Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Έκοψε κλήση 200 ευρώ σε ποδηλάτη!

"Αποτελεί βάναυση προσβολή οποιουδήποτε πολίτη μετακινείται ή αθλείται με ποδήλατο αλλά και κάθε δημοκρατικού ανθρώπου η κλήση που έκοψε τροχονόμος στον Κώστα Κωνσταντινίδη, πρωταθλητή του Γ.Σ. Ηρακλής και μέλος της εθνικής ομάδας, επειδή έκανε προπόνηση!

Το εξωφρενικό γεγονός συνέβη το Σάββατο 12/7/08, όταν τροχονόμος της τροχαίας Θέρμης σταμάτησε τον ποδηλάτη στο δρόμο προς Μουδανιά στο ύψος της Καρδίας, όπου έκανε την καθημερινή του προπόνηση. Ο τροχονόμος του χρέωσε παράβαση 200 Ευρώ διότι –λέει- βάση του ΚΟΚ απαγορεύεται να κινούνται ποδήλατα σε
δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και αυτοκινητόδρομους. Τη στιγμή, μάλιστα, που συμπλήρωνε την κλήση, δήλωσε προκλητικά: «θα σου κόψω 200 Ευρώ κλήση, για να δούμε αν θα ξαναπατήσεις στην ΕΟ Θεσσαλονίκης- Μουδανιών»!

Στη συνέχεια κάλεσε περιπολικό για να μεταφέρουν τον ποδηλάτη στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, ζητώντας του να αφήσει το πανάκριβο ποδήλατο στην άκρη του δρόμου.

«Την ίδια στιγμή που δεν υπάρχουν ούτε ποδηλατοδρόμοι ούτε ποδηλατοδρόμια, η ίδια η τροχαία δε βγάζει ούτε καν άδειες για ποδήλατα ούτε υπάρχουν ειδικές πινακίδες σε κάθε είσοδο σε αυτοκινητόδρομους που να ενημερώνουν για την απαγόρευση ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων κλπ, που και πως θα κινηθούν τα ποδήλατα; Θα τα βάζουμε ως μπρελόκ στο καθρεφτάκι των αυτοκινήτων;», δήλωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η υποκρισία στο μεγαλείο της…

ecology-salonika.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου