Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

"Οσμή"... σκανδάλου με τα φάρμακα της νέας γρίπης! (ΕΝΤΩ ΕΛΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟΣ)

Στενές οικονομικές σχέσεις με φαρμακοβιομηχανίες είχαν τρεις επιστήμονες, που συνέταξαν, για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τις οδηγίες για το απόθεμα των αντιιικών φαρμάκων κατά της νέας γρίπης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», οι επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες το 2004, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχαν λάβει αμοιβές από τη Roche που παρασκευάζει το Tamiflu και από τη GlaxoSmithKline που παρασκευάζει το Relenza.

Yπολογίζεται ότι οι φαρμακοβιομηχανίες έβαλαν στα ταμεία τους περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έσπευσαν μαζικά να γεμίσουν τις αποθήκες του με αντιιικά φάρμακα.

Αν και οι τρεις επιστήμονες είχαν ενημερώσει τον ΠΟΥ για τις σχέσεις που είχαν στο παρελθόν με τις φαρμακευτικές εταιρείες, ο Οργανισμός Υγείας δεν δημοσιοποίησε αυτήν την πληροφορία και πρότεινε την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων αντιιικών φαρμάκων, λαμβάνοντας υπόψη την άποψή τους.

Η Βρετανία δαπάνησε για αγορά φαρμακευτικού υλικού περί το ένα δισεκατομμύριο λίρες, με αποτέλεσμα η νέα κυβέρνηση να αρχίσει έρευνα για το κόστος που είχε η απόφαση στους φορολογούμενους.

Η έρευνα υπογράφεται από το Ίδρυμα Δημοσιογραφικών Ερευνών, έναν μη-κερδοσκοπικό φορέα και την επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal. 
liondani.blogspot.com
http://e-korydallos-news.blogspot.com
 (ΕΝΤΩ ΕΛΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟΣ) 
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου