Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Πέντε κακουργήματα για Γερμανό - Βουρλούμη

Το θέμα αυτό συνδέεται ΕΜΜΕΣΑ με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ αλλά είναι ΣΧΕΤΙΚΟ με τη διαπλοκή του ΚΚΕ κι επειδή είχαμε ασχοληθεί με το ίδιο θέμα πριν από 8 μήνες (!) τότε που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τολμούσε να πει λέξη...όσο η κυβέρνηση δεν έβρισκε ΤΙΠΟΤΑ το παράξενο στα έργα του Βουρλούμη στον ΟΤΕ, αναφέρουμε τις τελευταίες ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Ο ΟΤΕ είναι ο κυριότερος διαφημιζόμενος στα ΜΜΕ των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ , μέσω πολλών διαφόρων εταιριών (ΟΤΕ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, 118ΧΧ κλπ), γι' αυτό και σώπασαν ΟΛΟΙ γύρω από αυτό το σκάνδαλο.ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ στα τηλεπτικά κανάλια και ΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ από τους μεγαλοδημοσιογράφους .
Σήμερα μαθαίνουμε από το zougla.gr ότι ασκήθηκαν διώξεις για 5 κακουργήματα! Σημείωση: Τον κ.Βουρλούμη τον "συμπαθούμε" ακόμα περισσότερο διότι ως βράχος ηθικής και τιμιότητος έχει και τη θέση του ΤΑΜΙΑ στο ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ που ως γνωστόν συνεργάζεται με 9 ΙΔΡΥΜΑΤΑ του Soros, χρηματοδοτείται και από το ΥΠΕΞ και αγωνίζεται κι αυτό με τη σειρά του για τη δίκαια της παγκοσμιοποίησης και το δικαίωμα τους να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ αυτοί για το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων που διαβάζουν τα παιδιά ΜΑΣ και τα οποία εκδίδονται με ΔΙΚΑ ΜΑΣ έξοδα.Ακολουθούν σχετικά άρθρα από το zougla.gr...

Πέντε κακουργήματα για Γερμανό - Βουρλούμη
11 Ιουλίου 2008, 12:40
Πηγή zougla.gr

Ποινική δίωξη για 5 κακουργήματα άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, σε βάρος του ιδρυτή και μεγαλομέτοχου της εταιρείας ''Γερμανός'', Πάνου Γερμανού, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, κι άλλων 10 προσώπων για τη ζημιογόνο εξαγορά της εταιρείας ''Γερμανός'' από την Cosmote, πριν από περίπου 3 χρόνια.

Είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση, μετά και τη μήνυση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Χρίστου Βερελή, από την εισαγγελέα Εφετών, κ. Σπυροπούλου, η οποία έδωσε την παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα αφορούν σε χειραγώγηση της αγοράς κατ’ επάγγελμα, η οποία αποδίδεται στους υπευθύνους της εταιρείας ''Γερμανός'' και σε μέλη του Δ.Σ της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ, ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα, η οποία στρέφεται κατά του Πάνου Γερμανού και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επίσης κατά του Π. Γερμανού, αλλά και κατά του Δ.Σ της εταιρείας.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Παναγή Βουρλούμη, αφορά στο αδίκημα της απιστίας, ενώ ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο Π. Γερμανός.

Συνολικά η Cosmote είχε δαπανήσει 1,3 δις ευρώ για το χρεωμένο , σύμφωνα με τις καταγγελίες δίκτυο της ''Γερμανός'', παίρνοντας στην πλάτη της, χρέη πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση ανατέθηκε στον 20ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.

Μιλώντας στην zougla.gr, ο πρώην υπουργός Χρήστος Βερελής, αφού χαρακτήρισε ''σημαντική'' την απόφαση της δικαιοσύνης, επεσήμανε: ''Από το 2006 είχα απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Γιατί μια φιλελεύθερη κυβέρνηση κρατικοποίησε ένα άθροισμα μη ιδιόκτητων μαγαζιών, έναντι εξαιρετικά υψηλού τιμήματος, σχεδόν 1,4 δις ευρώ''.

Παράλληλα ο κ. Βερελής ζήτησε να εξεταστεί και η πρόσφατη συμφωνία της εξαγοράς του μάνατζμεντ του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, όλοι εξετάστηκαν ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας και αναφέρονται ονομαστικά στα πορίσματα της εισαγγελέως.

Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η δίωξη δεν έχει προσωποποιηθεί ακόμη, κάτι που αναμένεται να πράξει ο ανακριτής, όταν θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.


Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η πρώτη επίσημη αντίδραση ήλθε από την κ. Βάσω Παπανδρέου. Η πρώην υπουργός αναχωρώντας από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μίλησε για δικαίωση του κόμματος της και συνέδεσε το θέμα με την πώληση μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, καθώς όπως υποστήριξε εγείρονται και γι' αυτή την περίπτωση ερωτήματα.

O αριστερός Γερμανός με τις …γεμάτες μπαταρίες
Πηγή zougla.gr

Ο Πάνος Γερμανός είναι κομμουνιστής. Προσφάτως το ελληνικό δημόσιο τον έκανε πολυεκατομμυριούχο. Η εξαγορά του Ομίλου από την COSMOTE προκάλεσε συζήτηση, αντιδράσεις μέχρι και την αναφορά 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η COSMOTE αγόρασε ένα καταχρεωμένο δίκτυο καταστημάτων.

Στις 2 Οκτωβρίου 2006 επισημοποιήθηκε η εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι ότι εκείνη τη στιγμή της πολυσυζητημένης εξαγοράς, το δίκτυο των 256 καταστημάτων της αλυσίδας στην Ελλάδα είχε χρέη περίπου 80 εκ. ευρώ στη μάνα εταιρεία. Η εταιρεία ήταν επικερδής. Το δίκτυό της όμως ήταν καταχρεωμένο.

Συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου 2006, μία μέρα μετά την ενεργοποίηση της συμφωνίας, οι 256 συνεργάτες της εταιρείας χρωστούσαν είτε στον αλληλόχρεο λογαριασμό τους είτε σε επιταγές είτε στην τράπεζα 83.408.730 ευρώ. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο. Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι από τους 256 συνεργάτες του Ομίλου, δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην χρωστούσε… Χρωστούσαν όλοι… με κάποιους να έχουν χρέη που ξεπερνούσαν τα 2.000.000 ευρώ.

Πολλοί συνεργάτες της αλυσίδας δεν άντεξαν και αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα καταστήματά τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων αποτελεί ο Κυριάκος Χρηστέας, άνθρωπος αριστερών πεποιθήσεων που διατηρούσε προσωπική φιλική σχέση με τον Πάνο Γερμανό και σήμερα, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, βρίσκεται εκτός δικτύου της εταιρείας.

«Πιο εύκολα σκεφτόμουν ότι θα αυτοκτονήσω»






O Kυριάκος Χρηστέας έγινε το 1994 ο Νο 25 στη λίστα των franchisee της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Κι όμως μετά από 14 χρόνια συνεργασίας βάζει λουκέτο και πωλητήριο στο 8ο και τελευταίο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ που ανέλαβε στη Γλυφάδα. «Πιο εύκολα σκεφτόμουν ότι θα αυτοκτονήσω παρά ότι θα κλείσω το κατάστημα» μας λέει με φόντο το «ΠΩΛΕΙΤΑΙ».

Ένας από τους πρώτους και ιστορικούς συνεργάτες του ΓΕΡΜΑΝΟΥ που κάποια στιγμή έφθασε στο σημείο να έχει ταυτόχρονα 6 καταστήματα της αλυσίδας με πολύ υψηλούς τζίρους, δηλώνει απογοητευμένος τόσο από την κατάληξη της επαγγελματικής συνεργασίας όσο κυρίως από τη συμπεριφορά του φίλου του Πάνου Γερμανού. Το κοινό τους αριστερό παρελθόν αποτελούσε για τον κ. Χρηστέα εγγύηση πιο ισχυρή από οποιοδήποτε νομικό έγγραφο. «Δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από το συναγωνιστή και σύντροφό μου» λέει σήμερα πικραμένος κοιτώντας το κλειστό κατάστημά του. «Τώρα πια δεν τους ενδιαφέρει να αγοράζουν τα καταστήματα. Παλαιότερα ήταν πολιτική τους. Κάποτε που τα ήθελε τα μαγαζιά να τα πάρει εύκολα και φθηνά, τα έπαιρνε».

«Πέτα τα κλειδιά στη ρεσεψιόν φεύγοντας»

Ο Κυριάκος Χρηστέας είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα την πρακτική της εταιρείας. Ο ίδιος στο παρελθόν, υπό το βάρος αβάσταχτων χρεών, αναγκάστηκε να πουλήσει 6 καταστήματα τα οποία αγόρασε η μάνα εταιρεία και τα οποία φυσικά μετά-μοσχοπούλησε σε νέους franchisee. «Η τακτική είναι ότι κόβουν το εμπόρευμα … και σου λένε να πετάξεις τα κλειδιά στη ρεσεψιόν φεύγοντας. Με είπαν και κουτό που τους έκανα τόσα μαγαζιά».

Η καταγγελία του επιχειρηματία -φορτισμένη έντονα συναισθηματικά- δεν σταματά εδώ. Ο Κυριάκος Χρηστέας θυμάται και περιγράφει με πολύ απλά λόγια την αλληλουχία των γεγονότων που τον οδήγησαν στο λουκέτο. Το 1999 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ υιοθέτησε την πρακτική του τραπεζικού πλαφόν για τους συνεργάτες της. Άνοιξε δηλαδή τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα του κάθε franchisee με πιστωτικό όριο και από εκεί και πέρα έπρεπε ο κάθε ένας να αγοράζει προϊόντα από την εταιρεία χρεώνοντας αυτό το τραπεζικό πλαφόν. Φυσικά το υψηλό επιτόκιο βάρυνε τον franchisee







«Κάποια στιγμή πιάνει ταβάνι το πλαφόν και πάμε στις επιταγές και από εκεί σ’ άλλες επιταγές σ’ άλλη καρτέλα». Εντυπωσιακό στοιχείο της καταγγελίας είναι και το ποσοστό κέρδους με το οποίο εργάζεται ο franchisee του ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Από το 2000 περίπου και μετά, στις συμβάσεις εισήχθη ο όρος ικανό βιώσιμο κέρδος… και ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Οι τιμές πώλησης… θα παρέχουν ικανό κέρδος που θα επιτρέπει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης κατ’ αντικειμενική κρίση». Δεν ορίζεται με αριθμό. Περιγράφεται απλώς … και συνεπώς ερμηνεύεται κατά το δοκούν.

«Αγόρασε φθηνά και πούλησε στο δημόσιο πανάκριβα»







Ο Κυριάκος Χρηστέας είναι η μοναδική περίπτωση franchisee που έχει στραφεί με αγωγή κατά του παλιού του συντρόφου Πάνου Γερμανού ισχυριζόμενος ότι ο κομμουνιστής πολυεκατομμυριούχος αγόρασε 2 καταστήματα πάμφθηνα και τα πούλησε στο ελληνικό δημόσιο πανάκριβα. Σύμφωνα πάντα με την αγωγή, το 2006, τη χρονιά που υπεγράφη η εξαγορά της εταιρείας από την COSMOTE, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ αγόρασε από τον κ. Χρηστέα 2 καταστήματα προς 300.000 ευρώ το ένα ενώ λίγους μήνες μετά τα πούλησε προς 2.500.000 ευρώ το καθένα στην COSMOTE. Το ποσό βγαίνει από την απλή διαίρεση. Όλο το δίκτυο κοστολογήθηκε 1.300.000.000 ευρώ και περιελάμβανε 520 καταστήματα. Άρα 2.500.000 ευρώ το ένα. Η πλευρά Χρηστέα χαρακτηρίζει προφανή τη δυσαναλογία και δηλώνει ότι και πάλι υπό την πίεση των χρεών αναγκάστηκε να συναινέσει σ’ αυτήν την αισχροκερδή λύση της σύμβασης.



Το ΚΚΕ θέλει τον ΓΕΡΜΑΝΟ του… αλλά και τον Αμερικανό του!
Από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ (Νοε 2007)

Ο ΟΤΕ, η Cosmote, ο Γερμανός , το ΚΚΕ και οι τορπίλες
(Πηγή http://www.kentri.gr/1/-cosmote.html)
Η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει σε «στρατηγικό επενδυτή» μεγάλο ποσοστό του ΟΤΕ, από αυτό που κατέχει το δημόσιο, μαζί και το μάνατζμεντ, φέρνει στην επικαιρότητα την, έναντι υπερβολικού τιμήματος, εξαγορά του 88,56% της Γερμανός από την Cosmote.

Η εξαγορά της «Γερμανός», είχε χαρακτηριστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην ΚΚΕ, πολιτικό σκάνδαλο, τις πτυχές του οποίου όφειλε να διερευνήσει η Δικαιοσύνη.
Το ΚΚΕ παραδέχτηκε, οτι κατείχε μετοχές της «Γερμανός».
Σύμφωνα με φήμες που χρόνια κυκλοφορούσαν στην αγορά, η «Γερμανός ήταν μια κομματική επιχείρηση»!!!
Η εξέλιξη της «Γερμανός» υπήρξε αλματώδης. Πέρα από την επέκταση του δικτύου παροχής Τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και στο εξωτερικό, απέκτησε και βιομηχανικό κλάδο, προκειμένου να μπει στην αγορά των εξοπλισμών.Αν οι συνθήκες της εξαγοράς της «Γερμανός», αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, αξίζει να ερευνηθεί κατά πόσον η εξαγορά συνδέεται και με την απευθείας ανάθεση από το ΥΠ.ΕΘ.Α, στην «Γερμανός», της κατασκευής τορπιλών των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, που τελικά δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Η απευθείας ανάθεση είχε γίνει, γνωστού όντος, ότι η ως άνω εταιρία δεν διέθετε ούτε την απαιτούμενη τεχνογνωσία ούτε τη δυνατότητα κατασκευής. Στους διαδρόμους του ΥΠ.ΕΘ.Α. κυκλοφορούσαν τότε φήμες για μίζες, που όπως λέγεται έφθασαν και ως καταγγελία στο Μαξίμου.
Ξαναδιαβάστε το για να καταλάβετε τι εννοεί το ΚΚΕ όταν μιλάει για καπιταλισμό, για χρηματιστήριο, για σκάνδαλα και για ΜΙΖΕΣ. Για τόσο μικρό κόμμα πάντως τα πάει μια χαρά στον κόσμο των «μεγάλων» σκανδάλων εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μία ΝΕΑ ποινική δίωξη κατά του ισχυρού άνδρα του ΟΤΕ κ. Παναγή Βουρλούμη είναι πιθανό να ασκηθεί πριν από τις εθνικές εκλογές, καθώς ο Εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, γνωστός και από τη διερεύνηση του σκανδάλου του χρηματιστηρίου, έχει αναλάβει με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιώργου Κολλιοκώστα να διερευνήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες Βουρλούμη για τη σκανδαλώδη εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote.O εφέτης πλέον εισαγγελικός λειτουργός έχει αρχίσει να καλεί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έχουν συνυπογράψει την αναφορά κατά της διοίκησης του ΟΤΕ που υποβλήθηκε στις αρχές του έτους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά. Η υπόθεση είχε αρχίσει να διερευνάται ήδη από το καλοκαίρι του 2006 από εισαγγελέα Πρωτοδικών, ύστερα από σχετική εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, που δόθηκε μετά τις σοβαρές καταγγελίες για την εξαγορά-σκάνδαλο. Ήδη, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας είχε εξετασθεί τότε ο τέως υπουργός Μεταφορών, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Βερελής. Υπενθυμίζεται ότι στην αναφορά τους προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταγγείλει ότι εν γνώσει της πραγματικής αξίας της εταιρείας Γερμανός, η διοίκηση του ΟΤΕ ενέκρινε την εξαγορά έναντι υπερβολικού τιμήματος, προκαλώντας σοβαρή ζημιά στον Οργανισμό. Η εξαγορά έγινε με τις «ευλογίες» της JP Morgan, που όχι μόνο έδωσε την έκθεση αποτίμησης με την οποία εγκρίθηκε το υψηλό τίμημα (παραμένει μυστική ως σήμερα, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα βουλευτών για δημοσιοποίηση…), αλλά με βάση τη «φουσκωμένη» αποτίμηση χορήγησε και το τεράστιο δάνειο που απαιτήθηκε για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, αποκομίζοντας διπλό όφελος. Ο κ. Βουρλούμης βρίσκεται σε «σφιχτό» δικαστικό κλοιό. Ήδη πάντως, για το γνωστό θέμα των «χρυσοπληρωμένων» συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης δικτύου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Βουρλούμη για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο τότε τεχνικός διευθυντής κ. Γιώργος Ιωαννίδης κατηγορείται για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα. Υπενθυμίζεται ότι η Intracom και η Siemens υπέγραψαν με τον ΟΤΕ συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης του δικτύου του Οργανισμού, με τίμημα κατά 54 εκατ. ευρώ υψηλότερο (!!!) από το ποσό που είχαν υπολογίσει με εμπεριστατωμένα στοιχεία οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΤΕ. Η εισαγγελέας κ. Ελένη Τουλουπάκη έχει συλλέξει πλήθος έγκυρων στοιχείων και μαρτυριών που επιβαρύνουν τη θέση του κ. Βουρλούμη, ενώ από πλευράς του ΟΤΕ το μόνο επιχείρημα που αντιτείνουν ανεπίσημα είναι ότι το τίμημα των συμβάσεων είναι εύλογο με βάση τη μεγάλη αξία του εξοπλισμού που υποστηρίχθηκε. Πάντως, ο εισαγγελικός κλοιός δεν φαίνεται να πτοεί τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος δηλώνει ότι δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης/απομάκρυνσης του κ. Βουρλούμη από τον ΟΤΕ. ΠΗΓΗ: http://politikoimerologio.blogspot.com/2007/06/blog-post_2700.html

Διαβάστε το υπόλοιπο εδώ >>

από macedonia-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου