Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τον "διάλογο" τον είχατε σκεφτεί "κύριε" Σγουρέ πριν μας φέρετε τα ΜΑΤ;




Η σημερινή εποχή σε κάνει να αναρρωτιέσαι όχι μόνο αν υπάρχει δημοκρατία. Σε κάνει να αναρρωτιέσαι αν υπήρξε ποτέ δημοκρατία. Αν ΕΣΤΩ για τα προσχήματα έχουν καταλάβει κάποιοι τι σημαίνει δημοκρατία. Αγαπητοί δημοκρατία είναι το κράτος του δήμου, του λαού. Αυτό φαίνεται να το έχουν ξεχάσει πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι προωθούν φανατικά τη ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ. Διαβάσαμε κάποια παραδείγματα στον κύριο Ραγκούση, χάσαμε τη μπάλα με τη δημαγωγία της κυρίας Τζάκρη η οποία έφτασε στα όρια ενός απίστευτου θράσους. Την κυρία Χριστοφάκη ως δημαγωγό την είχαμε καταλάβει από τις πρώτες μέρες, άλλωστε ήταν κάτι αναμενόμενο από μέρους της. Μέσα σε όλους αυτούς έρχεται να προστεθεί και ο αγαπητός κύριος Σγουρός. Υποτιμώντας ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ κάθε έννοια νοημοσύνης και έννοια της δημοκρατίας είπε ότι: "χρέος μας είναι να πείσουμε με διάλογο τους πολίτες."

Είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσω τα νεύρα μου διαβάζοντάς το. Ο κύριος Σγουρός ίσως άθελά του παραδέχεται ότι ο "διάλογος" είναι ΑΚΡΩΣ προσχηματικός. Δεν είναι μέσο συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και εξεύρεσης λύσεων, αλλά μέθοδος πειθούς! ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ; Όπως βλέπουμε για τον "κύριο" Σγουρό είμαστε αγράμματοι χωριάτες που πρέπει να τους δώσει χάντρες. Είμαστε άνθρωποι που δεν είχαμε τίποτα να κάνουμε, ψάχναμε ευκαιρία να βγούμε στο δρόμο, τη βρήκαμε και πρέπει σιγά-σιγά να μας βγάλει. Είμαστε αμμόρφωτοι, ανενημέρωτοι και πρέπει να μας "πείσει". Για ποιο πράγμα; Ότι θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με το να έχουμε τα σκουπίδια ΟΛΗΣ της Αττικής στην αυλή μας. Με το να πληρώνουμε 160 ευρώ τον τόνο επειδή έτσι γουστάρει κι έτσι του σφυρίξανε να υποστηρίξει. Η ζωή μας, η περιοχή μας, ο πολιτισμός μας, το περιβάλλον μας, οι δουλειές μας θα υποβαθμιστούν εμείς όμως πρέπει να πειστούμε και να είμαστε ευχαριστημένοι. Διάλογος για τον "κύριο" Σγουρό είναι να του πούμε "έχεις δίκιο φέρε μας τη χωματερή."

Τις "διαβεβαιώσεις" τους τις αγνοούμε για 5 λόγους:

1ον) Δεν ακούνε και δε λαμβάνουν υπόψη τους τις αντιπροτάσεις μας που προέρχονται από επιστημονικές και οικονομοτεχνικές μελέτες
2ον) Βλέπουμε τι γίνεται σε όλα τα άλλα τέτοιου τύπου έργα
3ον) Είναι αμετακίνητοι ακόμα και όταν αποδεικνύεται η αβασιμότητα και η παρανομία του σχεδιασμού τους.
4ον) Γιατί δεν εξηγούν σε κανένα ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ επιλέχθηκαν η Κερατέα και το Γραμματικό. Είναι σαν να πήραν ένα χάρτη της Αττικής να έκλεισαν τα μάτια και να έδειξαν με το δάχτυλο. Έπειτα αφού ο καθένας βόλεψε την περιοχή που τον συνέφερε (π.χ. Πάγκαλος) έμειναν αυτές οι 2.
5ον) Μετά από τόσα ψέμματα (ΧΥΤΑ>ΧΥΤΥ>ΧΥΤ, μόνο βιοξήρανση και κάυση>άνοιγμα σε όλες τις τεχνολογίες κλπ), υπέρμετρη χρήση βίας, καταστολής και επιβολής ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΙΑ. Δεν τους ενδιέφερε να μας διαβεβαιώσουν και να μας ενημερώσουν ΠΟΤΕ, αφού έστειλαν απ΄την πρώτη μέρα τα ΜΑΤ.

Εμείς κατά τον "κύριο" Σγουρό "μποϋκοτάρουμε την κατασκευή των έργων και θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή πολλών συμπολιτών μας." ΆΡΑ το ότι θέτει σε κίνδυνο τη ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ζωή σου δεν του λέει ΤΙΠΟΤΑ. Ο άνθρωπος παραδέχεται ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι δεν μετράνε οι δικές μας ζωές γι' αυτόν. Δεν τον ενδιαφέρει ΚΑΝ. Αν έψαχνε να βρει "λύσεις που να συνδυάζουν την οικολογική μας ευαισθησία, την οικονομικότητα των κατασκευών και της διαχείρισης, τη μικρότερη επιβάρυνση του πολίτη". έχουμε αντιπροτάσεις. ΑΛΛΑ ΟΧΙ! Η πρωτεύουσα και τα προάστια να είναι καθαρά και οι υπόλοιποι ας φάνε τα ΣΚ@Τ* τους (κατά το σύνθημα που μας φωνάζουν και τα ΜΑΤ). Και καλά αφού εμείς είμαστε αμμόρφωτοι γιατί ο μορφωμένος που θέλει να μας "πείσει" κιόλας την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια στην ομιλία του Οικονομόπουλου που είναι και καθηγητής; Δεν μπορεί θα είναι κι αυτός αναρχικός, αντιεξουσιαστής και προβοκάτορας! Γιατί αφού έβγαλε φάουλ τον πολύτιμό σχεδιασμό πως θα έπαίρναν τη μίζα; Τον "διάλογο" τον είχατε σκεφτεί "κύριε" Σγουρέ πριν μας φέρετε τα ΜΑΤ; Όχι βέβαια! Δε σας καιγότανε ΚΑΡΦΑΚΙ! ΑΡΑ γνωρίζατε ότι δεν ανεχόμαστε τα βρώμικα παιχνίδια της κυβέρνησης, των μεγαλοεργολάβων και του ΕΣΚΔΝΑ. Το ΠΡΩΤΟ σας μέλημα σαν νομάρχης ήταν να μας φέρετε τα ΜΑΤ και ΟΧΙ να μας "πείσετε" και να κάνετε "διάλογο". ΤΩΡΑ τα θυμηθήκατε από τη στιγμή που δεν καταφέρατε να μας το επιβάλλετε με τον τσαμπουκά. Δε βάλατε μυαλό όμως. Αντί για διάλογο σε ΛΕΥΚΟ χαρτί σκέφτηκατε να μας το επιβάλλετε με το γάντι! Ούτε ΙΧΝΟΣ για έναν ΕΚ ΝΕΟΥ περιφερειακό σχεδιασμό, άλλες λύσεις και αντιπροτάσεις. Δυστυχώς όμως για σας οι επιβολές ΔΕΝ έχουν θέση στην Κερατέα.

Κύριε Σγουρέ άδικα τα βάζεις με τους δημάρχους ότι "επενδύουν πολιτικοκομματικά στην άρνησή μας". Δεν έχετε καταλάβει ότι τα μπλόκα υπάρχουν με ΔΙΚΙΑ μας θέληση και ο δήμαρχος απλά σιγοντάρει και βοηθάει. Εσείς μαζί με τον άλλο "επιστήμονα" (Λιακόπουλο) φοβάστε μη και δε γίνει το δικό σας και χάσετε πόντους απ' τον ΓΑΠ και τον Μπόμπολα. Αντιθέτως οποιοσδήποτε άλλος θα ενδιαφερόταν για το τι θέλει ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ. Άλλωστε οποιοσδήποτε κι αν έκανε απόπειρα να μας "πείσει" (δηλ. χωρίς να τον ενδιαφέρει να συζητήσει ουσιαστικά) με τον "διάλογο" της ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ (δηλ. τη δημαγωγία) θα τον καθιστούσε ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ αναξιόπιστο και προδότη στα μάτια μας. Ο διάλογος κύριε Σγουρέ είναι ανταλλαγή απόψεων και εξεύρεση λύσεων ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ των πλευρών. Ο διάλογος που  επικαλείστε είναι προσχηματικός άκρως δημαγωγικός και προσβάλλει απερίφραστα τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των κατοίκων της Κερατέας. Με τους όρους αυτούς ΕΜΕΙΣ οι κάτοικοι ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κάθε τέτοιο διάλογο μαζί σας και τους εταίρους σας. Οι προσβολές σας και ο "διάλογός" σας ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ! Όταν αποφασίσετε να κάνετε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ διάλογο το ξανασυζητάμε.


Υ.Γ. Επαναλαμβάνουμε τις προϋποθέσεις του ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ και όχι του προσχηματικού:
1) ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ

2) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

3) ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

4) ΑΛΛΑΓΗ Ή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.

5) ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου