1. 6πλάσιες αποβολές για μαγνητικά πεδία 16mG από πυλώνες
2. 69% παιδική λευχαιμία για αποστάσεις <200>
3. Νομικό χάος που επιτρέπει στις εταιρείες κινητής τηλκεφωνίας να εγκαθιστούν κεραίες χωρίς άδειες για ορισμένο χρονικό διάστημα και να μην τις απομακρύνουν ακόμα και με καταδικαστική απόφαση!!!
4. Τεχνικές λύσεις ώστε να έχουμε κινητή τηλεφωνία με πολύ χαμηλά όρια ακτινοβολίας
5. Εντυπωσιακό και παράδοξο πρόσφατο εύρημα που δείχνει ότι ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός σπάει πιο εύκολα στο 1/1000 της έντασης της ακτινοβολίας του κινητού τηλ.
6. Τα ηλεκτρικά πεδία, τα παλμικά (κινητή τηλ., ασυρ. Ιντερνετ) και οι χαμηλές συχνότητες είναι πιο δραστικά για την βιολογία του ανθρώπου διότι αλλάζουν τις ενδοκυτταρικές συγκεντρώσεις.
7. Εντυπωσιακή έρευνα για τα μέλη πολλών 'επιφανών' επιτροπών και τη σχέση τους με τη βιομηχανία των επικοινωνιών, οι οποίες εγκρίνουν τα επίσημα όρια και ανακοινώνουν 'έρευνες' που αθωώνουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
8. Επίσημα αναγνωρισμένη στη Σουηδία η ηλεκτροευαισθησία ορισμένων ατόμων (έχουν και παγκόμια οργάνωση) και επίσης παρουσιάστηκε ένας πιθανός μηχανισμός (μειωμένο ασβέστιο στα κύτταρα) που εξηγεί την ευαισθησία τους έναντι των άλλων ανθρώπων (δεν είμαστε όλοι ίδιοι).
9. Αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ποντικιών ακόμα και για τιμές SAR <>
10. Ανώμαλη ανάπτυξη εμβρύων (αποβολές, δυσμορφίες, καθυστέρηση) όρνιθας έως και 62,78% καθώς και πρώιμοι και όψιμοι θάνατοι εμβρύων αρουραίων και μη αντιστρεπτή στειρότητα σε μη θερμικά παλμικά μικροκύματα
11. Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί μια καλή κεραιά επειδή τα αιμοφόρα αγγεία του είναι γεμάτα με αγώγιμο υγρό.
12. Μείωση της ανδρικής γονιμότητας από τη χρήση κινητών τηλ. για μερικές ώρες ημερησίως.
13. Σύνδεση του παιδικού αυτισμού , ο οποίος παρουσιάζει αύξηση 6000% τα τελευταία χρόνια , με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών και των ασύρματων δικτύων (Wi-Fi)
14. Να διαβάσουν οι γιατροί την δράση των 'πρωτεΐνων θερμικού σοκ' η οποία μπορεί να είναι η εξήγηση του παράδοξου που ανέφερα στο Νο. 5
15. Τα ασύρματα τηλέφωνα και δίκτυα (Wi-Fi) μπορεί να είναι το ίδιο βλαβερά
16. Η ακτινοβολία μπορεί να κάνει το νερό βιολογικά ενεργό με σοβαρές επιτπώσεις στη δημόσια υγεία!
ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο Ο φούρνος μικροκυμάτων φαγητού είναι μια συσκευή για να θερμαίνει το φαγητό. Αποτελείται:
1. απο μια λυχνία μάγνετρον 2.45 GHz, που παράγει μικροκύματα (ένα είδος ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων),
2. ένα κυματαγωγό και
3. ένα ανεμιστηράκι μεταλικό, που περιστρεφόμενο διαχέει εξίσου τα κύματα μέσα στον κλίβανο
4. ένα σύστημα ελέγχου.
Η σχεδίαση ενός φούρνου δέν είναι εύκολη υπόθεση. Σε μιά κακή σχεδίαση π.χ. το φαγητό δέν θα ήταν παντού καλά ψημένο.
Η θέρμανση του φαγητού προέρχεται απο την απορρόφηση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων απο το νερό κυρίως που περιέχει και το οποίο εξατμιζόμενο αποβάλει θερμότητα.
Το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια τών αιώνων έχει προσαρμοστεί και έχει αναπτύξει μηχανισμούς αυτοπροτασίας από ιούς που δεν καταστρέφονται κατά το συνήθη τρόπο μαγειρέματος τής τροφής του. Αυτή η προσαρμογή δέν έχει επιτευχθεί ακόμη για την περίπτωση μαγειρέματος με μικροκύματα, που εισήχθηκε στη ζωή του πριν τριάντα περίπου χρόνια. Αυτό γίνεται αντιληπτό απο τό ότι η γεύση ενός φαγητού είναι διαφορετική όταν χρησιμοποιείται φούρνος μικροκυμάτων.
ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
Η προφύλαξη μας απο τά μικροκύματα, που προέρχονται από τό φούρνο γίνεται με σκοπό να περιορίζονται στό εσωτερικό του και επιτυγχάνεται :
1. με το μεταλικό περίβλημα, πού είναι στά πλαινά, πάνω, κάτω και πίσω μέρος τού φούρνου.
2. με την πόρτα ασφαλείας, που αποτελέιται από ένα μεταλικό πλέγμα στο εσωτερικό ενός γυάλινου πλαισίου κατάλληλα προσαρμοσμένου στό μεταλικό της περίβλημα.
Σας επισημαίνουμε ότι μιά συνεχής μεταλική επιφάνεια δρά ώς τέλειος ανακλαστήρας στα μικροκύματα. Ετσι, το μεταλικό περίβλημα περιορίζει τα μικροκύματα στο εσωτερικό του φούρνου αφού ανακλώνται στήν τελική φάση πάνω σε αυτό και δέν εξέρχονται στον περιβάλλοντα χώρο.
Εκεί που η ανάκλαση είναι ερευνητέα είναι το παράθυρο τής πόρτας τού φούρνου. Το παράθυρο αποτελείται από ένα μεταλικό πλέγμα ανάμεσα σε δύο γιάλινα τζάμια. Τα μέν τζάμια συνεισφέρουν στη θερμική μόνωση, τα δε μεταλικό πλέγμα στην ανάκλαση τών μικροκυμάτων, ώστε να μην εξέρχονται στο περιβάλλον.
Ισως πολλοί το ακούνε για πρώτη φορά αλλά τέλεια ανάκλαση μικροκυμάτων μπορεί να γίνει και από ένα μεταλικό πλέγμα (όπως αυτό τής φωτογραφίας), για συγκεκριμένη περιοχή συχνότητας και γεωμετρία οπών σε αυτό. Αυτό το γνωστό θεωρητικά φαινόμενο χρησιμοποιείται και δίνει μιά πιό έλκυστική εμπορικά όψη στούς οικιακούς φούρνους μικροκυμάτων.
Είναι σωστά φτειαγμένο όμως ένα τέτοιο πλέγμα, στούς φούρνους που κυκλοφορούν στην αγορά και πώς μπορεί να γίνει έλεγχος;
Στη συνέχεια, σας παρουσιάζομε ένα πρακτικό τρόπο να κάνετε έλεγχο από μόνοι σας, το "τέστ του κινητού τηλεφώνου". Μην εκπλαγείτε αν οι περισσότεροι φούρνοι της αγοράς έχουν πρόβλημα.
TΕΣΤ "ΔΙΑΡΡΟΗΣ" ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
Σε ένα φούρνο ΕΚΤΟΣ λειτουργίας βάλτε μέσα ένα κινητό τηλέφωνο. Αν ο φούρνος σας έχει καλή ηλεκτρομαγνητική μόνωση τότε το τηλέφωνο μέσα στο φούρνο δεν θα πρέπει να χτυπήσει αν κληθεί απο άλλο διαφορετικό τηλέφωνο. Δοκιμάστε το μερικές φορές. Υπενθυμίζουμε ότι το κινητό και ο φούρνος έχουν συχνότητα λειτουργίας στην ίδια περιοχή συχνοτήτων.
Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια λογική εξήγηση τής "διαρροής", που αποδίδομε σε κατασκευαστική αδυναμία με τη βοήθεια ενός θεωρητικού υπολογισμού που κάναμε.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΛΑΣΗΣ -ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΦΟΥΡΝΟΥ MIKROKYMATΩΝ
Οπως είπαμε ένα σωστά σχεδιασμένο μεταλικό πλέγμα θα έπρεπε να ανακλάει τα μικροκύματα στο εσωτερικό τού φούρνου. Ο πιθανότερος λόγος για να μη γίνεται αυτό είναι η επικάλυψη του πλέγματος από ένα ειδικό αντιοξειδωτικό υλικό (coating), το οποίο είναι απαραίτητο για τη συντήρηση του φούρνου. Aυτό το υλικό μικραίνει τήν ανακλαστική ικανότητα του πλέγματος με συνέπεια τα μικροκύματα να μήν ανακλώνται πλήρως και να διαχέονται εν μέρει στο εξωτερικό τού φούρνου.
Για να κάνουμε έλεγχο τού συλλογισμού μας, κάναμε έναν υπολογισμό τής θεωρητικής μεταβολής του συντελεστή ανάκλασης και διάδοσης μικροκυμάτων για ένα μεταλικό πλέγμα συνήθων διαστάσεων με βαφή συναρτήσει της συχνότητας τών προσπιπτόντων σε αυτό μικροκυμάτων, απο το εσωτερικό τού φούρνου και σε κάθετη σε αυτό πρόσπτωση. Τα αποτελέσματα φαίνονται στη φωτογραφία παραπλεύρως για τη περιοχή συχνότητας 0-5 GHz (με μπλέ χρώμα-γραμμή είναι ο συντελεστής ανάκλασης και με κόκκινο χρώμα-γραμμή ο συντελεστής διάδοσης). Παρατηρείστε ότι η τιμή του συντελεστή ανάκλασης στά 2.45 GHz (συχνότητα λειτουργίας τού φούρνου) είναι κατά πολύ μικρότερη τού αντίστοιχου συντελεστή διάδοσης. Στη συγκεκριμένη περιοχή συχνότητας δέν έχομε optical bandgap, όπως λέμε στά photonics.
Ο υπολογισμός μας αποδεικνύει ότι τα μικροκύματα βγαίνουν έξω από τον φούρνο αν το πλέγμα έχει πάνω του βαφή προσταστασίας . Αποδεικνύεται περαιτέρω, ότι το ποσοστό διάδοσης τών μικροκυμάτων στο περιβάλλον εξαρτάται από το πάχος τής βαφής τού μεταλικού πλέγματος και μηδενίζεται όταν δεν υπάρχει καθόλου βαφή.
Τελειώνοντας, αναφέρουμε ότι μερικοί φούρνοι καλής κατασκευής έχουν δύο παράλληλα πλέγματα για να κόβουν τα μικροκύματα και μεταξύ τους ένα απορροφητικό υλικό (όλα μέσα στην πόρτα του φούρνου). Αλλά και πάλι δεν υπάρχει τέλεια ανάκλαση. Ενα ποσοστό ακόμη μικροκυμάτων εξέρχεται στον περιβάλλοντα χώρο και συνεισφέρει στην ηλεκτρομαγνητική ρύπανση.
Για το πρόβλημα τής διαρροής μικροκυμάτων από το παράθυρο τού φούρνου υπάρχει τεχνολογική λύση χωρίς μεγάλη επιβάρυνση για τους κατασκευαστές αλλά αυτό το θέμα θέλει συζήτηση σε άλλο τόπο και χρόνο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η πόρτα τού φούρνου μικροκυμάτων δεν είναι σίγουρο ότι προσφέρει σέ όλες τις περιπτώσεις πλήρη προστασία από ηλεκτρομαγνητική ρύπανση. Εκτός αυτού, πολλοί φούρνοι έχουν πλαστικό εξωτερικό περίβλημα (ίσως έχουν το μεταλικό περίβλημα εσωτερικά). Για τό λόγο αυτό συνιστούμε δύο πράγματα:
1. για πρακτικό έλεγχο ύπαρξης διαρροής μικροκυμάτων στον περιβάλλοντα χώρο κάνετε το "τέστ τού κινητού τηλεφώνου".
2.
όταν εργάζεται ο φούρνος καλύτερα είναι να μη κοιτάζετε καθόλου το φαγητό απο τήν πόρτα του, είναι πολύ επικίνδυνο.
Από το http://elenitheof.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου