Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


Νέα εγκύκλιο «Προς το Λαό», που αυτή τη φορά θα αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821, αποφάσισε να εκδώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρεμβαίνοντας στην ανάγνωση και τη μελέτη της Ιστορίας, με αφορμή και το θόρυβο που ξέσπασε από την προβολή του ντοκιμαντέρ για το 1821 από τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και δεν ανακοινώθηκε, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνταξη της εγκυκλίου έχει ήδη ανατεθεί σε Συνοδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και καθηγητές.

Οπως επισημαίνει στο «Βήμα on - line» Συνοδικός Μητροπολίτης, «το κείμενο θα συνταχθεί με βάσει τις παλαιότερες εγκυκλίους που είχε εκδώσει για το θέμα η Σύνοδος. Θα εγκριθεί από την 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και στη συνέχεια, αφού τυπωθεί, θα διανεμηθεί στους Ναούς των Μητροπόλεων, που υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος, πιθανότατα την 25η Μαρτίου, ημέρα, κατά την οποία ο ελληνισμός εορτάζει την Επανάσταση και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».

Σύμφωνα με τον ίδιο Ιεράρχη, η απόφαση για την έκδοση της εγκυκλίου ελήφθη μετά από εκατοντάδες διαμαρτυρίες, κληρικών και λαϊκών, που έφτασαν στις Συνοδικές υπηρεσίες.

Ενδεικτική του κλίματος που κυριαρχεί, είναι η επιστολή που απέστειλε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ "ΞΥΠΝΑΕΙ":ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ-ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ-ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/hellas-orthodoxy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου