Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Ο Καραμανλής επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Ήταν πολιτικά θρασύς. Για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο λόγος. Επανήλθε συνοδευόμενος από ένα διαλυμένο τάγμα εξασφαλισμένων χειροκροτητών στον τόπο του εγκλήματός του, (την Ηλεία των 70 αιχμαλωτισμένων ψυχών στα αναπάντητα ερωτήματά τους ), για να προκαλέσει εκ νέου το δημόσιο αίσθημα δηλώνοντας προκλητικά τα εξής.

Ότι πρώτον αυτός δεν συγκαλύπτει!!! Ότι δεύτερον οι μίζες δεν αφορούν ούτε τον ίδιο (!!) μα ούτε και την κυβέρνησή του (!!!) και ότι τρίτον όλες οι… οικονομικές παρεκτροπές(!) έχουν παραπεμφθεί στην ανεξάρτητη (!) δικαιοσύνη(!)

Ε, λοιπόν θα του θυμίσω ότι εκτός των βασιβουζούκων που τον προστάτευαν, τον άκουσαν δια της τηλεοπτικής αναπαραγωγής και Έλληνες που ο εγκέφαλός τους διυλίζει τα όσα προσλαμβάνει.

Πρόκειται για τους Έλληνες που διερωτώνται ακόμη τι απέγινε με τους δράστες του εθνικού μας βιασμού δια του «φαλλού» των υποκλοπών στις τηλεφωνικές μας συνδιαλέξεις, κατά την συγκάλυψη των οποίων, (που ο κ. Καραμανλής ως δηλώνει δεν συνέπραξε), δολοφονήθηκε ένας νέος επιστήμονας.. Ή γιατί αερίζονται εκτός Κορυδαλλού εκείνα τα μέλη της επιτροπής ανταγωνισμού ( γνωστά και ως κουμπάροι) που οι γαλακτοβιομηχανίες λειτουργούσαν ως χορηγοί των αποφάσεών τους. Μα και ακόμη γιατί κανείς ανεξάρτητος δικαστής δεν αποφλοίωσε την περίπτωση του Βαρθολομαίου η οποία αντάμα με εκείνη του ανεκδιήγητου Ζαχόπουλου περιορίστηκε σε ένα ερωτικό δράμα αντάξιο της σαπουνόπερας τόλμη και γοητεία.. Ειδικά για την δράση του ευτραφούς δεύτερου και ιδιαίτερα σε ότι αφορούσε την Columbia με τις (αζημίωτα;) παραχωρήσεις στον Μάτσα είχα αφιερώσει μια ολόκληρη εκπομπή από το Blu Sky, ενώ για την διοικητική δράση του εξαιρετικής.. γοητείας πρώτου στο ΙΚΑ, είχε προβεί σε μια σειρά αποκαλύψεις ο Κώστας Χαρδαβέλας.


Ή επίσης κατά που αρμενίζει ανέμελα το πόρισμα του ενοχλητικού Ζορμπά (τον οποίο θεσμικά κατάργησε ο αμόλυντος πρωθυπουργός) για την ληστεία κατά των ασφαλισμένων υπό τον γενικό τίτλο «ομόλογα»… Ποιοι παραπέμφθηκαν; Με ποιες κατηγορίες; Σε ποιο πολιτικό χώρο δρούσαν και δρουν; Και τέλος κάτω από ποιες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας ένας πρώην υπουργός του, ο κ. Μαρκογιαννάκης και μάλιστα μετά την λήξη των Ολυμπιακών αγώνων παρέλαβε ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ κατά την τέλεσή τους λόγω της προβληματικής του λειτουργίας;


Να είναι όμως βέβαιος ότι όλα αυτά δεν θα αρχειοθετηθούν όπως για παράδειγμα ο τρόπος κτήσης των αμύθητων περιουσιακών στοιχείων από την οικογένειά του. Θα απαντηθούν. Και θα πρόσθετα επώδυνα τόσο γι αυτόν όσο και για τους επί του τύπου συνεργάτες του που τον καλύπτουν όσο εκείνος συγκαλύπτει.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου