Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

«Αpolitus sxizofrenius».


Εάν έναν ξένος αντικειμενικός παρατηρητής γινόταν μάρτυρας των γεγονότων του τελευταίου 20ημέρου που εξελίσσονται στον τόπο μας όσο αφορά το σκάνδαλο της SIEMENS , σίγουρα η εντύπωση που θα αποκόμιζε για την Ελλάδα και τους κατοίκους της θα μπορούσε άνετα να την εκθέσει σε οποιοδήποτε διεθνές ψυχιατρικό συνέδριο με τίτλο….. «apolitus sxizofrenius».

Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό που διαδραματίζεται στην πολιτική σκηνή του τόπου μας και η αντίδραση του κοινωνικού μας ιστού .

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με μια σειρά.

Έχουμε την αποκάλυψη της επίσκεψης του γενικού διευθυντή εταιρείας που είχε μονοπωλήσει -στο είδος της - επί σειρά ετών κάθε διαγωνισμό του δημοσίου, στα κεντρικά γραφεία του τότε κυβερνώντος κόμματος .

Να επισκεφτεί κάποιο υπουργείο είχε κάθε δικαίωμα , αλλά στα γραφεία του κόμματος δεν είχε καμία δουλειά . Αντίδραση ; Καμία ! ……«apolitus sxizofrenius».

Χωρίς μισόλογα, είπε ότι θέλει να δώσει για τις ανάγκες του κόμματος 160 εκατομμύρια δραχμές και ζήτησε έναν αριθμό λογαριασμού στο εξωτερικό για να ολοκληρωθεί η διαδικασία; Αντίδραση ; Καμία ! ……«apolitus sxizofrenius».

Αντίθετα το ευρισκόμενο κόμμα στην εξουσία βάζει στο ταμείο του... ότι λεφτά του ’ρθουν, χωρίς να ρωτάει «ποιος βρε σύντροφοι έδωσε τα χρήματα αυτά;»

Και μην μου πει κανείς ότι το κόμμα θεώρησε τον κ.Χριστοφοράκο... «άρρωστο ΠΑΣΟΚο», γιατί απλώς θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά το ……«apolitus sxizofrenius».

Η πιο... «κλασική » περίπτωση της ασθένειας είναι αυτή που κανείς δεν λέει όλη την αλήθεια, αλλά και κανείς δεν λέει... τελείως ψέματα!

Ομολογούν οι υπάλληλοι στο ταμείο του κόμματος ότι …τέτοιο ποσό ακριβώς δεν μπήκε ποτέ στο κόμμα , αλλά …..μπορεί να μπήκε ….σπαστά ……«apolitus sxizofrenius».

Όταν και ο «τελευταίος τροχός της άμαξας» μπορεί και την φορτώνει με κάθε είδους ……εμπόρευμα, ο αμαξάς και ο ιδιοκτήτης της άμαξας που επιβαίνουν δεν …την νοιώθουν … «βαρυφορτωμένη»!!!!!

Αντίθετα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ……είναι η …ιδέα μας ! ……«apolitus sxizofrenius».

Διάφορα ΜΜΕ –και όχι μόνο-καθοδηγούμενα από διάφορα κέντρα αποφάσεων εκτός Ελλάδος, διεξάγουν έναν αγώνα παραπληροφόρησης και χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης .

Η προσπάθεια τους στοχευμένη προς μια κατεύθυνση . ….Για όλα φταίει το … απρόσωπο σύστημα!

Που όμως το έφτιαξαν , το κουμαντάρουν και το εκμεταλλεύονται …άτομα ! Με …ονοματεπώνυμο !

Και εγώ αντί να παρακολουθώ τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου , κάθομαι και ασχολούμαι μαζί τους !......

……«apolitus sxizofrenius».


by politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου