Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η αντίσταση και η ανατροπή είναι καθήκον μας!



Η αντίσταση και η ανατροπή είναι καθήκον μας

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Η Κυβέρνηση μαζί με ΔΝΤ και ΕΕ μετατρέπουν σήμερα τον ‘Ελληνα εργαζόμενο σε σκλάβο. Μεσούσης της κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος εγχώριοι και διεθνείς νταβατζήδες ασκούνται σε μια πρωτοφανή λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και των Ελλήνων πολιτών με την αμέριστη συνεργασία του πολιτικού τους προσωπικού, Κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και λοιπών συνεργαζόμενων πολιτικών σχηματισμών. Το σχέδιο είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν με τις περιβόητες ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Στήθηκε το μεγάλο φαγοπότι με τον ΟΤΕ, ακολούθησε η μετατροπή των δημόσιων οργανισμών σε ΑΕ και η είσοδό τους στο χρηματιστήριο που οδήγησε στην καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και φτάσαμε στην παράδοση των ελληνικών δημόσιων δρόμων στην εκμετάλλευση των ιδιωτικών εταιριών. Η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά μας αγαθά μετατρέπονται σε ιδιωτικό εμπόρευμα με κοινοβουλευτικό περιτύλιγμα.
Έλληνες και διεθνείς μεγαλοκαρχαρίες ετοιμάζονται να ορμήσουν σε οτιδήποτε έχει απομείνει δημόσιο. Κυβέρνηση και Τρόϊκα υπογράφουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή αλλιώς «δανειακή σύμβαση», που παρέχει το δικαίωμα στους δανειστές αναγκαστικής κατάσχεσης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων με διαιτητικό ρόλο των Βρετανικών δικαστηρίων! Σε αυτή την κατεύθυνση δεν ήταν καθόλου τυχαία η παρέμβαση της τρόικα που μίλησε για εκποίηση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.
Η επίκληση της χρεοκοπίας με την δημοσιονομική κρίση οδήγησε στην περιστολή εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, επιτρέποντας στην νέα τάξη και τις αγορές να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη και την εξουσία τους ενώ το σύνολο της κοινωνίας υποχρεώνεται να αποδεχτεί μια μακρόχρονη ειλωτεία.
Μέσα σε ένα χρόνο η Κυβέρνηση πέρασε τόσα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, όσα διεκδικούσαν ο ΣΕΒ και οι Τραπεζίτες από τη μεταπολίτευση του 1975.
Μουδιασμένοι και καθηλωμένοι μπροστά στις οθόνες παρακολουθούμε όλοι τις βαθυστόχαστες αναλύσεις και μοιραζόμαστε τον τρόμο που απλόχερα σπέρνουν οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι/παπαγαλάκια της εγχώριας ολιγαρχίας.
Οδηγηθήκαμε σήμερα στην ποινικοποίηση του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ήτε γιατί έχω πειστεί ότι με εξαπατούν ήτε γιατι ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ. Το παράδειγμα των διοδίων είναι εξόχως διαφωτιστικό: Νομοθέτησαν την άρνηση πληρωμής στους προκρούστειους ληστές ώς παράβαση του ΚΟΚ! Αύριο ενδεχομένως θα κάνουν το ίδιο προκειμένου να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, της ΔΕΗ, των τραπεζών που έχουν κατακλέψει τους εργαζόμενους με τις ληστρικές δανειακές συμβάσεις στα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια κ.λ.π.
Απροκάλυπτα η πολιτική διακυβέρνηση θέτει τους μηχανισμούς του κράτους (θεσμικό – νομικό πλαίσιο/δικαστική και εκτελεστική εξουσία) στην υπηρεσία των νταβατζήδων και της απογείωσης των κερδών τους.
Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ξεκίνησε διεκδικώντας το αυτονόητο: Ελεύθερη μετακίνηση στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Άρνηση πληρωμής διοδίων. Μαζικοποιήθηκε πολύ γρήγορα και υποχρεώθηκε απο τις ανάγκες των καιρών να ενσωματώσει στο διεκδικητικό του πλαίσιο την απαίτηση για ελεύθερες δωρεάν μετακινήσεις, ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, δωρεάν όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο τοπικά κινήματα (ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ κ.α) συναντήθηκαν σε κοινές δράσεις και οικοδόμησαν νέες κοινωνικές συμμαχίες. (Υγειονομικοί και κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για τα εισιτήρια στα νοσοκομεία/ δημόσιες μεταφορές – εργαζόμενοι στα ΜΜΜκ.λ.π.)
Ο πανικός που άρχισε να προκαλεί ένα κίνημα δομημένο απο τα κάτω με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συγκρότησης και δράσεων οδήγησε το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης σε μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα.
Η εξάπλωση και το δυνάμωμα του κινήματος δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί. Αντίθετα το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ γιγαντώνεται. Το Σάββατο στην Αττική οδό και στην κεντρική συγκέντρωση του στα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ αμέσως μετά την ανακοίνωση της τροπολογίας του αίσχους για διοικητικά μέτρα στους οδηγούς, απέδειξε τα ισχυρά αντανακλαστικά των αντιδράσεων του κόσμου που έχει αντιληφθεί ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με δεδομένα πρώτα την καθολική αναξιοπιστία του σημερινού πολιτικού συστήματος και την κρισιμότητα των καιρών μετατρέπεται σε καθολικό κίνημα αντίστασης ενάντια στην επίθεση που υφίσταται σήμερα κάθε εργαζόμενος, κάθε συμπολίτης. Ενώνει τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ένα καθολικό κίνημα αμφισβήτησης απο τα κάτω και στους αγώνες. Αποδοκιμάζει την εκπροσώπηση και τη διαχείρηση, αρνείται να διαπραγματευτεί και εισπράττει την επιδοκιμασία του δοκιμαζόμενου λαού που αυτοοργανώνεται και πυκνώνει τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε όλη την Ελλάδα.
Η κεντρική πολιτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 1Η Μάρτη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα ιστορική αφετηρία. Την πρόθεση να πάρει ο λαός την ευθύνη της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης στα χέρια του.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ / όλοι στους δρόμους για την ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου