Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ:ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕ 25 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ,ΗΤΑΝ "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ρωσία μας τα έδινε… εμείς δεν τα παίρναμε!

Πώς αποδεικνύεται η προδιαγεγραμμένη πορεία προς το ΔΝΤ: Το δάνειο των 25 δισ. δολαρίων που είχε αποφασίσει να μας δώσει ο Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2010 και...η πράσινη ανάπτυξη του Παπανδρέου

Αφού άνοιξε πλέον το θέμα της προσχεδιασμένης ένταξής μας στα προγράμματα του ΔΝΤ, καλό είναι να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία, ως συνέχεια και του προχθεσινού μας σημειώματος «Πώς μας οδήγησαν στο ΔΝΤ». Πρόκειται για αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, οι οποίες προέρχονται από τον κ. Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στη ρωσική Δούμα.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, κι ενώ είχαμε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρει αγορές που θα μας δανείσουν με ευνοϊκούς όρους. Γινόταν τότε συζήτηση για ενδεχόμενη προθυμία εκ μέρους της Κίνας, αλλά και για διερευνητικές συζητήσεις με Ρώσους, Άραβες ή και ομογενείς.

Από ομογενειακούς κύκλους είχαμε την πληροφόρηση ότι υπήρχε μεν διάθεση αγοράς ομολόγων, αλλά συνοδευόταν από αίτημα για ισχυρή διαβεβαίωση ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν με διαφανή τρόπο. Φαίνεται όμως, ότι δεν υπήρξε από κυβερνητικής πλευράς ιδιαίτερη επιθυμία κινητοποίησης των ομογενών, ούτε και για έκδοση εσωτερικού δανείου.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα. Στα δημοσιεύματα του Τύπου δεν γινόταν μνεία ότι υπήρχε στην ατζέντα των συζητήσεων θέμα δανεισμού της Ελλάδας από τη Ρωσία. Η Voria.gr είχε γράψει: «Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου αναμένεται να βρεθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων, με έμφαση στα εκκρεμή ενεργειακά σχέδια μεταξύ των δύο χωρών (…) Επί τάπητος θα τεθεί, επίσης, η ανανέωση της συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου που λήγει το 2016 (…) Θα εξεταστούν, δε, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα που απασχολούν τις ελληνορωσικές σχέσεις, όπως το Κυπριακό».

Μόνον μερίδα του τουρκικού τύπου έδωσε άλλη διάσταση, όχι όμως οικονομική. Η εφημερίδα «Ζαμάν» έγραψε ότι η επίσκεψη στη Μόσχα έγινε, για να πεισθεί η Ρωσία να μη ενισχύσει την Τουρκία στο πυρηνικό της πρόγραμμα, διότι «την παραπάνω συγκλονιστική ενημέρωση παρείχε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα».

Τι συζητήθηκε στη Μόσχα; Το αποκάλυψε ο κ. Ιβάν Σαββίδης. Η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, σχημάτισε τη γνώμη -όπως και όλοι μας- ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται πλην των άλλων να ζητήσει τη ρωσική οικονομική συνδρομή. Αυτού του είδους την ενημέρωση παρείχε στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει το σχετικό ελληνικό αίτημα, το δε ποσόν του δανείου που υπολόγισε ανερχόταν στα 25 δισ. δολάρια, με επιτόκιο 4,7% (και χωρίς φυσικά να υπάρχουν οι επαχθείς δεσμεύσεις του μνημονίου). Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στη Μόσχα, διήρκεσε περί τη μία ώρα. Όταν έφυγε ο κ. Παπανδρέου, ο Ρώσος πρωθυπουργός -κατά λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη- «έσπαγε καρέκλες» και ζητούσε «την κεφαλή επί πίνακος» του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα, διότι θεώρησε ότι τον παραπλάνησε! Ο λόγος; Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο μόνον για… πράσινη ανάπτυξη και οικολογία!

Έτσι εξηγείται η θυμωμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου κ. Μεντβέντεφ «να πάτε στο ΔΝΤ». Μας είχε εκπλήξει τότε η δήλωσή του, γνωστού όντος ότι η Ρωσία αποστρέφεται το ΔΝΤ, αφού ο Γέλτσιν την προηγούμενη δεκαετία είχε επιτρέψει την οικονομική κυρίευση της χώρας. Ο κ. Μεντβέντεφ, αντέδρασε φαίνεται υπό το κράτος ενόχλησης, η οποία προήλθε από την «κοροϊδία» που υπέστη η Ρωσία από μέρους μας.

Οι Ρώσοι αντελήφθησαν, πριν από τον ελληνικό λαό, ότι η πορεία μας είχε προδιαγραφεί πολύ πριν μας ανακοινωθεί. Στο παιχνίδι, προφανώς είναι μπλεγμένοι και αρχηγοί άλλων κομμάτων, διότι ουδείς, καθ’ όλο το διάστημα που προηγήθηκε δεν πρότεινε τρόπο εξόδου από την κρίση. Παρ’ όλο που γνώριζαν τι συμβαίνει.
ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΤΖΕΦΡΥ,ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΙ-ΕΛΕΟΣ-ΓΙΑ...ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

ΦΤΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ"!

ΦΤΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ-ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ-ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ "ΔΝΤ Ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ"!

ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΜΑΖΕΨΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αν σιγά-σιγά αρχίσουν να...κελαηδάνε κι άλλα "πουλάκια",από Κίνα μεριά.Όσο περνάει ο καιρός,τόσο θα αποκαλύπτεται το ασύλληπτο μέγεθος της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του Τζέφρυ,που μας οδήγησε στο ΔΝΤ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ!
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/hellas-orthodoxy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου