Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τέτοιους ταγούς που διάλεξε να την κυβερνούν, αυτά της αξίζουν!



Το τελευταίο τριήμερο, όπως διαβάσαμε και ακούσαμε τόσο εδώ στο antinews όσο και αλλού, το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να ανακινήσει το θέμα της δήθεν “ενσωμάτωσης” των τελών κυκλοφορίας στην τιμή των καυσίμων , που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξησή της σε επίπεδα πέραν πάσης λογικής (2 ευρώ και βάλε, η βενζίνη). Θυμήθηκαν τώρα, και ενώ έχει μεσολαβήσει αύξηση της τιμής της βενζίνης λόγω φόρων κατά 50%, τη “δέσμευσή” τους για ένα “δικαιότερο” τρόπο υπολογισμού των τελών (που είχαν ήδη αυξήσει εξωφρενικά πέρυσι), και επειδή τον βλέπουν πλέον ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μπάλωμα τρυπών του σουρωτηριού που λέγεται κρατικός προϋπολογισμός, είπαν να τον… αξιοποιήσουν.
“Ξεχνούν”, βέβαια, να μας πουν ότι αυτός ο “δικαιότερος” τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες αυξήσεις όχι μόνο στο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου, όχι μόνο στα κόμιστρα (ταξί, λεωφορεία κλπ), αλλά σε όλα τα προϊόντα, καθώς οι βιομήχανοι και οι έμποροι θα επικαλεστούν το πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής και διανομής εξαιτίας αυτής της “ενσωμάτωσης” των τελών κυκλοφορίας στην τιμή των καυσίμων
Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να τσακίσουμε εν τη γενέσει τους τα σχέδια αυτά. Και μάλιστα, με μεγάλες πιθανότητες αυτός ο τρόπος να είναι αποτελεσματικός. Ιδού:
1) Συντάσσουμε ένα τεκμηριωμένο, αναλυτικό κείμενο για τη δημοσιοποίηση αυτών των σχεδίων στα ελληνικά ΜΜΕ, με παραπομπές στα σχετικά ρεπορτάζ τους, και το στέλνουμε με e-mail σε γερμανικά έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας, τα οποία τους τελευταίους μήνες δείχνουν μια… ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα, όπως η Bild, η Zeit και το Focus.
2) Στο κείμενο αυτό, φροντίζουμε απαραιτήτως να τονίσουμε ότι ενδεχόμενη υλοποίηση των σχεδίων θα επιβαρύνει (έμμεσα) με τα τέλη κυκλοφορίας των Ελλήνων τούς… Ευρωπαίους πολίτες που τυχόν θα χρειαστεί να βρεθούν οδικώς στη χώρα μας για δουλειές ή για διακοπές.
3) Τα προαναφερθέντα έντυπα “σηκώνουν” αμέσως το θέμα και ξεκινούν (άλλη μία) σταυροφορία για τα σχέδια των “τεμπέληδων Ελλήνων, που θέλουν να μας φορτώσουν ένα μέρος των φόρων τους”.
4) Οι εν Ελλάδι κατοικοεδρεύοντες γκαουλάιτερ της “τρόικας” που μας επιτηρούν, βγάζουν μια αυστηρή ανακοίνωση από τα γραφεία της Kommandatur και εντέλλονται τον διοπτροφόρο μειλίχιο υπάλληλό τους να ξεχάσει άπαξ και δια παντός τα σχέδια αυτά.
Με τον τρόπο αυτό ίσως και να τη γλιτώσουμε τελικά. Νομότυπη αντίσταση, αδέλφια, είναι η μόνη λύση ενάντια στις φορομπηχτικές κουτοπονηριές! Βέβαια, θα γίνει η χώρα για μια ακόμη φορά ρεζίλι των σκυλιών, αλλά δεν πειράζει. Τέτοιους ταγούς που διάλεξε να την κυβερνούν, αυτά της αξίζουν!
Αυριανιστής
(στην φωτογραφία η Λεγεώνα των Ξένων παρελαύνει στο Παρίσι)
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου