Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ Δ. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗ SOUKOS ENVIRONMENTAL ΑΒΕΕ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ !!!!!




Λύση... SOUKOS στη «μαχόμενη» Κερατέα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011


Λύση από τη Λάρισα και συγκεκριμένα από τη SOUKOS ENVIRONMENTAL ΑΒΕΕ, αναζητά η περιοχή της Κερατέας Αττικής και συγκεκριμένα ο Καλλικρατικός Δήμος Λαυρεωτικής, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών. Ως γνωστόν, η Κερατέα αγωνίζεται επί δίμηνο, να μη δημιουργηθεί ΧΥΤΑ στην περιοχή και οι αγώνες των κατοίκων της απασχολούν το πανελλήνιο.
Χθες λοιπόν, σε...διάλειμμα των κινητοποιήσεων των κατοίκων και των μαχών με τα ΜΑΤ, πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Κων. Λεβαντή, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της SOUKOS ENVIRONMENTAL ΑΒΕΕ στο 9ο χλμ. Λάρισας- Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε επίδειξη του καινοτομικού συστήματος «Ψυχρής Επεξεργασίας και Ανακύκλωσης Αστικών Στερεών Απορριμμάτων». Το σύστημα επεξεργάζεται απορρίμματα όλων των ειδών, χωρίς να ρυπαίνεται στο ελάχιστο το περιβάλλον και τα όποια απόβλητα μετατρέπονται σε χρήσιμα υλικά, π.χ. pellet.
Το σύστημα είχε δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Καλαμάτα, που αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και πλέον, μετά τη χθεσινή επίδειξη θα δοκιμαστεί και στην Κερατέα. Στη μεγάλη αντιπροσωπεία του Δήμου Λαυρεωτικής, εκτός του δημάρχου, συμμετείχαν αιρετοί, υπηρεσιακοί παράγοντες και τεχνοκράτες. Μετά την πρώτη ενημέρωση, με χρήση οπτικού υλικού από τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Κων. Σούκο, ακολούθησε επίδειξη του μηχανήματος στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Το μηχάνημα, σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε η εταιρία, «είναι σύγχρονο κινητό σύστημα συνεχούς λειτουργίας, το οποίο είναι αποδοτικό, οικονομικό και φιλικό στο περιβάλλον και μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα της συνολικής διαχείρισης των αστικών στερεών απορριμμάτων (ΑΣΑ). Το σύστημα αυτό αποτελεί καινοτομία και παγκοσμίως κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία, πρωτοποριακή για τη διαχείριση των αποβλήτων αυτών, με περιβαλλοντικά και οικονομικά πλεονεκτήματα. Το εν λόγω σύστημα έχει καταχωρηθεί ως ευρεσιτεχνία στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας το 2010 με αριθμό 20100100267 και προστατεύεται από τις σχετικές διατάξεις περί βιομηχανικής ιδιοκτησίας.
ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
Είναι επαναστατικό σύστημα, ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας, του οποίου η μοναδικότητα, πέραν των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, έγκειται:
Στην πλήρη αξιοποίηση των εισερχόμενων απορριμμάτων με τη μετατροπή τους καθ’ ολοκληρία σε χρήσιμα υλικά (όπως στερεό καύσιμο φιλικό στο περιβάλλον, εδαφοβελτιωτικό και ποικίλων εφαρμογών βιομηχανικά υλικά, ανακυκλώσιμα υλικά) χωρίς να απομένουν υπολείμματα για ταφή. Στη δυνατότητα διαχωρισμού σε ποσοστό έως και 90% της συνολικής ποσότητας των ανακυκλώσιμων υλικών που περιέχονται στα σύμμικτα ΑΣΑ, επιτυγχάνοντας την ανάκτηση των υλικών όπως, γυαλί, πλαστικά, σιδηρούχα μέταλλα, αλουμίνιο, χαρτί, ξύλο, κ.ά. Στη δυνατότητα αυτόματης «μετάλλαξης» της εναπομένουσας ποσότητας απορριμμάτων σε χρήσιμο σταθεροποιημένο προϊόν, με μειωμένα παθογόνα μικροβιακά φορτία και η οποία περιορίζεται στο 40 έως 50% του συνολικού βάρους των εισερχομένων ΑΣΑ στο σύστημα προς επεξεργασία. Το σταθεροποιημένο προϊόν έχει τη μορφή συσσωματώματος (pellet).
Είναι άοσμο και περιλαμβάνει πάνω από 90% κ.β. βιοαποικοδομήσιμη οργανική ύλη. Με την αυτόματη μορφοποίησή του σε pellets (συσσωματώματα), το προϊόν καθίσταται εύκολο στη μεταφορά, στην αποθήκευση και στον χειρισμό του. Στην παντελή έλλειψη υπολειμμάτων, τα οποία άλλως θα έπρεπε να οδηγούνται προς ταφή. Στον αυτόματο διαχωρισμό και στεγανοποιημένη συγκράτηση των στραγγισμάτων (υγρών), των προερχομένων από τα ΑΣΑ, χάριν της δυνατότητος του συστήματος να τα επαναχρησιμοποιεί κατά τη διαδικασία της ψυχρής επεξεργασίας, μέσω ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας. Στη μηδαμινή όχληση του περιβάλλοντος κατά την κατεργασία, αφού δεν δημιουργούνται υγρά και στερεά υπολείμματα και δεν εκλύονται αέριοι ρύποι.
Στην αυτοματοποιημένη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη λειτουργία του συστήματος σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας των ΑΣΑ. Η όλη διαδικασία παρακολουθείται από ειδική αίθουσα ελέγχου (control room) μέσω συστήματος PLC και SCADA. Στην πλήρη αξιοποίηση των απορριμμάτων με τη μετατροπή τους καθ’ ολοκληρία σε χρήσιμα υλικά. Στην ασφαλή λειτουργία του συστήματος για τους χειριστές, αφού παρέχεται η δυνατότητα μέσω καμερών να ελέγχονται τα εισερχόμενα στο σύστημα απορρίμματα και να διακόπτεται η λειτουργία του όποτε ανιχνεύονται επικίνδυνα υλικά. Στη δυνατότητα και ευελιξία να επεξεργάζεται ΑΣΑ και μικρών σχετικά περιοχών, όπως δήμων με μικρό πληθυσμό...».
Ε. Ρ.

ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ !!!!!!

1 σχόλιο:

  1. http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3037256492085456171#editor/target=post;postID=4095853818350425679

    http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?DB=EPODOC&II=2&adjacent=true&locale=en_EP&FT=D&date=20060126&CC=GR&NR=1005111B1&KC=B1

    Bibliographic data: GR 1005111

    ΑπάντησηΔιαγραφή