Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Εντοπίστηκαν ακατάλληλα τρόφιμα σε γνωστές αλυσίδες Super Market

ΕRΤ.GR

πρίν 1 ώρα & 45'


Στην κατάσχεση 1.243 κιλών αλλαντικών, τυριών και αλιευμάτων ακατάλληλων για κατανάλωση, από δύο σούπερ μάρκετ και μία αποθήκη ψυγείων, προέβησαν τα κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά

Στην κατάσχεση 1.243 κιλών ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης, προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά. Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν από δύο σούπερ μάρκετ και από μία αποθήκη ψυγείων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και αφορούσαν σε διάφορα αλλαντικά, τυριά και αλιεύματα.

Αναλυτικά πρόκειται για :

722 κιλά τυρί γκούντα ιδιοκτησίας της εταιρείας Dintro MON ΕΠΕ που κατασχέθηκαν κατά την εκφόρτωση τους σε αποθήκη ψυγείων στη Δραπετσώνα, λόγω ελλιπών και ασαφών ενδείξεων ως προς την επωνυμία του κατασκευαστή και την χώρα προέλευσης. Ο ενδιαφερόμενος άσκησε ένσταση και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή της Νομαρχίας.

467 κιλά διάφορα είδη αλλαντικών και τυροκομικών προϊόντων που κατασχέθηκαν από το σούπερ μάρκετ Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Δημητρίου 82-84 στον Πειραιά, γιατί ήταν αποθηκευμένα σε θερμοκρασίες υψηλότερες των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία. Ο ενδιαφερόμενος άσκησε ένσταση και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή της Νομαρχίας.

54 κιλά αλιεύματα που κατασχέθηκαν από το σούπερ μάρκετ Καρφούρ Μαρινόπουλος που βρίσκεται επί της οδού Αιγαλέω 26 στην Αγιά Σοφιά Πειραιά, με ενδείξεις απόψυξης και επανακατάψυξης και αρχόμενη αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτήρων.

1 σχόλιο: