Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Στα πρόθυρα πυρηνικής καταστροφής η Ιαπωνία λόγω σεισμού - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΕΛΙΚΑ!


Οι μετρήσεις ραδιενέργειας στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι και τον αντιδραστήρα υπ αριθμόν 1 βρίσκονται σε επίπεδο 1.000 πάνω από το φυσιολογικό μετά τον καταστροφικό σεισμό 8,9 βαθμών στη βόρεια Ιαπωνία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo νωρίς το Σάββατο επικαλούμενο την υπηρεσία ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν κάλεσε να επεκταθεί η διάμετρος της ζώνης εκκένωσης --με κέντρο το εργοστάσιο-- στα 10 χιλιόμετρα από τα 3, λόγω του κινδύνου μόλυνσης πολιτών από τη ραδιενέργεια, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.
Τον αντιδραστήρα εκμεταλλεύεται η εταιρία Tokyo Electric Power (Tepco) και αυτός τροφοδοτεί, εν μέρει, την πρωτεύουσα. Βρίσκεται σε απόσταση 250 χλμ. βόρεια του Τόκιο. Υπάρχουν φόβοι ότι έχει διαφύγει μεγάλη ποσότητα ραδιενέργειας από το εργοστάσιο λόγω της υψηλής πίεσης στον υπερθερμαινόμενο αντιδραστήρα, καθώς η σεισμική δόνηση προκάλεσε ζημιές στα συστήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης του ίδιου του αντιδραστήρα προκαλώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στα συστήματα ψύξης του.
Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK ανέφερε ότι το επίπεδο της ραδιενέργειες στο εξωτερικό του εργοστασίου, που είναι οκταπλάσιο του κανονικού, δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία προς το παρόν.
Η Ιαπωνική εταιρία ηλεκτρισμού Tepco, τελικά προχώρησε στην ελεγχόμενη έκλυση ραδιενεργού ατμού για να αντιμετωπίσει την αφύσικα υψηλή πίεση σε τουλάχιστον έναν αντιδραστήρα στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό της εργοστάσιο Φουκουσίμα Νο2, αφού έκανε το ίδιο και στο πρώτο εργοστάσιο όπου οι αντιδραστήρες αντιμετώπιζαν πρόβλημα μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε τη χώρα, μετέδωσε σήμερα Σάββατο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji.
πηγή
ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου