Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Οι υποκριτές συγγραφείς του μνημονίου

Οι υποκριτές συγγραφείς του μνημονίου
Οι εκπρόσωποι της τρόικας  δείχνουν μια ιδιαίτερη ανησυχία επειδή δεν έχουν προωθηθεί στον βαθμό που επιθυμούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες θα προβλέπουν δραστική μείωση των αμοιβών των εργαζομένων.
Μάλιστα …. επισκέφτηκαν ακόμα και τη «Νεογάλ» για να δουν τι δεν πήγε καλά και ακυρώθηκε η πρώτη εργασιακή σύμβαση!
Η τρόικα επιμένει  ότι το κόστος εργασίας στη χώρα μας είναι μεγάλο και ότι η αύξηση του τα προηγούμενα χρόνια εμποδίζει την  ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Φυσικά, όπως επανειλημμένα έχω γράψει κάτι τέτοιο δεν ισχύει και εδράζεται πάνω στους πυλώνες του ψεύδους.
Έχω παρουσιάσει τα στοιχεία του ΟΟΣΑ από τα οποία προκύπτει ότι η μειωμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας «δεν οφείλεται ούτε στο επίπεδο των μισθών του ιδιωτικού τομέα ούτε στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων, αλλά  στο υψηλό φορολογικό βάρος, τη γραφειοκρατία και μια σειρά από άλλους παράγοντες.
Η τρόικα  όμως επιμένει ότι η εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων εμπεριέχεται στους όρους του (αναθεωρημένου) μνημονίου.
Προκύπτουν λοιπόν μέσω αυτών των αντιφάσεων αρκετά ερωτήματα , τα οποία αν κάποιος δεν γνωρίζει από ΠΟΙΟΥΣ  γράφεται το μνημόνιο και οι αναθεωρήσεις του (το οποίο στη συνέχεια αυτά τα μεσαία στελέχη της τρόικας που βρίσκονται στη χώρα μας, καλούνται να παρακολουθούν την πιστή εφαρμογή του),  αδυνατεί να καταλάβει τη «λογική» της δομή του.
Ας δούμε λοιπόν τι εστί …συγγραφείς του μνημονίου.
Η τρόικα κουβαλά μαζί της από το εξωτερικό ένα οδηγό βασικών αρχών που την «προσανατολίζει». Προκειμένου όμως να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες της χώρας μας στη συγγραφή του μνημονίου μετέχουν:
ομάδα συμβούλων του Πρωθυπουργού ,
συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου,
οι σύμβουλοι του κ. Προβόπουλου ,
κάποια … δικηγορικά γραφεία που συνδέονται με τη διαπλοκή,
αλλά και κάποια άκρως νεοφιλελεύθερα στελέχη παλαιοτέρων κυβερνήσεων, που ο λαός τους  έχει στείλει  οριστικά στο χρονοντούλαπο της πολιτικής Ιστορίας μας.
Αυτοί είναι που διοχετεύουν τη βούληση της διαπλοκής προς την τρόικα ,εν είδει συμβουλών … προσαρμογής στις ελληνικές ιδιαιτερότητες. Στην ουσία μετατρέπουν τις ανάγκες αυτών που υπηρετούν και τις επιθυμίες τους σε … «απαιτήσεις λύσεων» για τη χώρα.
Κατόπιν, αυτή την  αμαλγάμωση των δικών τους επιθυμιών και των βασικών πυλώνων του οδηγού της τρόικας, την εμφανίζουν ως ….«το μνημόνιο που μας έχει επιβληθεί». Οι υποκριτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου