Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Την ημέρα που τα ΜΑΤ μπήκαν στην Κερατέα, μια έγκυος γυναίκα, στον τέταρτο μήνα κύησης, τηλεφώνησε λέγοντας της πως δεν μπορεί να ανασάνει !!!

Η Φωτεινή Μαραγκού είναι παιδίατρος σε ιδιωτικό ιατρείο στην Κερατέα και λέει ότι από τη μέρα που τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα στην πόλη «υπάρχει μεγάλη έξαρση σε εξανθήματα, κυρίως σε παιδιά κάτω του έτους αλλά και κάτω των τριών ετών, που ακόμα το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αδύναμο. Πρώτη χρονιά φέτος βλέπω έξαρση εξανθημάτων σε χειμερινή περίοδο άνευ αιτιολογίας, χωρίς να συνοδεύεται από ιογενείς λοιμώξεις. Η έξαρση αυτή συμβαίνει έπειτα από τη μεγάλη ποσότητα ρίψης χημικών. Τα εξανθήματα περισσότερο θυμίζουν αλλεργική κνίδωση και μια ερυθρότητα που θυμίζει περισσότερο αλλεργική αντίδραση». Την ημέρα που τα ΜΑΤ μπήκαν στην πόλη, μια έγκυος γυναίκα, στον τέταρτο μήνα κύησης, τηλεφώνησε λέγοντας της πως δεν μπορεί να ανασάνει. «Δεν γνωρίζω αν υπάρχει περίπτωση τερατογένεσης. Δεν μπορώ να το πω επισήμως. Δεν έχω αναλύσεις να προσκομίσω. Ενδέχεται όμως να υπάρχει και τέτοια επιπλοκή». 

...κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων "μικρά παιδιά κλειδώθηκαν στα φροντιστήρια, όλος ο τόπος γέμισε με χημικά, όλα θύμιζαν εμπολεμη κατάσταση. Τα δακρυγόνα ήταν τόσα πολλά, που μέχρι και την επόμενη μέρα τα παιδάκια μιας οικογένειας, που μένει πάνω στον δρόμο που γίνονταν τα επεισόδια, έκαναν συνεχώς εμετό και είχαν πυρετό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου