Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά ο Παπανδρέου είχε σχέδιο!



O Πρωθυπουργός ανακοινώνει την εκποίηση της δημοσίας περιουσίας σε εκδήλωση του Economic Club - 23-09-2010

Του Κώστα Ροδινού
Μετά την «κωμικο-τραγωδία» που ζήσαμε το Σαββατοκύριακο, με τις μεταμεσονύχτιες ανακοινώσεις, ένθεν – κακείθεν, μπορούμε να καταλήξουμε σε μερικές διαπιστώσεις:

Είναι πλέον πασιφανές ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου για μια ακόμα φορά επεχείρησε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Το έχουν κάνει τόσες φορές τα τελευταία χρόνια , που τους έγινε αγαπημένη συνήθεια. Όμως ήταν τόσο χοντροκομμένη η παράσταση, που δυσανασχέτησε ακόμα και το …επίσημο δελτίο ειδήσεων της Κυβέρνησης, του MEGA ήθελα να πω!
Αποδεικνύεται καθημερινά, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η παρέα που μας κυβερνάει, μεθοδευμένα οδήγησε τα πράγματα εδώ. Ούτε λάθη υπήρξαν, ούτε αστοχίες. Ούτε άσχετοι ήταν, ούτε αφελείς. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Οι άνθρωποι ήρθαν πολύ καλά οργανωμένοι και προετοιμασμένοι. Οφείλω να παραδεχτώ και να ομολογήσω ότι τελικά ο κ. Παπανδρέου σε ένα πράγμα, απ’ όσα έλεγε , είχε απόλυτο δίκιο: όντως είχε σχέδιο!
Μεθοδικά από τον Οκτώβριο του 2009, διέσυραν τη χώρα, αύξησαν το κόστος δανεισμού, προετοίμασαν την ψυχολογία μας για τα χειρότερα, μας παρουσίασαν το μνημόνιο, ως «πατριωτική λύση σωτηρίας», ενώ στην ουσία υποθήκευσαν το μέλλον μας, απαξίωσαν την οικονομία και την περιουσία της χώρας και τώρα είναι έτοιμοι για το μεγάλο ρεσάλτο. Ερχεται το μεγάλο ξεπούλημα! Για να μην περικόπτονται άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις! Αυτό θα είναι το επιχείρημα! Και γιατί δεν το έκαναν από την αρχή, θα ρωτήσει κάποιος; Μα έπρεπε πρώτα να γίνουμε ανταγωνιστικοί!
Είναι προφανές ότι το μνημόνιο εξεμέτρησε τον βίο του. Εξήντλησε τη ….χρησιμότητά του. Μας έφερε ύφεση 4.6%, πληθωρισμό 5,2% , ανεργία 14% , μειωμένους μισθούς, κουτσουρεμένες συντάξεις, απορυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, υποβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο. Τι άλλο θέλουμε; Α, και τα κόστος δανεισμού παραμένει στα ύψη!
Τώρα αναζητούμε άλλη οδό… σωτηρίας. Σε μια εντυπωσιακή μείωση του χρέους μέσω της εκποίησης δημόσιας περιουσίας! Παραλίες, λιμάνια, αεροδρόμια, συμμετοχές του δημοσίου σε επιχειρήσεις! «Τα πάντα όλα»! Ετσι, λένε οι «σοφοί», αφ΄ενός μεν θα μειώσουμε αμέσως το χρέος, άρα και τα χρεωλύσια που πληρώνουμε ετησίως, αφ’ ετέρου θα προσελκύσουμε στη χώρα ξένα κεφάλαια που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη! Και αφού βρε μπαγαπόντηδες το σχέδιο αυτό είναι καλό γιατί δεν το προτείνατε από πέρυσι, αλλά πρώτα οδηγήσατε έναν ολόκληρο λαό σε απόγνωση; Απάντηση: Μα πώς θα δεχόταν αυτός ο λαός την εκποίηση, αν ευημερούσε;
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για «σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας». Ξεπούλημα σχεδιάζεται και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας υπό ξένη εποπτεία. Τα περί «αξιοποίησης» είναι η χρυσόσκονη για να θαμπωθούν οι ιθαγενείς.
Αυτοί οι σχεδιασμοί δεν πρέπει να περάσουν.

Και θα έχουν την ευθύνη ακόμα και όσοι αδιαφορήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου