Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αδυνατεί να πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών

Αδυνατεί να πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών 
Παρά την μείωση του ελλείμματος κατά 38,7% (όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση) , τα έσοδα υπολείπονται περίπου κατά 617 εκατ. ευρώ του ετήσιου στόχου.
Μάλιστα εάν συνυπολογιστούν και η μη επιστροφές ΦΠΑ στις επιχειρήσεις , η απόκλιση υπερβαίνει το 1 δις. ευρώ.
Στο υπουργείο πλέον αρχίζουν να παραδέχονται ότι οι στόχοι στον τομέα των εσόδων δεν θα επιτευχθούν .Το γεγονός αυτό είναι φανερό ότι αφήνει στον «αέρα» τη τρίτη δόση του δανείου.
Η αγορά και τα νοικοκυριά έχουν «στεγνώσει» και η ύφεση έχει βαλτώσει τα έσοδα του κράτους. Όλο και πιο έντονα γίνεται αντιληπτό ότι το μίγμα οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση του ελληνικού κράτους.
Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδηλωθεί αδιέξοδο στις πληρωμές  συντάξεων. Είναι χαρακτηριστικά διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν στο ελληνικό δημόσιο και φανερώνουν τις σπασμωδικές κινήσεις του υπουργείου Οικονομικών  για ….περιστολή δήθεν δαπανών , όταν στην ουσία είναι ξεκάθαρη η χρεοκοπία του,  λόγω της λανθασμένης πολιτικής του.
Για παράδειγμα , το υπουργείο Οικονομικών δεν καταβάλει στους υπαλλήλους του, ποσά για διάφορες συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες. Θα τα πληρώνουν οι ίδιοι και θα τους τα επιστρέφει ….κάποια στιγμή (?) .
Η πρακτική αυτή όπως είναι φανερό δεν έχει κανένα νόημα , δεδομένου ότι πολύ απλά οι υπάλληλοι …. δεν πηγαίνουν στις Βρυξέλλες όταν είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους. Τόσο απλά!
Εξ`ου και ο όρος « Τα φαντάσματα των Βρυξελλών» που έγραφα χθες και περιελάμβανε εκτός των πολιτικών και τους συνεργάτες τους που έχουν σοβαρότατο πρόβλημα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπαλλήλους αρμοδίων υπουργείων που δεν πηγαίνουν να παραλάβουν ή να ελέγξουν  κατασκευαστικά έργα . Και σ` αυτούς δεν καταβάλει το Δημόσιο πλέον τα διάφορα έξοδα κίνησης και διαμονής , με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι οφειλές του  προς τις κατασκευαστικές εταιρίες  ( όχι για όλους , αφού κάποιος κατασκευαστής   έχει… «μπάρμπα στην Κορώνη» που νταβατζώνει).
Με όλα αυτά , το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σκέφτεται να προχωρήσει σε μια   ακόμα περιστολή δαπανών μέσα στο καλοκαίρι ( όπως ψευδεπίγραφα την ονομάζει , αφού  οι πραγματικές δαπάνες ζουν και βασιλεύουν και το χρήμα  σωρηδόν φυγαδεύουν  από την χώρα) με : Περαιτέρω μείωση των δημοσίων επενδύσεων και  με μη ανανέωση συμβάσεων σε χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Το ζήτημα είναι ότι χωρίς δημόσιες επενδύσεις και με βίαιη μείωση του αριθμού των Δημοσίων υπαλλήλων, που συνεπάγεται και τεράστια αύξηση της ανεργίας και αντίστοιχη μείωση κρατικών και ασφαλιστικών εσόδων και εισχώρηση σε εντονότερο βαθμό στο φαύλο κύκλο της ύφεσης , η χώρα από τον Σεπτέμβρη θα είναι σε ….. εκρηκτική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου