Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Ποιον βολεύουν οι αποτυχημένες συγκεντρώσεις;


Πήραμε κι εμείς μερικά μηνύματα διαμαρτυρομένων για την αποτυχία της συγκέντρωσης «μπλόγκερς» που είχε προαναγγελθεί για το Σάββατο στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση θα γινόταν υποτίθεται για «βωβή διαμαρτυρία» εναντίον των νομοθετικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα μπλογκς. Τελικά πήγαν ελάχιστα άτομα και τώρα ορισμένοι, αντί να αγνοήσουν τελείως το θέμα, συνεχίζουν να ανεβάζουν posts στο στυλάκι «καλά να πάθετε μπλόγκερς που δεν πήγατε στη συγκέντρωση, να δείτε τι θα πάθετε τώρα από την κυβέρνηση». Η θέση μας:


Α. Καταρχήν δεν θα πάθουμε τίποτα. Επειδή δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα.


Β. Ο καθένας μπορεί σήμερα να αναλαμβάνει οποιαδήποτε πρωτοβουλία νομίζει για να υπερασπίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αλλά συγκεντρώσεις που διοργανώνονται καλοκαίρι στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος που όλοι λείπουν στην επαρχία, είναι τουλάχιστον περίεργες, αν δεν μυρίζουν (από την ζέστη). Και ιδίως οι εκ των προτέρων σχεδιασμένες για να αποτύχουν πρωτοβουλίες που μόνο την κυβέρνηση βολεύουν.


Γ. Από την διατυμπανιζόμενη σήμερα με διάφορους τρόπους «αποτυχία της συγκέντρωσης» πάλι μόνο η κυβέρνηση χαίρεται. Που μπορεί να λέει: «είδατε, σκόρπια διαδήλωση οι μπλόγκερς». (Παρόλα αυτά, ας δοκιμάσει)


Δ. Όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς δεν υποστηρίξαμε αυτήν την συγκέντρωση, αλλά ούτε φυσικά και εναντιωθήκαμε. Βασικά μας ήταν αδιάφορη, ίσως επειδή κάτι δεν μας πήγαινε καλά από την αρχή, ίσως λόγω παρελθόντος ….αγωνιστικού ενστίκτου(!). Και κυρίως επειδή τόσο σοβαρές αντιδράσεις δεν αποφασίζονται από ορισμένους για λογαριασμό όλων. Νομίζουν ορισμένοι ότι θα κάνει πίσω η κυβέρνηση για μερικές εκατοντάδες μπλόγκερς, όταν δεν έκανε πίσω με τις διαδηλώσεις για το Ασφαλιστικό;


Ε. Βασικά όμως αρχίζουμε και προβληματιζόμαστε με αυτές τις εκκλήσεις κάθε λίγο και λιγάκι για κινητοποιήσεις των μπλόγκερς επί παντός του επιστητού. Μπορεί ορισμένοι να την είδαν ως ευκαιρία για να κάνουν κόμμα, άλλοι την επανάσταση και άλλοι για να βγάλουν τα απωθημένα τους. Γούστο τους και καπέλο τους. Καμία αντίρρηση. Και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα τους να γράφουν ότι θέλουν. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι το σημαντικότερο όπλο που έχουν τα μπλογκς είναι αυτά που γράφουν και η αμφίδρομη επικοινωνία. Εκεί έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα κι εκεί θα παιχτεί η μεγάλη μάχη της πληροφόρησης με τα όποια κατεστημένα και την κυβέρνηση.


Από http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου