με την καλλιέργεια και με την υποστήριξη του Θρόνου. Ο βασιλεύς μας είναι νέος και συμμορφώνεται με τον τόπο μας, δεν είναι προσωρινός, αλλ' η βασιλεία του είναι διαδοχική και θα περάσει εις τα παιδιά των παιδιών του, και με αυτόν κι εσείς και τα παιδιά σας θα ζήσετε.

Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους.

Να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε εις τους καφενέδες και τα μπιλιάρδα. Να δοθείτε εις τας σπουδάς σας και καλύτερα να κοπιάσετε ολίγον, δύο και τρεις χρόνους και να ζήσετε ελεύθεροι εις το επίλοιπο της ζωής σας, παρά να περάσετε τέσσαρους - πέντε χρόνους τη νεότητά σας, και να μείνετε αγράμματοι.

Να σκλαβωθείτε εις τα γράμματα σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων και γεροντοτέρων, και κατά την παροιμία, "μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε". Η προκοπή σας και ή μάθησή σας να μην γίνει σκεπάρνι μόνο διά το άτομό σας, αλλά να κοιτάζει το καλό της κοινότητος, και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας [καλό].

Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος, και διά τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοί σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, διά να ωφεληθείτε από τα περασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχόνοιας, την οποίαν να αποστρέφεστε, και να έχετε ομόνοια.

Εμάς μη μας τηράτε, πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθεί η νύκτα και η αυριανή ήμέρα.

Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε και διά να γίνει τούτο πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία!

Τελειώνω το λόγο μου.
Ζήτω ο βασιλεύς μας Όθων!
Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι!
Ζήτω ή ελληνική νεολαία! "


# Οι φωτογραφίες είναι από το "Σπίτι του Κολοκοτρώνη" στο χωριό Λιμποβίσι Αρκαδίας.
Κυνηγημένος από τους Τούρκους, ο Γενάρχης των Κολοκοτρωναίων Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης έφθασε και εγκαταστάθηκε στο Λιμποβίσι τριακόσια χρόνια πριν την Επανάσταση. Εδώ έζησαν οι 12 γενιές των Κολοκοτρωναίων.
Σήμερα το Λιμποβίσι είναι ακατοίκητο, αλλά στο χωριό υπάρχει ανακαινισμένο το σπίτι του Κολοκοτρώνη το οποίο λειτουργεί σαν μουσείο. Το ανακαινισμένο κτίριο είναι αντίγραφο κτισμένο δίπλα στο παλιό σπίτι, το οποίο σήμερα, είναι ερείπιο.

Παρακάτω ένα απόσπασμα από την βραβευμένη ελληνική ταινία του 1971 "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ" (Σκηνοθεσία Ερρίκος Ανδρέου)



Από http://redskywarning.blogspot.com

Έντεκα δις μέσω Έλληνα εφοπλιστή στα Σκόπια !

Στην εφημερίδα «Παρόν» δημοσιεύθηκε ως ντοκουμέντο η ειδική και μυστική αποστολή στα Σκόπια του στρατηγού Δημ. Μανίκα ,πρώην υπουργού Δημ. Τάξης το 1992.

Τότε ο κ. Μανίκας συναντήθηκε με τον Κίρο Γκλιγκόροφ , για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Είχε είδη αποπεμφθεί ο Αντ. Σαμαράς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέβαλε προσπάθεια συμβιβασμού.

Ο κ Μανίκας συνέταξε υπόμνημα , όπου εκθέτει τις συνομιλίες του και προκύπτει ότι ο κ. Γκλιγκόροφ στην ουσία έδειχνε αδιάλλακτος αλλά με κόλπα υποχωρούσε μέχρι την ονομασία « Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων» ή «Σκοπιανή Δημοκρατία της Μακεδονίας», δηλαδή «Μακεδονία» σκέτο….

Ο στρατηγός αποκαλύπτει όμως και την παράλληλη δράση του κ. Γρυλλάκη στα Σκόπια και μάλιστα το πηγαινέλα από τον σταθμό της Νίκης στην Φλώρινα.

Αφήνει υπονοούμενα για την προσπάθεια αυτή και φαίνεται στο σημείο αυτό να δένονται με κόμπο που έβγαλε στην εκπομπή του ο κ. Σπ. Καρατζαφέρης για προσπάθεια να υποχωρήσει η ηγεσία των Σκοπίων με υλικά ανταλλάγματα.

Ο κ. Σπ. Καρατζαφέρης είπε ότι έγινε προσπάθεια να δοθούν στα Σκόπια 11 δις δρχ για να υποχωρήσουν οι ηγέτες τους.
Τελικά στον σταθμό της Νίκης Φλώρινας μεταφέρθηκε μόνο το ένα δις και οι Σκοπιανοί είπαν «όλα ή τίποτα» και έληξε η υπόθεση.

Το υπόλοιπο ποσό είχε ……εξαφανιστεί !!!

Ο κ . Μανίκας από την πλευρά του , δεν αναφέρεται σε οικονομικά ανταλλάγματα , αλλά γεγονός είναι ότι εμπλέκει όχι θετικά την προσπάθεια του κ. Γρυλλάκη , ή οποία μπορεί να ήταν καλή.

Δηλαδή μπορεί να προσπάθησε να «τουμπάρει» με φανερά και μυστικά «μέσα» την ηγεσία των Σκοπίων.

Ίσως αποκαλύφθηκε η ιστορία και σ` αυτό να οφείλεται και η απόπειρα δολοφονίας του κ.Γκλιγκόροφ από την οποία γλίτωσε ως εκ θαύματος.
Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να σβήσουν το θέμα και να μην φαίνεται ότι τα Σκόπια έπαιζαν με το όνομα ανάλογα με το ποιος θα τους δώσει περισσότερα .

Άρα και σήμερα τα έχουν πάρει από τους Αμερικανούς για να γίνουν προτεκτοράτο τους.

Άλλωστε και η απόπειρα δολοφονίας του κ. Γκλιγκόροφ …..συνέπεσε (?) με την επικράτηση των νεαρών της αμερικανικής σχολής στα Σκόπια και τη στροφή των Αμερικανών από το πλευρό της Ελλάδας στο πλευρό των Σκοπίων.

Νεαρών όπως π.χ ο κ. Μιλόσοσκι που ως υπότροφος του ……Ιδρύματος Κόκκαλη (….???...) πέρασε και από την σχολή διακυβέρνησης Τζον Κένεντι του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Καταλάβατε ή ακόμη …..ψάχνεστε σε πολιτικές κορώνες και ….πλύσεις εγκεφάλου !!!!

Ο κ. Μιλόσοσκι υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων , ο οποίος και έχει κάνει κατά καιρούς τις πλέον εθνικιστικές και προκλητικές δηλώσεις γύρω από το θέμα της ονομασίας.

Το δε …Ίδρυμα Κόκκαλη και στο επίσημο site του αναφέρει τα Σκόπια ως …..Μακεδονία σκέτο, ενώ δεν κρύβει και την υπερηφάνεια του για τον ……υποτροφό του κ. Μιλόσοσκι. !!!!!!!!!!

Καταλάβατε ή ….ακόμη ασχολείστε με …..κατευθυνόμενα δημοψηφίσματα ασφαλιστικού τύπου ……έτσι για τους τύπους , μέχρι να ….αποπροσανατολιστείτε εντελώς.

Μια ….νέα γενιά «πρακτορίσκων» αναδύεται στην Ελληνική …πολιτική( ? ) σκηνή.

Αλλά μην έχουν αυταπάτες ,γιατί …….έχουν γνώση οι φύλακες.

Πηγή : «Πολιτικά Θέματα» και το «Παρόν».
Από politis-gr

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Το ...έκρυψε η ΕΡΤ!!!



...το στιγμιότυπο με τη διαμαρτυρία του διαδηλωτή κατά των Κινέζων στην Ολυμπία
. .
Του Γιάννη Ζωχιού
. .
Την ώρα που ομιλούσε ο Πρόεδρος της κινεζικής ολυμπιακής επιτροπής ένας διαδηλωτής πετάχτηκε πίσω του προσπαθώντας να ανοίξει ένα πανό.
Αστυνομικοί
έπεσαν πάνω του και τον απομάκρυναν. Πιθανόν ήταν μια διαμαρτυρία για τα πολεμικά γεγονότα στο Θιβέτ ίσως για την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων.
Πάντως η ΕΡΤ απέσυρε ταχύτατα την κάμερα για να μην γίνει γνωστή η διαμαρτυρία.

Πηγή press-gr

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Έχει ήδη αρχίσει η παρακμή της Αμερικανικής αυτοκρατορίας...

Από το politis-gr

Ανήκει σε εκείνους τους Έλληνες που διαπρέπουν επιστημονικά μακριά από την Ελλάδα...

Ο λόγος για τον Θεόδωρο Καρυώτη, ο οποίος εκτός από καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Towson του Maryland είναι και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για το Δίκαιο της Θάλασσας και επιμελητής του βιβλίου "Greece and the Law of the Sea."

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις του σχετικά με το Αιγαίο , τις ΗΠΑ αλλά και για το Ελληνοαμερικάνικο λόμπι σε μία συνέντευξη που έδωσε στον Αποστόλη Ζώη.

Σχετικά με το Αιγαίο λέει : «Για πάνω από τριάντα χρόνια τώρα η Ελλάδα επιμένει μονότονα ότι η μοναδική της διαφορά με την Τουρκία είναι νομικής φύσης και αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου.

Αλλά πάνω από 25 χρόνια τώρα η έννοια αυτή έχει υπερκερασθεί από αυτή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Οι Τούρκοι βέβαια τρίβουν τα χέρια τους που ακούν για τόσα χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις και όλα τα πολιτικά κόμματα να μιλάνε μόνο για την υφαλοκρηπίδα και να αγνοούν εντελώς την ΑΟΖ .

Για πολλά χρόνια τώρα η Τουρκία συνεχώς προσθέτει νέα θέματα στο τραπέζι, όπως γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποίηση νησιών, πλάτος αιγιαλίτιδας ζώνης, κλπ., ενώ η Ελλάδα δεν τολμά να προσθέσει την ΑΟΖ σαν ένα από το θέματα προς διευθέτηση.

Η Τουρκία γνωρίζει ότι έχει μια πολύ αδύναμη θέση όσον αφορά την ΑΟΖ γι' αυτό και δεν ξεστομίζει ποτέ αυτές τις τρεις λέξεις στις συνομιλίες της με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι γιατί και η Ελλάδα αποφεύγει να αναφερθεί και να θέση αυτή, στο τραπέζι των συνομιλιών, τις τρεις αυτές λέξεις (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) που τρομάζουν τόσο την Τουρκία».

Αναφέρθηκε και στο Ελληνοαμερικάνικο λόμπι λέγοντας ότι : «Αποτελεί ένα μεγάλο μύθο όσον αφορά τη σπουδαιότητά του. Ένα τέτοιο λόμπι για να είναι χρήσιμο πρέπει να συμπεριφέρεται όπως αυτό των Εβραίων. Για τους Εβραίους πάντα έχει προτεραιότητα το συμφέρον του Ισραήλ και μετά αυτό των ΗΠΑ».

Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία, λόγω και τις ιδιότητας του , είναι η άποψη του σχετικά με το οικονομικό-κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Αναφέρει λοιπόν ο καθηγητής Θ. Καρυώτης: «H κυβέρνηση Μπους, είναι η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία των ΗΠΑ . Tο πιο σημαντικό κράτος στον κόσμο, σήμερα κυβερνάται από μια "ακροδεξιά ολιγαρχία" όπως αποκαλέστηκε από τους Financial Times. Η κυβέρνηση Μπους πιστεύει ότι η παγκόσμια στρατιωτική υπεροχή και ηγεμονία των ΗΠΑ θα φέρει αναμφίβολα και την οικονομική ηγεμονία. Όμως έχει ήδη αρχίσει η παρακμή της Αμερικανικής αυτοκρατορίας και έτσι θα έρθει μία νέα κατάσταση που θα αρχίσει σταδιακά να αλλάζει το συγκεκριμένο οικονομικό-κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης που έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια του »

Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας κ. Καθηγητά .

Το ζήτημα είναι όμως εάν τις αφουγκράζονται τόσο εδώ στην Ελλάδα , όσο και στο Ελληνοαμερικάνικο λόμπι.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι …..κάνουν πως δεν ακούνε. !


Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Μήπως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα "βλέπουμε" ?

Όπως κοιτάτε την οθόνη του υπολογιστή σας ο Θυμωμένος κύριος είναι στα αριστερά σας και η ήρεμη κυρία στα δεξιά σας... Σηκωθείτε από την καρέκλα σας και απομακρυνθείτε περίπου 5 μέτρα... Μήπως άλλαξαν θέση ???
Προβληματιστείτε λοιπόν για το πως "βλέπετε" και αναλύετε κάποια γεγονότα τώρα (και ποιά είναι η δική σας δράση) και φανταστείτε τα ίδια γεγονότα πώς θα τα "βλέπετε" (και τι αντίκτυπο θα έχουν για εσάς)... στο μέλλον. Έυχομαι στο μέλλον να ήμαστε ήρεμοι και όχι θυμωμένοι με τον εαυτό μας...

liondani

O ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΙΛΟΥΣ



ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΗΤΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥΣ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΓΗ .

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ Η ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΙΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ



Από http://animal-free-working.pblogs.gr/

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Προσωπικώς τυγχάνω υπέρμαχος των δημοψηφισμάτων όχι γιατί θεωρώ αλάνθαστη την «λαϊκή κρίση» ή το «λαϊκό αισθητήριο», αλλά γιατί προτιμώ ο λαός να εισπράττει τα επίχειρα των δικών του λαθών και όχι των λαθών του κάθε πολιτικάντη. Εξάλλου στην δημοκρατία επί των ανακυπτόντων ζητημάτων δεν εφαρμόζεται η ορθή λύση, αλλά η λύση που προκρίνει η πλειοψηφία. Άλλο αν η σύγχρονη ρητορική των δημοκολάκων ταυτίζει πολλές φορές το ποσοτικό κριτήριο της πλειοψηφίας (φύσει αντικειμενικό) με το ποιοτικό κριτήριο της ορθότητος (εξ ανάγκης υποκειμενικό). Αν λοιπόν πρόκειται να εφαρμοστεί μια λύση αμέσως ανακύπτει το ερώτημα: θα εφαρμόσουμε την ορθή λύση ή την λύση που υιοθετείται από την πλειοψηφία; Στην δημοκρατία απαντούμε με μια σύμβαση: ότι ορθό είναι αυτό που θέλει η πλειοψηφία. Ή, ακόμη ακριβέστερα, ότι ακολουθούμε την λύση που θεωρείται ορθή από την πλειοψηφία.

Συνεπώς επικροτώ την πρόταση του κ. Αλαβάνου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό. Το ζήτημα είναι γιατί ο κ. Αλαβάνος γλείφει τώρα εκεί που κάποτε αυτός και το κόμμα του κατουρούσε. Και το κάποτε είναι τόσο μακρινό (όταν προ οκαετίας 3.000.000 πολίτες αξίωναν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος) όσο και κοντινό (όταν προ λίγων μόνο ημερών ο κ. Καρατζαφέρης ζητούσε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό).

Διερωτάται κανείς αν η Αριστερά θεωρεί το δημοψήφισμα δημοκρατικό μόνο όταν το ζητά η ίδια. Μήπως όμως αυτό ακυρώνει τελικά και την αξιοπιστία της;

Από

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Εταιρείες που "γδύνουν" παρουσιαστές ...



liondani

Δείτε αυτά που τα "Greek" ΜΜΕ...κουκουλώνουν !




liondani

Η πρόταση Αλαβάνου για δημοψήφισμα ανατρέπει το σκηνικό

Η πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου για διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Καραμανλή και μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Ο Α. Αλαβάνος πρότεινε στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενεργοποιήσουν από κοινού την πρόβλεψη του άρθρου 44 του Συντάγματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί νομοσχεδίων που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής χαρακτήρισε την πρόταση «εξαιρετικής σημασίας», δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται «τη συλλογιστική της πρότασης Αλαβάνου» και πρόσθεσε. «Καλούμε τον Συνασπισμό να αποδεχθεί κι εκείνος την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για άμεση συνεύρεση των εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις». Δήλωση με την οποία συμφωνεί με την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Το άρθρο 44 του Συντάγματος (παράγραφος 2, εδάφιο 2) ορίζει ότι προκηρύσσεται δημοψήφισμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εφ΄ όσον αυτό αποφασιστεί από τα 3/5 των βουλευτών (180), ύστερα από πρόταση των 2/5 (120).

Δηλαδή απόφαση υπέρ του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να παρθεί, αλλά μπορεί όμως να καθυστερήσει η έγκριση του νομοσχεδίου και να επιδιωχθεί έτσι η ανατροπή της ατζέντας της κυβέρνησης. Όπως αναφέρει το άρθρο 44, παρ. 2, αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία που θέτει το άρθρο 42, παρ. 1 (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκρίνει τους νόμους της Βουλής μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους) αρχίζει από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Έτσι, η χθεσινή απόφαση της Βουλής δεν θα εφαρμοσθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα. Και όπως τόνισε ο Αλαβάνος, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, «μ΄ αυτή την έννοια, σε συμβολικό επίπεδο τσαλακώνουμε αυτή την απαράδεκτη προσπάθεια και αυτό τον εξευτελισμό της Βουλής που κάνατε να συζητάει μέχρι τις 4 το πρωί προκειμένου να μην δώσετε χρόνο και στους βουλευτές να εκφραστούν αλλά και στην κοινή γνώμη να παρακολουθήσει».


By Factorx

www.blog.anti.gr

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΝΤΑΟΥΝ 21 Μαρτίου 2008

«Σύνδρομο Ντάουν: To σήμερα και το αύριο στην ελληνική κοινωνία» είναι το θέμα Ημερίδας που οργανώνει η « ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»- Ένωση Γονέων & Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Ντάουν-, στις 21 Μαρτίου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, (αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», οδός Ακαδημίας αρ. 50) και ώρα 9.30 – 17.00

Στην Ημερίδα θα συζητηθούν θέματα τα οποία αφορούν στη ζωή των ατόμων με Σύνδρομο Ντάουν και απασχολούν το περιβάλλον τους όπως η σύγχρονη ιατρική έρευνα, η πρώιμη παρέμβαση, η εκπαίδευση, η διαχείριση συμπεριφοράς, η ψυχολογική στήριξη, η σεξουαλικότητα, η κοινωνική ένταξη και η επαγγελματική αποκατάσταση.

Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μετά τις ομιλίες των οποίων θα ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση.



ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ :
- ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙΤΕ, ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ Η ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ....
- ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Η ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ
ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ
- ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
... ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΑΩ ...
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΚΟΣ

Πηγή
www.iliaktida.gr