Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοινωση της Κινησης Ανεξαρτητων Πολιτων- Μικης Θεοδωρακης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, μετά τις ιταμές και προκλητικές αξιώσεις της «Τρόικα»,προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

1 )
- Τα ψεύδη των επίσημων «εκπροσώπων» του Ελληνικού Λαού, ότι τάχα τα βάσανα του διαβόητου «Μνημονίου» θα τελείωναν σε μια τριετία, όχι μόνο αποκαλύπτονται σήμερα σε όλο τους το μεγαλείο, αλλά και επιβεβαιώνεται με τον πιο σκληρό και ιταμό τρόπο ότι η υποδούλωσή μας δεν έχει ορατό τέλος και η πορεία μας προς το μέλλον θα είναι ζοφερή.

2)
- Σήμερα ήλθε η «Τρόικα», η εκπρόσωπος αυτών που παρουσιάζονται ως «φρουροί» των αρχών του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής δημοκρατικής νομιμότητας, να ζητήσει το τρίτο κομμάτι ζωτικής σάρκας της Ελλάδας για την ικανοποίηση των «εταίρων» Δανειστών μας, που καθοδηγούν το Βερολίνο και το ΔΝΤ.

- Το πρώτο κομμάτι ελληνικής ζωτικής σάρκας κόπηκε απάνθρωπα από το σώμα των εργαζομένων και των συνταξιούχων του ελληνικού κράτους, αμέσως με την υπογραφή της Σύμβασης Δανείου.

- Το δεύτερο κομμάτι ελληνικής ζωτική σάρκας κόπηκε από τον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Χώρας μας, με την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος εξάρθρωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελμάτων για «απελευθέρωση» της αγοράς, ώστε να διευκολυνθεί η άλωσή της από τα μεγάλα δίκτυα επιχειρήσεων.

- Το τρίτο κομμάτι ελληνικής ζωτικής σάρκας είναι το σημερινό: το ξεπούλημα σε μεγάλους επιχειρηματικούς φορείς ανώνυμου κεφαλαίου: (α) των δημόσιων επιχειρήσεων, που παράγουν αγαθά και παρέχουν υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο και (β) της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, που περιλαμβάνει και τη δημόσια γη με πλουτοπαραγωγικές πηγές και γενικά με ιδιότητες κερδοφόρας εκμετάλλευσης -ανεξάρτητα αν με την παραχώρηση αυτή απειλείται η εθνική κυριαρχία.

- Με τη δεύτερη κατηγορία ξεπουλήματος αρχίζει μαλακά και σιγανά η εκπλήρωση του σκοπού που υπηρετεί ο όρος παραίτησης από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας, που περιέχει η Δανειακή Σύβαση.

3)                      
- Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι σε κάθε επέμβαση της «Τρόικα» το μαχαίρι μπαίνει όλο και πιο βαθιά στη ζωτική σάρκα της Ελλάδας και της υπόστασής της. Το απάνθρωπο και άνομο αυτό έργο των Δανειστών μας θα συνεχιστεί με όλο και πιο βαθιές τομές στο σώμα της Χώρας μας, μέχρι την εξάντληση και της έσχατης αντοχής της.

- Το πρόγραμμα οικονομικών μέτρων της Μέρκελ είναι εύγλωττο ως προς το πού οδηγεί.

- Τα επόμενα βήματα των Δανειστών μας θα αποτελούν επέμβαση στην εθνική μας κυριαρχία, που «αμετάκλητα και άνευ όρων» υποθηκεύτηκε με επίσημη υπογραφή.

- Εκεί θα έχομε και τις «λύσεις» των εθνικών μας ζητημάτων.    
  
4)
- Η υπογραφή από την πολιτική εκπροσώπηση της Χώρας μας της γνωστής Σύμβασης Δανείου και του Μνημονίου, με τους πρωτοφανείς στη μεταπολεμική ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού όρους, συνοδεύτηκε με δύο βαρύτατες παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και των εθνικών συμφερόντων, ενώ μπορούσαν να αποφευχθούν:
  • η υποθήκευση της Ελλάδας στο σύνολο της με ταυτόχρονη καταπάτηση θεμελιωδών  δικαιωμάτων και άρχων και
  • η παραβίαση του δημοκρατικού πολιτεύματος, που διαπράχτηκε με την παράκαμψη του ανώτατου μετά το λαό οργάνου του, της λαϊκής αντιπροσωπείας.
-  Όλα αυτά έγιναν με την ουσιαστική ανοχή της ευρύτερης πολιτικής ηγεσίας και με την ένοχη σιωπή των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

5)
Οι κατάφωρες παραβιάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, θεμελιωδών αρχών του δικαίου και δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη καθιστούν τη Σύμβαση Δανειοδότησης και το Μνημόνιο ανυπόστατα.

- Το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο δεν επιτρέπουν την εφαρμογή τους. Η εφαρμογή τους και ο ιταμός έλεγχος της ελληνικής διοίκησης από την Τρόικα είναι χωρίς νόμιμη βάση.

- Η Ελλάδα, ως προς αυτή την εξουσία είναι κάτω από παράνομη κατοχή.

- Η πραγματικότητα αυτή δείχνει ότι η πορεία της Ελλάδας που ακολουθεί θα είναι τραγική. Η μόνη ελπίδα που μένει είναι η σοφία του λαού, όπως ο Ελληνισμός το έζησε πρόσφατα με τη σοφία του Κυπριακού Λαού.

6)                     
- Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών κάνει έκκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση, με βάση τις συνταγματικές της υποχρεώσεις για τις οποίες ορκίστηκε, να ενεργήσει ό,τι χρειάζεται για την απάλειψη των όρων που προσβάλλουν την εθνική κυριαρχία και των άλλων αθέμιτων όρων των Συμβάσεων Δανειοδότησης και Μνημονίου και να τις υποβάλει στη Βουλή των Ελλήνων για συζήτηση και κύρωση.

- Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών απευθύνει συγχρόνως έκκληση προς τα όργανα του πολιτεύματος της Ελλάδας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων να ασκήσουν στην Κυβέρνηση κάθε δυνατή επιρροή που έχουν από το Σύνταγμα, για τον ίδιο σκοπό.

7)                    
- Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, μέχρι την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και την απάλειψη των επονείδιστων όρων που απειλούν την εθνική κυριαρχία, δε θα παύσει να αγωνίζεται με όλα τα δημοκρατικά μέσα για τη μη εφαρμογή των παράνομων και «απεχθών» Συμβάσεων Δανειοδότησης.


Η τροικα και τα επακόλουθα της,
Ανακοινωση της Κινησης Ανεξαρτητων Πολιτων- Μικης Θεοδωρακης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου