Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Ο αγώνας ανάμεσα σε Γερμανία- Κροατία αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό αγώνα στην ιστορία του στοιχήματος.

€28,974,962εκ. ανταλλάχθηκαν σε μια μόνο αγορά μέσα σε 90 !

Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου ένας μπουκμέικερ ερωτήθηκε εάν η απουσία των χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου θα επηρεάσει τα κέρδη του Euro 2008. Η απάντησή του ήταν: «Υπολογίζω ότι θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 40%».

Τελικά αποδείχθηκε το αντίθετο, καθώς σύμφωνα με το report της Betfair ο αγώνας μεταξύ της Γερμανίας και της Κροατίας συγκέντρωσε το απίστευτο ποσό των €28,974,962 εκ. τα οποία ανταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια του 90λεπτου αγώνα μόνο σε μία αγορά αυτή του Τελικού Αποτελέσματος. Γεγονός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό αγώνα στην 8χρονη ιστορία της Betfair από πλευράς τζίρου.

Ο προηγούμενος αγώνας ποδοσφαίρου που απέφερε τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν ο αγώνας Αργεντινή-Μεξικό στα πλαίσια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 στον οποίο ανταλλάχθηκαν €26,815,841εκ. .

Παρόλο που ο αγώνας Γερμανία- Κροατία πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στα μέσα της εβδομάδας και αποτελούσε έναν σχετικά χαμηλού ενδιαφέροντος αγώνα η νίκη 2-1 υπέρ της Γερμανίας απέφερε σημαντικά ποσά και πρωτοφανείς αποδόσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Betfair Tony Calvin δήλωσε: “Εξαιτίας της απουσίας των Εθνικών ομάδων του Ηνωμένου Βασιλείου οι μπουκμέικερ που επικεντρώνονται σε αγορές που αφορούν τη συγκεκριμένη χώρα παρουσίασαν πτώση στα κέρδη. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι διαθέτουμε μια διευρυμένη και ολοένα αναπτυσσόμενη πελατειακή βάση (ένας στους δύο νέους χρήστες προέρχεται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου) στην Betfair ήμασταν πεπεισμένοι για το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει το Euro 2008. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι αποτέλεσε έκπληξη για εμάς το τεράστιο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αγορά. Εάν η Betfair αποτελεί βαρόμετρο για την κερδοφορία της αγοράς του στοιχήματος τότε αυτό πρέπει να αποτελεί το μεγαλύτερο τουρνουά ποδοσφαίρου στην ιστορία του στοιχήματος».


Πηγή Betfair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου