Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ...

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέατρο του παραλόγου. Διχασμένος κόσμος προσπαθεί να αποφασίσει αν πρέπει η όχι να βρει κάποια δικαιολογητικά στην ενέργεια του Ισραήλ.
Οπως όλοι καταλαβαίνουμε αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται ... για το Ισραήλ.
Είναι πλέον ερώτήμα μεταφυσικού χαρακτήρα.
Το κρατίδιο θύτης ή θύμα?

Είναι ακριβώς το ίδιο ερώτημα που μας πλασάρουν σχετικά με τους νόμιμους τοκογλύφους - Τράπεζες - και το κοινό τοκογλύφο - γραφείο 15 2ος όροφος, Ομόνοια.
Ο επίσημος τοκογλύφος με την ευγενή υποστήριξη των απανταχου υπηκόων του - κυβερνήσεις - μπορεί και γαμάει τη ζωή των ανθρώπων με το πιο ωφέλιμο γι΄αυτόν τρόπο.
Ο κοινός τοκογλύφος φτωχομπινές μπορεί να φυλακιστεί γιατί διαπράττει ποινικό αδίκημα!

Κάθε κίνηση που κάνει κάποιο κράτος εισπράττει ένα ομόφωνο αίσχος ή ένα ομόφωνο μπράβο.
Πλην του Ισραήλ.
Σ΄εκείνο πρέπει να το αναλύσουμε το θέμα.

Μπαίνεις σε διεθνή χωρικά ύδατα, κάνεις ότι γουστάρεις, πιάνεις ομήρους πολίτες του κόσμου, τους απελάζεις, τους φυλακίζεις, τους σκοτώνεις και το θέμα είναι "υπό ανάλυση"
Ας κάνει το ίδιο κάποιος άλλος και το λιγώτερο που θα εισπράξει θα είναι ένα συμορφωτικό βομβαρδισμό για να στρώσει χαρακτήρα!

Διαβάζω χαμογελώντας φυσικά την άποψη πως το Ισραήλ έκανε μια βιαστική, αψυχολόγητη ενέργεια, άστοχη, διέπραξε ένα λάθος χωρίς να το καλοσκεφτεί...
Μιλάμε για το Ισραήλ παιδιά, από πότε σ΄αυτό το λαό υπάρχει βιαστική, αψυχολόγητη, άστοχη και χωρίς συγκεκριμένο σκοπό ενέργεια? Αυτό είναι ανέκδοτο....

Το τι ακριβώς σημαίνει η κάθε κίνηση αυτού του μικρού και πανίσχυρου κράτους το βλέπει κανείς μετά, αφού κάνει υπομονή και περιμένει το πλήρωμα του χρόνου...
Τότε θα κρίνουμε εμείς οι υπόλοιποι φτωχοτοκογλύφοι της ανθρώπινης δυστυχίας.
Οταν ο καθηγητής πράττει οι μαθητές να σωπαίνουν.

Δεν θα πάρω το μέρος κανενός πλην των θυμάτων. Γιατί θύματα υπήρξαν ε? Δεν ήταν της φαντασίας μας έτσι?
Για όλους τους υπόλοιπους, εννοώ κυβερνήσεις κρατάω τις επιφυλάξεις μου γιατί δεν πιστεύω καμμιά δήλωση κανενός ότι θα γίνει για λόγους ανθρωπιστικούς, εκτός βέβαια από τους απλούς ανθρώπους που προσπαθούν να πουν το αυτονόητο αλλά....

Δυο ξεκάθαρα πράγματα σε όλη την ιστορία. Μια ομάδα ανθρώπων δέχτηκε επίθεση κι αυτό είναι το γεγονός, επειδή προσπάθησαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε ένα λαό που δοκιμάζεται φριχτά κι αυτό είναι επίσης το γεγονός.
Ολα τα υπόλοιπα είναι τα παιχνίδια που θα γίνουν γύρω γύρω.

Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις μας να πάρουν σαφή θέση. Αυτό είναι το επόμενο ανέκδοτο. Οι κυβερνήσεις μας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πανίσχυρων τραπεζιτών (εντάξει δεν αναφέρω ποιος κινεί τα παγκόσμια οικονικά νήματα για να μη γίνω κακιά) είναι έτοιμες να θυσιάσουν εκατομύρια πολιτών δικών τους οδηγώντας τους στη φτώχεια, τη δυστυχία, την απόγνωση και το μαρασμό. Και αυτές οι κυβερνήσεις θα πάρουν σαφή θέση για μια χούφτα ανθρώπους που στη τελική ας καθόντουσαν στ΄αυγά τους? (γιατί αυτό θα πουν όλοι ομόφωνα και ανεπίσημα)
Δηλαδή το παίζουμε αφελείς όλοι ή είμαστε τελικά?

Εδώ υπάρχει χοντρό παγκόσμιο παιχνίδι που είναι σε πλήρη εξέλιξη και χάριν το οποίου ετοιμάζονται να πνίξουν στο αίμα την ανθρωπότητα και εμείς απαιτούμε? Σε ποιόν.
Σε ποιόν τελικά συμπατριώτες απαιτείτε?
Ποιός σας κυβερνάει? Το γνωρίζετε? Ποιοί είναι τελικά αυτοί που αποφασίζουν αν ζήσετε ή αν πεθάνετε.

Το Ισραήλ πρόλαβε. Εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη μεθοδικότητα και εξυπνάδα κατάφερε να είναι στους παίκτες. Στους μεγάλους παίκτες. Δεν χρειάστηκε να κάνει μεγάλες εκστρατείες και πολέμους επεκτατικούς. Του έφτασε ένα κομμάτι γης σαν επιτελείο εξόρμησης για ένα άψογο πανίσχυρο οικονομικό επιτελείο.

Κάθε του κίνηση είναι ζημιά αλλά βοηθάει επίσης για να θυμόμαστε κάτι πολύ σπουδαίο. Πως οι κυβερνήσεις οι δικές μας είναι ανύπαρκτες, υποτελείς, και πλασματικές.

http://vasiliskos2.blogspot.com/2010/06/blog-post_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου