Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Εκτός του «Τop 10» των δημοφιλών τουριστικών προορισμών η Ελλάδα

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα» ισχύει για την Ελλάδα στην προσπάθειά της να καθιερωθεί ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, παγκοσμίως.

Έτσι, σε έρευνα που πραγματοποίησε ο τουριστικός οργανισμός Lonely Planet η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στους 10 δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, ενώ πέρυσι κατείχε την 10η θέση.

Σύμφωνα με την έρευνα την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, από την 2η που κατείχαν πέρυσι, «ρίχνοντας» την Αυστραλία μια θέση χαμηλότερα και ανεβάζοντας τον Καναδά στην 9η θέση.

«Οι ΗΠΑ γίνονται προφανώς όλο και περισσότερο δημοφιλείς εξαιτίας της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, μετατρέποντας μια χώρα από ακριβή που ήταν σε προσιτή» τόνισε χαρακτηριστικά ο εμπορικός αναλυτής του Lonely Planet Aνταμ Στάνφορντ.

Η Ελλάδα, από την 10η θέση πέρυσι δεν κατέλαβε φέτος καμία μέσα στους 10 πρώτους προορισμούς. Τουναντίον ο Καναδάς από εκτός της λίστας βρέθηκε να καταλαμβάνει την 9η θέση ως «δολαριακός» προορισμός.

Η Αυστραλία, εντούτοις, παρέμεινε η αγαπημένη χώρα προορισμού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την Ιταλία στη δεύτερη θέση πάλι και τις Ηνωμένες Πολιτείες να «ανεβαίνουν» μια θέση καταλαμβάνοντας την τρίτη.

«Η Αυστραλία είναι ένας κλασικός προορισμός για τους ταξιδιώτες και έχει τόσα πολλά να προσφέρει και ενδεχομένως να παραμείνει δημοφιλής προορισμός για αρκετό χρονικό διάστημα» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Στάνφορντ.

Οι δύο δεκάδες

Οι δημοφιλέστερες 10 χώρες που επισκέπτονται οι τουρίστες για το 2008 είναι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Αγγλία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ταϊλάνδη, Ισπανία, Καναδάς και Κίνα.

Οι 10 δημοφιλείς χώρες που έχουν ήδη προσελκύσει τους περισσότερους τουρίστες είναι: Αυστραλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Ταϊλάνδη, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ινδία, Καναδάς και Κίνα.


http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου