Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό παρά την βροχή !


Πάνω από 2.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στο συλαλλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό, το οποίο είχε ως αφετηρία την πλατεία Κοτζιά και τέρμα την πλατεία Συντάγματος

Παρά τη συνεχή βροχόπτωση, το ικανοποιητικό, για τους διοργανωτές, πλήθος των διαδηλωτών, όπως σχολίαζε ο αναπληρωτής γραμματέας ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης «επιβεβαιώνει την απόφαση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με τη νέα γενική απεργία κατά την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή».

Κεντρικό πανό του συλλαλητηρίου ήταν «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση- αγωνιζόμαστε για το εισόδημα, την εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», ενώ στα βασικά συνθήματα της πορείας διακρινόταν το «να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται».

Οι ομιλητές πρόεδροι των ομοσπονδιών Λεωνίδας Καραθανάσης (επισιτισμός), Σταύρος Κουτσουμπέλης (νοσοκομείων), Γιώργος Σκαρδαλάσης (φαρμάκων), Παναγιώτης Κυριακούλιας (ιδιωτικοί υπάλληλοι) χαρακτήρισαν τα μέτρα ως «προκλητικές εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών της τρόικας» άδικα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, οι οποίοι καλούνται και να σηκώσουν το βάρος. 

Δήλωσαν ότι τα απορρίπτουν και ζήτησαν να πληρώσουν οι υπαίτιοι τραπεζίτες, εργοδότες, των οποίων «εξυπηρετεί τα συμφέροντα η γνωστή δοκιμασμένη αντεργατική νεοφιλελεύθερη πολιτική της τρόικας».

Ακόμη ζήτησαν να απαγορευθούν οι απολύσεις, να διπλασιαστούν οι αποζημιώσεις απόλυσης, να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και ο χρόνος χορήγησής του.


Σημειώνεται, ότι στο συλλαλητήριο αισθητή ήταν η παρουσία των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών, οι οποίοι με πλακάτ σε σειρά κατά γράμμα αναφέρονταν στους 22 νεκρούς συναδέλφους τους από το 1993, με αιχμές εναντίον της Πολιτείας και ζητούσαν την εργασιακή αποκατάστασή τους.
http://allaboutergasia.blogspot.com/2010/06/blog-post_05.html
liondani.blogspot.com
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου