Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

‘Αβουλη η αντιμετώπιση της κρίσης στη Γάζα από το ΥΠΕΞ.

Που είναι, αλήθεια , τα ουσιαστικά εθνικά μας αντανακλαστικά; Θα ήθελα να αισθανθώ ότι υπάρχουν σε τούτον τον τόπο κάποιοι που προβληματίζονται , ερευνούν τα νέα δεδομένα , προσπαθούν να προβλέψουν , να σχεδιάσουν και να εξασφαλίσουν το μέλλον μας σε ένα δυσοίωνο και πάντως δύσκολο κόσμο.
Υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι σ` αυτή την κυβέρνηση ;  Δεν βλέπω καμία ένδειξη !
Αντίθετα αυτό που βλέπω είναι ανυποψίαστους ή παραιτημένους , άσχετους  και άκριτους να κατέχουν τους υψηλοτέρους και σημαντικότερους κυβερνητικούς «θώκους» .  Και όταν το στρατηγείο κωφεύει , αδυνατεί ή παρασιτεί , δεν είναι δυνατόν να έχουμε την απαίτηση ή την ελπίδα αν θέλετε, να  κερδίσουμε την οποιαδήποτε «μάχη».
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο αυτισμός  και η γεωπολιτική μυωπία με την οποία αντιμετωπίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών το θέμα της Ισραηλινής επίθεσης σε πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας ανοικτά της Γάζας.
Το υπουργείο Εξωτερικών και οι αρμόδιοι κκ. Γ.Παπανδρέου και Δρούτσας απέδειξαν ότι στερούνται  όχι μόνο οράματος , αλλά βασικών γνώσεων των κινήσεων στη γεωπολιτική σκακιέρα. Απέδειξαν ότι … αδυνατούν να δουν πέραν της μύτης τους.
Τα επιχειρήματα της Τουρκίας ενάντια στο Ισραήλ ( αντιμετώπιση Παλαιστινίων, χωρικά ύδατα κλπ) έδιναν στην Ελλάδα επιχειρήματα στο πεδίο των μεταξύ μας (ελληνοτουρκικών) διαφορών.
Γιατί δεν «κάλεσαν» (υπενθύμισαν , τόνισαν  και έκαναν ευρέως γνωστό,   την ώρα  της κρίσης που τα φώτα  της διεθνούς κοινής γνώμης ήταν στραμμένα στο γεγονός, γιατί αργότερα  θα είναι αργά) , την Τουρκία  να εφαρμόσει στο Αιγαίο όσα εκείνη δικαίως προτάσσει ως υποχρεώσεις του Ισραήλ;
Άβουλοι και μοιραίοι , που θα `λεγε και ο Βάρναλης!
http://www.politis-gr.com/
liondani.blogspot.com
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου