Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Αδυνατεί να πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών

Αδυνατεί να πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών 
Παρά την μείωση του ελλείμματος κατά 38,7% (όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση) , τα έσοδα υπολείπονται περίπου κατά 617 εκατ. ευρώ του ετήσιου στόχου.
Μάλιστα εάν συνυπολογιστούν και η μη επιστροφές ΦΠΑ στις επιχειρήσεις , η απόκλιση υπερβαίνει το 1 δις. ευρώ.
Στο υπουργείο πλέον αρχίζουν να παραδέχονται ότι οι στόχοι στον τομέα των εσόδων δεν θα επιτευχθούν .Το γεγονός αυτό είναι φανερό ότι αφήνει στον «αέρα» τη τρίτη δόση του δανείου.
Η αγορά και τα νοικοκυριά έχουν «στεγνώσει» και η ύφεση έχει βαλτώσει τα έσοδα του κράτους. Όλο και πιο έντονα γίνεται αντιληπτό ότι το μίγμα οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση του ελληνικού κράτους.
Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδηλωθεί αδιέξοδο στις πληρωμές  συντάξεων. Είναι χαρακτηριστικά διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν στο ελληνικό δημόσιο και φανερώνουν τις σπασμωδικές κινήσεις του υπουργείου Οικονομικών  για ….περιστολή δήθεν δαπανών , όταν στην ουσία είναι ξεκάθαρη η χρεοκοπία του,  λόγω της λανθασμένης πολιτικής του.
Για παράδειγμα , το υπουργείο Οικονομικών δεν καταβάλει στους υπαλλήλους του, ποσά για διάφορες συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες. Θα τα πληρώνουν οι ίδιοι και θα τους τα επιστρέφει ….κάποια στιγμή (?) .
Η πρακτική αυτή όπως είναι φανερό δεν έχει κανένα νόημα , δεδομένου ότι πολύ απλά οι υπάλληλοι …. δεν πηγαίνουν στις Βρυξέλλες όταν είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους. Τόσο απλά!
Εξ`ου και ο όρος « Τα φαντάσματα των Βρυξελλών» που έγραφα χθες και περιελάμβανε εκτός των πολιτικών και τους συνεργάτες τους που έχουν σοβαρότατο πρόβλημα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπαλλήλους αρμοδίων υπουργείων που δεν πηγαίνουν να παραλάβουν ή να ελέγξουν  κατασκευαστικά έργα . Και σ` αυτούς δεν καταβάλει το Δημόσιο πλέον τα διάφορα έξοδα κίνησης και διαμονής , με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι οφειλές του  προς τις κατασκευαστικές εταιρίες  ( όχι για όλους , αφού κάποιος κατασκευαστής   έχει… «μπάρμπα στην Κορώνη» που νταβατζώνει).
Με όλα αυτά , το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σκέφτεται να προχωρήσει σε μια   ακόμα περιστολή δαπανών μέσα στο καλοκαίρι ( όπως ψευδεπίγραφα την ονομάζει , αφού  οι πραγματικές δαπάνες ζουν και βασιλεύουν και το χρήμα  σωρηδόν φυγαδεύουν  από την χώρα) με : Περαιτέρω μείωση των δημοσίων επενδύσεων και  με μη ανανέωση συμβάσεων σε χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Το ζήτημα είναι ότι χωρίς δημόσιες επενδύσεις και με βίαιη μείωση του αριθμού των Δημοσίων υπαλλήλων, που συνεπάγεται και τεράστια αύξηση της ανεργίας και αντίστοιχη μείωση κρατικών και ασφαλιστικών εσόδων και εισχώρηση σε εντονότερο βαθμό στο φαύλο κύκλο της ύφεσης , η χώρα από τον Σεπτέμβρη θα είναι σε ….. εκρηκτική κατάσταση.

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

http://cretanpatriot.wordpress.com/Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκύψουμε στους φασίστες και διαπλεκόμενους διαχειριστές της πολυεθνικής GOOGLE, τους χαρίζουμε και τον χώρο και την άθλια φιλοξενία τους. Δεν θα τους δώσουμε όμως το δικαίωμα να χαρούν που σύντομα θα μας απενεργοποιούσαν, γιατί τους προλάβαμε και τους χαιρετίσαμε εμείς πρώτοι...... 
Mετακομίζουμε  μόνιμα στην WORDPRESS, εκεί που δεν ξέρουν από διαπλοκές, ίντριγκες και λαμόγια.
 Γειά σας πολυεθνικά + δολοφονικά  καθάρματα της Google ....
====================================

Οι φίλοι  μας αναγνώστες ΑΛΛΑ  και οι συνάδελφοι BLOGGERS  θα μπορούν από σήμερα να μας βρίσκουν, εδώ:


Το e-mail  του ιστολογίου παραμένει το ίδιο:
==========================================================================================================

 ΟΙ    ΠΑΛΙΕΣ   ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΔΥΟ  ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΑΣ :


"BLOG  ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ"
   
       http://cretanpatriot.blogspot.com/

και

      BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ
                    "Η ΚΡΗΤΗ"

      http://cretanpatriot1.blogspot.com/

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Η Δραχμή προ των πυλών ! Εννοήται ότι σου το χρωστάμε George!!! Greece ows you!!!

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

ΛΟΥΚΑΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Ο ΙΑΤΡΟΣ , Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ!

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΑΝΗ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ,
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
ΛΟΥΚΑΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ!
__________Δοξάζω τον φιλάνθρωπο Θεό, διότι μια μικρή ομάδα πέντε προσώπων μας αξίωσε να μεταβούμε ως προσκυνητές στην Συμφερούπολη, πόλη της Κριμαίας στην Ουκρανία, για να προσκυνήσουμε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, ιατρού οφθαλμιάτρου, Ερευνητού και Καθηγητού του Πανεπιστημίου της Τασκένδης, του Οποίου η ιερά μνήμη τελείται μεγαλοπρεπώς την 11ην Ιουνίου κάθε χρόνο στη πόλη αυτή. Είμεθα ευγνώμονες πρός τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο, Ηγούμενο της Μονής Σαγματά της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, του οποίου οι ρίζες είναι από το Μάνεσι Καλαβρύτων, διότι με τις ομιλίες του και με το συγγραφικό του έργο έκανε γνωστό στην Ελληνική Κοινωνία τον νεοφανή αυτό Άγιο. Ο Άγιος Λουκάς εκοιμήθη εν Κυρίω κατά το έτος 1961. Λίγα χρόνια αργότερα, στις 17 Μαρτίου 1996, έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του, τα οποία εξέπεμπαν μια άρρητη ευωδία! Τέθηκαν τότε σε λαϊκό προσκύνημα πολλοί δε ασθενείς εθεραπεύθησαν θαυματουργικά! Τον Νοέμβριο του 1995 η Ρωσική Εκκλησία κατέταξε τον Λουκά στη χορεία των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
_________΄Ημασταν εκεί οι Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου κ. Ευσέβιος, Κοζάνης κ. Παύλος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Καλίνικος Πουλής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας, ο Στρατηγός ε.α. κ. Κωνστ. Αργυρός και ο υποσημειούμενος.
__________Φθάνοντας στη Συμφερούπολη, συναντηθήκαμε με δύο πολυάριθμες Ομάδες Προσκυνητών, οι οποίοι είχαν φθάσει την προηγούμενη ημέρα με ειδική πτήση από την Αθήνα υπό την αιγίδα των παραγόντων του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», ιδιαιτέρως δε υπό την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Πανοσιολ. Αρχιμ, π. Νεκταρίου Αντωνοπούλου και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Γεωργακοπούλου. Στην Συμφερούπολη συναντήσαμε επίσης τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και πολλούς εισέτι Κληρικούς από την Ελλάδα. Μεταξύ των προσκυνητών είχαν φθάσει στη Συμφερούπολη και ένας σεβαστός αριθμός ιατρών εξ Ελλάδος, οι οποίοι τιμούν ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο και Ιατρό Λουκά! Με αγάπη μας δέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης, ο Σεβ. Συμφερουπόλεως κ. Λάζαρος, και με προθυμία μετέφραζε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος.
__________Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο ήταν η άρρητη ευωδία, η οποία ανεδύετο εντόνως από το ιερό Λείψανο του Αγίου. Αξιοθαύμαστα επίσης ήταν όχι μόνο το πλήθος, αλλά και η υπομονή των προσκυνητών! Τέσσερες και μισή (4.30) ώρες κράτησε η θεία λειτουργία κατά την ημέρα της εορτής! Και ήμασταν όλοι όρθιοι όλες αυτές τις ώρες! Όρθιοι και στιβαγμένοι –κατά το «πατείς με πατώ σε»- όλοι μας κληρικοί και λαϊκοί ήμασταν εκεί επί τέσσερες και πλέον ώρες, λουσμένοι στον ιδρώτα μας, λόγω και της υψηλής θερμοκρασίας της ημέρας εκείνης.
ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ:
__________Ο Άγιος Λουκάς εβίωσε στο πετσί του όλην την σκληρότητα του αθεϊστικού καθεστώτος, που είχε επιβληθή από την Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων. Συνελήφθη τέσσερες φορές και άλλες τόσες φορές τον έστειλαν εξόριστο στη Σιβηρία! Το κομμουνιστικό και αθεϊστικό καθεστώς είχε εξαντλήσει επάνω στον ιατρό και κληρικό Λουκά όλη την σκληρότητάτου!
________Στη Ρωσία και σε όλοκληρο το φάσμα της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως το κύμα της αθεΐας πέρασε πιά! Τώρα οι άνθρωποι μπορούν να λατρεύουν τον Σωτήρα Χριστό ελεύθερα. Οι επιθέσεις των Αθέων σταμάτησαν! Η Αθεΐα νικήθηκε κατά κράτος! Οι άθεοι έχασαν όχι απλώς την μάχη, έχασαν τον πόλεμο! Νικήθηκαν κατά κράτος από τους άοπλους πιστούς! Χαρακτηρικά είναι τα γεγονότα στη Ρουμανία: ο Τύραννος Τσαουσέσκου έπεσε όχι βέβαια από τα πυρά των αντεπαναστατών, αλλά από τά κεράκια των πιστών χριστιανών! Τα χιλιάδες εκείνα κεράκια, που άναβαν οι χριστιανοί στις πλατείες του Βουκουρεστίου!
_________Στη Χώρα μας, αντιθέτως, τώρα μόλις αρχίζει η μάχη κατά της χριστιανικής μας πίστεως, κατά της Εκκλησίας, κατά της Θρησκείας γενικώτερα! Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς κάποια λαϊκή εξέγερση, όπως τότε στη Ρωσία με τους Μπολσεβίκους. Στη Χώρα μας η μάχη κατά της πίστεως γίνεται με κοινοβουλευτικό μανδύα. Τα πολιτικά κόμματα αρχίζουν μεθοδικά και πολύ ύπουλα το «ξήλωμα» της θρησκείας. Τους ενοχλούν τα ιερά Σύμβολα. Τους ενοχλεί ο Σταυρός στο στήθος μιάς γυναικός-Δικαστού, όπως είδαμε τελευταία κατά τη διάρκεια μιάς δίκης στη Βόρειο Ελλάδα. Τους ενοχλεί η Εικόνα του Χριστού στις σχολικές Αίθουσες! Τους ενοχλεί η πρωϊνή προσευχή στα Σχολεία. Ένας δάσκαλος στο σχολείο του αντικατέστησε την καθιερωμένη πρωϊνή προσευχή «άγιος ο Θεός... Πάτερ ημών» με ένα ποίημα του Ρίτσου! Κανείς δεν τον επιτίμησε! Η Υπουργός Παιδείας (προσοχή: όχι εθνικής Παιδείας) κα Διαμαντοπούλου μένει κουφή και τυφλή στο γεγονός αυτό. Εκ παραλλήλου η κα Δραγώνα δουλεύει καλά (!) στο Υπουργείο Παιδείας: ξηλώνει ανενόχλητη την ηρωϊκή Δασκάλα Χαρά Νικοπούλου από το Δημοτικό σχολείο της Θράκης (Μεγάλο Δέρειο) μόνο και μόνο επειδή ασκούσε το έργο της κατά τις επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος! Οι Μοντέρνοι της Αθεΐας εραστές ζητούν την αποκαθήλωση των εικόνων από τις Αίθουσες των Δικαστηρίων! Οι Άρχοντές μας έγιναν αυτοί πρώτοι θρησκευτικά αδιάφοροι και τώρα προσπαθούν να οδηγήσουν και το Λαό μας στην θρησκευτική αδιαφορία! Έτσι λοιπόν ο Ελληνικός Λαός με σταθερά βήματα απομακρύνεται από το δρόμο του Θεού! Επομένως τα δύσκολα έρχονται! Οι ευσεβείς άνθρωποι θα δοκιμάσουν περιφρόνηση, κακουχίες και διωγμούς! Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό! Προεχόντως είναι ζήτημα ηθικό! Πολλοί από τούς νεώτερους Έλληνες, κυρίως όσοι κατέλαβαν αξιώματα στη Διοίκηση, πρώτα παρεβίασαν το Νόμο του Ευαγγελίου, ό Νόμο της συνειδήσεώς των, και τότε αυτομάτως έγιναν κλέφτες και λωποδύτες! Έφαγαν τον ιδρώτα του Λαού! Πούλησαν τη συνείδησή τους στο Διάβολο και έπειτα δέχθηκαν τις μίζες! Τότε το μαύρο χρήμα μπήκε στη ζωή μας!
__________Μια αθηναϊκή εφημερίδα σήμερα στην πρώτη σελίδα της γράφει: «Γιατί Άκη, γιατί;» Και συνεχίζει: «Απογοήτευσε, πρόδωσε έναν ολόκληρο λαό, που πίστεψε σε καλύτερες ημέρες και σήμερα ντρέπεται να πεί ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να μπεί στο καφενείο….» (Το ΠΑΡΟΝ, 13.06.2010). Αλλά ο συντάκτης του άρθρου δεν εγγίζει το πρόβλημα στην ουσία του. Ο συγκεκριμένος πολιτικός, και για την εποχή του μεγαλώνυμος, ή αν θέλετε πρωτοκλασάτο στέλεχος της παρατάξεώς του, άρχισε τα παραστρατήματά του από την παραβίαση τοιυ ηθικού Νόμου και έπειτα έγινε μιζαδόρος! Δηλ. άρχισε να βλέπει με πονηρό μάτι μια νεαρή ύπαρξη, την προσωπική του Γραμματέα, όπως τότε ακούσθηκε, στη συνέχεια υπέκυψε στα θέλγητρά της, δημιούργησε εξωσυζυγικές σχέσεις, καταπάτησε δηλ. τη συζυγική του πίστη, απάτησε τη γυναίκα του, διέπραξε δηλ. το αδίκημα της μοιχείας, και αφού άφησε τη γυναίκα του και τα παιδιά του, «ξελογιάστηκε» όπως λέμε, διέλυσε την οικογένειά του και οδηγήθηκε στον αυτοεξευτελισμό! 'Επαυσε να είναι κύριος του εαυτού του, έγινε υποχείριο μιάς γυναίκας και δούλος στο πάθος του, δηλ. στην αμαρτία! Με όλα αυτά ασέβησε προς το Θεό, καταπάτησε τον ευαγγελικό Νόμο και επρόδωσε την χριστιανική του ιδιότητα! Από εκεί και πέρα όλα είναι εύκολα. Όταν χάσουμε τη ευλάβειά μας προς τον Θεό, τότε καθιστάμεθα έρμαια του Διαβόλου! Η δαιμονική συμπεριφρορά οδηγεί όχι μόνο στην κοινωνική απαξίωση και ανυποληψία, αλλά και στην προδοσία των Αρχών μας. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αφού πρόδωσε την τιμή του και ενέκρωσε την συνείδησή του, έφθασε και στην προδοσία! Στο τέλος-τέλος επρόδωσε και το κόμμα του! Από λαϊκιστής, από αγωνιστής για μια κοινωνική δικαιοσύνη, από αντι-κομφορμιστής και κοινωνικός επαναστάτης, από «παιδί του Λαού», μεταμορφώθηκε ξαφνικά και έγινε ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΗΣ! Για να το απολαύσει λοιπόν ετέλεσε το γάμο του στο Παρίσι. Καί όχι μόνο, αλλά και έδωσε τη γαμήλια Δεξίωση στο πιο ακριβό ξενοδοχείο της πόλεως, το αριστοκρατικό ξενοδοχείο των Παρισίων το «Four Seasons Hotel»!!!!! Ο άνθρωπος βγήκε από τα όρια της λογικής, εκτροχιάσθηκε! Τώρα πιά εισπράττει τά επίχειρα της αποστασίας του από τον ηθικό Νόμο. Ας μη ξεχνάμε, ότι για τον χριστιανό το νόμιμο δεν είναι κατ ανάγκην και ηθικό! Αυτό είναι εφεύρημα ενός άλλου πολιτικού προσώπου, από τον χώρο της Ν.Δ., για να δικαιολογήσει τις δικές του πομπές, αλλά και πολλών άλλων πολιτικών, για να καταδεικνύεται περίτρανα ότι το μέλι της Εξουσίας είναι όχι μόνον ιδιαίτερα ελκυστικό αλλά καί πολύ αποδοτικό! Μπαίνεις φτωχός, παιδί του Λαού, και βγαίνεις αριστοκράτης! Φεύγεις από τίς λαϊκές συνοικίες, π.χ. τα Λιόσα, το Περιστέρι κλπ και γίνεσαι κάτοικος της οδού Διονυσίου του Αρεοπαγίτου! Αμέ! Η πολιτική σήμερα είναι κερδοφόρο επάγγελμα!
___________ Το δρόμο της αποστασίας από τον ηθικό Νόμο, δηλ. από το Νόμου του Σωτήρος Χριστού, εβάδισαν όχι μόνο ο Άκις και ο οποιοσδήποτε άλλος ….άκης, αλλά και πολλοί Έλληνες στα νεώτερα ετούτα χρόνια! Η μοιχεία και η πορνεία γνωρίζουν τώρα πια μεγάλη άνθηση στη Χώρα μας! Θα παραμένει αλησμόνητο εκείνο το νεύμα και το «έλα» στη σκάλα του αεροπλάνου, διά του οποίου ένας Πρωθυπουργός κάλεσε την «παλλακίδα» του, την μετρέσα του, να εξέλθει του αεροπλάνου και να εμφανισθή ενώπιον του Ελληνικού Λαού! Τότε καταλύθηκε κάθε ηθική αρχή! Τότε γκρεμίσθηκε η χριστιανική Ηθική! Τότε έγινε η ριζική ανατροπή στο "κοινωνικό γίγνεσθαι"! Τότε άρχισε η "αλλαγή" στις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας! Τότε οι παράνομες συζυγικές σχέσεις και κάθε άλλη μορφή παρανομίας άρχισαν να καλύπτωνται με το μανδύα των προσωπικών δεδομένων. Τότε η ηθική και η ανηθικότης μπήκαν στο ίδιο καλάθι! Έκτοτε φυσικό θεωρείται το ανήθικο! Η αγνότητα και η σεμνότητα θεωρούνται πιά αρρωστημένες καταστάσεις! Οι ομοφυλόφιλοι σήκωσαν κεφάλι! Ζήτησαν να έχουν το δικαίωμα τελέσεως γάμου! Σε λίγο όλοι αυτοί οι σεξουαλικά ανώμαλοι, οι ομοφυλοφυλόφιλοι, μάλιστα δε ο επηρμένος Πρόεδρός τους, θα ζητήσουν και βραβείο για την «ανώτερη» συμπεριφορά τους! Ας θυμηθούμε, ότι η Τζούλια, ένα λαμπερό αστέρι του κοσμικού κύκλου, μέσα σε λίγες ημέρες προσφάτως επούλησε κάποιες χιλιάδες αντίτυπα ενός DVD με άσεμνο περιεχόμενο. Είπαν, πως τρία εκατομμύρια ευρώ ήταν ο τζίρος! Σημασία πιά δεν έχει το ποιός ή τι πουλάει, αλλά το ποιοί και πόσοι το αγοράζουν!
_________Ας το επαναλάβω: Το δρόμο της αποστασίας από τον ηθικό Νόμο, δηλ. από το Νόμο του Σωτήρος Χριστού, εβάδισαν όχι μόνο ο Άκις και ο οποιοσδήποτε άλλος ….άκης, αλλά και πολλοί Έλληνες στα νεώτερα ετούτα χρόνια! Εμείς δε, οι της Εκκλησίας ταγοί, όχι μόνο δεν τους ελέγξαμε για την αποστασία τους από το δρόμο της ηθικής ζωής, όπως είχαμε χρέος, αλλά τους λατρέψαμε, τους ψηφίσαμε, τους ζητωκραυγάσαμε, τους δοξάσαμε, τους προσκυνήσαμε, τους υπηρετήσαμε και τους θεοποιήσαμε! Πώς να ξεχάσω ένα μακαρίτη τώρα Μητροπολίτη μιάς αιγαιοπελαγίτικης Μητροπόλεως, ο οποίος την εποχή εκείνη φορούσε επιδεικτικά πράσινα άμφια και ο οποίος με καύχηση έλεγε δυνατά: «εγώ είμαι Πασοκατζής Δεσπότης!», ξεχνώντας ότι ο Μητροπολίτης από το ποιμαντικό αξίωμα, που κατέχει, δεν μπορεί να είναι ούτε Νεοδημοκράτης, ούτε Πασοκ-ατζής, ούτε ΚΚΕ-τζής, ούτε Συριζα-τζής, ούτε Λαο-κτζής, ούτε άλλο τι παρά μόνον δούλος του Ιησού Χριστού και υπηρέτης όλων των άνθρώπων όλων των πολιτικών παρατάξεων και σχηματισμών, κατ εφαρμογήν του λόγου του Κυρίου μας, ότι «η Βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου»!
_________Όλα αυτά τα θυμήθηκα, αγαπητοί μου φίλοι, καθώς προσκυνούσα το ιερό Λείψανο του Αγίου Αρχιεπισκόπου της Κριμαίας Λουκά, Πανεπιστημιακού Καθηγητού της Ιατρικής, Πρωτοπόρου στις μεταμοσχεύσεις, Ερευνητού καί φημισμένου για την εποχή του οφθαλμιάτρου! Σας μεταφέρω τις σκέψεις μου για περισσότερο στοχασμό. Απομακρυνθήκαμε από το δρόμο του Θεού και τώρα θα δοκιμασθούμε! Ο δρόμος της σωτηρίας είναι ένας και μοναδικός. Η μετάνοια, η επιστροφή στο δρόμο του Θεού και η υποταγή μας στο πανάγιο θέλημά Του! Η μετάνοια είναι και παραμένει η μοναδική οδός της σωτηρίας μας και της εξόδου μας από το σημερινό αδιέξοδο! Κανένα ΔΝΤ δεν μπορεί να μας σώσει, αν εμείς δεν αλλάξουμε συμπεριφορά! Μόνον όταν ξαναγίνουμε τίμιοι στις σχέσεις μας με το Θεό, με τον συνάνθρωπό μας και με τον εαυτό μας, μόνον τότε θα διορθωθή καί το οικονομικό ζήτημα. Ας λέμε λοιπόν συνεχώς μέσα από την καρδιά μας τα λόγια του Τριωδίου:«Ημάρτομεν, ηνομήσαμεν, ηδικήσαμεν ενώπιόν Σου, ουδέ συνετηρήσαμεν, ουδέ εποιήσαμεν καθώς ενετείλω ημίν, αλλά μη παραδώης ημάς εις τέλος ο των Πατέρων Θεός».
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Κυριακή 13 Ιουνίου 2010
**********ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
(Μεταφορά από την ιιιστοσελίδα «http://www.agiosloukas.org»)
Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ο Ιατρός, κατά κόσμον Βαλεντιν του Φέλιξ Βόϊνο-Γιασενέτσκι, γεννήθηκε στις 14/27 Απριλίου 1877 στο Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας.

Ο Βίος και οι Ομιλίες του Αγίου Λουκά απευθύνονται σε θνητά όντα που αναζητούν την χαμένη, αθάνατη θεική τους ταυτότητα.
Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ( Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι ) , έζησε στήν χειρότερη περίοδο της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας, μέσα σε ένα καθεστώς εχθρικό προς κάθε θρησκεία αλλά και ελευθερία. Έζησε και πάλεψε σαν Ιατρός και απλός πολίτης σε 2 παγκόσμιους πολέμους και δεκάδες κινήματα η επαναστάσεις.
Τα βάσανα, οι φυλακές της Υπέρ Σιβηρίας και το πολικό κρύο θα έπρεπε να τον είχαν σκοτώσει δεκάδες φορές. Και μόνο το γεγονός της επιβίωσης του σε τόσο ακραίες συνθήκες επί μήνες, θα πρέπει να αποδοθεί σε σωρεία θαυματουργικών παρεμβάσεων.
Η εξουσία με τις δολοπλοκίες της, θα έπρεπε με την σειρά της να τον είχε εκτελέσει, και τελικά ο β' παγκόσμιος πόλεμος και ο Στάλιν θα περίμενε κανείς ότι θα έσβηναν ότι πιθανόν είχε απομείνει από αυτόν τον άνθρωπο.
Ο Αγιος Λουκάς αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, απόλυτα καταγεγραμμένο. Ελάχιστες φορές στην Νεώτερη Χριστιανική Ιστορία, θείες δυνάμεις κάνουν τόσο εμφανή την παρουσία τους σε ανθρώπινο ον και παραμένουν μαζί του προστατεύοντας το μέχρι τον φυσικό θάνατο. Στην περίπτωση του Αγίου Λουκά η επιβίωση του και μόνο αποτελεί κορυφαία απόδειξη της άμεσης σχέσης του με το Θείο.
Η Θειική παρουσία συνεχώς παρεμβαίνει και ενεργεί στην ζωή του Αρχιεπισκόπου. Το συνεχώς... αφορά πενήντα και πλέον χρόνια ! Μισό αιώνα ο Αγγελος του Θεού περιβάλλει με αόρατο πέπλο προστασίας εναν Ιατρό που χωρίς καν να το γνωρίζει έμελλε να σώσει χιλιάδες ζωές και να Αγιάσει σε εποχές σκότους.
Για δεκαετίες ολόκληρες το θείο τον φωτίζει και τον ενδυναμώνει ψυχικά και πνευματικά .Του χαρίζει πνευματικές δυνάμεις και ιατρικές ικανότητες πολύ πέρα από τα όρια του φυσιολογικού και ταυτόχρονα τον προστατεύει απ τις καθημερινές προκλήσεις του χειρότερου καθεστώτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος.
Ο Κύριος στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά ευλόγησε και ανύψωσε την επιστήμη και την έρευνα των ανθρώπων, αρκεί αυτή να μένει πάντα συνδεδεμένη με την Πίστη και την Γνώση.
Στα χρόνια του το κόμμα εκτελούσε χωρίς δίκη όποιον τολμούσε να κάνει ακόμα και το σημείο του Σταυρού. Χιλιάδες μοναχοί εκτελέστηκαν χωρίς δίκη. Χιλιάδες άνθρωποι θανατώθηκαν χωρίς λόγο, απλά διότι ο γείτονας ( μέλος του κόμματος ) τους κατέδιδε στην Επιτροπή Εκτέλεσης.
Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι, ,μετέπειτα επίσκοπος Λουκάς , αντιμετώπισε με τρόπο μοναδικό δεκάδες κορυφαία κομματικά στελέχη του καθεστώτος και τις ποικίλες πιέσεις τους. Διώχθηκε , συκοφαντήθηκε , φυλακίστηκε και εξορίστηκε .
Σε εποχές απόλυτης θρησκευτικής απαγόρευσης δεν κατέβασε ποτέ την εικόνα Της Παναγίας από το Χειρουργικό θάλαμο . Οταν τον ανάγκασαν να το κάνει, απλά σταμάτησε να χειρουργούσε . Χειρούργησε μόνο όταν ανέβηκε στον τοίχο η εικόνα Της πάλι.
Ο Στάλιν που τόλμησε και έστειλε στην Σιβηρία για να πεθάνουν ,τους ήρωες στρατιώτες του που μόλις είχαν νικήσει τις δυνάμεις του Αξονα, ο ίδιος Στάλιν αποδέχθηκε το ράπισμα πίστης και αξιοπρέπειας του επισκόπου Λουκά ο οποίος απείχε από την απονομή ( αντίδραση αδιανόητη εκείνη την εποχή ) χαρίζοντας το χρηματικό ποσόν από το βραβείο Στάλιν στους πτωχούς.
Για 55 ολόκληρα χρόνια προκαλούσε με την ζωή, την πίστη και τα λόγια του, τις δυνάμεις του κακού και τις νικούσε καθημερινά, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της Θείας προστασίας.
Ο Αγιος Λουκάς αποδεικνύει περίτρανα πως όποιον ο Θεός αποφάσισε να διατηρήσει, ούτε δεινά πόλεμων, ούτε εξορίες σε πολικές θερμοκρασίες αλλά ούτε καν οι φυλακές της Υπέρ-Σιβηρίας μπορούν να λυγίσουν.
Στις 11 Ιουνίου εορτάζεται η μνήμη του αρχιεπισκόπου Κριμαίας Λουκά. Μετά την κοίμηση του, πλήθος θαυμάτων και θαυμαστών θεραπειών καταγράφονται σε όλον τον κόσμο.
Πιστοί που επικαλούνται το όνομα Του και προσεύχονται σε Αυτόν, βρίσκουν θεραπεία. Η Εκκλησία Τον ανακηρύσσει Αγιο, αφού ήδη εν ζωή είχε αναγνωριστεί ως Τέτοιος από τον πιστό λαό.
Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι και μετέπειτα Αγιος Λουκάς, για 50 ολόκληρα χρόνια χάρισε ελπίδα και πνευματική δύναμη σε ένα ταλαιπωρημένο λαό που στερήθηκε την ελευθερία του, την ιστορία του και την θρησκεία του. Τώρα σαν Αγιος ολόκληρης της Ορθοδοξίας χαρίζει ελπίδα και δύναμη, σε οποιονδήποτε διαβάσει την ζωή Του και τις ομιλίες Του.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ
«Ιατρόν και ποιμένα, Λουκάν τιμήσωμεν, Συμφερουπόλεως ποίμνης, Αρχιερέα λαμπρόν, τον βαστάσαντα Χριστού τα θεία στίγματα, τας εξορίας, τα δεινά, εγκλεισμούς εν φυλακαίς, τας θλίψεις και τα ονείδη, τον επ’ εσχάτων φανέντα εν τη Ρωσία νέον Άγιον». 

liondani.blogspot.com
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΑ

ΑΣ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ AΝΘΡΩΠΙΝΑ,
ΤΑ ΓΗΪΝΑ, ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΔΙΚΑ!
________Το κείμενο που ακολουθεί είναι για δυνατά στομάχια! 'Οσοι δεν έχουν δυνατή πίστη, παρακαλώ να μη το διαβάσουν. Ομιλεί για τη ζωή και το θάνατο ή ακριβέστερα για το μυστ'ηριο της ζωής και για το μυστήριο του θανάτου. Όσα διαλαμβάνει αυτή η διήγηση ΔΕΝ εξηγούνται με τη λογική! Αλλά η πίστη μας είναι επέκεινα της λογικής! Είναι δηλ. π(ιό πέρα και πιό πάνω από τα όρια της λογικής! Διά της πίστεως προσεγγίζω ό,τι δεν δύναμαι να κατανοήσω! Η πίστις είναι "πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων" κατά τον ορισμό που μας δίδει ο Απόστολος Παύλος (Εβρ. 11,1) Δηλ. "πίστις σημαίνει σιγουριά γι' αυτά που ελπίζουμε και βεβαιότητα γι' αυτά που δεν βλέπουμε" (μετάφραση από τη Βιβλική Εταιρεία).
_______Επομένως, αγαπητέ αναγνώστα, λύσε τα κορδόνια της λογικής, βγάλε τα υποδήματα της γνώσεως, νέκρωσε προσωρινά το μυαλό σου και γυμνός από λογικές προσεγγίσεις, κάμε το σημείο του Σταυρού και προχώρησε στην ανάγνωση του παρακάτω κειμένου. Είναι επιλογή του Συνεργάτου μας Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βενιανάκη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010
Επιστροφή απο την άλλη ζωή - Μαρτυρία
Ήμουν άθεη και έβριζα πολύ και φοβερά το Θεό. Ζούσα μέσα στη ντροπή και την πορνεία και ήμουν νεκρή στη γη. Όμως ο ελεήμων Θεός δεν άφησε να χαθώ, αλλά με οδήγησε στη μετάνοια. Στα1961 αρρώστησα από καρκίνο και ήμουν άρρωστη τρία χρόνια. Δεν έμενα ξαπλωμένη, παρά εργαζόμουνα και έκανα θεραπεία σε γιατρούς, ελπίζοντας να βρω θεραπεία. Τους τελευταίους έξη μήνες είχα τελείως αδυνατίσει, τόσο που ούτε νερό δεν μπορούσα να πιω. Μόλις το έπινα, αμέσως το έκανα εμετό. Τότε με πήγαν στο νοσοκομείο και επειδή ήμουν πολύ ενεργητική κάλεσαν ένα καθηγητή από τη Μόσχα και αποφάσισαν να με χειρουργήσουν.
Μόλις μου άνοιξαν την κοιλιά, αμέσως πέθανα. Η ψυχή μου βγήκε από το σώμα και στέκονταν ανάμεσα σε δύο γιατρούς και εγώ με μεγάλο φόβο και τρόμο κοίταζα την αρρώστια μου. Ολόκληρο το στομάχι μου και τα έντερα μου ήταν προσβεβλημένα από καρκίνο.Στεκόμουνα και σκεπτόμουνα γιατί είμαστε δύο; Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει ψυχή.
Οι κομμουνιστές μας φούσκωναν και μας δίδασκαν ότι η ψυχή και ο Θεός δεν υπάρχουν, ότι αυτό είναι μόνο επινόηση των παπάδων για να ξεγελάσουν το λαό και να τον κρατούν σε φόβο για κάτι που δεν υπάρχει. Βλέπω τον εαυτό μου που στέκεται και τον βλέπω πάλι πάνω στο χειρουργείο. Μου έβγαλαν έξω όλα τα εντόσθια και αναζητούσαν τον δωδεκαδάκτυλο. Αλλά εκεί υπήρχε μόνον πύον, τα πάντα ήταν κατεστραμμένα και χαλασμένα, τίποτε δεν ήταν υγιές. Οι γιατροί τότε είπαν: «αυτή δεν έχει με τι να ζήσει».
Όλα τα έβλεπα με μεγάλο φόβο και τρόμο και πάλι σκεπτόμουνα: «Πώς και από πού είμαστε δύο;. Στέκομαι και ταυτόχρονα είμαι ξαπλωμένη; "Οι γιατροί τότε επέστρεψαν τα εντόσθιά μου όπως-όπως και είπαν ότι το σώμα μου πρέπει να δοθεί στους νέους ειδικευόμενους γιατρούς για διδασκαλία και το μετέφεραν στο νεκροστάσιο και εγώ πήγαινα κοντά τους και όλο και παραξενευόμουνα και σκεφτόμουνα πως και από πού είμαστε δύο. Εκεί με άφησαν ξαπλωμένη γυμνή, καλυμμένη ως το ύψος του στήθους με ένα σεντόνι.
Μετά απ αυτό βλέπω ότι ήλθε ο αδελφός μου και έφερε το μικρό μου γιο. Ήταν έξι χρονών και ονομάζονταν Αντρούσκα (Αντρέι). Ο γιός μου πλησίασε το σώμα μου και με φίλησε στο κεφάλι . Άρχισε να κλαίει και να λέει: «Μαμά, μαμά, γιατί πέθανες; Είμαι ακόμη μικρός, πως θα ζήσω χωρίς εσένα; Πατέρα δεν έχω και συ πέθανες! Εγώ τότε τον αγκάλιασα και τον φίλησα, αλλά αυτό δεν το αισθάνθηκε ούτε το είδε ούτε με πρόσεξε, αλλά κοίταγε το νεκρό μου σώμα. Έβλεπα επίσης πως έκλεγε ο αδελφός μου.
Μετά απ αυτό, εγώ με μιας βρέθηκα στο σπίτι μου. Ήλθε η πεθερά μου από τον πρώτο μου γάμο, η μητέρα μου και η αδελφή μου. Τον πρώτο μου σύζυγο τον εγκατέλειψα γιατί πίστευε στο Θεό. Τότε άρχισε η διανομή των πραγμάτων μου. Εγώ ζούσα πλούσια και με πολυτέλεια και όλα αυτά τα απόκτησα με αδικία και με πορνεία. Η αδελφή μου άρχισε να αφαιρεί τα πιο ωραία από τα πράγματά μου, ενώ η πεθερά ζητούσε να αφήσει και κάτι στο γιό μου. Η αδελφή μου δεν άφηνε τίποτε, αλλά επιπλέον άρχισε να εμπαίζει την πεθερά λέγοντας: «αυτό το παιδί δεν είναι από τον γιό σου και συ δεν του είσαι τίποτε». Μετά απ αυτό αυτές βγήκαν και έκλεισαν το σπίτι. Η αδελφή μου πήρε μαζί της και ένα μεγάλο μπόγο με πράγματα. Ενώ αυτές μάλωναν για τα πράγματά μου είδα γύρω μας να χορεύουν και να χαίρονται διάβολοι.
Ξαφνικά βρέθηκα στον αέρα και βλέπω σαν να πετώ με αεροπλάνο. Αισθάνομαι ότι κάποιος με συγκρατεί και ότι υψώνομαι όλο και πιο πολύ. Βρέθηκα πάνω από την πόλη ΜΠΑΡΝΑΟΥΛ. Μετά βλέπω ότι η πόλη χάθηκε . Έγινε σκοτάδι. Μετά απ αυτό άρχισε πάλι να έρχεται φως και στο τέλος φώτισε τελείως και το φως ήταν πάρα πολύ ισχυρό που δεν μπορούσα να το κοιτάξω. Με τοποθέτησαν σε μαύρη πλάκα ενάμιση μέτρου. Έβλεπα δένδρα με πολύ χοντρούς κορμούς και πανέμορφο ποικιλόχρωμο φύλλωμα. Ανάμεσα στα δένδρα υπήρχαν σπίτια και μάλιστα όλα καινούργια, αλλά δεν είδα ποιοι ζούσαν σ αυτά. Στην κοιλάδα αυτή είδα πλούσιο πράσινο χορτάρι και σκέφτηκα: που βρίσκομαι εγώ τώρα; Αν βρίσκομαι στη γη τότε γιατί δεν υπάρχουν εδώ επιχειρήσεις, εργοστάσια ούτε άλλα κτίρια, γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι ούτε συγκοινωνία; Τι μέρος είναι ετούτο εδώ χωρίς ανθρώπους και ποιος τέλος πάντων ζει εδώ;
Λίγο πιο πέρα είδα να περπατάει μια ωραία υψηλή γυναίκα με βασιλικά φορέματα κάτω από τα οποία φαίνονταν τα δάκτυλα των ποδιών. Περπατούσε τόσο ανάλαφρα που από τα πόδια δεν λύγιζε ούτε το χορτάρι. Κοντά της πήγαινε ένας νεαρός που είχε ύψος ως τους ώμους της. Είχε κρυμμένο το πρόσωπο του με τα χέρια του και για κάτι έκλεγε πολύ και πικρά και παρακαλούσε, αλλά για ποιο λόγο δεν μπορούσα να ακούσω. Σκέφτηκα ότι είναι ο γιος της και μέσα μου διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν τον λυπάται και δεν του εκπληρώνει το αίτημα. Αυτός έκλεγε και θρηνούσε και εκείνη δεν του εκπλήρωνε την αίτηση.
(Σημείωση: Από όλα φαίνεται ότι αυτός ο νεαρός ήταν άγγελος φύλακας αυτής της νεκρής γυναίκας. Φαίνεται επίσης πόσο ενδιαφέρονται οι άγιοι άγγελοι για μας και τις ψυχές μας, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε. Παραπέρα φαίνεται και αυτών το αίτημα είναι ανεκπλήρωτο, αν ο θάνατος μας βρει αμαρτωλούς και αμετανόητους).
Όταν αυτοί με πλησίασαν, ο νεαρός έπεσε μπροστά στα πόδια της και άρχισε να την παρακαλεί εντονότερα και να οδύρεται και να της ζητεί κάτι. Εκείνη κάτι του απάντησε, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι.
(Σημείωση: Είχα την ευκαιρία και από άλλες πηγές να γνωρίσω πως και πόσο πικρά κλαίει ο άγ. Άγγελος φύλακας όταν αυτός που του δόθηκε για φύλαξη δεν υπακούει στην αγία Εκκλησία και στην αγία πίστη, χάνοντας την ψυχή του για πάντα).
Όταν αυτοί με πλησίασαν ήθελα να τη ρωτήσω: «που βρίσκομαι;» Τη στιγμή εκείνη η γυναίκα αυτή σταύρωσε τα χέρια στο στήθος, ύψωσε τα μάτια προς τον ουρανό και είπε : «Κύριε, που θα πάει αυτή έτσι;». Εγώ τότε έτρεμα και μόλις τώρα κατάλαβα ότι είχα πεθάνει, ότι η ψυχή μου βρίσκονταν στον ουρανό και το σώμα έμεινε στη γη. Τότε άρχισα να κλαίω και να οδύρομαι και ακούω φωνή που λέει: «επιστρέψτε την στη γη για τις αγαθοεργίες του πατέρα της». Άλλη φωνή απάντησε: «βαρέθηκα την αμαρτωλή και διεφθαρμένη ζωή της. Εγώ ήθελα να την εξαφανίσω από προσώπου γης χωρίς μετάνοια, αλλά με παρακάλεσε γι αυτήν ο πατέρας της. Δείξε της το μέρος για το οποίο άξιζε».
Αμέσως βρέθηκα στον Άδη. Τότε άρχισαν να έρπουν μέχρις εμένα φοβερά πυρακτωμένα φίδια με μακριές γλώσσες που ξερνούσαν φωτιά και άλλες αποκρουστικές βρωμιές. Η βρώμα ήταν αβάσταχτη. Αυτά τα φίδια τυλίχθηκαν γύρω μου και ταυτόχρονα από κάπου παρουσιάστηκαν σκουλήκια χοντρά ίσαμε το δάκτυλο με ουρές που κατέληγαν σε βελόνες και άγκιστρα. Αυτά έμπαιναν σε όλα τα ανοικτά μου μέρη, στα αυτιά, στα μάτια, στη μύτη, κ.λ.π. και έτσι με βασάνιζαν και εγώ κραύγαζα όχι με την φωνή μου. Αλλά εκεί δεν υπήρχε από πουθενά ούτε βοήθεια ούτε έλεος από κανένα. Εκεί είδα πως παρουσιάστηκε η γυναίκα που πέθανε από άμβλωση και άρχισε να παρακαλεί τον Κύριο για έλεος. ΑΥΤΟΣ της απάντησε: «εσύ στην γη δεν με αναγνώριζες, σκότωνες τα παιδιά στην κοιλιά σου και επί πλέον έλεγες στους ανθρώπους: δεν πρέπει να γεννάτε παιδιά, τα παιδιά είναι περιττά». Σε μένα δεν υπάρχουν, δεν υπάρχουν περιττά. Σε μένα υπάρχουν τα πάντα και για όλους αρκετά.
Σε μένα ο Κύριος είπε: «Εγώ σου έδωσα την αρρώστια για να μετανοήσεις, αλλά εσύ με έβριζες ως το τέλος της ζωής και δεν Με αναγνώριζες και για τον λόγο αυτό και εγώ δεν σε αναγνωρίζω! Πως στη γη έζησες χωρίς τον Κύριο Θεό, έτσι και εδώ θα ζήσεις!».
Ξαφνικά όλα μεταστράφηκαν και εγώ κάπου πέταξα. Η βρώμα χάθηκε, χάθηκε και ο δυνατός οδυρμός και εγώ ξαφνικά είδα την εκκλησία μου που ενέπαιζα. Άνοιξε η πύλη και από αυτή βγήκε ιερέας ντυμένος στα άσπρα. Αυτός στέκονταν με σκυμμένο το κεφάλι και κάποια φωνή με ρωτάει: «ποιος είναι αυτός;». Εγώ απάντησα: «ο ιερέας μας». «Εσύ έλεγες ότι είναι χαραμοφάης, αυτός δεν είναι χαραμοφάης, αλλά πραγματικός ποιμένας, δεν είναι μισθοφόρος. Γνώριζε πως αν και είναι κατά το βαθμό μικρός, συνηθισμένος ιερέας, υπηρετεί Εμένα, μάθε ακόμη και τούτο: αν δεν σου διαβάσει αυτός την ευχή της εξομολόγησης, εγώ δεν θα σε συγχωρήσω»! Τότε άρχισα να παρακαλώ: «Κύριε, γύρισέ με στη γη, έχω ένα μικρό γιο». Ο Κύριος είπε: «ξέρω ότι έχεις μικρό γιο, είναι κρίμα γι αυτόν». «Κρίμα», απάντησα εγώ. Τότε Εκείνος αποκρίθηκε: «Εγώ σας λυπούμαι όλους και τρεις φορές σας λυπούμαι. Όλους σας περιμένω πότε θα ξυπνήσετε από το αμαρτωλό όνειρο, να μετανοήσετε και να έλθετε στον εαυτό σας;».
Εδώ τώρα εμφανίστηκε εκ νέου η Μητέρα του Θεού, που νωρίτερα την αποκαλούσα γυναίκα και πήρα το θάρρος να τη ρωτήσω: «Υπάρχει εδώ σε σας παράδεισος;». Αντί για απάντηση μετά απ αυτές τις λέξεις, ξαναβρέθηκα στην κόλαση στον Άδη. Τώρα ήταν χειρότερα από ότι την προηγούμενη φορά. Έτρεξαν ολόγυρά μου οι δαίμονες με καταλόγους και μου έδειχναν τα αμαρτήματά μου και φώναζαν: «εσύ μας υπηρέτησες όταν ήσουν στη γη»! Άρχισα να διαβάζω τα αμαρτήματά μου, όλα μου τα έργα μου που ήταν γραμμένα με μεγάλα γράμματα και ένοιωσα φοβερό φόβο. Από τα στόματά τους έβγαινε φωτιά. Οι δαίμονες με κτυπούσαν στο κεφάλι. Πάνω μου έπεφταν και κολλούσαν πυρακτωμένες σπίθες από φωτιά και με έκαιγαν. Γύρω μου ακούονταν φοβερός θρήνος και κοπετός πολλών ανθρώπων.
Όταν το πυρ δυνάμωνε έβλεπα τα πάντα γύρω μου. Οι ψυχές είχαν φοβερή όψη, ήταν σακατεμένες με τεντωμένους λαιμούς και πρησμένα μάτια. Μου έλεγαν ότι είσαι συντρόφισσα (φαίνεται ότι ήταν κομουνίστριες) και είσαι υποχρεωμένη να ζήσεις μαζί μας. Όπως εσύ έτσι και εμείς όταν είμαστε στη γη δεν αναγνωρίζαμε το Θεό, τον βρίζαμε και κάναμε κάθε κακό, την πορνεία, την υπερηφάνεια και άλλα και ποτέ δεν μετανοήσαμε. Όσοι αμάρτησαν, αλλά μετάνιωσαν, πήγαιναν στη εκκλησία, προσεύχονταν στο Θεό, ελεούσαν τους φτωχούς και βοηθούσαν όσους βρίσκονταν σε ανάγκη και κακοτυχία, αυτοί είναι εκεί πάνω. (Σημείωση: δηλαδή στο παράδεισο, τον οποίο αυτοί εδώ δεν ήθελαν ούτε να μνημονεύσουν).
Εγώ φοβήθηκα φοβερά από αυτά τα λόγια, μου φαίνονταν ότι ήδη βρισκόμουνα εδώ στον Άδη ολόκληρη ζωή και αυτοί μου λένε ότι θα ζήσω μαζί τους αιώνια.
Μετά από αυτό εμφανίστηκε εκ νέου η Μητέρα του Θεού και έγινε φως, οι δαίμονες τράπηκαν σε φυγή και οι ψυχές που βασανίζονται στην κόλαση άρχισαν να φωνάζουν και να την ικετεύουν για έλεος: «Ουράνια βασίλισσα, μη μας αφήνεις εδώ» φώναζαν. «Καιγόμαστε Μητέρα του Θεού και δεν υπάρχει ούτε σταγόνα νερό»! Εκείνη έκλαιγε και μέσα από το κλάμα έλεγε: «Όσο ζούσατε στη γη δε με αναγνωρίζατε και δε μετανοούσατε για τις αμαρτίες σας στον Γιο Μου και Θεό σας και Εγώ τώρα δεν μπορώ να σας βοηθήσω, δεν μπορώ να παραβώ την επιθυμία του Γιου μου και Εκείνος δεν μπορεί την επιθυμία του Πατέρα του! Βοηθώ μόνο αυτούς για τους οποίους παρακαλούν οι συγγενείς και για τους οποίους προσεύχεται η αγία εκκλησία». Μετά απ αυτό εμείς αρχίσαμε να υψωνόμαστε και από κάτω αναδίδονταν δυνατή κραυγή φωνών: «Μητέρα του Θεού μη μας αφήνεις».
Ξανά υπήρχε σκοτάδι και εγώ βρέθηκα στην ίδια πλάκα. Σταυρώνοντας τα χέρια στο στήθος η Μητέρα του Θεού ύψωσε τα μάτια στον ουρανό και άρχισε να προσεύχεται λέγοντας: «τι να κάνω μ αυτήν, που να την βάλω; Μια φωνή απάντησε : «αφήστε την από τα μαλλιά στη γη». «Μα αυτή είναι κουρεμένη;». Η φωνή είπε πάλι: «Πιάστε την από τα μαλλιά». Τότε η Μητέρα του Θεού έφυγε ήσυχα, η πόρτα της μισάνοιξε έτσι που πίσω απ' αυτήν δεν έβλεπα τίποτε. Κατόπιν επέστρεψε κρατώντας τα μαλλιά μου στα χέρια της και από κάπου εμφανίστηκαν 12 άμαξες χωρίς τροχούς, κινούνταν σιγά και εγώ τις ακολουθούσα. Η Μητέρα του Θεού μου έδωσε τα μαλλιά, αλλά εγώ δεν αντιλήφθηκα ότι με άγγιξε. Άκουσα μόνο όταν είπε ότι η δωδέκατη άμαξα δεν έχει πάτο. Φοβόμουν να καθίσω σ' αυτήν, αλλά η Μητέρα του Θεού με έσπρωξε στη γη απ' αυτή.
Μετά απ αυτό εγώ συνήλθα και ενσυνείδητα στεκόμουν και κοίταζα. Ήταν μιάμιση η ώρα το απόγευμα. Μετά από κείνο το φως που είδα εκεί όλα στη γη μου φαίνονταν άσχημα και δεν μου άρεσε που ήμουν στη γη, αλλά τι να κάνω. Τώρα είπα μόνη μου στην ψυχή μου: «πήγαινε στο σώμα»! Τότε βρέθηκα πάλι στο νοσοκομείο και πήγαμε στο ψυγείο που φύλαγαν τα πτώματα. Αυτό ήταν κλειστό, αλλά εγώ μπήκα μέσα χωρίς κώλυμα και είδα το νεκρό μου σώμα: Το κεφάλι μου ήταν γυρισμένο λίγο προς τα πλάγια, ενώ η μέση μου πιέζονταν από νεκρούς. Μόλις η ψυχή μου μπήκε στο σώμα, αμέσως αισθάνθηκα ισχυρό ψύχος. Κάπως απελευθέρωσα την πιεσμένη μέση μου, διπλώθηκα και έσφιξα τα γόνατα με τα χέρια. Τη στιγμή εκείνη έβαλαν μέσα το νεκρό σώμα κάποιου ανθρώπου και όταν άναψαν το φως με είδαν σκυμμένη, ενώ εκείνοι συνήθως βάζουν όλους τους νεκρούς με το πρόσωπο προς τα πάνω. Βλέποντάς με έτσι οι νοσοκόμοι φοβήθηκαν και από το φόβο διασκορπίστηκαν. Επέστρεψαν με δύο γιατρούς, που αμέσως διέταξαν να ζεσταθεί το μυαλό μου με λάμπες. Στο σώμα μου υπήρχαν οκτώ τομές (μάθαιναν πάνω σ αυτό): τρεις στο στήθος και οι υπόλοιπες στην κοιλιά. Δύο ώρες μετά το ζέσταμα του κεφαλιού άνοιξα τα μάτια και μόλις μετά από 12 μέρες μίλησα.
Το πρωί μου έφεραν πρωινό τηγανίτες με βούτυρο και καφέ (ήταν μέρα νηστείας), αλλά δεν ήθελα να φάω και τους είπα ότι δε θα φάω. Οι νοσοκόμοι έφυγαν πάλι και όλοι στο νοσοκομείο άρχισαν να με προσέχουν. Ήλθαν οι γιατροί και με ρώτησαν γιατί δεν θέλω να φάω. Τους απάντησα: «καθίστε και θα σας διηγηθώ τι είδε η ψυχή μου. Όποιος δεν νηστεύει τις μέρες της νηστείας, αυτός θα φάει βρωμερά και σιχαμερά πράγματα. Γι αυτό σήμερα δε θα φάω όπως και σ όλες τις νηστείες δε θα αρτυθώ». Οι γιατροί από την έκπληξη, τη μια κοκκίνιζαν την άλλη κιτρίνιζαν και οι ασθενείς με άκουγαν προσεκτικά. Κατόπιν συγκεντρώθηκαν πολλοί γιατροί και εγώ τους είπα ότι τίποτε πλέον δεν με πονάει. Τότε άρχισε να έρχεται σε μένα κόσμος και μάλιστα πολύς και εγώ σε όλους διηγιόμουνα και έδειχνα τις πληγές. Η αστυνομία άρχισε να διώχνει τον κόσμο και μένα με μετέφεραν σε άλλο νοσοκομείο. Εκεί ανάρρωσα τελείως και παρακάλεσα τους γιατρούς να με γιατρέψουν όσο το δυνατό νωρίτερα τις τομές που μου έκαναν μαθαίνοντας πάνω μου. Τότε με έβαλαν πάλι στο χειρουργικό τραπέζι και όταν οι γιατροί άνοιξαν την κοιλιά μου είπαν : «Γιατί χειρουργήσανε τελείως υγιή άνθρωπο;». Εγώ τότε τους ρώτησα: «Ποια είναι η αρρώστια μου;» Αυτοί μου απάντησαν : «Τα εντόσθιά σας είναι υγιή και καθαρά όπως του παιδιού». Τους είπα ότι τα μάτια μου ήταν δεμένα κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, αλλ ότι, παρ όλα αυτά, είδα το εσωτερικό μου στον καθρέπτη του ταβανιού. Ήλθαν και οι γιατροί που έκαναν την εγχείρηση και όταν πλησίασαν είπαν: «Που είναι η αρρώστια της; τα εντόσθιά της ήταν όλα διαλυμένα και προσβεβλημένα από τον καρκίνο και τώρα είναι τελείως υγιή». Τους απάντησα: ο ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ φανέρωσε το έλεός του πάνω σε μένα την αμαρτωλή, για να ζήσω ακόμη και μαρτυρήσω στους άλλους ό,τι είδα και ό,τι μου συνέβη. ΕΚΕΙΝΟΣ, ο ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ πήρε ότι κατεστραμμένο ήταν μέσα μου και μου έδωσε υγιή, σε όλους θα το διηγούμαι, ώσπου να πεθάνω. Κατόπιν είπα στο γιατρό: «Βλέπεις πως γελαστήκατε;» και εκείνος απάντησε ότι «τίποτε δεν ήταν υγιές μέσα σου». «Τι νομίζετε τώρα;» τον ρώτησα εγώ. Απάντησε: «σε αναγέννησε ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ!» Τότε του απάντησα: «Αν πιστεύετε σ' αυτόν κάντο τον σταυρό σας και παντρευτείτε στην εκκλησία». Ο γιατρός κοκκίνισε γιατί ήταν Εβραίος. Πρόσθεσα ακόμη: γίνου αρεστός στον Κύριο το ΘΕΟ.
Κατόπιν άφησα το νοσοκομείο, κάλεσα τον ιερέα που νωρίτερα ενέπαιζα και του έκανα επιθέσεις, αποκαλώντας τον χαραμοφάη. Του διηγήθηκα όλα όσα μου συνέβησαν, εξομολογήθηκα και μετάλαβα των αγίων του Χριστού μυστηρίων. Τον κάλεσα και ευλόγησε το σπίτι μου, γιατί ως τώρα σ αυτό βασίλευε η αμαρτία, η μικρότητα, το μεθύσι, ο εμπαιγμός και η μάχη.
Τώρα εγώ η αμαρτωλή ΚΛΑΥΔΙΑ που είμαι 40 χρονών με την βοήθεια του Θεού και της Ουράνιας Βασίλισσας, ζω χριστιανικά. Πηγαίνω τακτικά στη εκκλησία, στο ναό του Θεού και ο Κύριος με βοηθάει. Από όλες τις μεριές του κόσμου με επισκέπτονται άνθρωποι και εγώ διηγούμαι σε όλους όσα μου συνέβησαν, είδα και άκουσα. Με τη βοήθεια του Θεού τους δέχομαι όλους, διηγούμαι σε όλους τι ήμουν πριν, τι μου συνέβη τώρα και για ποιο λόγο είμαι τώρα πιστή.
Ας είναι δοξασμένος ο Κύριος ο Θεός! Όλους τους συμβουλεύω να προσέχουν πως ζουν, γιατί πράγματι υπάρχει άλλος κόσμος και άλλη ζωή και ότι ο καθένας θα δώσει λόγο για τα γήινα έργα του και ότι ανάλογα μ' αυτά θα έχει πλήρως δίκαια ανταμοιβή ή τιμωρία και μάλιστα αιώνια. Να ζήτε όλοι χριστιανικά και κατά ΘΕΟΝ. ΑΜΗΝ.Ουστγιούζινα Κλαύδιγια Νικίτισνα. ΕΚΔΟΣΕΙΣ " ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ
Πηγή: impantokratoros.gr

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυστηρώς ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ μόνο για ΕΛΛΗΝΕΣ !

Oργανωμένο σχέδιο εισροής λαθρομεταναστών στη Ρόδο!!!!

Πριν λίγο λάβαμε αθρόες επιστολές φίλων μας απο τη Ρόδο, που μας πληροφορούν πως σήμερα το πρωϊ γύρω στις 6, κατέφθασαν στο λιμάνι της Ρόδου με πλοίο αγνώστου εθνικότητας περί τους 900 πακιστανοί !!! Βέβαια δεν πρόκειται για τουρίστες, αλλά για λαθρομετανάστες. Πρόκειται προφανώς για οργανωμένο σχέδιο, γιατί κάποιοι οργάνωσαν τέλεια την είσοδο στη χώρα των "φίλων" του Γιώργου απο την Απω Ανατολή, επιλέγοντας ώρα και μέρα που να μην διασαλευτεί και το δημόσιο αίσθημα. Καλώς να τα δεχτούμε τα  "μελαψά παιδιά". Ετοιμάστε τους και κανένα διορισμό στη Βουλή τώρα. Αυτοί θα σας υπηρετήσουν πιστά!!!  
Αιδώς Αργείοι.... 
ΑΙΣΧΟΣ - ΑΙΣΧΟΣ - ΑΙΣΧΟΣ !!!
http://cretanpatriot.blogspot.com/
 
SXOLIO LIONDANI
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ !
ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 
ΑΣΥΛΟ !!!!!!

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..

Γίνεται μια έρευνα και ο τίτλος στις εφημερίδες χαρακτηριστικός
Σε προβάδισμα 8% το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί δηλ. η ΝΔ με 8% κάτω.

Αναρωτιέστε γιατί ποτέ σε μια τέτοια έρευνα ο τίτλος δεν είναι αυτός που θα έπρεπε να είναι?
Αν δούμε την έρευνα αναλυτικότερα (κάτω από το τίτλο) βλέπουμε το ουσιώδες.

ΜΟΝΟ 28% υποστηρίζει - ακόμα - το κυβερνών κόμμα, το οποίο αυτή τη στιγμή παίρνει αποφάσεις μοναδικές στην ιστορία μας, αποφάσεις που αλυσοδένουν χιλιάδες εργαζόμενους, τωρινούς και μετέπειτα συνταξιούχους, το μέλλον των νέων που ξεκινάνε τώρα και το μελλον ακόμα και των παιδιών που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Μια κυβέρνηση η οποία επιλέγει την υποτέλεια στους διεθνείς εκβιαστές και κάνει οτιδήποτε ώστε να εξασφαλίσει τα υπερκέρδη των ελάχιστων έναντι των πολλών. Μια κυβέρνηση που προχωρά ακάθεκτη αγνοώντας την οποιαδήποτε ανάγκη του έλληνα πολίτη. Που δεν την ενδιαφέρει το χάσμα που θα δημιουργηθεί, η επιστροφή σε μια μεγάλη νύχτα, ο εξευτελισμός και η άνευ όρων παράδοση της χώρας στη διεθνή νεά τάξη.

Ο τίτλος της εφημερίδας λοιπόν έπρεπε να είναι
" Ενα κόμμα που που το ακολουθει μετά βίας το 28% του ελληνικού λαού κυβερνάει και παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις που κλήθηκε ποτέ να πάρει ελληνική κυβέρνηση, έχοντας εναντίον το 72%"

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το σοβαροτερο πρόβλημα δεν είναι τι αποφάσεις λαμβάνονται αλλά το πως. Το σοβαρότερο πράγμα είναι ότι έχουμε μπει υπό τη σκέπη μιας νέας μορφής χούντας, άνευ Βουλής και βουλευτών όπου ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ και ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ.

Εφόσον ο λαός δεν αντιδράσσει αυτό το είδος χούντας όπως και κάθε τέτοιου είδους καθεστώς, μπορεί να φτάσει σε σημεία τόσο ακραία που σήμερα ούτε καν θέλουμε να σκεφτούμε. Σήμερα αποφασίζει να θάψει τους εργαζόμενους, αύριο μπορεί να αποφασίσει να φυλακίσει τους διαφωνούντες, και στη συνέχεια μπορεί να αποφασίσει να πουλήσει αν θέλει ολοκληρη τη χώρα εφόσον κανει μια καλή συμφωνία και να γίνουμε ΑΠΟΙΚΙΑ και με επίσημα χαρτιά (γιατί αποικία είμαστε και τώρα)

Μέχρι που μπορεί να φτάσει εκείνος που κυβερνάει χωρίς αντίσταση, ένα λαό που είναι διαλυμένος πολιτικά, συνδικαλιστικά και στο κοινωνικό του ιστό? Πολύ μακριά. Αν σήμερα το 72% δεν βρει τρόπο να κάνει το δικό του Πολυτεχνείο, και δεν καταστήσει σαφές ότι , όποιος και ν΄ανέβει επάνω σε 24 ώρες θα κατεβαίνει χωρίς δεύτερη συζήτηση αν κάνει τα ίδια, τότε τα νέα "πέτρινα χρόνια" θα γίνουν μόνιμα, αφάνταστα σκληρά και κάθε προοπτική μιας ελάχιστης αξιοπρεπούς διαβίωσης για το μεγαλύτερο μέρος του λαού θα χαθεί οριστικά.

Οι τίτλοι των εφημερίδων είναι πάντα μελετημένοι. Οπως και οι τίτλοι των ειδήσεων. Είναι φτιαγμενοι ακριβώς όπως το διαφημιστικό σλόγκαν ενός κατά βάση βλαβερού προϊόντος. Προσπαθούν να καλύψουν την επικινδυνότητα ή την αχρηστεία του προϊόντος λέγοντας πως ΑΛΛΟΙ το επιλέγουν γιατί ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.

ΟΧΙ ένα 28% στο οποίο 10-15% είνα αυτοί που με όλα αυτά θα βγάλουν χρήμα, κι άλλο ένα 13% είναι οσοι νομίζουν ότι είναι ακόμα βολεμένοι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΧΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ. Και επί πλέον με ένα 31% που απαξιώνει οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Η Δημοκρατία με τους κανόνες της, εκ των οποίων 2 είναι οι κυρίαρχοι το Σύνταγμα και η λαική συναίνεση ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ με θράσος χωρίς να χρειαστεί καν να κατεβάσει τανκς. Είναι η πρώτη φορά που ο πολίτης προθυμοποιήθηκε να βάλει το "γύψο" μονο του. Γιατι ο γύψος δεν ήταν ένα απειλητικό διάγγελμα στα ραδιόφωνα, αλλά ένα γλύκό χαμόγελο που έτεινε το χέρι και είπε "πάμε"...

Κύριε Πρόεδρε αφού σας υποχρέωσαν να είστε εκείνος που κάποτε θα γράφει η ιστορία
"η κατάρρευση στην Ελλάδα ξεκίνησε όταν υπεγράφη..... κλπ κλπ. και το διάταγμα υπέγραψε ένας τότε Πρόεδρος που λεγόταν τάδε...." θα επιλέξετε στ΄αλήθεια να βάλετε την υπογραφή σας? Και όσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιήσατε κατόπιν εορτής σε τι ακριβώς θα σας χρησιμοποιούσαν θα το δεχτείτε? Κι εγώ το πάω ακόμα πιο μακριά.

Κύριε Πρωθυπουργέ, μήπως ούτε εσείς φανταζόσασταν ότι θα πέσετε σε τέτοια γρανάζια εκβιασμού και φοβάστε? Αν είναι έτσι βγείτε και φωνάχτε το. Πείτε ξεκάθαρα θέλετε να πεινάσουμε αλλά να μείνουμε ελεύθεροι? Θα το κάνουμε. Μπορούμε να γίνουμε ηρωικός λαός ξανά. Σας δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία να επαναστατήσετε κι εσείς κι εμείς μαζί σας. Θέλετε? Αν δεν θέλετε τότε επιβεβαιώνεται η απάτη.

vasiliskos
liondani.blogspot.com
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

Κι όμως κύριε Παπούλια το Σύνταγμα προβλέπει αναπομπή και η Συνείδηση παραίτηση"Δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"!
Η απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε προτροπή δημοσιογράφου να μην υπογράψει το τερατούργημα που ρυθμίζει τις Εργασιακές σχέσεις.
Κι όμως κύριε Παπούλια έχετε δυο επιλογές:
Πρώτον την αναπομπή του Προεδρικού Διατάγματος και την πρόσκληση της Κυβέρνησης σε συνομιλία ώστε να μην επιμείνει στο μεσαιωνικό νόμο.
Βέβαια το Σύνταγμα,μιας και είμαστε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία,λέει ότι στο τέλος οφείλετε να υποχωρήσετε ακόμα κι αν εξακολουθείτε να διαφωνείτε.
Κι εδώ έχετε την δεύτερη επιλογή αφού δείχνετε ότι συμμερίζεστε τις ανησυχίες του εργαζόμενου λαού:
την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κύριε Πρόεδρε που σας προτείνει,θέλουμε να πιστεύουμε,η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σας!
Ετσι δεν θα γίνετε συνένοχος στον εξευτελισμό του Εργασιακού δικαιώματος του κάθε πολίτη αλλά και στην κατάλυση του ίδιου του Συντάγματος που επικαλείστε.
Άρθρο 2, παράγραφος 1
Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
'Αρθρο 22

  Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.

Σεβαστέ κύριε Πρόεδρε το ίδιο σύνταγμα που δεν σας επιτρέπει να μην υπογράψετε λέει και τα παραπάνω.Πιστεύετε πως υπογράφοντας το Προεδρικό Διάταγμα υπηρετείτε το σύνταγμα;

'Αρθρο 120
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων!zeidoron

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Κύριε Πρόεδρε , o θεσμικός σας ρόλος λειτουργεί ;;;

“Ρυθμίσεις Εργασιακών θεμάτων για τις ανάγκες εφαρμογής προγράμματος σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας.”

Αρχισε η φάμπρικα των Προεδρικών Διαταγμάτων τα οποία με την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθίστανται αυτομάτως νόμοι του κράτους άμα τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εχοντας υπ' όψιν τα εξής ...αποφασίζομεν και διατάσσομεν!...


Κι όμως αυτό ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα του 2010 που το πολίτευμά της εξακολουθεί να είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Η κομματική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από την κυρία Ντόρα και λοιπούς συγγενείς ψήφισε στα τυφλά και με τρεις μόνο ενστάσεις το μνημόνιο της τρόικας και παρέδωσε ένα ολόκληρο λαό στη Σκύλα και στη Χάρυβδη.

Ενας λαός που δεν έκλεψε, δεν πήρε μίζες,ούτε καν δωράκια στην ονομαστική του εορτή,ένας λαός που κατέβαλε φόρους και εισφορές πριν ακόμα πάρει στα χέρια το μισθό του υποχρεούται τώρα να καλύψει τα κλεμμένα και των κυβερνώντων αλλά και των αφεντικών του ιδιωτικού τομέα που κι αυτά άρμεγαν κανονικότατα τα δημόσια ταμεία!

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ήρθε η ώρα σας, να δείξετε ότι υπάρχετε κι ότι αφουγκράζεστε τη λαϊκή αγανάκτηση. Να δείξετε ότι δεν είστε διακοσμητικό στοιχείο του πολιτεύματος για γιορτές και πανηγύρια μόνο.

Γυρίστε πίσω ανυπόγραφα τα κατασκευάσματα της τρόικας και των ντόπιων υποτακτικών τους. Αναγκάστε τους να καταλάβουν τα εγκλήματα που σκαρώνουν στο όνομα δήθεν της σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Υποχρεώστε τους να κατάσχουν τα χρήματα και τα ακίνητα από όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους πρώην και νυν υπουργούς, παρατρεχάμενους, ημετέρους και κουμπάρους.

Κύριε Πρόεδρε είναι βέβαιον πως αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν τον κόσμο σε εξαθλίωση και ως εκ τούτου σε κοινωνικές αναταραχές.

Βάλτε μια κόκκινη γραμμή στην κατηφόρα που 'χουν πάρει τα τσακάλια της παγκοσμιοποίησης.

Αν αφήσετε την τύχη μας και την τύχη της χώρας στις ορέξεις των Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδου και του Γιωργάκη θα επαληθευθεί άμεσα η κυρία Ψαρούδα στα όσα είχε πει (για περιορισμό των συνόρων και της Εθνικής μας κυριαρχίας) κατά την πρώτη ορκωμοσία σας.

Κύριε Πρόεδρε ιδού το πήδημα, ιδού και τα Προεδρικά Διατάγματα!
Μην τα υπογράψετε,στο χέρι σας είναι!

To παρόν άρθρο εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο : koukfamily

O τίτλος όμως είναι δικός μας.... και το ερώτημα ισχύει...

liondani.blogspot.com
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Μας έδωσαν επιτέλους λίγη χαρά σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς !!! (Δυστυχώς όχι οι "ηγέτες" μας)

«ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜEΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ;...

"Σε μία πρόσφατη έρευνα που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, το ερώτημα που τέθηκε για να συμπληρώσουν γραπτώς οι ερωτηθέντες ήταν:
«
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜEΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ;...

- 21% AΠΑΝΤΗΣΕ : « NAI »

- 17% ΑΠΑΝΤΗΣΕ : « OXI »

- 62% ΑΠΑΝΤΗΣΕ : «
عهد الأمن العالمي بواشنط »"

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

ΔΥΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΟΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ 2000 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ!

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ:
Popout

Popout

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ:ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ,ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/06/2000.html

Λέτε ψέματα κ. Σαχινίδη!

Άκουσα χθες το βράδυ τον υφυπουργό Οικονομικών κ.Φ.Σαχινίδη να παρεμβαίνει τηλεφωνικά στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου , για να διαψεύσει τον δημοσιογράφο και διευθυντή του ΕΤ κ.Γιάννη Μιχελάκη.
Ο δημοσιογράφος σε  ερώτησή του προς τον κ. Πάγκαλο είχε επικαλεσθεί την δήλωση του κ. Σαχινίδη στην ΝΕΤ ότι «όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την διακυβέρνηση της  χώρας , διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» και ότι  χαρακτήρισε ο κ. Σαχινίδης το ΔΝΤ ως «πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά»!
Ο κ. Πάγκαλoς «ποιώντας την νήσσα» δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάποια τέτοια δήλωση και άφησε να εννοηθεί ότι αμφιβάλει κιόλας εάν πραγματικά έχει γίνει αυτή η δήλωση. Στην συνέχεια ,όπως προείπα ,παρενέβη τηλεφωνικά  ο ίδιος ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης και τόνισε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει κάνει αυτή την δήλωση !
Μάλιστα όχι μόνο διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με τη δήλωσή του , αλλά τον εγκάλεσε κιόλας λέγοντας ότι προφανώς ουδέποτε είδε ή διάβασε αυτή τη δήλωση,   φέρνοντας σε προφανή δύσκολη θέση τον δημοσιογράφο,  που εκ των πραγμάτων δεν είχε μαζί του πρόχειρη την δήλωση που επικαλέστηκε.
Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ΨΕΜΑΤΑ , όπως θα  διαπιστώσετε και στο κάτωθι σχετικό βίντεο.
Τίθεται λοιπόν  μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον κ. Σαχινίδη!
Πως είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός ,εν μέσω των δεινών της οικονομικής κρίσης,  να έχει εμπιστοσύνη σε υφυπουργό Οικονομικών που αποκαλύπτεται ότι ΨΕΥΔΕΤΑΙ ασύστολα, προσπαθώντας να παραπληροφορήσει και να διαστρεβλώσει την  αλήθεια σχετικά με τα λεγόμενα του;
Τίθεται επίσης και ένα ακόμα ζήτημα. Στο πάνελ εκτός του δημοσιογράφου κ. Χατζηνικολάου ήταν και  άλλοι  δημοσιογράφοι (Μακρή, Δελατόλας, Πυργιώτη κλπ) οι οποίοι είτε δεν παρακολουθούν την πολιτική επικαιρότητα (αφού η δήλωση είχε γίνει ευρέως γνωστή και από τον Τύπο και από το διαδίκτυο)και άρα δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους , είτε…. ηθελημένα συμμετείχαν στο ΨΕΥΔΟΣ του κ. Σαχινίδη. Διαλέγετε και παίρνετε !
Είναι τραγελαφικό ο ένας να λέει την αλήθεια και τα πράγματα με το όνομα τους και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι να «ποιούν την νήσσαν».
Είναι  τραγικό το σημείο στο οποίο έχουμε φθάσει. Οι  υπάλληλοι της μετριότητας και οι ειδικοί της αθλιότητας, μαζί με τους χειριστές της διαχείρισης και τους κατασκευαστές της χειραγώγησης ...να έχουν την δυνατότητα , το βήμα , την γραφίδα και το μικρόφωνο για να εκτελούν εν ψυχρώ την Αλήθεια και την νοημοσύνη των πολιτών.
Αιδώς Αργείοι !

http://www.politis-gr.com

Κάποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί την 20η Απριλίου;

«Η πετρελαιοκηλίδα είναι μικρή σε σχέση με το μέγεθος του ωκεανού». Όταν αυτή δήλωση ανήκει στον «μίστερ BP» Τόνι Χέιγουορντ , που έχει την απόλυτη ευθύνη για τον ξεχαρβαλωμένο πετρελαιαγωγό,  που έχει μετατρέψει σε νεκρή φύση ένα μεγάλο μέρος του Κόλπου του Μέξικου και της έκρηξης της εξέδρας «Deepwater Horizon» , που έστειλε στον υγρό τάφο έντεκα εργαζόμενους , τότε κάτι δεν πάει καλά. Βαδίζουμε λανθασμένα ως παγκόσμια κοινωνία.
Αυτή η  καταστροφή  κρύβει -όπως όλα τα μεγάλα γεγονότα στον πλανήτη μας - αρκετά ….ερωτηματικά.
Ο  διευθύνων σύμβουλος της ΒP Τόνι Χέιγουορντ πούλησε το 1/3 των μετοχών του στην εταιρεία του , ένα μήνα πριν από το δυστύχημα της 20ης Απριλίου.
Τυχαίο ;
Τον ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα ( τρεις εβδομάδες δηλ. πριν το δυστύχημα) η ….Goldman Sachs που έσπευσε να πουλήσει το 44% του μετοχικού της «πακέτου» στη BP. Απλή σύμπτωση;
Η Hallidurton Co , ήταν που , λίγες ημέρες πριν από την έκρηξη , είχε ολοκληρώσει το «τσιμέντωμα» της τρύπας της γεώτρησης ( σε βάθος 25.000 ποδών αντί των 18.000 ποδών που είναι το μέγιστο επιτρεπτό όριο, βάσει και της άδειας της) στο υποθαλάσσιο κοίτασμα , για την ενίσχυσή του.
Ως γνωστόν η  Hallidurton  του νεοσυντηρητικού  Ντικ Τσέινι (πριν αυτός αναλάβει την αντιπροεδρία επί Μπους) εμφανίζεται και στους αγωγούς των Βαλκανίων  και στην μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ επί ευρωπαϊκού εδάφους στο Κόσσοβο  και στην κατασκευή της μεγαλύτερης πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αυτή στα Σκόπια ( που καθώς φαίνεται θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της CIA στην Ευρώπη ,την Δυτική Ασία και την Μέση Ανατολή) και στην σίτιση των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και σε εκατοντάδες άλλες υπεργολαβίες που έχουν σχέση με τις ΗΠΑ.
Οκτώ ημέρες , λοιπόν, πριν από την έκρηξη η  Hallidurton αγόρασε  την Boots & Coots  Services , που μεταξύ άλλων κατασκευάζει μηχανήματα ….καθαρισμού πετρελαιοκηλίδων ( το 1991, στον πρώτο πόλεμο στον Περσικό είχε αναλάβει την κατάσβεση των πυρκαγιών σε περισσότερες από 700 πετρελαιοπηγές του Κουβέιτ , που πυρπόλησαν οι ιρακινές δυνάμεις υποχωρώντας) .
Τυχαία όλα αυτά ; Δεν νομίζω ! Μήπως λοιπόν Κάποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί την 20η Απριλίου; 

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

ΑΒΕΡΩΦ: Ολίγον ιερόν, ολίγον όσιον και πολύ υποκρισίαΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ": Και στα ‘Ποσειδώνια 2008’ και συγκριμένα την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008, ο Λέων Πατίτσας έκανε τη δεξίωση του πάνω στο ‘Αβέρωφ’.

Δεν υπάρχει ευκολότερο πράγμα από το να διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας. Σε αυτό είμαστε ιδιαίτερα ικανοί και αφάνταστα υποκριτές. Ανήκουστο! Πρωτάκουστο! Βεβήλωσαν το ‘Αβέρωφ’! Εάν όμως οι κυριακάτικες εφημερίδες δεν είχαν ολοσέλιδες φωτογραφίες των χορευτικών επιδόσεων Πατίτσα και Χρουσαλά πάνω στο θωρηκτό ‘Αβέρωφ’, όλα θα ήταν μια χαρά.

Όπως μια χαρά και καλώς καμωμένα είναι όλα τα πράγματα στη χώρα μας, αρκεί να μη τα παρουσιάσουν αρνητικά τα Μέσα Ενημέρωσης.
Και στα προηγούμενα ‘Ποσειδώνια του 2008’ και συγκριμένα ... την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008, ο Λέων Πατίτσας έκανε τη δεξίωση του πάνω στο ‘Αβέρωφ’ (ΦΩΤΟ).

Και τότε ο καπετάνιος του πλοίου είχε μιλήσει για τα ιερά και όσια της πατρίδας μας.
Και τότε είχαν στηθεί μπουφέδες και είχαν προσφερθεί cocktails.
Και τότε το ‘Αβέρωφ’ είχε γεμίσει κόσμο που έτρωγε και έπινε.
Και τότε ο κόσμος διασκέδασε ανάμεσα από τα ιστορικά κανόνια του πλοίου- Μουσείου και Μνημείου.Και μη ξεχνάμε ότι το ‘Αβέρωφ’ δεν είχε δοθεί μόνο για τις εκδηλώσεις του Πατίτσα αλλά και για εκδηλώσεις πολλών άλλων.
Τότε όμως τα Μέσα Ενημέρωσης δεν παρουσίασαν το γεγονός με ολοσέλιδες φωτογραφίες και εκτενή δημοσιεύματα.
Τότε ο Πατίτσας δεν ήταν νιόπαντρος και πασίγνωστος.
Τότε δεν υπήρχε Μαριέτα Χρουσαλά τουλάχιστον ως σύζυγος.
Τότε δεν υπήρχαν ανάμεσα στους καλεσμένους τόσα πολλά μοντέλα.

Τελικά η διάρρηξη των ιματίων μας είναι ενέργεια εντελώς ρατσιστική και μεροληπτική.
Εάν ο Πατίτσας είχε βάλει λουλούδια πριν τη σκάλα του πλοίου δεν θα πείραζε κανέναν. Πείραξε όμως επειδή έβαλε ανθοδέσμες που έμοιαζαν γαμήλιες.

Εάν ο Πατίτσας είχε νυμφευτεί κόρη ναυάρχου και χορεύανε καλαματιανό δεν θα πείραζε κανέναν. Πείραξε όμως επειδή νυμφεύτηκε και χόρεψε με μοντέλο.

Εάν ο Πατίτσας είχε καλέσει την Ένωση Κρητών και είχαν χορέψει πεντοζάλη δεν θα πείραζε κανένα. Πείραξε όμως επειδή χόρεψαν ζεϊμπέκικο.

Δυστυχώς, στη χώρα μας το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται προσδιορίζεται από τη χρονική στιγμή, από την προβολή του γεγονότος και από τη διάθεσή μας.
Βεβαίως και το ‘Αβέρωφ’ εντάσσεται στα ιερά και όσια της πατρίδας μας.
Και γι αυτό ακριβώς το λόγο δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται οποιαδήποτε εκδήλωση δεν ταιριάζει απόλυτα στη φυσιογνωμία του μνημείου αυτού.

Δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται ούτε φαγητά, ούτε ποτά, ούτε οποιουδήποτε είδους διασκέδαση κάτω από τα δοξασμένα κανόνια του.
Ολίγον ιερόν, ολίγον όσιον, αν και μας χαρακτηρίζει (βλ. ολίγον έγκυος) είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
Ας γίνουμε επιτέλους λιγότερο υποκριτές.

Πέτρος Δίπλας
liondani.blogspot.com
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

15 βουλευτές της ΝΔ καλούν Παπανδρέου στην Βουλή για τον αγωγό

Η αδράνεια της Ελληνικής κυβέρνησης ως προς την κατασκευή του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» συνέβαλε στις αρνητικές εξελίξεις για το έργο, καταγγέλλουν με επίκαιρη επερώτησή τους 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Να σημειωθεί οτι η ερώτηση απευθύνεται προς τον υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο ο οποίος ως εκ τούτου πρέπει να απαντήσει στην Βουλή.
Το έργο κινδυνεύει να ματαιωθεί, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις του Βούλγαρου Πρωθυπουργού και του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας, κάτι που σε αυτή την αρνητική οικονομική συγκυρία αποδυναμώνει ακόμη πιο πολύ τη χώρα μας, τόσο οικονομικά όσο και γεωστρατηγικά.
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ έχει ακολουθήσει μια τακτική παλινδρομήσεων και αδράνειας ως προς το έργο αυτό. Ενώ ως αντιπολίτευση είχε ψηφίσει τη συμφωνία για τον αγωγό, προεκλογικά μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση διότι δήθεν εξυπηρετούσε μόνο τα συμφέροντα της Ρωσικής πλευράς. Μετά τις εκλογές μίλησε ξανά για την ανάγκη προώθησης του έργου, χωρίς όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πράξει αναλόγως:
 • Από τον Οκτώβριο και μετά δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να έρθει σε συνεννόηση με τη Βουλγαρία για να προωθηθεί ο αγωγός «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», με εξαίρεση μία επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Μανιάτη στη Σόφια στο πλαίσιο Συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. Καμία επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού ή αρμόδιου Υπουργού για το συγκεκριμένο θέμα.
 • Επιπλέον, εδώ και 9 μήνες εκκρεμεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «Διαδρομή-Εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», το οποίο ήταν σχεδόν έτοιμο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
 • Ακόμη περισσότερο έχει καταστεί εμφανής η απουσία της κυβέρνησης στη λεγόμενη διπλωματία των αγωγών, καθώς τόσο η σχετική δραστηριότητα του Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και η αντίστοιχη του ΥΠΕΚΑ είναι χλωμή και αδύναμη.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, κατάφερε να ξεμπλοκάρει αυτό το έργο. Μεσολάβησαν 14 ολόκληρα χρόνια από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας ως την υπογραφή το Μάρτιο του 2007 στην Αθήνα της Τριμερούς Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ των Κυβερνήσεων Βουλγαρίας, Ελλάδος και Ρωσίας. Τον Ιανουάριο του 2008 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπέγραψε στη Σόφια τη συμφωνία μετόχων του αγωγού που ιδρύει τη διεθνή εταιρεία του έργου. Ενώ είχε εξασφαλιστεί η παρακολούθηση και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην κατασκευή του έργου.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 138 του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων
ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το μείζονος εθνικής σημασίας έργο του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» κινδυνεύει να ακυρωθεί. Με βάση αυτά που μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία από τη Σόφια ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, φέρεται να ανακοίνωσε την εγκατάλειψη του έργου στις 11 Ιουνίου 2010 σε συνάντηση που είχε με τους Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σπίτι του Ισπανού Πρέσβη στη Σόφια.
Ως κύριες αιτιολογίες για τη ματαίωση του έργου από βουλγαρικής πλευράς προβάλλονται η ύπαρξη αντιδράσεων από κατοίκους στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η κατασκευή του αγωγού, καθώς και η αδυναμία εξεύρεσης πόρων σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα, επίσης, με ανταποκρίσεις από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Σμάτκο, δήλωσε στις 9 Ιουνίου 2010 ότι «θα σταματήσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της Βουλγαρικής κυβέρνησης».
Σε μια αρνητική οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, η ενδεχόμενη ακύρωση του σημαντικού αυτού εθνικού έργου αποδυναμώνει περαιτέρω τη χώρα μας, τόσο οικονομικά όσο και γεωστρατηγικά. Η αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα ως προς τις εξελίξεις στην κατασκευή του συγκεκριμένου πετρελαιαγωγού και η απουσία μιας δημιουργικής διπλωματικής παρέμβασης για το ζήτημα, είναι προφανές ότι ζημιώνουν το συμφέρον της χώρας μας.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, κατάφερε να ξεμπλοκάρει αυτό το έργο. Μεσολάβησαν 14 ολόκληρα χρόνια από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας ως την υπογραφή το Μάρτιο του 2007 στην Αθήνα της Τριμερούς Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ των Κυβερνήσεων Βουλγαρίας, Ελλάδος και Ρωσίας (κυρώθηκε με το νόμο 3558/2007). Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με συνέπεια, φρόντισε να προωθήσει το έργο στην πράξη:
 • Τον Ιανουάριο του 2008 υπογράψαμε στη Σόφια τη συμφωνία μετόχων του αγωγού που ιδρύει τη διεθνή εταιρεία του έργου.
 • Εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην κατασκευή του έργου, μέσω της ενίσχυσης της Επιτροπής τοπικών παραγόντων, η οποία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου και γνωμοδοτεί επί των μελετών.
 • Θέσαμε σε λειτουργία διυπουργική επιτροπή για την παρακολούθηση και την επίσπευση των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας του έργου λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
 • Είχαμε ολοκληρώσει την προεργασία και ήταν έτοιμο προς κατάθεση το Σεπτέμβριο το σχετικό σχέδιο νόμου «Διαδρομή και Εγκατάσταση του Αγωγού Πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», το οποίο μάλιστα είχε συζητηθεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε σε αυτόν τον τόσο κρίσιμης σημασίας τομέα μια τακτική παλινδρομήσεων και αδράνειας, που οδήγησε σταδιακά στην υπονόμευση του έργου. Ενώ ως αντιπολίτευση είχε ψηφίσει τη συμφωνία για τον αγωγό, προεκλογικά, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις 8 Σεπτεμβρίου 2009 στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε για επαναδιαπραγμάτευσή της, διότι, δήθεν, εξυπηρετούσε μόνο τα συμφέρονται της Ρωσικής πλευράς. Μετά τις εκλογές αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να μιλήσει ξανά για την ανάγκη προώθησης αυτού του έργου. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε, στο περιθώριο επίσκεψής του στη Ρωσία, ότι ο αγωγός αποτελεί έργο εθνικής προτεραιότητας. Ωστόσο, η ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης είναι εμφανής:
 • Από το Οκτώβριο και μετά δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να έρθει σε συνεννόηση με τη Βουλγαρία για να προωθηθεί ο αγωγός «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη». Με εξαίρεση την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Μανιάτη στη Σόφια, στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας του Οργανισμού Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου, το Γενάρη του 2010, δεν έχει γίνει γνωστή καμιά επίσημη επίσκεψη σε επίπεδο Πρωθυπουργού ή και Υπουργού στη Βουλγαρία για να συζητηθεί το θέμα.
 • Εδώ και 9 μήνες εκκρεμεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «Διαδρομή-Εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», το οποίο ήταν σχεδόν έτοιμο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
 • Ακόμη περισσότερο έχει καταστεί εμφανής η απουσία της κυβέρνησης στη λεγόμενη διπλωματία των αγωγών, καθώς τόσο η σχετική δραστηριότητα του Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και η αντίστοιχη του ΥΠΕΚΑ είναι χλωμή και αδύναμη.
Με δεδομένη τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μείζον έργο του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Βούλγαρου Πρωθυπουργού και του Ρώσου Υπουργού,
Επερωτώνται οι Υπουργοί:
 1. Πόσες επίσημες επισκέψεις πραγματοποίησαν στη Βουλγαρία, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τα όποια προβλήματα για τον πετρελαιαγωγό «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»;
 2. Ποιες ενέργειες έκαναν και ποια τα αποτελέσματά τους, προκειμένου να προωθηθεί στην πράξη το έργο του πετρελαιαγωγού;
 3. Γιατί δεν έχει κατατεθεί προς ψήφιση, μετά από 9 μήνες, το νομοσχέδιο για τη «Διαδρομή-Εγκατάσταση αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», ενώ ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010 είχε πει ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης;
 4. Πού βρίσκεται η προκαταρκτική μελέτη περιβαλλοντικών όρων που ήταν ήδη έτοιμη από τον Αύγουστο του 2009;
 5. Ποια πρόοδος υπάρχει στο ζήτημα της συμφωνίας διέλευσης;
 6. Ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί και ποια πρόοδος έχει επιτευχθεί στα ζητήματα των ενεργειακών αγωγών που ενδιαφέρουν και διέρχονται από την Ελλάδα;
 7. Γιατί ακυρώνεται μία μεγάλη διπλωματική επιτυχία της χώρας;
 8. Γιατί τίθεται εν αμφιβόλω το διπλωματικό άνοιγμα της Ελλάδας με τη Ρωσία και τη Βουλγαρία μέσω της διπλωματίας των αγωγών;
Οι επερωτώντες βουλευτές:

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Κώστας Χατζηδάκης

Μιχάλης Γιαννάκης

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Ευριπίδης Στυλιανίδης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ευάγγελος Αντώναρος

Σίμος Κεδίκογλου

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Μάριος Σαλμάς

Γιάννης Πλακιωτάκης

Αθανάσιος Δαβάκης

Ευγενία Τσουμάνη

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κώστας Τασούλας

http://www.antinews.gr

liondani.blogspot.com
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΑΖΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΖΙΝΟ (ΟΕΣΙΚ)
Αθήνα, 14.6.2010
Προς: Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Κοινοποίηση:
 1. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.
 2. Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
 3. Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη.
 4. Υπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο.
 5. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδο.
 6. Κόμματα & Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου.
 7. Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, υπόψιν προέδρου κ. Ι. Παναγόπουλου.
 8. Δημάρχους & Δημοτικά Συμβούλια Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Κορίνθου, Σύρου, Ρόδου, Κέρκυρας, Ξάνθης και Χαλκιδικής.
 9. Εργατικά Κέντρα Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Κορίνθου, Σύρου, Ρόδου, Κέρκυρας, Ξάνθης και Χαλκιδικής.
10. Επιχειρήσεις Καζίνο.
11. Σωματεία Μέλη ΟΕΣΙΚ.
Θέμα : «ΒΙΝΤΕΟΛΟΤΤΟ, ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΖΙΝΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπεί 5.500 εργαζόμενους στα Ελληνικά Καζίνο, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα ανησυχούν ιδιαιτέρως ακούγοντας διάφορους Κυβερνητικούς παράγοντες να εξαγγέλλουν, επισήμως και ανεπισήμως (μέσω «διαρροών»), την εγκατάσταση 50.000 τερματικών μηχανών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και Video Lottery Terminal (Vlts) στην Ελληνική αγορά. Επιπλέον η παράνομη, ανεξέλεγκτη και μη ανταγωνίσιμη δραστηριοποίηση διαδικτυακών καζίνο και παράνομων λεσχών, σε συνδυασμό με την ακινησία της Επιτροπής Εποπτείας της Λειτουργίας των Καζίνο, έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων των Ελληνικών επιχειρήσεων καζίνο. Άμεσο επακόλουθο της παραπάνω μείωσης των εσόδων είναι η απώλεια θέσεων εργασίας και οι εργαζόμενοι να έχουν καταστεί άμεσοι αποδέκτες των επιπτώσεων (απολύσεις, ελαστικές μορφές εργασίας, διαθεσιμότητες, κ.λ.π).
Πραγματικά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Κυβέρνηση μπορεί να βλέπει ως αναπτυξιακό μέτρο την μετατροπή της χώρας μας σ’ ένα απέραντο καζίνο, διαμέσου της εγκατάστασης και λειτουργίας 50.000 VLTs & AWPs σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γωνία της πατρίδας μας. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε την ολοκληρωτική καταστροφή των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, τον εθισμό της νεολαίας μας στον τζόγο, την άμεση απώλεια σημαντικών εσόδων του Δημοσίου από τις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις Καζίνο και βεβαίως την απώλεια κατά το ήμισυ των θέσεων εργασίας του κλάδου (απώλεια 2.500 θέσεων εργασίας).
Ως εργαζόμενοι στα Ελληνικά Καζίνο αδυνατούμε επίσης να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους εξακολουθούν να λειτουργούν δεκάδες παράνομα διαδικτυακά καζίνο, τη στιγμή που στη χώρα μας δραστηριοποιούνται ήδη, με αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις, εννέα (9) επίγεια καζίνο, τα οποία συνεισφέρουν στις τοπικές κοινωνίες έσοδα εκατομμυρίων ευρώ, χιλιάδες θέσεις εργασίας και δεκάδες σημαντικές επενδύσεις. Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής κ. Σφακιανάκη, διαθέτει την σχετική εκ του νόμου αρμοδιότητα, τεχνογνωσία, τεχνολογία και προσωπικό, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.
Ειδικά για τα διαδικτυακά καζίνο, πρέπει να γνωρίζετε ότι στις 3 Ιουνίου 2010, το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εξέδωσε δύο αποφάσεις σχετικές με τα τυχερά παιχνίδια, που δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις των Ελληνικών Καζίνο, έκριναν ότι τα κράτη – μέλη: Α. Έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν εντός της επικράτειάς τους την παροχή τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου από επιχειρηματικούς φορείς που είναι νόμιμα εγκατεστημένοι και παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες σε άλλα κράτη – μέλη και Β. Έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τη διαφήμιση των τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις του ΔΕΚ, δικαιώνουν απόλυτα τις θέσεις των Ελληνικών Καζίνο, τα οποία έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη την παρέμβαση της ελληνικής πολιτείας, με στόχο την πάταξη της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας των επιχειρήσεων διαδικτυακού τζόγου. Μιας δραστηριότητας η οποία αντιβαίνει στην ελληνική νομοθεσία, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τους καταναλωτές, στερεί πολύτιμα έσοδα από το δημόσιο και συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των νόμιμα αδειοδοτημένων επιχειρήσεων καζίνο στην Ελλάδα.
Οι μοναδικοί ίσως λόγοι που θα υπαγόρευαν μια τέτοια πολιτική απόφαση, είναι αφενός η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και αφετέρου ο κανιβαλισμός (εκ νέου μοίρασμα της πίτας) της ήδη υπάρχουσας αγοράς τυχερών παιχνιδιών, επ’ ωφελεία των παραπάνω επιχειρηματικών συμφερόντων, σε βάρος όμως του κοινωνικού συνόλου, των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου και σε βάρος των εργαζομένων του Κλάδου μας. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, πραγματικά θα επιθυμούσαμε να είστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι απέναντι στην Ελληνική κοινωνία και απέναντι στις 5.500 οικογένειες των εργαζομένων στα Καζίνο.
Μελετώντας κανείς προσεκτικά τα παραπάνω οικονομικά δεδομένα, διαπιστώνει ότι μόνο για το 2009, το 60,9% (381εκ. €) των εσόδων των επιχειρήσεων καζίνο οδηγήθηκαν απευθείας στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ασφαλιστικών οργανισμών, ενώ πάνω από 124εκ € οδηγήθηκαν απευθείας, μέσω της μηνιαίας μισθοδοσίας των 5.650 εργαζομένων, στις τοπικές οικονομίες.
Από την άλλη το ισχύον θεσμικό πλαίσιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες α) Στο ενεργοποιημένο και β) Στο μη ενεργοποιημένο.
Το ενεργοποιημένο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τον έλεγχο και την εποπτεία των επιχειρήσεων καζίνο, όπως αυτό περιγράφεται παραπάνω, αν και τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί συστηματικά από την Ελληνική Πολιτεία, κυρίως λόγω της συναρμοδιότητας πολλών υπουργείων (δηλαδή έλλειψη συνεννόησης), εξακολουθεί να διασφαλίζει την ορθή λειτουργία των εποπτευόμενων επιχειρήσεων καζίνο. Επίσης εγγυάται αποτελεσματικά την συστηματική – καθημερινή καταγραφή και απόδοση στα κρατικά ταμεία των δικαιωμάτων από τα έσοδα των καζίνο.
Η ενεργοποίηση του Ν. 3229/2004 πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης πριν λάβει οιαδήποτε απόφαση «ρύθμισης» της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή επιχειρηθεί να ρυθμιστεί αποσπασματικά και βεβιασμένα η αγορά των τυχερών παιχνιδιών, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, χωρίς να έχει προηγηθεί η σύσταση και στελέχωση της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών, τότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη αγορά τυχερών παιχνιδιών. Μια αγορά που θα καταστρέψει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και θα εθίσει τη νεολαία μας στον τζόγο. Μια αγορά που θα «κανιβαλίσει» την ήδη υπάρχουσα αγορά τυχερών παιχνιδιών και δεν θα προσφέρει κανένα απολύτως επιπλέον έσοδο στο Ελληνικό Δημόσιο. Αντιθέτως θα αφήσει πίσω της χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους των Ελληνικών επιχειρήσεων καζίνο και θα στερήσει έσοδα (από μισθούς και δικαιώματα) στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θα οδηγηθούν σύντομα σε οικονομικό μαρασμό.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αν πραγματικά η Κυβέρνησή σας επιθυμεί να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, οφείλει να πατάξει άμεσα τον παράνομο τζόγο που διεξάγεται σε παράνομες λέσχες και παράνομα ιντερνετικά καζίνο, τα οποία κλέβουν την Εθνική μας Οικονομία και διακινούν τεράστια χρηματικά ποσά κάτω από την μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών.
Επιπλέον είναι επιβεβλημένη η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα επιτρέψει την εισαγωγή του παιχνιδιού TEXAS HOLDEM POKER στα Ελληνικά Καζίνο. Ένα παιχνίδι που διεξάγεται σε όλα τα καζίνο του κόσμου, πλην των ελληνικών, και αναμένεται να αποφέρει τεράστια έσοδα και δεκάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο μας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας εκφράζουμε την έντονη εναντίωση μας στην εισαγωγή και εγκατάσταση τερματικών μηχανών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και Video Lottery Terminal (Vlts) στην Ελληνική αγορά και:
1. Ζητάμε από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε άμεση εφαρμογή της προβλεπόμενης στο ελληνικό δίκαιο απαγόρευσης λειτουργίας καζίνο στο διαδίκτυο. Ζητάμε επίσης την τήρηση της νομιμότητας σε σχέση με την προκλητική παράνομη διαφήμιση των καζίνο του διαδικτύου που έχει κατακλύσει τους δρόμους και τα ΜΜΕ της χώρας.
2. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, με πρότυπο τις αποφάσεις των κυβερνήσεων Βελγίου και Εσθονίας, να παραχωρήσει το δικαίωμα στις εταιρείες διαχείρισης επίγειων καζίνο να επεκτείνουν τις άδειές τους, έτσι ώστε να παρέχουν και υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών (καζίνο) μέσω του διαδικτύου. Έτσι διασφαλίζεται ότι οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών θα παρέχονται μόνο από τις νόμιμα αδειοδοτημένες εταιρείες διαχείρισης καζίνο, με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο και με αποτέλεσμα: α) Να αποτρέπεται η δραστηριοποίηση άγνωστων και παράνομων παροχέων τυχερών παιχνιδιών και να προστατεύεται η ασφάλεια του καταναλωτή. β) Να διατηρείται ο εθνικός έλεγχος κάθε επιχείρησης, καθώς και η άμεση αύξηση των δημοσίων εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια. γ) Να προστατεύονται οι νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις καζίνο από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. δ) Να διασυνδεθεί η ενδεχόμενη αύξηση της κερδοφορίας με σύστημα παράλληλης υποχρέωσης αύξησης των θέσεων εργασίας στα καζίνο και υλοποίησης αναπτυξιακών έργων στις τοπικές κοινωνίες.
3. Ζητάμε την άμεση έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την εισαγωγή του παιχνιδιού TEXAS HOLDEM POKER στα Ελληνικά Καζίνο.
4. Απαιτούμε να ενεργοποιηθεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο του Ν.3229/2004 και να συσταθεί η Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών, με την συμμετοχή δύο (2) εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας σ’ αυτή.
Πρόκειται για απόλυτα ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις, οι οποίες διασφαλίζουν τον έλεγχο και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, με όφελος για την εθνική οικονομία και τα δημόσια έσοδα, για τον καταναλωτή και το κοινωνικό σύνολο, για τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Λογοθέτης
karageorgopoulos.
liondani.blogspot.com
 
Buy gold online - quickly, safely and at low prices