Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πετρελαιοκίνηση στα ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ανοίγει το θέμα της πετρελαιοκίνησης στα ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση, ενώ προχωρά στην παροχή επιπλέον...κινήτρων για υβριδικά αυτοκίνητα. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους, αλλά θα έχει και σημαντικά ωφέλη για την τσέπη, εκεί που έχει φτάσει η αμόλυβδη.
Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, δήλωσε αναμένονται εξελίξεις στο θέμα της πετρελαιοκίνησης, από το ΥΠΕΚΑ και ότι εξετάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών να δοθούν κίνητρα για αγορά υβριδικών οχημάτων.
Οι δηλώσεις Τσιόκα, ακολουθούν τη “γραμμή” παλιότερων δηλώσεων του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος είχε αναφέρει πως έχει ήδη συσταθεί επιτροπή που εξετάζει το ζήτημα προκειμένου να δοθεί “πράσινο φως” για χρήση πετρελαίου στα ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, το ΥΠΕΚΑ εκφράζει δύο ανησυχίες για το θέμα. Η μία είναι η υγεία των κατοίκων λόγω των εκπομπών και η δεύτερη ενδεχόμενο πρόστιμο που μπορεί να έρθει από την ΕΕ, εξαιτίας της αύξησης εκπομπών μικροσωματιδίων.

http://greece-salonika.blogspot.com/2011/02/blog-post_5981.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου