Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Τι στάση πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στην αναιδή επίθεση του Γκρούεφσκι;


Διαβάζω τις τελευταίες ώρες σχετικά με το θέμα της «εισβολής μακεδόνων Αιγεατών» και άλλων τινών και απορώ! Οι γνώμες, ως είθισται, διίστανται και δημιουργούν μία νεφελώδη ιδεολογική ατμόσφαιρα περί της στάσης που θα πρέπει να κρατήσει η χώρα μας, αλλά κι εμείς, ο καθένας ξεχωριστά, απέναντι στο «χαστούκι», στον αλυτρωτισμό και την κάθε είδους προσβολή που εξακοντίζουν εναντίον μας ΄να τσούρμο σαλτιμπάγκων, που ηγούνται της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Ξαφνικά, διαβάζω πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επειδή θα μας διασύρουν παντού έτσι και βρεθούν κάποιοι θερμόαιμοι και δημιουργηθούν επεισόδια». Η σύσταση μάλιστα δείχνει να προέρχεται από ανώνυμο έμπειρο της διπλωματίας της χώρας μας, που έχει καλές προσβάσεις και πληροφορίες από τα Σκόπια. Και το αξιοσημείωτο είναι πως μας ενημερώνει κάποιος που, δίχως άλλο, συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια στην μειοδοτική πολιτική που ασκείται από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Μας συμβουλεύει, λοιπόν, πως «πρέπει να προσέχουμε για να μην τους δώσουμε αφορμή να πούνε εις βάρος της χώρας μας». Δηλαδή, το θεωρεί βέβαιο πως εάν κανείς Έλληνας δεν κουνηθεί, δεν πρόκειται να τραβήξουν μόνοι τους κανένα βίντεο, κανένα κλάμα δεν θα ρίξουν σε υποτιθέμενους συγγενικούς τάφους, κανένας καβγάς δεν θα στηθεί μεταξύ τους, κανένα «έξυπνο μοντάζ» δεν θα προκύψει, από ανθρώπους που έρχονται με σκοπό μοναδικό να δημιουργήσουν πρόβλημα!!!

Αυτός ο διπλωμάτης, ήταν τόσο βέβαιος και για την ορθότητα των κινήσεων που μέχρι τώρα έχουνε γίνει από την Ελληνική πλευρά;

Ωραία, δηλαδή, με απλά λόγια είναι σαν να λέμε, πως πρέπει να ανοίξουμε το σπίτι μας, να μπούνε αυτοί που θέλουν να μας το καταστρέψουν, και εμείς να μην κάνουμε τίποτε απολύτως για να μην τους κάνουμε να αγριέψουν!!!

Καταλάβατε; Έχετε συνειδητοποιήσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Έχουμε φτάσει, ως χώρα, σε εκείνο το σημείο που πρέπει να σκεφτόμαστε μην μας εκθέσει το μούλικο των ΗΠΑ στην περιοχή!!!

Φοβόμαστε να φωνάξουμε για το δίκιο μας, μην τυχόν και τους ταράξουμε!!!

Ανησυχούμε για το πρόσωπό μας, τη στιγμή που το μόνο που έχουμε δείξει μέχρι τώρα (εκτός από το Βουκουρέστι) είναι ο πισινός μας!!!

Δυστυχώς όμως, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω πως δεν πρέπει να συμβεί τίποτε από μέρους μας. Είναι ανάγκη μεγάλη να καθίσουμε στα αβγά μας, ακίνητοι, ελπίζοντας πως δεν θα δώσουμε δικαίωμα να κάνουν οτιδήποτε τα τσογλανάκια της κυβέρνησης Γκρούεφσκι!!!

Ένας βιασμός επίκειται! Ο βιασμός της Ελλάδας κι εμείς πρέπει να μείνουμε ακίνητοι!!!

Αναρωτιέμαι, μήπως θα πρέπει να προσποιηθούμε πως μας αρέσει κιόλας;

Αναρωτιέμαι, επειδή εδώ που φτάσαμε, κι ενώ οι πολιτικοί μας είναι σε διακοπές ή στην χειρότερη περίπτωση, έχουν αποδεχθεί την ονομασία και δεν μας το έχουν ανακοινώσει (γιατί αυτό ΣΥΝΑΔΕΙ τέλεια με την ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ της επιστολής Γκρούεφσκι από τον κ. Καραμανλή;)…

Λυπάμαι, που μας έχουνε δέσει χειροπόδαρα και εμείς δεν πρέπει να αντισταθούμε!!!

Λυπάμαι, επειδή τελικά αποκαλύπτεται πως τα λάθη του παρελθόντος μας έχουν οδηγήσει στο σημείο να κάνουμε σήμερα μεγαλύτερα λάθη. Και αυτά τα λάθη γίνονται πλέον εν γνώσει και με συμμετοχή του ελληνικού λαού…

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει, οφείλουμε να αποδείξουμε σε όλους πως είμαστε πολιτισμένοι…

Αλήθεια, έχουν σκεφθεί οι πολιτικοί μας άνδρες να απειλήσουν ευθέως, σε όλα τα φόρα, πως «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και πως «από δω και πέρα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του;»

Είναι τίμιο, αντρίκιο και δίκαιο, να διεκδικείς στην παγκόσμια κοινότητα την εθνική σου κυριαρχία και να απειλείς οποιονδήποτε θέλει να σου «κλέψει» έστω και μία σπιθαμή γης, ιστορίας και πολιτισμού…

Αυτό είναι που πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί μας κι εμείς να καθόμαστε ήσυχοι και να τους βλέπουμε, και όχι να βλέπουμε να διαδραματίζονται άλλα… αξιοθρήνητα για όλους μας…


Κωνσταντίνος

Από http://kostasxan.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου