Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ "ΚΑΛΟ" Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ


EΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ “ΚΑΛΟ” Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================
Ούτε που μπορούσα να φανταστώ ότι ο Πάπας θα κατόρθωνε να κάνει και ένα καλό με την παρουσία του στην Κύπρο.
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
____________________
Ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δεν έχει ως γνωστόν - καθότι βαμμένος κομμουνιστής - σχέση με την Εκκλησία. Οταν ρωτήθηκε αν πιστεύει στο Θεό απάντησε ότι πιστεύει η μάνα του η Αννού (με άλλα λόγια η πίστη είναι για γρηές). Ούτε σταυρό βάζει, ούτε εικόνες προσκυνά.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ” ΤΟΥ!
____________
Παρόλα αυτά τις τελευταίες τρείς μέρες πολύ έτσι θρησκευόμενος μας προέκυψε ο κ. Χριστόφιας μας. Τι υποκλίσεις στον Πάπα και αυτός και η κυρία Ερση μας! Τι παρουσίαση του “Christofias’ clan” μετά συζύγου, θυγατέρων, γαμπρών και εγγονού! Τι εγκώμια στην Κύπρο επειδή η Εκκλησία της έλκει την καταγωγή της από την εποχή των Αποστόλων! (Ε ρε τι αναστεναγμούς βγάζουν από τα βάθη της κόλασης ο Μαρξ, ο Ενγκελς, ο Λένιν, ο Μάο, ο Πώλ Ποτ, ο Μπρένζιεφ, ο Στάλιν, ο Τρότσκυ, ο Εζεκίας και οι λοιποί κορυφαίοι “σύντροφοι” για τα παραστρατήματα του Δημήτρη τους)! Τι συμμετοχή σε λειτουργίες (παπικές φυσικά μη συκοφαντείτε το “σύντροφο” για συμμετοχή σε ορθόδοξη λειτουργία)! Τι υπόσχεση να βάλει στο προεδρικό Γραφείο την ψηφιδωτή εικόνα του Χριστού που του έφερε ως δώρο ο ποντίφηκας! Τι προσφωνήσεις προς τον “Αγιο Πατέρα”! Τι εκφράσεις, επί το πομπωδέστερον, της παπικής εγκυκλίου στα Λατινικά: Deus caritas est”! (Τουτέστιν “Ο Θεός αγάπη εστίν”). Ξεσκολισμένος στα εκκλησιαστικά ο δικός σου!
ΚΑΛΑ! ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΕΒΕΔΙΚΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ;
___________
Θα μου πείτε: Καλά στον Πάπα βρήκε να εκφράσει την ευσέβειά του; “Αγιε Πατέρα” ανέβαζε τον Πάπα Βενέδικτο, “Αγιε Πατέρα” κατέβαζε τον προστάτη των παιδόφιλων. Δεν βαριέστε, πατέρες και αδελφοί! “Στην αναβροσιάν φελά τζαι το χαλάζι”, όπως λέμε στην Κυπριακή διάλεκτο. Τουτέστιν “στην έλλειψη βροχής ωφελεί και το χαλάζι”. Για τον κ. Χριστόφια μας ακόμη και αυτό είναι πρόοδος.
ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
______________
Αλλωστε ποιος ξέρει; Ποιος είπε ότι ο αγαπητός μας πρόεδρος, τώρα που τον βρήκε ο θρησκευτικός του οίστρος ότι δεν θα πάρει τη λιμουζίνα των 500,000 ευρώ, που παρήγγειλε για την ασφάλεια του Πάπα, για να πάει, αύριο πρωί - πρωί στο Σταυροβούνι να βρει τον Γέροντα Αθανάσιο να εξομολογηθεί; Πώς είπατε; Αυτό είναι απίθανο!; Δεν ξέρω αν αυτό είναι απίθανο αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν είναι καθόλου πιο απίθανο από το να περιμένουμε βοήθεια για την Κύπρο από τον Πάπα! Για την ώρα πάντως ο Αγιότατος Πάπας Βενέδικτος η μόνη υπόσχεση που μας έδωσε είναι ότι πρέπει να τα βρούμε με τους Τούρκους με μια συμφωνημένη λύση. Τι πολύτιμη συμβουλή! Τι αναφανδόν υποστήριξη των θέσεων μας!
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ
__________________
Αν ναι! Κόντεψα να το ξεχάσω! Ο “Αγιος Πατέρας”, όπως τον αποκαλούσε ο “σύντροφος” Χριστόφιας, ζήτησε να του υποβάλουν υπόμνημα για να κάνει διάβημα στη Γερμανία για να επιστραφούν οι συλημένοι θησαυροί της Κύπρου. Περίεργη υπόσχεση δεν σας φαίνεται; Γιατί το λέγω αυτό; Επειδή η απόφαση για την επιστροφή των συλημένων θησαυρών δεν εναπόκειται στην κυβέρνηση της Γερμανίας ή του ομόσπονδου κράτους, όπου βρίσκονται οι συλημένοι θησαυροί, αλλά στη δικαιοσύνη της χώρας, η οποία δεν δέχεται αλλά και ούτε μπορεί να δεχτεί επεμβάσεις τρίτων στις αποφάσεις της.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ
______________
Επιπλέον στη Γερμανική δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή εκκρεμούν μηνύσεις για παραπομπή του Πάπα Βενέδικτου σε Γερμανικό ή διεθνές δικαστήριο για την προστασία που παρείχε για δεκαετίες ως Αρχιεπίσκοπος Μονάχου αλλά και ως υπεύθυνος καρδινάλιος για την “ορθότητα της πίστης” του Βατικανού στους παιδόφιλους φραγκοπαπάδες.
Με άλλα λόγια “άνθρακες ο θησαυρός” των υποσχέσεων του “Αγιότατου”.
ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
______________
Και πόσα στοίχισε η παπική επίσκεψη στους φορολουγούμενους; Με τους μετριότερους υπολογισμούς όχι λιγότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ!!! Και η Εκκλησία της Κύπρου; Πόσα πλήρωσε για τους “εθναρχικούς” οραματισμούς του Αρχιεπισκόπου και όσων συνοδικών εμπνέονται από τις υποθήκες, τις παρακαταθήκες, τις αποθήκες και τις διαθήκες του Μακάριου; Από το “Διαθρησκειακό Συνέδριο” μέχρι σήμερα πρέπει να κατέβαλε από τον κορβανά της, όχι λιγότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ (ίσως πολύ περισσότερα!). Ενίσχυσε μάλιστα με 100,000 ευρώ (καλά διαβάσατε! Δεν πρόκειται περί λάθους) την Παπική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου για τους σκοπούς της!!! “Φρίξον ήλιε! Στέναξον γη! Δόξα τη μακροθυμία σου Κυριε”. Ορθόδοξη Εκκλησία χρηματοδοτεί γενναιόδωρα παπική οργάνωση για να προωθεί τους σκοπούς του Παπισμού!!! Και αυτά την ώρα που οι μη πτυχιούχοι κληρικοί της Κύπρου - συνηθέστατα υπεπολύτεκνοι - αμείβονται με μισθούς πείνας!
ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
__________
Το μόνο που δεν καταλάβαμε είναι πώς όλα αυτά τα χουβαρνταλίκια της κυβέρνησης και της Εκκλησίας (που βγήκαν φυσικά από την τσέπη του φορολογούμενου λαού και από τις εισφορές των πιστών) κατόρθωσαν να βοηθήσουν το εθνικό μας θέμα! Η πικρή αλήθεια είναι ότι ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! Τίποτα περισσότερο. Απλά σκανδάλισαν συνειδήσεις, εμπέδωσαν το “λαικό οικουμενισμό” με το χειρότερο τρόπο, εξευτέλισαν τους επισκόπους μας και έφεραν την Εκκλησία της Κύπρου στο ναδίρ της αξιοπιστίας.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
______________
Και ενώ το ρεζιλίκι της επίσκεψης του Πάπα έγινε καλαμπούρι ακόμη και μεταξύ των πίθηκων της Αφρικανικής ζούγκλας έχεις τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στεφάνου να μαστιγώνει ανελέητα τη λογική του κόσμου και να απαριθμεί τα ευργετικά αποτελέσματα της επίσκεψης του Πάπα!!!
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ
______________
Πώς λεγόταν αυτός ο Χάνος της Κίνας που έκοβε τη γλώσσα των μανδαρίνων του όταν έλεγαν ανοησίες; Δεν είναι καιρός να πληρώνει πρόστιμο όποιος λέγει κουταμάρες; Οχι μόνον η οικονομική κρίση θα λυθεί αλλά θα υπερχειλίσουν τα ταμεία του κράτους!!! Ακου η επίσκεψη του Πάπα ήταν επιτυχής!!! Δεν φτάνει που κατασπατάλησαν, στους τέσσερις ανέμους, τα χρήματα του κόσμου μας δουλεύουν από πάνω! Και το όφελος της Παπικής επίσκεψης για το εθνικό θέμα της Κύπρου; Ούτε μια φραστική υποστήριξη των θέσεων μας δεν πήραμε από τον Πάπα! Οχι ότι υπήρχε φυσικά εχέφρων άνθρωπος που περίμενε βοήθεια! Απλά το γράφουμε για όλους αυτούς που νόμιζαν ότι ναυλώθηκαν καράβια για να επαναπατρίσουν τους εποίκους και τα στρατεύματα κατοχής, επειδή ο “διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου” (τρομάρα του!) μαγάρισε τα αγιασμένα χώματα της Κύπρου!
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/06/blog-post_8384.html

liondani.blogspot.com
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου