Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

O Καρατζαφέρης αντιστασιακός

..ή αλλιώς: Ο Καρατζαφέρης στο ΕΑΤ/ΕΣΑ

Ναι, ο Καρατζαφέρης είχε οδηγηθεί στο ΕΑΤ/ΕΣΑ κατα την περίοδο της Χούντας.

Μια πονεμένη ιστορία ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας που δεινοπάθησε για τις ιδέες του κάτω από τον χουντικό ζυγό.

Η συγκίνησις για την περιπέτεια αυτού του κατατρεγμένου θύματος, είναι τέτοια που ο γράφων μετά δυσκολίας κρατά την ψυχραιμία του και με τη συντροφιά μιάς φιάλης Μπυράλ συνεχίζει να γράφει σφίγγοντας τα δόντια, διότι θεωρεί ως μέγιστο καθήκον του να διαδώσει προς όλες τις γωνιές το δράμα που βίωσε αυτός ο άνθρωπος.
Και όλα αυτά, μόνο και μόνο για να πληροφορηθούν όσο το δυνατόν γίνεται περισσότεροι για τον Γολγοθά του εν λόγω ανδρός που ορισμένοι συκοφάντες -αργυρώνητοι συνήθως- έχουν το θράσος να κατηγορούν ως φιλοχουντικό.

Είναι δυνατόν να μπορεί να είναι κάποιος φιλοχουντικός ενώ έχει κυνηγηθεί από τη Χούντα;

Γι αυτό, όπως ελέχθη και προηγουμένως, αποτελεί καθήκον η διάδοση της Αλήθειας.
Η οποία Αλήθεια -όπως θα δούμε και σε δυό τυχαία παραδείγματα που ακολουθούν- ευτυχώς διαδίδεται από πάρα πολλούς οπαδούς του Καρατζαφέρη στο διαδίκτυο που σαφώς, ως σωστοί γνώστες που φυσικά είναι, γνωρίζουν καλά τη σχετική ιστορία και έτσι προσπαθούν να διαφωτίσουν τους τριγύρω τους και κυρίως να πείσουν για το αντίθετο αυτούς που αδίκως θεωρούν ότι ο αγωνιστής Καρατζαφέρης συμπαθεί και αναπολεί τη Χούντα.

Ιδού λοιπόν τα δυό τυχαία, από τα πάρα πολλά, δείγματα αυτής της, αν μη τι άλλο, τίμιας προσπάθειας:

Εδώ ένας διαχειριστής του φόρουμ της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ., ανοίγει τα μάτια των υπολοίπων, αποκαλύπτοντας ότι ο Καρατζαφέρης οδηγήθηκε περισσότερες από μία φορές στο ΕΑΤ/ΕΣΑ (μιλάμε για δράμα στην κυριολεξία):



Εδώ, ένας άλλος σταυροφόρος της Αλήθειας, γνωστοποιεί στους άσχετους και στους κακοπροαίρετους για το ξύλο που έχει φάει ο Καρατζαφέρης εκείνες τις μαύρες ώρες:



Όμως είχαμε το ευτύχημα να φιλοξενήσουμε και στο ιστολόγιό μας παρόμοιες προσπάθειες, όπως το παρακάτω σχόλιο:



Φυσικά και ο Καρατζαφέρης, ως όφειλε να κάνει, έχει αναφερθεί πολλές φορές στην τηλεόραση, αλλά και από το βήμα της Βουλής, περιγράφοντας το θρίλερ που έζησε στη Χούντα.
Εμείς, από ηθική υποχρέωση και μόνο, περισυλλέξαμε ορισμένα από αυτά τα αποσπάσματα για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτόν τον αγωνιστή φτιάχνοντας του ένα βίντεο-αφιέρωμα.

Το βίντεο αυτό, το αναθέσαμε να το φιλοτεχνήσει ο ΤΟ.ΘΕ.Σ.* του JUNGLE-Report, τον οποίο θεωρήσαμε ως πλέον κατάλληλο για την περίσταση αυτή.
Πρόκειται για τη 2η δουλειά του ΤΟ.ΘΕ.Σ. (την 1η είχατε την ευτυχία να την απολαύσετε προ μισού χρόνου περίπου εδώ)
*ΤΟ.ΘΕ.Σ.: ΤΟμέας ΘΕάτρου Σκιών


Μαζί με τα προαναφερθέντα αποσπάσματα, θα δείτε και ένα αποκαλυπτικό απόσπασμα που δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά αλλού.
Είναι από εκπομπή του Καρατζαφέρη στο ΤηλεΆστυ, στις 21 Απριλίου 2002, με καλεσμένο τον πραξικοπηματία Στυλιανό Παττακό.
Το θύμα της Χούντας Γεώργιος Καρατζαφέρης, έχοντας απέναντί του τον πρώην διώκτη του, καταγγέλλει με θυμό τα όσα υπέστη από το καθεστώς του.





Πέραν της πλάκας και της σάτιρας

Τα λεγόμενα του παππού Παττάκου δεν θα τα σχολιάσουμε, διότι στην ηλικία που βρίσκεται έχει αμνηστία.

Θα επικεντρωθούμε μόνο στον θεατράνθρωπο και ειδικά επάνω στη σύγκριση της εξιστόρησης του γεγονότος τώρα πρόσφατα στα κανάλια, με αυτήν του 2002.

Το 2002, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Καρατζαφέρης ήταν ακόμα ο εαυτός του. Δηλαδή ένας καθαρός ακροδεξιός που το φώναζε και το καμάρωνε δίχως φόβο και πάθος.
Το μασκάρεμα σε δημοκράτη που καταδικάζει τον φασισμό, τον ρατσισμό κτλ, άρχισε σταδιακά μετά τις εκλογές του 2004 όταν δεν κατόρθωσε να μπεί στη Βουλή και κατάλαβε, ότι αν αν συνεχίσει με το ίδιο φασίζον στυλάκι, δηλαδή αν συνεχίσει να είναι ο εαυτός του, δεν επρόκειτο ουδέποτε να ξεκολλήσει από το 2%, δηλαδή από το πραγματικό ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ..

Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο τον είδαμε να βγαίνει σαν τον Ξανθόπουλο στα δελτία και να κλαυθμυρίζει σαν χαροκαμένη μάνα διηγούμενος το περιστατικό με το ΕΑΤ/ΕΣΑ, μαζί με το κάρο των υπερβολών που επινόησε.
Το 2002, στην διήγησή του για το ίδιο ακριβώς περιστατικό, όχι μόνο παραπονιόταν, άλλα εμμέσως διέψευδε μάλιστα και τα όσα διαδραματίζονταν στο ΕΑΤ/ΕΣΑ (ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια, κ.ο.κ.), αποσκοπώντας φυσικά στο να βγάλει λάδι τη Χούντα ή αλλιώς την "Επανάσταση" όπως αγαπάει να λέει.

Έτσι, μια απλή σύλληψη από έναν ταγματάρχη μετατράπηκε σε οδυνηρή απαγωγή με δήθεν σπασίματα πορτών και άλλα χολλυγουντιανά.
"Κοίτα, ο Καρατζαφέρης βασανίστηκε από τη Χούντα", θα σκεφτόταν ο βλαξ ψηφοφόρος, στον οποίο ασφαλώς και κυρίως στοχεύει ο Καρατζαφέρης, μιάς και αυτός ήταν η μοναδική αιτία που μπήκε στη Βουλή.

Ούτε λόγος στην εκπομπή του 2002 για σπασίματα και συναφή, παρότι είχε διηγηθεί λεπτομερώς το όλο περιστατικό. Όλα αυτά εφευρέθηκαν αργότερα, ακριβώς όπως εφευρέθηκε και το "τότε όλους τους μαζεύανε, ήσουν δεν ήσουν αντιστασιακός", ενώ το 2002 "είχε την υποχρέωση" να καταθέσει, ότι "δεν υπήρχε διωγμός όσων διαφωνούσαν, παρά μόνο όσοι αντιστεκόταν πολεμικά".
Όλα αυτά χάριν του μασκαρέματος όπως είπαμε. Το οποίο μασκάρεμα ομολογούν μέχρι και οι προσκείμενοι στο κόμμα του όταν δυσανασχετούν που δεν τον βλέπουν τόσο ακραίο όσο στην πραγματικότητα είναι.

"Θα μπορούσα και γω να μεγιστοποιήσω", έλεγε το 2002... Δεν την άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Θα πέφταμε από τα σύννεφα αν δεν το έκανε ειδικά αυτό το ταλέντο της υποκριτικής και της ψευτιάς.

Μάθαμε όμως και το λόγο για τον οποίο οδηγήθηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ. Αυτό δεν το έλεγε φυσικά μετά τη "μεταμόρφωσή" του.
Ο λόγος φυσικά δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να έχει σχέση με Δημοκρατία -για τον Καρατζαφέρη μιλάμε.

Ήταν φιλοβασιλικός μέχρι το κόκκαλο και από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της επιστροφής του Κωνσταντίνου στο θρόνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που στη μεταπολίτευση εξέδιδε την εφημερίδα/λιβανιστήρι του Κοκού "Το Στέμμα της Δημοκρατίας" σε πανελλήνια κυκλοφορία.
Το που βρήκε τα λεφτά ένας 27χρονος εκείνη την εποχή για να εκδώσει εφημερίδα πανελληνίου κυκλοφορίας, αυτό ίσως να μη το μάθουμε ποτέ. Οι απλές σκέψεις του κοινού νου, πάντως, οδηγούν προς την αυτονόητη κατεύθυνση.

Ήταν τόσο μεγάλος ο πόθος του Καρατζαφέρη για να επαναφέρει τον Κωνσταντίνο στο θρόνο, που το 1974 τον κάλεσε να εκμεταλλευτεί την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και να παρουσιαστεί στο αεροδρόμιο με τη στολή του: "..ποιός θα σε πειράξει όταν επιτίθενται οι Τούρκοι...;"
Ακούστε το και δια στόματος του ιδίου (σε συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου):




Περιττό να αναφερθεί κατά πόσο πατριωτικό είναι το γεγονός, όταν γίνεται πόλεμος και καίγεται ο κόσμος, κάποιοι να κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν την περίσταση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους...

Το άλλο εύλογο ερώτημα που τίθεται, είναι πως γίνεται κάποιος υπέρμαχος της βασιλείας να είναι κατά των κληρονομικών διαδοχών;
Γιατί, μη ξεχνάμε, ότι ο Καρατζαφέρης είχε κάνει (και έχει ακόμα) λάβαρο την αντίθεσή του
στις διαδοχές Καραμανλήδων και Παπανδρέηδων που κυβερνούν τον έρμο τούτο τόπο.
Όταν ήταν βέβαια στη ΝΔ, δεν ακουγόταν ούτε λέξη για διαδοχές.

Photobucket

Αντιθέτως, έπλεκε ατέρμονα εγκώμια για τον Καραμανλή. Τα παράπονα για τις διαδοχές άρχισαν μόνο αφ' ότου ιδρύθηκε το ΛΑ.Ο.Σ..


______________________



Η εκπομπή του 2002 με καλεσμένο τον Παττακό, ασφαλώς περιέχει και άλλα εξίσου απολαυστικά σημεία, τα οποία θα δημοσιοποιήσουμε στο εγγύς μέλλον.

Επειδή δε θέλουμε να κλείσουμε αφήνοντας ως υστερόγευση τις διάφορες "αθωωτικές" αηδίες για τα ΕΑΤ/ΕΣΑ που ανέφερε στην εκπομπή του ο ακροδεξιός προπαγανδιστής της Χούντας, παραθέτουμε αυτά που διηγούνται οι ίδιοι οι βασανιστές των ΕΑΤ/ΕΣΑ για τα όσα διαδραματίζονταν εκείνη την περίοδο στα κρατητήρια.




Αν είχε ο Καρατζαφέρης την ατυχία να τον σαπίσουν και αυτόν τότε στο ξύλο, θα ήταν άραγε αυτός που είναι;

Από http://jungle-report.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου