Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Καντάφι: "Δεν παραιτούμαι, θα πεθάνω σαν μάρτυρας στη Λιβύη" Τελικά ένας Καντάφι μας χρειάζεται!


- «Δεν είμαι ο πρόεδρος της Λιβύης για να παραιτηθώ, είμαι ο ηγέτης της επανάστασης» είπε
- Κάλεσε στους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους: «Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι να ελευθερωθεί το λιβυκό έδαφος»!
Αυτή τη φορά δε χρειάστηκε να περάσουν πέντε ώρες από την ώρα που προαναγγέλθηκε το διάγγελμα έως την πραγματοποίησή του. Λίγο πριν τις 18:00 ώρα Ελλάδας, ο Λίβυος ηγέτης εμφανίστηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η ομιλία του έγινε...
σε έντονο ύφος, επιτέθηκε στους διαδηλωτές που ζητούν την παραίτησή του και ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, αλλά «θα πεθάνω στη χώρα μου σαν μάρτυρας». «Δεν είμαι ο πρόεδρος τη Λιβύης για να παραιτηθώ. Είμαι ο ηγέτης της επανάστασης», πρόσθεσε και έβαλλε κατά των διαδηλωτών.

Επανέλαβε τις κατηγορίες πως στους διαδηλωτές, που ήταν νέοι άνθρωποι, είχαν δωθεί παραισθησιογόνα ναρκωτικά και τόνισε πως εξαιτίας των διαδηλώσεων η εικόνα της Λιβύης στο εξωτερικό έχει παραμορφωθεί. «Όλα τα αφρικανικά κράτη κοιτούν τη Λιβύη. Όλοι οι ηγέτες του κόσμου κοιτούν τη Λιβύη. Οι διαδηλωτές «υπηρετούν» το κακό και θέλουν να σας ταπειώσουν. Θέλουμε να ανακάμψουμε και να αντιδράσουμε αποτελεσματικά». Τους κατηγόρησε επίσης ότι «παίζουν» με την ενότητα της χώρας και πως πρέπει να εκτελούνται. «Θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ισλαμικό κράτος. Θέλουν χάος, γένια και τουρμπάνια», είπε.

«Οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι να ελευθερωθεί η Λιβύη» συμπλήρωσε ο στρατηγός Καντάφι, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους διαδηλωτές πως ο βομβαρδισμός της Δευτέρας ήταν μόνο η αρχή! «Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε βία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το σύνταγμα της χώρας», πρόσθεσε.

«Αντισταθήκαμε στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, δε θα παραδοθούμε τώρα» διεμήνυσε ο Καντάφι, ζητώντας από εκείνους που τον αγαπούν, να βγουν στους δρόμους για να τον υποστηρίξουν και να «ασφαλίσουν τους δρόμους της Λιβύης».
απο newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου