Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Στο Ελληνικό θα γίνει της Κερατέας... Δουλειές με φούντες για τον Παπουτσή...

Οι αποικιοκρατικές προτάσεις (συμφωνίες;) Παμπούκη μάλλον θέλουν να μετατρέψουν το Ελληνικό σε νέο πεδίο μάχης τύπου Κερατέας
Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού «Με διακρατική συμφωνία να δοθεί στους άραβες επενδυτές από το Κατάρ» είπε ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης
Σχετικά:
1). Παρουσίαση ολοκληρωμένης της...
 μελέτης του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Ε.Μ.Π. για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
2). Ν. Μπελαβίλας: «Το μητροπολιτικό πάρκο είναι αναγκαίο, εφικτό και φτηνό»
3). Ελληνικό Real Estate, Ηλίας Γιαννίρης: «για πρώτη φορά επιχειρείται απευθείας πώληση δημόσιας γης», και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα
4). Το Μητροπολιτικό Πάρκο είναι αναγκαίο, φθηνό και εφικτό
Ανακοίνωση καθηγητή του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
Τα παραπάνω είναι οι ελληνικές προτάσεις, που ο εθνικός μας ατζέντης Χάρης Παμπούκης, όχι μόνον δεν έλαβε υπόψη, αλλά τις προσπέρασε.
Αραγε... Γιατί;
Διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ, και έπεται συνέχεια:
Η περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πρέπει να δοθεί στους άραβες επενδυττές από το Κατάρ με διακρατική συμφωνία κι όχι με διαγωνισμό - αν γίνει διαγωνισμός το Κατάρ δεν θα συμμετάσχει, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης το μεσημέρι της Παρασκευής, τοποθετώντας μαζί με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη τη νέα διοίκηση του Invest in Greece.
Ο κ. Παμπούκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Κατάρ διατηρεί το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό αμείωτο και σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μία μεγάλη μετάγγιση πόρων από μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου». Και πρόσθεσε ότι «αν καταφέρουμε να γίνει η επένδυση θα δημιουργηθεί μία πύλη εσόδων για άλλες σημαντικές επενδύσεις. Υπολογίζουμεότι στην περιοχή του Ελληνικού είναι δυνατόν να δημιουργηθούν 35.000 - 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης». Επίσης ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι είναι στα σχέδια να γίνει παράλληλα μητροπολιτικό πάρκο και μάλιστα όπως είπε στα σχέδια του Central Park της Νέας Υόρκης. Ερωτηθείς σχετικά με τις εικαζόμενες διαφωνίες που υπάρχουν μετην υπουργό ΠΕΚΑ κυρία Tίνα Μπιρμπίλη είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στη κυβέρνηση για το θέμα του Ελληνικού, υπάρχει απόλυτη συναντίληψη. και βεβαίως η υπόθεση του Ελληνικού αφορά όλη τη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα ενός υπουργού και η κυρία Μπιρμπίλη συμμετέχει θετικά σ΄όλη την προσπάθεια, συμπλήρωσε. Επίσης ο ίδιος συμφωνεί να γίνει δημόσιος διάλογος, αλλά με αρχές και πλαίσιο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την ευκαιρία της νέας διοίκησης του Invest in Greece είπε ότι στόχος είναι «να απλοποιήσουμε και να κάνουμε πιο φιλικό το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα». Και πρόσθεσε ότι «το Invest in Greece είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις προσέλκυσης και ξένων άμεσων επενδύσεων αλλά και επενδύσεων από τους έλληνες επιχειρηματίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμο όλο το πλαίσιο για τις επενδύσεις στην Ελλάδα για τις νέες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα, του νέου επενδυτικού νόμου. Θα γίνει μία μεγάλη προκήρυξη για 2 δισ. ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις αλλά είναι έτοιμο ταυτόχρονα και το χρηματοδοτικό πλαίσιο για να κλείσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες».
Πάντως ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «η εικόνα της χώρας αλλά και η πραγματική οικονομία της δεν θα αλλάξει με ένα μαγικό ραβδί. Χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι, χρειάζεται να είμαστε αποφασισμένοι για να δώσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα. Χρειάζεται να κάνουμε την Ελλάδα πιο φιλική στις επενδύσεις, χρειάζεται να κάνουμε ένα πολύ απλοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον, χρειάζεται να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός νέου προτύπου ανάπτυξης που θα είναι πιο ανταγωνιστικό, πιο ελκυστικό, πιο εξωστρεφές, πιο δυναμικό που θα δημιουργεί πλούτο και ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου