Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Φραγκούλης Φράγκος... έχει γίνει μακράν ο πιο διάσημος Α/ΓΕΣ από όλους τους προκατόχους του αφού συνεχώς κάτι συμβαίνει και παραμένει εντός της τρέχουσας επικαιρότητας!

Δεν έγινε τελικά δεκτή η παραίτηση του Κομοτηναίου Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου και ο ίδιος παραμένει στη θέση του μέχρι νεοτέρας.

Αιτία της αιφνιδιαστικής παραίτησης του Κομοτηναίου στρατηγού από τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν το “άδειασμα” όπως ερμηνεύτηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη. Πέτρα του σκανδάλου μία στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό και είχε ως σενάριο την επέμβαση μονάδων του Στρατού (στρατιωτικά ΜΑΤ) για την καταστολή διαδηλώσεων και εξεγέρσεων από πολίτες.

Το βίντεο αναμεταδόθηκε όπως ήταν φυσικό από δεκάδες blogs και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ζητούσαν την παραίτηση του Α/ΓΕΣ για το θέμα αυτό. Λάδι στη φωτιά ήρθαν να ρίξουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη πως ο ίδιος δεν είχε γνώση για την διενέργεια άσκησης με τέτοιο σενάριο! Το επόμενο βήμα ήταν ο στρατηγός να δηλώσει παραίτηση από τη θέση του η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή ενώ αμέσως μετά ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος έσπευσε να καλύψει τον στρατηγό κάνοντας μαζί του περιοδία σε στρατόπεδα της βορείου Ελλάδας.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό ζήτημα στην επικαιρότητα του δημοφιλούς στα blogs Κομοτηναίου στρατηγού και Αρχηγού ΓΕΣ αφού πριν λίγες ημέρες ο ίδιος όπως και άλλοι στρατιωτικοί και πολιτικοί παράγοντες παρέλαβε εξώδικο από πολίτες (μεταξύ των οποίων και ο εκδότης του “Αντιφωνητή” Κώστας Καραΐσκος αλλά και η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, πανεπιστημιακοί, απόστρατοι, πολιτευτές κ.α.) οι οποίοι ζητούν να επανεξεταστεί το ζήτημα της εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές αλλοδαπών πολιτών.

Υποθέτουμε πως ο Κομοτηναίος στρατηγός θα έμεινε άφωνος όταν θα διάβασε στο εν λόγω εξώδικο πως “η υπογραφή του δεν αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο, αλλά απόδειξη της αποδοχής και της συμφωνίας των, προς το ανοσιούργημα της εισόδου αλλογενών εις τις στρατιωτικές σχολές” και αναμένεται τόσο η δική του αντίδραση όσο και των υπολοίπων οι οποίοι παρέλαβαν το εξώδικο αυτό!
 

Μια ακόμη γεμάτη εβδομάδα λοιπόν για τον Κομοτηναίο Α/ΓΕΣ που βάζουμε στοίχημα πως πλέον με τον Α ή Β τρόπο έχει γίνει μακράν ο πιο διάσημος από όλους τους προκατόχους του αφού συνεχώς κάτι συμβαίνει και παραμένει εντός της τρέχουσας επικαιρότητας!

Σχετικό δημοσίευμα από την ηλεκτρονική εφημερίδα Zougla.gr:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=256274&cid=6

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την «άγνοια» που εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, για την άσκηση «καταστολής πλήθους» από στρατιωτικές δυνάμεις της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Κιλκίς.

Η «άγνοια» του κ. Μπεγλίτη για μία άσκηση που διεξάγεται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια ερμηνεύθηκε ως «άδειασμα» της ηγεσίας του Γ.Ε.Σ.. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αρχηγός Γ.Ε.Σ. και ο αναπληρωτής υπουργός και το επιτελείο του βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επισκέπτεται σήμερα στα Γιαννιτσά το στρατόπεδο «Καπετάν Άγρας», έχοντας δίπλα του τον αρχηγό Γ.Ε.Σ.

Short URL: http://rodopinews.gr/?p=15855
armyalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου