Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί να διαλύσει όλες τις οικονομικές θεωρίες και πρακτικές και να… τρελάνει τους νομπελίστες οικονομολόγους !!! Από το κακό στο χειρότερο τα δημόσια έσοδα.


Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί να διαλύσει όλες τις οικονομικές θεωρίες και πρακτικές και να… τρελάνει τους νομπελίστες οικονομολόγους. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ενώ έχουν «γονατίσει» χιλιάδες νοικοκυριά, έχουν κοπεί μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, έχουν παγώσει επιστροφές φόρων, έχουν επιβληθεί έκτακτες και τακτικές εισφορές, έχει δημιουργηθεί το κίνημα των αποδείξεων και  εντούτοις τα έσοδα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Κάποιοι κάνουν λόγο για νέα μαύρη τρύπα της τάξης των 700 εκατ. – 1 δις ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα φάμε πόρτα από την Τρόικα και δεν θα μας δώσει τις υπόλοιπες δόσεις του δανείου.
Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η απόβαση των 50 στελεχών ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ που θα ξεψαχνίσουν τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Στο οικονομικό επιτελείο έχει προκληθεί πανικός για τις μαύρες τρύπες που όλο διευρύνονται. Η αξιολόγηση αναμένεται να μην είναι καθόλου καλή, καθώς το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν προχωράει κι ενώ ο κόσμος στενάζει βλέπει ότι οι θυσίες του πάνε χαμένες.
Η υστέρηση στα έσοδα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο δίνει η κυβέρνηση διότι αν υπολογιστεί ότι πάγωσαν οι επιστροφές ΦΠΑ, καθυστερούν οι επιστροφές εισοδήματος καθώς και ο ΦΠΑ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ταμείον είναι μείον.
Το οικονομικό επιτελείο αναζητά φταίχτες για το μαύρο κλίμα της αγοράς. Λέει δηλαδή ότι οι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν ΦΠΑ διότι δεν έχουν χρήματα. Οι τζίροι πέφτουν, ο κόσμος δεν αγοράζει οπότε είναι λίγοι και οι φόροι. Μια άλλη αλήθεια είναι ότι πολλές εταιρείες εμφανίζουν πλασματικούς τζίρους προκειμένου να γλιτώσουν από την εφορία.
Όλα αυτά όμως αποτελούν μόνο την μισή αλήθεια διότι η υπόλοιπη κρύβεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης να στήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό και να εισπράξει έσοδα. Οι εφοριακοί συνεχίζουν τη «λευκή απεργία» επειδή τους κόπηκαν οι μισθοί με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει το τμήμα των εσόδων. Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλά βλέπει και… διαλογίζεται.
Έτσι ψάχνουν πάλι για το «μαύρο πρόβατο» και το βρίσκουν στον προστατευόμενο του πρωθυπουργού, δηλαδή τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Τον κατηγορούν για αναποτελεσματικότητα στον τομέα είσπραξης των εσόδων, αλλά όλοι ξέρουν ότι την πολιτική ευθύνη χρεώνεται συνολικά το ΠΑΣΟΚ διότι «δεν έχει πρόσωπο» να βγει στην κοινωνία και να διεκδικήσει κι άλλα χρήματα, όταν αυτά που έχει εισπράξει πήγαν χαμένα, ενώ δεν παίρνει από εκείνους που πραγματικά έχουν.
Οικονομικός
liondani.blogspot.com
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου